Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Snabbis...

Kategori: Allmänt

...Väldigt stolt över mig själv måste jag säga! :) Igår på jobbet åt jag INGET onyttigt! Ingen kaka eller dessert, NADA. Åt bara kvällsmaten, lax med kokt potatis så den var bra! :) Och sen en massa vatten och två äpplen emellan.

I dag jobbar jag mellan 12-22 så nu ska jag umgås lite med mina kära!!

I går fyllde min lilla pappa år, så jag skickar ett extra GRATTIS till honom i efterskott!!!!! Älskar dig!!!

I dag fyller kära K på jobbet år!! Grattis till dig med gumman!, Ses snart. :)

På återseende...

KRAM

God förmiddag...

Kategori: Allmänt

...Idag tar jag och barnen det bara lugnt. Enda ansträngningarna jag ska göra innan jobbet är att laga mat och träna. :)


Anneli har lite funderingar och, jag tycker det är så roligt med frågor och svarar gärna!

Jo nog har jag fått en hel del kommentarer :) Det är jätteskoj att se folks miner faktiskt. Men alla är jättesnälla och jag blir så glad över allas reaktioner! En del bekanta som jag inte träffar så ofta har jag tom fått gått fram till och frågat med glimten i ögat, varför dom är så stram och inte hejjar! :) Dom känner helt enkelt inte igen mig. Och vid alla kommentarer så blir det även lite tokigt i mitt huvud. Jag VET ju hur mycket jag har gått ner, men min hjärna har inte riktigt hängt med. Och jag känner mig ofta tjock... Jag hoppas och tror att med tiden och när huden drar ihop sig mer, så kommer jag känna mig finare än vad jag gör nu...

Mina barn är bara 2 och 5 år så dom har inte kommenterat så mycket Blir nog inte lika dramatisk skillnad när man ser någon varje dag. Jag är nog samma "gamla" mamma för dom. Min
5-åring har däremot blivit lite av en points-professor. :) Och igår när jag pekade på mig på bröllopsfotot och frågade 2-åringen om det var mamma så sa hon "nej". hi hi

Det var inte viktigt för mig att gå ner fort (men visst önskade man, precis som du gör nu att alla kilon ska försvinna över en natt), men jag hade nog räknat med att jag skulle "rasa" dom första 10 iaf eftersom jag hade så mycket att ta av. Jag blev väldigt förvånad när jag fortsatte att tappa mellan 1-1,5 kg så gott som varje vecka ända till - 30 på 5 månader!!! Men sen sa ju kroppen ifrån och jag fick för lågt blodtryck och svimmade även ett par gånger. Sen tog detytterligare  5 månader att gå ner dom sista 10-13 kg.


Min största utmaning är NU, att lära mig leva med den nya spegelbilden och framför allt - att stå still på  målvikt!


Jag är så glad för alla Er som läser min blogg! Otroligt roligt och Ni ger mig styrka varje dag!! :) Jag känner att jag är riktigt motiverad igen och peppad inför en massa nya utmaningar, både på jobbet, VV och privat!!!

Hoppas Ni alla får en solig fredag!!! // Anna

Kyckling Orange a la Anna 4 points/port

Kategori: Recept

1 portion


Valfri mängd Kycklingfilé
1 bit purjo
1-2 stänger selleri
1 tsk flytande margarin
1 dl hönsbuljong
franska örter
1 liten apelsin
Ev. lite majsredning utblandat i vatten

Dela kycklingfilén i 3-4 bitar, fräs i margarin. Hacka purjo och selleri och låt steka med mot slutet. Strö över kryddor och späd sedan med buljong. Låt allt koka under lock ca 10 min tills kycklingen är färdig. Ha ev. i redning. Skala apelsinen och ta bort dom vita hinnorna. Skär apelsinerna i skovor och lägg ner i pannan. Låt det bli genomvarmt. Smaka av med salt och peppar. 

Servera med ris (lägg till points) och grönsallad.

 
Ingen bra bild, men riktigt gott!! :)

Semlor...

Kategori: Allmänt

Igår var årets första och troligen enda semla på bordet. Barnens ögon var så stoora! :)


                 


Inte hunnit allt...

Kategori: Allmänt

...som jag hade tänkt idag...Men ganska mycket ändå. :) Det som är över får jag sköta nu när barnen somnat. Och det är nog säkrast att jag gör det då oxå när det är lugnt, för jag har en massa papper att gå igenom innan utbildningen om två veckor...

