Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Okej

Kategori: Allmänt

Vågen visade + 0,4 Glad att jag "fick behålla" min senaste stjärna! :) Det var ju väntat och hade nästan varit "fusk" om det hade varit minus efter det jag åt! Om ni förstår vad jag menar!? :)

Efter att ha gett Karin många kramar och en liten present åkte jag vidare och handlade på Lidl. Köpte BRA, NYTTIGA saker och mådde genast bättre, efter det åkte jag och träffade en kär vän som det var alldeles för länge sedan jag träffade! Efter en timmes pratstund mådde jag ännu lite bättre, väldigt kort stubin fortfarande men mycket bättre.
Har tagit beslutet att jag inte ska dricka någon pepsi i Juli, en "vit" månad från det! :)Det SKA jag klara! :)

I morgon kommer min lilla lillasyster :) hem!! Då ska vi kramas och grilla lax! :) Hon bor i Kristianstad och jag har inte sett henne sedan i påskas nu. LÄNGTAR! :)

Nu blir det mat och motionsplanering och jag "hoppar upp i sadeln" igen. På't igen ba! :)

Kram på er alla och tack så mycket för peppande kommentarer!!

Tungt

Kategori: Allmänt

I går var jag ner på botten och brakade i hop. Har inte tänkt att stanna där för det är inte roligt. Blev för mycket, både fysiskt och psykiskt och bägaren rann över i värmen. TYVÄRR så var min lilla pappa här på eftermiddagen och såg "eländet". Det skäms jag för! :(

Kombinationen PMS, stress, värme och försök till detox med inslag av rörigt hus och inget vatten i köket var INTE lyckad!!

I dag är det onsdag och vägningsdag. Jag har bara fått till 2 ordentliga svett-pass (som jag kallar dom), hela midsommar helgen åt jag och så åt jag lite till för att jag inte kunde träna pga min yrsel (har lågt blodtryck och får ännu lägre när jag går ner i vikt)... Det kommer inte se bra ut på vågen!!! Önskar av hela mitt hjärta att jag inte ökat mer än 0,4 för då förtjänar jag inte längre min 8:e stjärna...men det kan vara närmare 1 kilo... :( Kämpar nu med att inte skämmas för det! För det gör jag! Men det är ju lite konstigt. Det är ju min viktresa och jag gör det för min skull, men jag skäms jättemycket när jag inte har ordentliga resultat varje vecka. Och det är inte realistiskt, skulle aldrig förvänta mig det av en medlem, men tydligen så gäller det inte detsamma när det kommer till mig själv....

Idag är det sista vägningen på ett tag framöver. Ska bestämma när jag ska åka in till stan och väga mig så att jag har en dag bestämd!!

KÄRA KÄRA KARIN ska nu efter 10 år som viktväktarkonsulent sluta och säkert hitta på en massa roliga saker istället! :) JAG KOMMER ATT SAKNA HENNE OTROLIGT MYCKET!!!! Hon har hjälpt mig (och mååånga fler) att följa programmet/hitta tillbaka till motivationen och så är hon väldigt rolig och vi har skrattat mycket ihop!!
Blir många kramar idag!!! ♥

Nu är det dags att åka på simskola med Elias, tittar in igen ikväll och redovisar resultatet av mitt ätande!

Kram/ A

Bikt

Kategori: Allmänt

Efter en hemsk (matmässigt) midsommarhelg och 4 (!) dagar med fusk och goffande, är jag nu på väg tillbaka efter ett svettigt zumba-pass!

Blir vansinnig när det blir 4 dagar istället för EN som det var tänkt ifrån början! Det vete fan om det är värt det och fortsätta försöka ta en dag! Kanske ska strunta i det över huvudtaget!!?

I fredags blev det vitlöksbaguette mm, lördag rulltårtsbakelse, söndag pizza OCH choklad OCH jordnötter idag ytterligare choklad! FAN FAN FAN.....


På't igen ba, efter åtminstone 2 vidriga dagar som kommer nu med DETOX!! Nu måste jag göra något åt mina droger!! Är uppe i drygt 1,5 liter pepsi max om dagen nu, sockerberoendet måste jag jobba på och så har vi ju nässprayen oxå......

