Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Sååå skönt...

Kategori: Allmänt

...Jag är på banan igen! Har nu hållt mina points ett par dagar och crosstrainern har också fått sig en omgång! :) I dag lät jag bli ALLT vad sötsaker heter på jobbet. Och jag blir ju så mycket gladare när jag är "duktig"! Hi hi

Och precis som käraste Mymlan skrev i kommentarerna så måste jag inte ha motivation, jag VILL jag ha motivation :)

Idag har jag räknat och räknat på jobbet. Inventering som gällde. I morgon blir det servering och på onsdag städ. Trevligt med variation!! Sen ska jag faktiskt vara ledig tors-lörd, jobba sönd och ledig mån-tis. Ska bli jätteskönt att vila upp mig lite. Behöver det nu med allt som händer i privatlivet plus att det har varit mycket jobb....

Nu sover mina små hjärtan. Efter dagis kom syster med sina sessor en sväng. Var alldeles för längesen!!! Bjöd på kvällsmat, gjorde jag oxå. Blev hemmagjorda köttbullar med potatis och ostsås till dom små, medans jag och syrran åt kokt potatis och kesoröra med kalkon, sweet chili och persilja.

I morgon jobbar både jag och Erik kväll så då är det min lilla mamma som hämtar barnen och nattar dom. Ska hinna med en god lunch, lite telefonsamtal och en långpromenad på förmiddagen...

Ha det gott,

// A

Var är motivationen?!?!

Kategori: Allmänt

...Ja den frågan ställer jag mig just nu!...

Har jobbat kväll den här veckan (ledig idag) och har lördag-kväll kvar. Samtidigt har det kört ihop sig lite i privatlivet. Flera nära och kära som inte mår särskilt bra! Kombinationen sliter fruktansvärt och vad gör Anna då, när man är trött och mår piss?!?!

- JO, JAG ÄTER!!! :(

Det hela blir ju en ond cirkel, då jag bara mår bättre medans jag tuggar. När den korta "njutningen" är borta kommer ju den otrevliga "kompisen" Ångesten...
Vågen knallar sakta men säkert åt fel håll. JAG VILL INTE LIGGA 3 KG ÖVER MÅLVIKT!! Jag vill helst faktiskt ligga  2 KG UNDER, så att jag kan ställa mig på vågen med kanske både mat i magen och tunga jeans och ändå väga inom min målvikt! Det är min dröm OCH jag VET att jag kommer hitta den balansen med hjälp av det jag brinner för och tror på, nämligen Viktväktarna!
Om jag ska fortsätta och tänka lite possitivt (och det ska jag väl?!) så VET jag också att jag ALDRIG kommer gå upp alla mina 43 kg igen. Det kommer INTE gå så långt!
MEN, jag måste som sagt hitta motivationen och balansen igen!

Det jag motiveras av är:

* Att känna att jag har mer energi om dagarna.
* Att känna endorfinerna när jag tränar
* Att känna att jag är mer sugen på en fruktsallad med keso än på choklad
* Att känna att jag är lagom mätt under hela dagen!
* Att använda kläder i strl 38
* Att få köra igång med Viktväktarna som konsulent, otroligt peppande och jag vill ju också "leva som jag lär"


Så trots lite kalabalik här hemma och en del ibland på jobbet så MÅSTE jag försöka planera in tid för MIG SJÄLV!!...

........Önska mig Lycka till......



Kramar till alla Er duktiga!!!! // A

God förmiddag...

Kategori: Allmänt

Nu måste det bli ordning på torpet här på bloggen! :) Funkar ju inte att ha det så här!! Saknar ju Er!!!

Ska alldeles snart åka till dagis med kidsen. Dom var förresten helnöjda med badet igår! :) Var jättemysigt!