Sonen ligger helt slut på soffan efter en hel dags lek och sen barngympa på det. Han tycker nog det ska bli skönt att krypa till kojs snart! :)

Började med gröt igen nu på morgonen, måste få igång mage och förbränning igen nu. Till lunch blev det kesoröra med savoykål och skinka och bröd. I love bread! :)
Middagen kommer det recept på snart! Mmm...
har även gått en sväng idag och städat som en galning, det får räcka som dagens motion så tar jag crosstrainer i morgon förmiddag innan jag ska jobba vid 15:30!!

Hejs!

sent...

Kategori: Allmänt

...ja jag förstår inte att dagarna ska gå så här fort! Det är otroligt skönt att sova, men jag förstår inte varför vi tvunget ska behöva göra det VARJE natt! :) Jag är en sån människa som verkligen behöver helst 8 timmar/natt. Men just nu är det så himla mycket jag vill hinna med och timmarna räcker inte till. Jag är ledig ifrån jobbet idag och i morgon. Men det är så mycket så jag stressar båda dagarna. Och sen på fredag så kör jag igång ett 7 dagars "maraton" på jobbet... Som sagt, dagarna går för fort!!!!!

Vill förtydliga mig lite om dagens vikt... JA jag hade gått upp ett kilo den här veckan. Och det känns tungt och lite lagom "pissigt" och jag har väldigt höga krav på mig själv. Men jag vet ju oxå, som min kära VV-konsulent sa till mig idag, så är det ju så här i livet, vikten pendlar hit och dit hela tiden. Och det får den gärna göra för mig också, MEN helst inte just nu då da när jag redan låg 2 kilo över målvikt. :)
I dag var det jag som var vägare och det var jättekul! På lektionen pratade vi om små delmål för att nå förändring. Och nu ska jag verkligen ta tag i det här med frestelser på jobbet. Det ska inte småätas där, PUNKT! Nu har jag sagt det både inför "klassen" och nu säger jag det oxå här. Maten jag äter på jobbet är ju inte direkt VV-vänligt så dom extrapointsen ska "räcka" Det får vara frukt och knäckebröd till mellanmål på jobbet!!!
Jobbar som sagt ganska mycket framöver, men ska försöka att knåpa ihop något VV-möte innan utbildningen i Linköping.

På eftermiddagen idag åkte vi ut till mina föräldrar för att gratta min lilla pappa som fyller år på fredag. Enda dagen vi fick ihop det :) Trevligt värre iaf med god köttfärssås och spagetti.
Morgondagen är fullbokad med allt ifrån dagis och träning till städning, besök och barngympa.
På återseende då..

FULLT ÖS, mina vänner ;)

Kram och god natt

Besviken...

Kategori: Allmänt

... Har ju kört igång med träningen igen, känns jätteskönt. Och jag har skött mig ganska bra med maten den här veckan (förutom nåt "snesteg" på jobbet) och det är roligt att laga mat igen!

MEN...

Vägning idag och jag ställde mig nyss på vågen här hemma. Döm av min förvåning när den visade ett stort fett plus?!?!?!?!?!?!?

SUCK!...

Återkommer ikväll efter VV och träning...

Bakstund med barnen...

Kategori: Allmänt

...Dokumenterade vårt lilla bak-mys igår. :)





Mina sötisar redo att börja med mazarin-muffins!


  
Så här fina blev dom!
                              
  
Provsmakning!


Mums!!



Har precis varit ute på en promenad i solen med hundarna. Det var skönt. Har dock en hemsk värk i axlarna idag pga mycket bärande och skurande på jobbet igår...
Barnen är på dagis (Dom måste få komma ut och träffa andra barn!).
Ska ta och äta lite rester från fiskgrytan häromdagen nu och kanske tom ta en liten siesta på soffan innan det är dags att hämta barnen och sedan ska jag jobba vid 15:30. 
I morgon är det dags för VV igen. Veckorna går så himla fort. Roligt att få hjälpa till där i morgon iaf! :)


Är ju fettisdagen idag, och jag ÄLSKAR semlor!! Och har faktiskt inte ätit någon än i år!! Men det får nog vänta till efter vägningen i morgon! hi hi hi

KRAM PÅ ER

Omelett med tomat och fetaost 6,5 points

Kategori: Recept

1 port

2 ägg
2 msk vatten
1 tsk olja
1 klyfta rödlök
1 tomat
30 g fetaost max 16%
1 msk basilika

Vispa samman ägg och vatten med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med olja och häll i äggröran. Låt steka en stund. Lägg på övriga ingredienser och låt steka med en stund. Servera med sallad.