Fan fan fan.....

stjärna nr 8

Kategori: Allmänt

Jättenöjd med en viktminskning på -1,7 kg den här veckan! Jag VET ju att min kropp har svarat bra på jogging förut och det är ju roligt att se kvitto på det igen! :) :)

Har ätit lite för lite idag så jag måste gå och fixa i ordning lite kvällsfika! :) Ses och hörs snart!!

Kram// A

hmmm

Kategori: Allmänt

Tog mig en titt på min delmåls-planering och ser nu att jag ligger EFTER!!! Hade satt upp att vara under 90 till midsommar. Vet inte vad jag väger in på i eftermiddag, men med tanke på att det stod 92,8 förra veckan så är det väldigt omöjligt!! :/

Rackarns!!

"hörs" ikväll

Fullt ös

Kategori: Mina tips

var det verkligen igår. Var i stan med Oscar och handlade mellan 10-16 sen hem och fixa mat, sticka iväg på zumba och sen en promenad på det! GANSKA slut efter det vill jag lova! :)

Jag har sprungit en gång till sen jag skrev sist och det gick oxå jättebra! Tänkte göra det ikväll oxå så har jag fått in 3 intervall-pass och ett zumbapass den här veckan. Ska bli intressant att se om det visar sig på vågen redan den här veckan eller om jag får ha tålamod till nästa ;)
Bra att man har fått upp förbränningen iaf!

TIPSAR OM 2 NYA FAVORITER IDAG!!!!!



Nya Kesella Hallon är SÅ god!!! 2pp för 45 gram, Riktigt mumsigt med en klick på jordgubbarna eller fruktsalladen!!


Sen åt jag på MAX igår, letade reda på den pointsnålaste rätten i restaurang-guiden kvällen innan. Där stod det Fajitasallad - 7 pp Aldrig sett, aldrig testat....

Körde drive in så jag inte skulle bli så frestad av allt annat (för att inte tala om dofterna) :)

Beställde salladen och en Cola light, det är alltså en sallad med isberg, ruccola, tomat, gurka, morot och rödlök och så är det en rejkäl "klick"  tacokryddad vegetarisk färs och en klick smältost på. Det var jättegott! :) Är man supersugen på just MAX hamburgare så kanske man inte blir tillfreds men som lunch "on the go" var det perfekt! Man får också en liten burk med gräddfil, en liten burk med salsa och en liten påse tacochips till, men dom åt jag inte för det ingår ju inte i dom där 7 pointsen! :)

Nu ska jag ta mina grabbar och åka tillsimskolan!

Ha en fin dag!!

Underbart!!

Kategori: Allmänt

Joggade i morse och det kändes sååå bra!!! :)

Nu har jag mumsat popcorn och pepsi max till fredagsmys! :)

kram på er

Mammalyx!! :)

Kategori: Allmänt

Onsdag

Kategori: Allmänt

Åå nu är jag mätt!! Blir lite för långt mellan måltiderna på onsdagar, vill ju inte äta för mycket innan vägning och sen dröjer det ju ett tag innan man kommer hem! Och var tredje  vecka när Erik jobbar eftermiddag så hämtar jag Elias och Ida hos svärföräldrarna och då hinner jag inte äta förrän jag har lagt alla tre barnen... så idag blev det inget förrän 20:40!! :/ En stor smörgås med rejält med avokado på och så en liten skinkskiva. :) 11 points men såå gott! Avslutade med en stor skål med jordgubbar med lite rabarber-kesella på toppen! :)

Vägningen gick väl bra... höga krav som vanligt så jag är inte supernöjd, förväntar mig mer efter en så bra vecka... -0,6 bidde det iaf!