På förmiddagen idag blir det Tierp och Viktväktarna, behöver verkligen sitta med på lektion idag! Det handlar om Motivation den här veckan! :) Sen börjar jag jobba kl 14. Stämplade ut kl 02:15 i natt, så jag känner mig lite mör idag. :)

Så i morgon blir det motivations-inlägg, hi hi!!

Kram på er

Knas med bloggen...

Kategori: Allmänt

...Vet inte varför den inte uppdateras som den ska...Men nu hopas jag att den funkar som den ska igen?!?!

Mår iaf lite bättre, ska fixa lite med papper och annat nu innan det är dags att gå till jobbet kl 15. Jobbar kväll hela veckan!
I morgon ska jag och barnen åka till badhuset på förmiddagen! Ska bli mysigt! :)

Svårt att komma upp på banan igen med maten, blir att jag äter så fel när jag är trött och mår dåligt!! Idag har jag iaf skrivit matlista för hela veckan. Och det känns bra. Sen ska crosstrainern få sig några omgångar den här veckan också! ;)

Hoppas alla har det bra!!

Nya gröna...

Kategori: Allmänt

...blommor här hemma nu! Behövdes verkligen! Även en ny grön vårjacka har införskaffats (bilder kommer så småningom)..

Stockholm igår var intressant, seminarium om mättnad...synd att jag inte är riktigt hundra...
Är fortfarande dålig. Trött, matt, och mycket värk. Det är därför jag inte är så aktiv på bloggen just nu!!  :(

Blivit omhändertagen av svärföräldrarna idag, med god mat och dessert!!

Nu ska jag gå och sova, ska upp kl 06 för att jobba 7-18..

Ha det gott, vänner och jag hoppas jag får behålla några läsare trots svackan just nu...?!

KRAM/ A

Tung dag...

Kategori: Allmänt

...Ont i hela kroppen, trött, trött, och det känns ibland som att jag går omkring och håller andan. Som att jag glömmer bort att andas. Sorry att jag klagar...

I dag har vi varit och storhandlat, hade slut på det mesta. Sen har jag varit ute på promenad med vovvarna och så har jag och barnen gjort hemmagjord pizza.

I morgon sticker jag till stockholm igen på eftermiddagen. Infoträff igen inom VV. Hoppas att jag känner mig lite bättre då!

Nu ska jag snart gå och sussa....

Kram på er

Grey´s Anatomi...

Kategori: Allmänt

...sicken serie! Vet inte hur många avsnitt jag har bölat till, och nu sitter man här igen med tårarna rinnandes längs kinderna.... Men det är faktiskt ganska skönt att släppa lite på trycket....

Dagen har bestått av jobb, matlagning och legobyggande med barnen samt lite nattning och träning. Nu är det bara duschen och sängen kvar. 

Det var sonen som var kock idag. Lite roligt faktiskt. Jag hade tagit fram både lax och blomkål (två saker som han säger att han INTE äter) Men när han fick hälla blomkålen i kastrullen och sedan göra "geggan" som skulle vara på laxen OCH bre på den. Då gick det väldigt bra att äta både lax och blomkål! hi hi Sötnöten min!! :)

I morgon är jag LEDIG och det står ICA Maxi på schemat på förmiddagen. :) På fredag ska jag in till Stockholm på eftermiddagen på ytterligare information från VV...


Härligt...

Kategori: Allmänt

...att komma till dagis idag!! :) Superglada barn som kastar sig runt halsen!!
Vi har bara suttit i soffan och pratat och kramats på eftermiddagen, trötta alla tre.
Sen blev det gröt till middag. Med tanke på vad jag har stoppat i mig i helgen så är det strama tyglar igen nu...

Måste bara säga att jag inte bara är trött efter helgens "äventyr". Jag är otroligt taggad och glad! En otrolig upplevelse!

I morgon ska det bli mysigt att jag hinner äta frukost med familjen. Börjar nämligen inte förrän 10 i morgon.

Jag ska snart bli mer intressant, jag lovar!! Är bara lite mycket just nu...