Tack sötaste Linda!!

Kategori: Allmänt

Måndag...

Kategori: Mina tips

...igen, dagarna går så fasligt fort! Är hemma med barnen nu och ska försöka hitta på något roligt tillsammans! Lutar åt bakning, så dom får kladda lite ;)

VV ringde nu på morgonen och sa att dom tyckte jag var som handen i handsken i onsdags! :) Det här med vikt, mat och Viktväktarna har ju blivit som mitt fritidsintresse. Det är SÅ roligt!! Och det känns spännande att få åka på utbildning i Mars!!!

Svar till Cilla som undrar om motivation:

Alla hamnar vi i sockerträsket. Jag gör det ganska ofta till och med. :) Det som har hjälpt mig när motivationen tryter, är att planera sina dagar och matvanor. Skriv Skriv Skriv! Att ha ett stort stöd i sin omgivning är också väldigt bra! Perfekt att du har en morot! Så underbart att gifta sig, det kommer säkert tagga dig mer och mer desto närmare det kommer!! Men ta en dag i taget. Och går det åt pipan en dag eller kanske till och med fler så kan man alltid börja om! Jag har alltid försökt vakna som en Viktväktare  :)

Nu ska jag ta en sväng på crosstrainern innan jag tar en dusch...Och sen härlig kvalitéts tid med mina gryn innan det är dags för jobb kl 15!!!



På återseende!!...

KRAM // A

Fiskgryta 4 p/port

Kategori: Recept

4 port.

600 g vit fiskfilé
4 tsk flytande margarin
8 skivor knaperstekt bacon
2 dl vitt matlagningsvin
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
4 morötter
1 gul lök
20 champinjoner
2 msk färsk timjan
vitlök efter tycke och smak
salt och peppar

Koka upp vin, vatten och tomatpuré i en gryta. Skala och skär moroten i stavar. Bryn morot, lök och svamp i margarin. Lägg ner det i grytan tillsammans med timjan, vitlök, salt och peppar. Låt det koka tills moroten är mjuk, ca 10 min. Dela fisken i kuber 2x2 cm och lägg ner i grytan. Koka ytterligare 5-6 min. Lägg i bacon och smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller potatis (glöm inte lägga till points för det)


Fiskgryta med 160 g kokt potatis, med ångkokt broccoli och savoykål - 6 p

Svar...

Kategori: Allmänt

Zdee undrar:

Du har gått ner en massa och jag bara undrar hur har huden, skinnet hängt med? Och har bilden i ditt huvud anpassat sig till din nya vikt eller ser du dig som en smal tjockis?


Vill börja med att säga TACK! Det är så roligt att få sånna här kommentarer! En stor anledning till att jag har denna blogg är för att jag blir så peppad av alla Er och samtidigt så hoppas man ju att jag kanske kan inspirera någon eller kanske tom några!!

Svar på dina frågor kommer här:

Nej, huden har inte hängt med alls, men det drar ihop sig sakta men säkert. Värst är det på mage, rumpa, innanlår och överarmar. Det är långt kvar än, men samtidigt är det stor skillnad sen i höstas. Så det gäller att ha tålamod och hoppas på det bästa. Skulle nog behöva styrketräna mer för att forma kroppen, och jag jobbar på att försöka få in det i mitt liv. :)

Bilden i mitt huvud har inte anpassat sig. Jag brukar säga att jag är "tjock i huvudet" och därmed en "smal tjockis" som du skrev! Jag hoppas att jag kommer uppskatta min kropp mer i takt med att huden drar ihop sig och att det helt enkelt får gå längre tid. Min tröga hjärna ska väl förhoppningsvis nån gång förstå att jag inte väger över 100 kg längre......

jätteroligt att du/ni läser bloggen!
Välkommen tillbaka! :)


Trött...

Kategori: Allmänt

....har kört ett 20 minuters pass på crosstrainern nu på kvällen (tvungen att tänka lite på förkylningen, så jag tog det ganska lugnt). Kom iaf drygt 8 km....

Lunchen blev lyckad, men jag orkar inte krångla med kameran nu, så ni får ge er till tåls till i morgon förmiddag ;)

För övrigt trevligt att hälsa på hos svärmor och svärfar idag.
I morgon börjar jag jobba kl 15, Erik jobbar förmiddag så vi ses inte så mycket tyvärr. Jag ska försöka hitta på något roligt med barnen oxå, tänkte jag!