Tror inte jag har berättat om att den senaste månaden har jag haft hälsobingo här hemma! :) Kära Karin på Viktväktarna hade gjort i ordning ett rutsystem på ett papper med olika "utmaningar" i varje ruta och under en månad skulle man kryssa så många som möjligt. Kunde vara saker som: Provat en ny grönsak, gått barfota ute, tränat med en kompis mm mm
Lite skoj som får en att tänka lite mer på sig själv. :) Idag var det iaf dragning och jag blev stolt "vinnare" av 2 paket VV-popcorn (eget vinst-önskemål) :)

Ofta på onsdag-kvällar så har jag ätit väldigt onyttigt OCH choklad och struntat i att räkna och skriva, men nu är det andra bullar som gäller och inte nog med att man känner sig duktig och glad när man håller sig till pointsen, äter bra och skriver upp det man äter man känner sig oxå VÄLDIGT extra-glad när man klarar av att handla utan att rycka åt sig nåt "dumt" från hyllorna (typ choklad, vitt bröd, fikabröd)


Många i VV-gruppen som jag går i som tycker att jag ska ta över efter Karin (igen). För att jobba som VV-konsulent så måste man vara egen företagare, och det var en stor anledning till att jag slutade förra gången. Väldigt mycket papparsjobb och redovisningar till skatteverket och så har man bara en ort så är det så yttepytte litet. OM VV skulle gå med på att anställa mig istället (som det var "förr i tiden") så skulle jag nog göra det igen... Flera 'damer' på mötet idag sa idag att dom skulle maila och ringa VV och säga åt dom att ställa upp för orten och anställa mig som konsulent! Så snälla som tycker att jag passar till det! Det värmer! :)

Kram på er// Anna

Har ni frågor eller funderingar som ni vill ta lite mer privat så finns jag även på mailen: [email protected]

Sedan sist! :)

Kategori: Allmänt

Har förberett uppdatering av bloggen ett par gånger nu senaste dagarna men så fort jag har loggat in så har det dykt upp något så man har varit tvungen att springa ifrån datorn! :/ Så nu när jag väl sitter här och skriver (tredje gången gillt) så har jag nästan glömt vad jag skulle skriva om! :) Men jag gör väl ett försök!

Lördag, söndag, måndag har varit väldigt fysiska, har målartvättat, stålborstat, målat, klippt gräs och zumbat. Idag strejkar min kropp BIG TIME! Har haft värk i händer/kroppen sen jag gick i mellanstadiet, inget som försvinner helt men det går i vågor och när jag har gjort såna här saker så blir det lite för mycket, tyvärr...
Värktabletter och vila är det som gäller idag, har bara tagit en promenad med hundarna medans Elias plaskade på simskolan. :) Vi åker 3 mil bort varje dag nu på simskola, för att det ska bli intensivt för honom. Han vill inte lära sig/ träna på att simma när det är en massa kompisar i närheten, då vill han bara leka. Men nu blir det av och han tycker att det är riktigt roligt nu efter 2 gånger! :) Föräldrarna får inte vara med under lektionen så då passar det ju bra att motionera lite då! :)

Den här veckan har gått skitbra, matmässigt!!! Har kännts lätt att äta nyttigt och jag har hållit mig till mina points! :) Vi får väl se vad vågen "säger" i morgon. :) Väger ca 2 kilo mer än maken än så länge och jag lääängtar tills jag väger mindre än honom och även tills jag kommer under 90! Känns symboliskt med båda, liksom! :)
Mycket vardagsmotion har jag fått in och en del promenader när det inte har varit för varmt!

Varma dagar har jag upptäckt att det är en nödvändighet att ha keso hemma! Perfekt med en sallad, en klick keso och en kycklingfilé/laxfilé/köttbit till! Jättegott och inte så många points! :)

Ses igen i morgon, vänner!

Kram/A

SOMMARLOV!