Sitter på tåget...

Kategori: Allmänt

...någonstans mellan Linköping och Stockholm. :) Har ca 40 minuter kvar till Stockholm och drygt två timmar till Tierp. Där ska mamma hämta mig så jag är väl hemma vid 21:30 ungefär, för vi ska handla lite också...

Väääldigt trött, vääldigt ont i huvudet! Men såå glad! Träffat så gulliga duktiga tjejer den här helgen och vi har haft jätteskoj och framför allt lärt oss MASSOR!!!!
Och JA jag blev godkänd! hi hi

Nu längtar jag efter att få krama gubben där hemma och fnosa och pussa på mina gryn!!! Mmmmm!!! :D

SKa upp tidigt och jobba i morgon och jobba så jag får ju tyvärr inte prata om umgås med barnen förrän efter kl 15 i morgon! Men då ska vi kramas och mysa ända fram till sängdags!!!

// A

Utbildning dag 3...

Kategori: Allmänt

....oj oj, vad tiden går vill jag lova. Dagarna går otroligt fort... Jag lovar att klockan tickar på lite extra fort bara för att jäklas nu när vi ska lära in såå himla mycket!!! :)

Tänk, i morgon i den här tiden är jag hemma igen, Längtar så efter min familj, samtidigt som jag verkligen hoppas att allt som jag lärt mig under dom här dagarna stannar kvar i mitt huvud!!! :)

God mat och trevlig stämning är det hela tiden. Kroppen och huvudet är däremot väldigt ovana med att sitta still hela dagarna och att vara tillbaka i "skolbänken" igen. För det känns ju som att det var ett tag sen...

Nu är jag snart färdig med dagens kvällsuppgifter och det ska bli skönt att krypa till kojs. I morgon ska jag hålla föredrag och jag vill så himla gärna att det ska går bra.... Det känns bra men några små orosmoln har jag allt..

I går kväll fick jag träffa min kära Karroliten! Så roligt och det var alldeles för längesen gumman!!! :) Tur att du ska sjutsa mig till tåget i morgon så jag hinner sno åt mig en kram till!!!

Nej nu är det dags för det sista lilla rycket innan kudden kallar!!

Kram på er... // A

SAKNA!!!

Kategori: Allmänt

                  

MINA ÄLSKLINGAR!!!  :)

Utbildning...

Kategori: Allmänt

...Första dagen avklarad. Har gått jättebra, men är trött. Har ju trots allt varit uppe sen 04 i morse.

Nu har vi ätit en god middag bestående av toast skagen till förrätt och sen kycklingfilé med rotsaksgratäng och kantarellsås. Mumma... :)

Roligt och intensivt som väntat och massor med tankar i huvudet....

Saknar mina älsklingar som tusan. Hade ett videosamtal med barnen vid 19-tiden och vi blev ledsna, både barnen och jag!

Nej nu ska jag ta mig an dagens kvällsuppgifter innan jag ska krypa ner i sängen...

På återseende vänner!!

Kramis

Begravd...

Kategori: Allmänt

... i papper!! :) Kommit en bit på väg iaf, med allting som ska läsas in och förberedas inför torsdag. Tiden går ju så fort. Snart sitter man väl där på tåget och är jättenervös inför fyra intensiva dagar!! Men jag ser fram emot det också!!! Det konstigaste ändå, är ju att vara ifrån familjen! Har aldrig varit ifrån barnen såå länge förr!!!!

I dag har det varit ganska lugnt på jobbet... Gick jättebra att lämna barnen i morse. Inga ledsna miner som tur är! I morgon blir det lite mer på jobbet. Då jobbar jag från kl 11 till "slut". Dvs tills gästerna har gått och lagt sig och allt är diskat och klart inför nästa dag. Brukar bli runt midnatt någon gång...