Nu väntar snart kudden!

//

Blir galen...

Kategori: Allmänt

....håller på och letar inredningsdetaljer till sonens nya rum, han har bestämt att det ska vara ett dödskalle-rum och gardiner, kuddar och annat har jag redan ordnat. Men nu hade jag tänkt mig nåt på väggen! Så nu har jag nåt att bita i!

Nu är det dock dags för att laga lite mat. Det blir ett nytt recept, en VV-fiskgryta. Så är den mumsig så kan ni räkna med bild och recept i kväll :)

Annars idag är det badning av barn och besök hos svärföräldrarna som gäller!! Sen ikväll ska jag faktiskt kliva upp på crosstrainern en försiktig sväng! Vill inte sjukna om så jag tar det lite lugnt!! :)

ÄR SÅ HIMLA SUGEN PÅ ATT TRÄNA ORDENTLIGT IGEN NU!!! SÅ MAN FÅR I GÅNG ENDORFINERNA OCH SAMTIDIGT ÖKAR FÖRBRÄNNINGEN I KROPPEN! UNDERBART!!!! :)

Kram på er// A

Utmaning från Bettan

Kategori: Allmänt


Regler:
Det här är svårare än du tror! Kopiera detta till din blogg, utmana 5 personer och berätta det för dom. Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord! Om personen som utmanade dig har ett namn som börjar med samma ord som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!




1. Vad heter du?: Anna
2. Ett ord på fyra bokstäver: Aska
3. Flicknamn: Annelie
4. Pojknamn: Anders
5. Yrke: Arbetsterapeut
6. Färg: Ask-grå
7. Klädesplagg: Annorak
8. Mat: And
9. Sak i badrummet: Anka
10. Plats/stad: Arvidsjaur
11. En orsak att vara sen: Andnöd
12. Något man skriker: Attans!!
13. Film: Askungen
14. Något man dricker: Apelsinjuice
15. Band: Avantasia
16. Djur:Aborre
17. Gatunamn: Ankarströms väg
18. Bil: Aston Martin
19. Sång: Apologize


Jag utmanar: Linda, Amanda, Jessica, Helena och Camilla

Helt slut...

Kategori: Allmänt

I morse när jag vaknade kändes det som att jag hade blivit överkörd och att jag låg kvar på asfalten och sov....PAIN!

Efter en mindre rolig uppgift på morgonen (betalning av räkningar) så bar det iaf av till Valbo, där vi handlade ett litet barbord med en tillhörande stol som vi ska ha datorn på. Sen åt vi lite lunch, provade IKEAS limemarinade lax med rotfrukter och basilika aioli. Var jättegott faktiskt! :)
Sen gick vi en sväng på Toys R us, så barnen blev nöjda...

Ikväll blir det hemmagjord pizza och sedan mys framför melodifestivalen!

Nu ska jag skynda mig ut och gå med hundarna innan det blir kolsvart ute!! :)

På återseende, vänner!!

Tack så mycket...

Kategori: Allmänt

...för era fina ord!! Dom värmer, ska ni veta!!!

Dagen har fyllts av uppvaknande kl 05:00 för att gå till jobbet. Sedan 9 timmars arbete med en hel del städning och datakrångel. Slutade kl 15 och gick då hem till min underbara lilla familj!

Åkte sedan till kära mor och far för att umgås och äta lite god mat! Extra roligt att träffa lillasyster också! :)

Väntat hela dagen på att VV ska ringa för att tala om vad dom tyckte om min "insats" i onsdags, men konstigt nog har telefonen varit alldels tyst.....

Igår skulle jag varit ledig, men väcktes av telefonen 06:50, min jobbarkompis som skulle ha frukosten serverad på jobbet kl 07, hade försovit sig...Och hon bor i Valbo! hi hi Det tar ca 40 min att köra. Så på 10 min klarade jag att slänga på mig kläder, in i bilen och vara på jobbet och stämpla in!! Sen var det bara att "kasta" ut frukosten så fort som möjligt! Oj, oj vilket kaos!!! Men ingen av gästerna blev sur iaf och det är ju det som är huvudsaken. Är ju faktiskt en ganska stor fördel att jag bor på orten och kan rycka ut när det händer sånna saker! :)