Kategori: Allmänt

Idag var det skolavslutning för min älskade pojke som slutade i första klass! Åren går så himla fort! Hela kyrkan var fullproppad med söta barn och stolta föräldrar! :)


Fin examenskille efter avslutningen i kyrkan i morse! ♥


Fint väder var det oxå, vilket inte hör till vanligheterna! Ofta så brukar det ju regna på skolavslutningarna, men nu tycker jag att det är alldeles för varmt!! Visst klagade jag när det var 1 meter snö och 20 minusgrader, men det är INTE det här jag saknar då!! Det här är lika illa som när det är svinkallt! LAGOM är bäst! Fina vårar och vackra höstar är det som passar mig! :)

Om en liten stund ska jag och barnen åka och köpa varsin glass, blir en lättare variant för mig, typ Solero, men dom är ganska goda tycker jag! :)

Sen blir det grillning och chokladdoppade jordgubbar ikväll! :)

Kram på er


Dags för andra halvlek

Kategori: Allmänt

Nu har jag kommit ganska precis halvvägs i min SISTA viktresa! :) Idag visade vågen 93,4 -0,8 och totalt -22,1! Är väldigt nöjd med veckans resultat, med tanke på helgens PMS-svacka!! :)

I dag fick jag oxå den 7:e guldstjärnan påklistrad på mitt häfte! Går lite händelserna i förväg och drömmer om när den 14:e och troligtvis sista stjärnan klistras fast! :)

Har fantiserat om lite annat också... om operationer! :) Skulle verkligen vara pricken över i:et så att säga om man fick bort den slappa huden och en del fettceller när jag har slitit som ett djur och fått bort 45 kg!
drömmar, drömmar...

Motivationen har varit lite upp och ganska mycket ner senste tiden... Men de senaste dagarna (trots värmen som jag har svårt för) så är motivationen på topp och jag känner mig taggad!! :) Kommer bli lite bökigt med VV-möten i sommar, och kanske i höst också! Men jag tror jag har bestämt mig för att väga mig på möte 1 gång i månaden och fortfarande ha VV online och så er här på bloggen förstås! :)
Kommer nog funka, för i mål SKA jag!!!

För övrigt så är det sjukstuga här igen. Stackars Elias är sjuk sista dagarna i skolan!! Men vi tror och hoppas att han är pigg till avslutningen på fredag morgon!

Kram och god natt

hemsk helg!

Kategori: Allmänt

... Ja, då menar jag mat och motion (i övrigt har den varit bra!)! PMS-kärring de lux! Fy bövelen, och gav efter alldeles för mycket! Både ostbågar och choklad blev det.... mutter mutter....

Även om mitt sockerberoende för ett ögonblick blev tillfredsställt i helgen så mådde jag inte alls bra av det och kände absolut inte att jag kunde unna mig så mycket! Så det var inte värt det på en fläck.....


Ska försöka glömma det och köra på! Otroligt skönt med zumba idag iaf!! hjälpte mycket för att komma tillbaka på banan igen!!!

I lördags sov mina systerdöttrar över hos oss för första gången! Kändes spännande med 5 barn, men det gick faktiskt jättebra, skämtade med Erik dagen efter och sa: -Eftersom det gick så bra med 5 barn, kanske vi ska ta och skaffa några knoddar till! hihi
Han höll på att ramla av stolen och jag fick en tokig blick av honom! :)
Haha, nä, det räcker med 3 barn! Jag lovar! :)

Nu ska jag bädda rent i sängen och krypa ner!! 3 skoldagar kvar för Elias, sen är det sommarlov!

Hoppas ni har haft en fin långhelg!?

Kram på er

Korvrisotto

Kategori: Recept



4 port, 9pp/port

300g korv (max 10%)
3-4 morötter
1 gul lök
1 tsk olja
3 tsk curry
2 dl ris
5½ dl vatten
2-3 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 burk champinjoner
2 dl ärtor
2 dl majs
2 paprikor
salt, peppar

Fräs curryn i oljan. Häll i riset och glasera det. Rör om så att det inte bränns. Tillsätt hackad lök, skivad korv och morötter i bitar. Häll på vatten, tomatpuré och smula i buljongtärningen. Krydda med salt och peppar. Låt allt koka upp, sjud ca 20 min. Skär paprikan i mindre bitar. Tillsätt grönsaker och svamp när 5 min återstår.Låt allt bli varmt.


Perfekt "allt-i-en-kastrull"-vardagsrätt! :) Ekonomisk och man får en rejäl protion! :)

Gott när sötsuget sätter in!