"Den tiden på månaden" nu så det är riktigt svårt att hålla sig borta från godsaker. Värken är något bättre idag men jag är dum och glömmer ta värktabletter. Ska försöka komma ihåg det i morgon! Börjar känna av halsen också men det är bara att "glömma" bort.

Nej, åter till mina papper!! :)

Kram på er
//ANNA

Skickar en tanke till min underbara mormor som har det kämpigt just nu..

Värken vandrar...

Kategori: Allmänt

...Idag är värken i axlar och rygg. Inte allt för skönt att skaka täcken på jobbet... I morgon jobbar både jag och Erik förmiddag så då ska barnen lämnas på dagis kl 06:30. Så tidigt har dom aldrig varit där förut...

Suttit lite med alla VV-papper nu. Behöver förbereda mig en hel del och jag börjar känna lite stress över det...

Åt middag hos svärföräldrarna, gott som vanligt :) Fläskfilé med paprika och banansås och potatis.

Nu är det dags för lite kvällsfika innan sängen kallar...

Kram på er

Den här snyggingen...

Kategori: Allmänt


...är MIN nu!!! :) Så himla glad att jag har köpt den och att jag ska få ta med den till Linköping på torsdag!!

Pga nackspärr blev det ingen crosstrainer idag. Men det blev en promenad med hundarna iaf! Usch, har varit så stel idag. Hoppas att det blir bättre till i morgon för då är det jobb som gäller igen.

Har varit så mysigt att bara få rå om barnen idag. Inte gjort så mycket. Spelat memory med sonen och tagit hand om dockan med dottern. :)
Nu sitter jag och Erik framför varsin dator, romantiskt värre! hi hi

Hoppas ni alla har en härlig lördag!

Kram på er

kokos-korvgryta 7,5 p/pers

Kategori: Recept

1 port.

100 g korv max 5%
1 tsk flytande margarin
1 liten gul lök, finhackad
2 stjälkar selleri, finhackade
3 st minimajs
1 dl kokosmjölk max 6%
2 tsk sweet chili
lite tomatpuré
lite kalvfond
1½ dl kokt ris
salt, peppar

Strimla korv och hacka lök och selleri. Stek i margarinet. Blanda sedan i kokosmjölk sweet chili, tomatpuré, fond och kryddor. Låt småkoka en stund och servera med ris.


En helt okej vardags-rätt

Kalaset är över...

Kategori: Allmänt

...Nu har nära och kära åkt hem och vi har två trötta barn här hemma. Ska snart lägga dom och då ska jag och Erik äta lövbiff med klyftpotatis och bea och titta på Let´s dance. Mmmmm, var längesen. :)

Trött och slut så det blir nog inte så många rader idag...Gjorde en god korvgryta till lunch så den kommer det recept på inom kort.
I morgon är det bara en snabb sväng till stan som gäller. Ska kika på en dator som jag tänkte ha med mig till Linköping! :) Resten av dagen ska vi bara mysa och ta det lugnt (förutom 30 min på crosstrainern mot kvällen).
Har lovat sonen våfflor i morgon oxå!

Vill speciellt tacka Jenny och Smilla för snälla ord om mitt besök i Österby i onsdags! :) Det värmer, tjejer!!


Nu är det dags att krypa i mjukis-byxorna och fixa lite mat..

Hejs...

Skruttan 2 år

Kategori: Allmänt


STOORT GRATTIS TILL VÅR UNDERBARA TJEJ!!!

RESULTAT...

Kategori: Allmänt

Tra la la, va jag e gla' :)

Gick toppen på vågen! Förra veckan stod den ju på hemska 73,0 *urk*! Veckan har ju gått otroligt bra, precis såsom jag vill leva varje dag! Lagom med träning lagom med mat och godsaker!! Och det gav resultat på vågen! :)

Den visade 71,1 !!! Tjoho! :)  -1,9 kg alltså!!!