Måste också tala om något obehagligt. På jobbet har vi, de senaste veckorna haft lite "problem" med en underlig människa som kommer in hos oss och är väldigt pratig och dryg. Han stör också gästerna och eldar i vår öppna spis, är smutsig och luktar illa. Jag och en jobbarkompis som ofta jobbar själv på förmiddagarna har han fattat särskilt tycke för. Vi bär namnskylt när vi jobbar så han har börjat kolla upp våra namn och allt känns väldigt obehagligt. Efter ett tag blev han portad av min chef och man trodde att allt skulle vara lugnt igen.....
Men, han hänger fortfarande i krokarna, och igår när jag var på affären kom han in och var väldigt dryg på mig. Efter en stund gick han ut och stod och väntade på mig där. Jag visste att om han såg mig sätta mig i bilen skulle han förlja efter mig hem och det vill jag ABSOLUT INTE... Det hela slutade med att chefen på affären fick ta mina bilnycklar och gå ut och köra bilen till baksidan. Jag fick slinka ut genom personalingången och kunde därmed åka hem utan att han såg mig....FY BÖVELEN ALLTSÅ!!!!!!

Nej, nu är det faktiskt dags för sängen (ska bara se vem som får åka hem i Let´s dance först), i morgon väntar en tripp till stan med familjen och lite försiktig träning (är ju fortfarande ganska förkyld) På söndag blir det familjemys hos svärföräldrarna! :)

Vi "ses" i morgon, mina vänner!!!

Natti natt/ A

Guldmedlem 2009-02-18

Kategori: Allmänt


Precis på näppen blev det!! 72,0 och jag blev ÄNTLIGEN guldmedlem!!!! :)
Men jag längtar tills jag är tillbaka på 70 igen!



Resan till Sthlm gick också bra. Var bra nervös ett tag, men det var riktigt skoj. Regionchefen ska ringa på fredag och berätta hur hon tyckte att det gick... Blev lite ledsen idag för jag fick reda på att jag inte kommer att vara med och tävla om årets medlem pga att jag kör konsulentutbildningen. Och då får man tydligen inte vara med, hade jag vetat det hade jag nog väntat ett tag med att söka till det...Men, men...det är väl som det är......

Barnen börjar bli riktigt pigga och det blir jag glad av. Jag har lite problem med bihålorna, speciellt bakom höger öga. Känns som att det ska ramla ut när jag böjer mig framåt...

Men, en helt okej dag, men OJ så trött jag är nu. Min kropp var nog inte riktigt beredd på att vara igång hela dagen. :)

Bjuder till sist på en "dagens"



NATTI NATT!!!

Mina älskade...

Kategori: Allmänt


Det gör så ont i mamma-hjärtat att se er sjuka! En liten lättnad nu ikväll när jag sett att båda min gryn mår bättre!!! 
 Den här bilden är tagen i lördags då Lilleman är riktigt pigg medans Lilltösen har varit dålig hela natten...
DET FINNS INGEN STÖRRE KÄRLEK!!!!!!!!





Måste bara lägga in en bild som jag tog i slutet av veckan och sedan har glömt bort. Det är dokumentation på att det inte är speciellt mycket aktivitet i grönsakslådan när jag inte är hemma, hi hi... Den mörkaste "bollen" i mitten är ett salladhuvud som nästan var oidentifierbart! :)



Hoppas ni alla mår bra och är friska. Februari är ju den värsta månaden på året när det kommer till sjukdomar!!

Kram och God natt// A

Köttfärspannkaka 6p/port

Kategori: Recept

Jag ändrade vissa delar av receptet för att jag inte hade allt hemma, men jag skriver ut originalet! :)


4 port.

2 ägg
2 dl vetemjöl
3 dl lättmjölk
½ tsk salt
½ tsk vitpeppar
½ tsk vitlökssalt
1 tsk flytande margarin
300 g nötfärs (max 10%)
1 gul lök
2 msk tomatsås
2 msk riven ost

Vispa ägg, tillsätt mjöl och mjölk växelvis. Blanda i kryddorna. Lägg bakplåtspapperi en liten långpanna och häll i smeten. Grädda den halvfärdig i ugn 175 grader i ca 20 min. Stek färs i margarinet i en stekpanna, Rör ner hackad lök, tomatsås, salt och peppar. Bred färsen på pannkakan och strö över ost. Ställ in i ugnen i ca 30 min.


psst...Det är extra mycket ost på just den här biten ;)

Lång natt...

Kategori: Allmänt

...Lilleman blev magsjuk vid midnatt. Så jag har varit vaken hela natten. Väckte Erik strax före kl 06 så då fick jag sova till framåt 09...

