Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Matdagbok...

Kategori: Allmänt

...har jag börjat skriva idag!! Nu gäller det att få koll på läget! Äter för mycket tok helt enkelt!! Och måste jag skriva ner allt så blir det av någon konstig anledning så att jag äter mindre och bättre... skumt! ;)

Till middag ska jag försöka hitta på något skoj med lax igen *love it* är ju också tokig i pasta nu för tiden så det blir väl till att kombinera dom två!! :)
Bara jag kan äta, har så ont i bihålorna så jag kan nästan inte gapa...

Lev väl// A

Våren...

Kategori: Allmänt

...är tillbaka! Och skönt är väl det!! :) Så underbart att gå promenad i solen, på så gott som torra gator!!

Snart är det dags att börja förbereda kvällsmat. Idag är det ju lördag så vi lyxar till det med klyftpotatis och en köttbit! Mums!!

Stygnen på Cira är borta och det ser jättefint ut!! Även tratten har vi sagt "bye bye" till så ingen är nog gladare än Cira just nu! :)
I morgon åker vi och hälsar på vår lilla Ivar igen (och självklart mina föräldrar oxå) han blir 6 veckor på tisdag så då är det bara två veckor tills han kommer hem till oss! :D

Trevlig helg!

Nödvändigt!!???...

Kategori: Allmänt

...vaknade i morse och då ligger det 1 dm blötsnö på marken!!! Fruktansvärt onödigt!!! Usch!!! Gubben redan ute och plogar för fullt!

Själv sitter jag och väntar på sotaren som ska göra brandskyddskontroll idag. Hoppas verkligen han kommer snart för jag vill gå och sova igen och hoppas att snöovädret bara är en mardröm och att krokusarna spirar och solen skiner när jag vaknar!! ;)

Arg och ledsen...

Kategori: Allmänt

...Arg på den förbenade A-kassan som ska böka med sina papper och intyg till förbannelse....Blä! Undrar om man någonsin kommer få några pengar....

Ledsen över att det var en vidrig hämtning på fritids av sonen idag!! Han fick ett vredesutbrott utan dess like och det hela slutade med att jag släpade ut honom därifrån i bara strumporna...Ont överallt nu och vi har pratat ordentligt oom det här nu...och sagt förlåt till varann, ska väl tilläggas....

Någonting som är roligt är att min mamma har börjat på Viktväktarna igen (hon kanske inte tycker att det är lika skoj, att hon behövde alltså) så idag har jag kikat runt bland allt nytt...och det mesta är ju nytt nu, känns som om det var en hel livstid sedan jag höll på med det, både som medlem och som konsulent!!! Speciellt nu när man sitter här i sina tjockiskläder igen (inte dom allra största, men ändå), mumsiga recept såg det ut att vara oxå!!!
Har iaf bestämt att det är dags för VV igen direkt efter nyår. Då har jag en 3 månaders bebis så då är det dags att sätta fart igen. Skillnaden denna gång är att:
1. Jag vet att jag klarar av det!
2. Jag vet vilken vikt som passar mig och vilken som är lättare att hålla.
3. Jag vet att jag inte kommer bli gravid igen och där är det verkligen FÖR ALLTID!
4. Jag har ÄNNU fler "morötter" denna gång!!! Jag ska nämligen söka hjälp med överflödigt skinn efter att jag hållt målvikten ca 1 år (dom andra morötterna är ganska självklart, barnen, orken och kläderna)!

Var för övrigt på en underbar solskenspromenad med Cira idag! Ljuvligt, friskt och klarblå himmel!!

Nu är det snart dags att lägga barnen innan jag sjunker ner i soffan!!! //A

slömat...

Kategori: Allmänt

...blev det nu till kvällen!  :) Kokade lite ägg och så åt vi smörgås och yoghurt! Maken som alltid vill ha "riktig" mat jobbar eftermiddag så då passade vi på! :)

Kokade extra ägg så det blir nog någon god sallad i morgon till lunch... mums!

Var och shoppade lite med mamma och lillasyster idag. Blev två par skor i var till barnen och ett par till mig bl.a.
Trevlig förmiddag och på eftermiddagenhar jag och barnen spenderat utomhus! :)

Nu blir det lugnt resten av dagen och i morgon ska nog Cira få sig sin första långpromenad efter operationen!

So long, friends...

Mattes hjärta! :)

Kategori: Allmänt

...I morgon ska vår älskade hund Cira opereras, hon ska steriliseras för att hon aldrig ska få några valpar och om en månad får vi ju hem en liten hane, så det kan vara väldigt skönt att slippa löp-perioder för alla parter! :) 

Idag är barnen tillbaka på skola och dagis efter en veckas påsklov med helledigt! Har varit en rolig vecka då vi äntligen fått till ett par dejter med vänner som vi inte träffat på länge!! :)

I går kom cyklarna fram och barnen var överlyckliga! :) Det är så härligt med vårsolen och snöfria vägar!!!
Den här veckan är det ju oxå dags att byta till sommardäck!!!

Snart kommer maken hem med sallad åt oss två, är såå hungrig nu efter en härlig promenad i solen! :)
Undrar vad man ska hitta på till middag ikväll?!?! Ständigt denna matfråga!! :)

Njut av solen, vänner!// A

Påskhelg...

Kategori: Allmänt

...och UNDERBART väder!!! Vi har idag en familje-mys-och-slappar-dag! Har varit på en liten utflykt och suttit i solen och ätit korv med bröd och druckit saft! :)

i går firade vi påsk hos mina föräldrar, mys pys! Passade oxå såklart på och pussa lite på vår lilla valp Ivar som är 2,5 vecka! :)





Våra gobitar som påskgumma och påskgubbe! :)



Underbara mormor och morfar med barnbarnen!!


Förra veckan köpte jag en ny HUNDsäng, men blev så full i skratt här om dagen och var tvungen att rycka fram kameran när jag såg detta:

Kissekatten säger: "Flytta på dig vovven, jag ska ligga i den sköna sängen"! :D


GLAD PÅSK PÅ ER!