Kategori: Mina tips

Tipsar om Vikväktarnas superduper goda bars-nyhet! Dröjde ett litet tag innan jag provade dom för jag trodde inte dom skulle vara så goda, men oj så överraskad jag blev! :)

 

30 kr för en låda med 5 bars i. Finns online eller på möte! :)


 

Oscar gillar oxå snacks, men föredrar majskrokar före det mesta, om han själv får välja! ;)

ProPoints vs Points

Kategori: Allmänt

Tina undrar: Tycker du att propoints är bättre/lättare att använda än points?

Nja, alltså, jag gick ner dryga 40 kg med Points och sen utbildade jag mig oxå till konsulent och jobbade som det när det var points och sen när Propointsen kom så hade jag slutat helt och hållet och var säkert på väg uppåt igen! :/ Sen blev det ju alla kilon och lite till upp när jag blev gravid....

Nu i januari när jag skulle skriva in mig igen så var jag fortfarande rejält inkörd på Points kände jag, och precis som du, Tina, så ville jag gärna jämföra och blanda ihop dom lite. Men sen bestämde jag mig att verkligen ge ProPoints en ordentlig "ansträngning" så dom första månaderna så kollade jag upp pp på precis allt som jag åt, så jag lärde mig det ordentligt! Det gjorde jag innan jag ens började tänka på veckobonusen. Den fick komma sen!  :)

Nu har jag helt "glömt" bort Points-systemet och jag jämför inte längre. Det är ProPoints som gäller. :) Nu har jag oxå tagit fram kokböcker med Points och när jag skriver upp dom på veckoplaneringen så lägger jag in receptet på VV online och får fram hur många ProPoints det är per portion.

När man väl har kommit in i ett system så är varken det ena eller det andra lättare eller bättre tycker jag!

Sen det här med mötestiderna är ju alltid knepigt och få ihop. Det passar ju inte alla. Min grupp tar sommarupphåll snart och på nästnärmaste gruppen passar inte tiderna alls, och orten efter det ligger 7 mil bort så, nja, vi får se hur det blir helt enkelt! Funderar mycket på det just nu!
En liten förhoppning är att jag ska lägga mer krut på bloggen för att få mer feedback från er alla och på så vis få till "gruppkänslan" här på nätet.... Vi får se hur det blir! :)

Hoppas nu att jag inte helt svammlat bort er! :)

Kämpa på alla duktiga!! Ni är grymma allihop!

Kram// A

Ps. AnnLouise - Tack själv för peppningen! :) Jag ska försöka bli bättre med uppdateringarna! ;)

1 vecka

Kategori: Allmänt

sedan uppdatering! SORRY vänner!
Blir så glad när jag ser hur pass många det är som är in här varje dag!

I helgen var det mycket kalasande, svärmor fyllde år, vi firade min bror i efterskott och så mors dag. På mors dag unnade jag mig en glass som jag egentligen inte hade "råd" med, men det var det värt! :)

I söndags var vi på hundutställning, Ivars första, och det gick jättebra! Låångt över förväntan då han även fick cert! Får han 3 stycken cert så blir han champion, så det lär väl bli lite mer utställningar i framtiden! :) Nästa blir i september i Högbo!



Den här veckan var zumban flyttad till tisdag istället för måndag, och igår körde jag allt vad jag kunde, speciellt på styrkan tog jag ut mig en del. Idag har jag som katarr-värk i magen, så jag vet inte om det blev en liten överansträngning... :/
Har oxå börjat jogga lite, känns okej! Kondisen finns där, men det är så jobbigt med all hud...

Viktväktarna har stängt idag så det blev en hemmavägning. Min våg brukar visa exakt som VV-vågen.
Idag visade den 94,2, -1,1 kg totalt 21,3 kg
Så egentligen skulle jag ha fått stjärna nr 7 idag, men den får väl vänta till nästa vecka! :)

Å, innan jag rusar vidare, jätteenkelt mattips! Igår blandade jag köttfärs för 4pp och Keso-feta och oliv för 2 pp, kryddade med salt och peppar, blandade i en skvätt vatten och stekte som biffar utan fett i pannan! Åt med sallad och en klick matyoughurt blandad med lite sweet chili. JÄTTEGOTT! :)

Kram på er alla