Nu känns det det som att det inte kan bli mer elände, så nu blickar vi framåt med positiva tankar... 
Tösen verkar riktigt pigg idag, Lilleman, Erik och jag är trötta och matta, men det får gå helt enkelt.

I morgon är det onsdag och då ska jag vägas, till tandläkaren och laga ett hål och till VV i sthlm... Kommer nog vara lagom slut efter det.

I dag är det vila som gäller. Och så måste jag vädra, bädda rent överallt byta alla handdukar och skura båda toaletterna. BORT med alla baciller! :)

Fått önska från kära Amanda att lägga in en "dagens", så det kommer också!!...

KRAM // A

Sjukkarusellen fortsätter...

Kategori: Allmänt

Dottern dålig på att äta och har kräkts en gång idag. Erik fick magsjukan i natt och jag har mått jätteilla och har 39 graders feber. Just nu är det bara lilleman som är pigg!! Både jag och Erik är hemma från jobbet, känns ganska tungt nu faktiskt.

Jag skulle ha provat en fiskgryta idag som verkar så god! Istället sitter man här med fralla och Coca Cola....

NU VILL VI BLI FRISKA!!!!!!!!!!

Heldag...

Kategori: Allmänt

... på jobbet, 8-18. Nästan 70 personer till frukost! :) Gick jättebra i dag också. Har städat hotellrum på eftermiddagen...

Min lilla fisa här hemma blir sakta men säkert bättre. Men det är svårt att få igång henne att äta igen. Vill bara ha saft och vaniljyoghurt... '
Lilleman är det däremot full fart på nu!

Den här veckan jobbar jag mån - kväll , tis och fredag - dag. Så det blir en ganska lugn vecka,  Onsdagen blir det VV hela dagen typ, först vägning vid halv tolv och sen sticker jag till Sthlm vid halv fyra. Ska klämma in ett tandläkarbesök där emellan också ;)
Längesedan jag var ledig en hel helg, så då hoppas jag att vi kan hitta på något mysigt hela familjen.

Häromdagen provade vi ett VV-recept på köttfärspannkaka som var riktigt gott. Recept kommer inom kort. För övrigt är det som jag tidigare skrivit en hel del nya recept på gång, får se vilket jag gör till lunch i morgon! :)

På tisdag eftermiddag kommer jag ÄNTLIGEN få hem crosstrainern så då ska jag köra järnet vill jag lova! hi hi Ska bli så skönt att kunna träna riktigt hårt även om jag är "fast" i huset...

Nu är jag så trött och Erik sover redan i soffan....

Hoppas ni alla har haft en trevlig helg!

// A

Alla hjärtans dag...

Kategori: Allmänt

...i dag.... :)

 Har varit en jobbig natt, har sovit väldigt lite, och det kändes tungt att åka ifrån min krassliga familj när jag skulle till jobbet strax före kl 13. Men det har gått ganska bra för dom här hemma. Lilla tösen har inte fått i sig så mycket men hon kräks iaf inte!...
Och det har gått RIKTIGT bra på jobbet idag! Vi hade hela hotellet fullt med gäster, men det har flytit på så himla bra och varit så kul!! :) Gulliga arbetskamrater och nöjda gäster! Kan det bli bättre?! ;)
Jag fick sluta först idag pga att jag har frukosten i morgon. Så jag ska alldeles snart gå och sova!

I morgon ska jag försöka hinna till lilla mamma och kika (kanske en sista gång) på dom söta valparna som snart är leveransklara och så ska jag hämta hem en crosstrainer som jag har köpt av henne!! JIPPIE! Då kan jag ju träna ordentligt fastän Erik jobbar! *Glad*, Men först ska jag jobba mellan 8-18.

Visst ja, innan jag åkte till jobbet skulle jag slänga i mig en snabb lunch, och OJ va gott det blev och enkelt! :)

Hade 1 dl kräftstjärtar i kylen så jag tog dom och blandade med 90 g lättkeso, 1 msk sweet chili, alfa alfa groddar och ruccola. Salt och peppar och två toast (1,5 p/ skiva) till! Mmmmm! Det hela blev bara 5,5p

Som sagt, nu ropar kudden!!

Sov gott, vänner!! // A

Det tar aldrig slut!!!...

Kategori: Allmänt

Jag har ont i kropp och hals med 3 kilo bomull i huvudet, sonen börjar äntligen bli riktigt pigg Då gör lilla dottern en liten "surprise" och nu sitter jag här med en väldigt magsjuk utmattad tjej!!! Som sagt: DET TAR ALDRIG SLUT!!!

på återseende...
kram

Sjukdomar...