Sen var det extra kul att jag fick vara vägare idag igen. Tyvärr så märktes det att jag har jobbat 6 dagar i sträck och därmed också 10 timmar idag med väldigt lite i magen (skulle ju väga mig ju, hi hi). Så det blev lite tokigt pga av hjärnsläpp ett par gånger :) Precis innan lektionen kom konsulent Karin på att jag skulle berätta min vikthistoria inför klassen. Hade inte många minuter på mig att förbereda det, så det kanske blev lite hattigt. Men oj så skoj att stå där framme och prata om det jag brinner för!!

I morgon fyller lill-skruttan 2 år. Vi firar henne en dag för sent pga att det är en massa jobb  i morgon och jag och Erik går om varann. Vi vill ju vara med båda två när hon öppnar paket och så... :)

Nu har jag precis bokat tågbiljetter till Linköping nästa vecka, spännande!!! :)

Men gudars vad klockan går, jag ska upp kl 05 i morgon och jag är sååå trött och kroppen värker så nu måste jag försöka komma i säng!!!


God natt på er!!! / A

Börjar kännas nu...

Kategori: Allmänt

...Tröttheten är väldigt påtaglig nu vill jag lova. Fullt upp på jobbet och jag får ont av allt bubbande och bärande, har både städat och serverat idag. I morgon är det 6-16 som gäller...

Efter det ska jag åka till Österby på VV. Vill väga mig och så behöver jag träffa och prata med kära Karin (min konsulent)  innan det är dags för utbildningen. Och i morgon är enda chansen till att göra det. :)

Ikväll hade jag tängt att träna, men jag tror faktiskt att jag redan har haft dagens träningspass... Och så behöver jag LÄSA en massa inför utbildningen, så jag satsar nog på det! :)

På torsdag fyller vår lilla prinsessa 2 år (vart tar tiden vägen?!?), då jobbar vi tyvärr för fullt, men på fredag blir det lite kalas för dom närmaste. Så på torsdag kväll efter jobbet står det bullbak på planeringen!

Blev en ganska "tung" lunch på jobbet idag. Pepparrotsöverbakad lax med råstekt potatis. Potatisen gjorde ju så att det drog iväg till 10,5 point. Så till kvällen nu så blev det gröt med barnen!

Jag är ju van vid att väga mig på förmiddagen på fastande mage, men i morgon ska jag ju jobba hela dagen och sen väga mig kl 17. Hmm, Vi får se vad vågen visar då, för något måste jag nog äta under dagen, annars svimmar jag nog på jobbet! :)

På återseende, vänner!

KRAMAR från mej...

Gäsp

Kategori: Allmänt

...nyss hemkommen från jobbet. Har gått superbra idag!! :) Nu är det bara 6,5 timme innan klockan ringer och det är dags att gå dit igen!!...

Går fortfarande bra med maten. Känner mig starkare än någonsin på den fronten. Hann med ett pass på crosstrainern i dag oxå mellan ICA Maxi och jobb!!

Natti natt på er

Stolt igen... :)

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit helt själv på jobbet i 12 timmar och ändå lyckats stå emot alla sötsaker! Eller förresten, EN kaka tog jag, men bara EN och den hade jag points till! :) Annars när jag jobbar på söndagar har det hänt att det har blivit tex en massa bröd istället för mat! Så det känns jättebra!

Mindre bra känns det att jag knappt har sett min familj på hela helgen.....Det gick bra igår, men det var en sån där dag när man känner sig lite "virrig". Man lär sig av sina misstag iaf!

Men jag har lärt mig jättemycket på jobbet idag....Mycket som var första gången, då det var både inventering (har räknat flaskor hela dagen) och månads-skifte! :)

Ska försöka släppa jobbet till i morgon eftermiddag då det är dags igen :) I morgon ska jag umgås med mina kära, handla och fixa en hel del med papper!

Nu är det dags för lite mat, känns som jag ska hungra ihjäl!!

På återseende, vänner!!

// A

Ps. Tänker mycket på Er, kära A och J!!!!