Kategori: Allmänt

...är jag less på nu! Sonen har legat i soffan hela dagen, iof gladare humör men trött och ser hemsk ut på ögonen. Dottern verkar följa storebror och har fått var i båda ögonen nu på eftermiddagen, samt tagit sig mycket åt ett öra, speciellt när hon gäspat eller när jag tex kom åt det när jag tog av henne tröjan. Känner att det nog är bäst att kolla upp henne i morgon, innan helgen eftersom jag kommer jobba hela dagarna då, både lördag och söndag. Och inte så kul för Erik att sitta på jouren då... Bara att hoppas att vårdcentralen har någon liten tid på fm i morgon (jag ska nämligen till tandläkaren då så det vore ju bra om man kunde kombinera)....

I morgon ska det även storhandlas, har laddat upp med massor av nya härliga recept, som jag ju självklart delar med mig av till Er efter varje provsmakning! ;)

Min egen hälsa då?!... Mjo, känner mig sämre idag igen och har riktigt ont i halsen nu på kvällen, men det blir väl så när man är ledig och slappnar av mer så kräver kroppen nästan att man vilar!! ...

Och det är precis vad jag ska göra nu! :)

Tack och god natt! // A

ps. Gick jättebra med vovven hos vet. idag! :)

0,6...

Kategori: Allmänt

....för mycket, stod vågen på!!! :( SÅ nästa vecka SKA jag bli guldmedlem!!!! Attans också va besviken jag blir....

Blev sent på jobbet igår och upp ett par gånger i natt till sonen som har ögon och öron inflammation och sen upp 07:15 igen. *gäsp*  Nu ska jag åka med vovven till veterinären på tandsanering...

På återseende ikväll!!!

KRAM/ A

Hungrig...

Kategori: Allmänt

:) ....Ska ÄNTLIGEN få åka och väga mig idag!!! I Tierp *glad*!!! Misstänker att det inte kommer gå så bra, jag får max väga 72,0 för att bli guldmedlem. Så om det inte går den här veckan så blir det ju garanterat nästa!... Men höga krav som jag har på mig själv så blir jag riktigt sur om jag inte lyckas idag!!
Ska till vårdcentralen innan med sonen som är sjuk (jättehosta, ögoninflammation och ont i örat), Sen blir det jobb kl 15... Ledig i morgon och på fredag!!! :)
Ha en trevlig dag!!

VINTERLAND

Kategori: Bilder


Halloj!

Kategori: Allmänt

...Full rulle här som vanligt. Fast det känns som att jag har bomull i huvudet... Halsmandlarna är oxå svullna men jag har inte så ont som tur är!!

I dag har jag och barnen varit ute i snön och busat! Var jättemysigt men oj så trötta vi blev. Bilder på det kommer!! :) 

I dag åt jag så mumsig lunch, och så enkelt: En bit lax med lättkeso, dill och sweet chili! Skjuts in i ugnen :) Till det ugnsrostade jag lök, morötter och rödbetor! MUMS!!! Och väldigt pointssnålt dessutom!

Nu ska jag ta och väcka dottern som ligger och snusar och sen är det dags för jobb kl 15 efter Erik kommit hem från jobbet. Hej och hej då blir det till att säga till honom! :/

Ha en fortsatt trevlig solig och kall dag, mina vänner!!! :)

KRAM// A

Utmanad! :)

Kategori: Allmänt

Har blivi utmanad av Amanda :)



- Gå till dina "Mina bilder"
- Gå till den sjätte mappen och välj därefter den sjätte bilden i den mappen.
- Visa bilden på bloggen och skriv något om den.
- Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen.
- Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade





Mysstund!
Här är vår lilla Chihuahua Matilda med kompisen Fanny (finsk lapphund), Fanny är min mammas hund, men bor just nu hos oss. Så vi har alltså tre söta vovvar nu. (Cira är ju inte med på bilden) :)

Jag utmanar alla som känner att dom vill bli utmanade ;)

underbara alvedon...

Kategori: Allmänt

...lika risig idag tyvärr, men har börjat gå på alvedon nu, så jag har fått en del gjort på förmiddagen. Duschat båda barnen, tvättat, diskat, plockat och laga mat....

Nu känner jag att jag börjar bli lite sämre igen, så jag ska vila lite nu innan det är dags att åka ut till mor och far i skogen och pussa på sötaste valparna!!! :)




På återseende ikväll efter melodifestivalen! ;)

// A

Oj, redan fredag?!?!...

Kategori: Allmänt

....huga vad jag missköter mitt bloggande nu! Skulle vilja sitta här flera timmar varje dag, men det går ju bara inte specielllt när tiden går så attans fort!!!
Är det säkert att det är 24 timmar på ett dygn??! Jag känner mig snuvad på åtminstone två tredjedelar känns det som iaf! ;)

I dag och i morgon är jag ledig ifrån jobbet... och så när jag vaknade i morse är jag huur tung i huvudet som helst och ont i halsen! Så typiskt!!! Hann med en lite power-nap innan jag hämtade barnen nu på eftermiddagen, får väl se om det kommer lite feber smygandes mot kvällningen...

På förmiddagen har jag och Erik varit till veterinären med Cira. Hon luktar så fruktansvärt illa i munnen, så nu blir det penicillin i tio dagar plus en munsanering på torsdag!!

Om ett par timmar ska sonen iväg på disco kalas hos en kompis. Det ser han verkligen fram emot. Mycket sjukdomar på dagis nu, bara att hoppas att mina gryn klarar sig! Speciellt magsjuka vill man ju slippa!!!!!

Jag var inte iväg och vägde mig i onsdags heller, det krockar med jobbet hela tiden!! Saknar verkligen VV (gruppen, klasserna, allt)!!!! I kväll när barnen somnat ska jag skriva mat-planering för åtminstone två veckor! Är ju så himla skönt att veta dagen innan vad man ska plocka fram ur frysen!! Och så vill jag ju må bra igen. Har misskött mig så mycket nu så jag nästan börjar bli deppig och känner att jag inte KAN sluta äta!! Och DET skrämmer mig!!!! Ta tag i det och samtidigt göra det till vardag så blir jag nog glad och fin igen!!! :)

Nu måste jag se till mina små kottar! ;)

KRAM på er!

Tisdag...

Kategori: Allmänt

...precis kommit innanför dörren med barnen. Jobbat mellan 08-16 och sen hämtat grynen på dagis efter det... Vääldigt mycket på jobbet idag och i morgon. En ganska stor konferens som är hos oss. :)


JAG HAR ETT PROBLEM!!!:
För det första är jag lite "sur" över att jag missade förra veckans lektion på VV, ämnet den gången var nämligen huvudet på spiken, kan man säga. Nämligen att man ska se sitt överätande som en sjukdom!! Då kan jag lungt säga att jag är väldigt drabbad av denna sjukdom. Jobbet gör det VÄLDIGT svårt för mig att "hålla mig på mattan"!!!! Jag blir ledsen och besviken på mig själv varje dag!! Att det ska vara så nedrans svårt att ge tusan i fel kost!!!!!??? Sen blir det ju ännu värre när ja blir trött och stressad och samtidigt inte hinner åka till VV för stöd och pepp!!!
USCH SÄGER JAG BARA :(

Nu måste jag sätta igång med maten!!!

Ha det gott!!! // A

6-rätters meny på Gimo herrgård...

Kategori: Allmänt

1. "Svenska smaker" - lite småplock av rökt och gravad lax, hummer (första gången jag åt hummer, och det var riktigt gott), räkor, sill, ren och löjrom

2. Sparrissoppa med tryffelolja - HELT sagolik!!

3. Pilgrimsmussla "Provencale"- Vi har ofta pratat om att man skulle vilja prova pilgrimsmussla - Smälte på tungan... mmm :)

4. Vildandbröst med marinerade apelsinklyftor, gräddsås, svartvinbärsgelé och potatiskroketter - Vildand var intressant. Väldigt mörkt kött, kroketterna var såå goda!

5. Osttallrik - med bla Brie och Chevré med kex och fikonmarmelad!

6. Kladdig chokladkaka med hemgjord vaniljglass - Behöver jag kommentera denna rätt?!?! :D


Inte helt fel vill jag lova!! :)

Så igår var man gäst och idag var jag tillbaka på den "andra sidan" och jobbade. Gick bra, men det är en hel del som man skulle vilja hinna med så man önskar nästan att tiden inte ska gå så fasligt fort... :)


Nu ska jag  försöka sova lite (kan bli lite si och så med det pga hostande barn), klockan ringer kl 05:00 i morgon-bitti och jag jobbar mellan 06-15... :)

Hoppas ni alla har haft en mysig söndag!!?
 // A