Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

premiären...

Kategori: Allmänt

...igår gick jättebra! Många nya och det var SÅÅ kul!!!! :) Väldigt mycket att tänka på, men det kändes bra!!

Tyvärr fick jag feber ett par timmar innan mötet, men tror inte det märktes så mycket, eller?! Idag har jag varit sämre med jätteont i halsen och en del i kroppen och stadigt kring 38 graders feber....

Har bokat tågbiljetter till Linköping sista helgen i maj nu, då det är sista utbildningen. Sen är jag diplomerad konsulent! :D

Har beställt tapeter till lillans rum idag. Kommer bli så fint. Vi ska byta sovrum allihopa och nu är det äntligen på G.

Var upp till jobbet idag och sa hej då till "I" som jobbade sin sista dag idag. Önskar dig all lycka i framtiden!!!

Nu är det Herrgårdsjobb som gäller fred-månd. Men det är dag-pass iaf så jag kan vila på kvällarna!

Hoppas att jag orkar kika på kase och fyrverkerier ikväll... vi får se...

På återseende snart, mina vänner!

Tvärförkyld...

Kategori: Allmänt

:(...Jag som har lagt upp värsta jogging-planeringen inför vårruset! Så sitter man här och snörvlar och nyser med ont i halsen. Morr!!!....

Har varit en mysig helg med både familjemys, lite jobb och en dagsutflykt till Södertälje. Sen att solen har lyst så¨varmt och skönt är ju inte helt fel!!! :D

Idag har jag städat på jobbet hela dagen, så nu är man ganska mör. Ska sätta mig och påta lite med VV-grejer nu. I morgon ska jag prova ett nytt recept som jag självklart lägger ut här (om det är gott vill säga, hi hi).

Hoppas ni alla har det bra i solen och laddar inför valborg. Festligheter som hör v¨år och sommar till, pratar vi lite mer om på onsdag eftermiddag på Viktväktarna också. :)

Kram på er

Oj oj...

Kategori: Allmänt

Storleverans från VV igår...Det närmar sig... :)

Sonen fick reaktion på vacc-sprutan igår och låg med feber hela dagen! Piggare idag men armen där dom stack är hård och röd...

Idag blir det en sväng till valbo och handla med barnen och sedan grillning hos mina föräldrar. I morgon blir det nog stilla mysdag med familjen och på söndag åker vi på "roadtrip" till Södertälje (ha ha) och hälsar på min älskade Johanna!!! SÅ KUL!!!

Nä nu måste jag rusa vidare.

På återseende!

// A

En bra dag...

Kategori: Allmänt

...Har gått bra med maten (låtit bli både sockerkaka, äppelkaka och grädde), varit glad på jobbet och blivit lugnare på ett par områden som jag oroat mig mycket för!! :)

Har varit på föräldramöte också. Min lilla pojke ska ju börja i förskoleklass uppe vid skolan i höst!! Han blir så stor. Lilleman var också jätteduktig på BVC idag då han fick sin 5-årsspruta! :)

Jobbar dag i morgon och sen ledig fredag-söndag. Då är det familjeliv och VV-planering som gäller!!! :)

Kram och godnatt!!

Måndag...

Kategori: Allmänt

...fast för mig känns det typ som... onsdag, eftersom jag är inne på tredje jobbdagen. :) Kommer bli en ganska tung vecka, med mycket jobb.

Min första absolut egna VV-grupp närmar sig med stormsteg. Ska bli jättekul, men det är lite nervöst (men är mest nervös över administrationen, alla papper och allt jag ska få in i mitt huvud).
För dom som inte vet hur ett Viktväktarmöte går till så kan jag berätta att det först är vägning och sedan en halvtimmes lektion om veckans ämne. Efter det finns det utrymme för kostprogramsgenomgång för nya medlemmar och/eller inbokade personliga samtal. :)

I morgon jobbar jag kväll så jag har förmiddagen med barnen. Då ska vi göra spagettisoppa och mysa! :)

God kväll på er! // A
 

Lax med saffranspotatis 7 points/port

Kategori: Recept

4 port.

4 skinn och benfria laxfileér
1 msk fänkålsfrö
1 tsk rivet citronskal
800 g potatisar
1 msk tunnt skivad vitlök
2 tsk olivolja
½ g saffran
2 dl vitt vin
5 dl fiskbuljong

Skala och dela potatisen i mindre bitar. Bryn vitlök, saffran och potatis i en kastrull. Slå på vin och buljong och låt koka tills potatisen är färdig.
Stöt fänkålen och gnugga fisken med fänkål, citron, salt och svartpeppar. Grilla laxen på grilljärn, kolgrill eller i het ugn. Servera laxen med potatisen i sin buljong.

Onsdagen den 29 April...

Kategori: Bilder

...sätter jag igång som Viktväktarkonsulent i Tierp med kvällsmöten. Spännande och OTROLIGT pirrigt!!
Väldigt nervöst, men det ska bli skönt att sätta igång så man kan lära sig mer. Få in rutiner!

Alltså, onsdagar med start för vägning kl 17:30. Kommer att hålla till på Gästis i Tierp.
Välkomna!

Så snart kommer mitt ansikte pryda en massa flygblad och afficher här i krokarna.

Kommer arbeta som vanligt på jobbet, förutom att jag bara kan jobba till kl 15 på onsdagar. :)

lite allt möjligt...

Kategori: Allmänt

...i dag... Ont i kroppen och trött som vanligt, men har ändå lyckats fått lite gjort.
Sprang en runda på förmiddagen och sedan har jag varit till Ica Maxi och storhandlat. Fick även tag i två par skor som jag verkligen behövde.
På eftermiddagen lagade jag receptet i inlägget här nedanför. En riktig hit! Jättegott, tyckte både jag och barnen. Erik får smaka i morgon :)

Har ju lovat en bild på min nya vårjacka för ett tag sen!




 Nu när det har varit påsk så sätter jag även ut en bild på vår lilla påskkärring :)


Lilleman ville inte klä ut sig till påskgubbe... :)

Hoppas nu på att vårsolen kommer tillbaka! I morgon hoppas vi på grillpremiär hos vänner...

// A

Örtbiffar med sparrisfrikassé 4 p/port

Kategori: Recept

4 port.

4 st (á ca 125 g) kycklingfileér
1 tsk salt
1krm peppar
½ dl hackade färska örter (jag använde oregano och persilja)
1 msk potatismjöl
2 st äggvitor
½ dl matlagningsgrädde
1 msk olja till stekning

Skär fileérna i mindre bitar. Finfördela dom i en matberedare tillsammans med salt och peppar. Blanda i örterna och potatismjöl. Tillsätt äggvitan och späd med grädden.
Hetta upp olja i en panna. Klicka ut smeten till biffar och stek dom ca 4 min/sida.

200 gr grön sparris
3 st scharlottenlök
3 dl buljong (kyckling eller grönsaks)
½ dl matlagningsgrädde
1½ msk maizena redning
salt och peppar

Skär sparrisen i mindre bitar, finhacka löken. Lägg i en kastrull och häll över buljongen. Låt puttra ca 5 min. Tillsätt grädden. Red med maizena och låt koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna och sparrisfrikassén med ris och tomatklyftor ( lägg till points för riset )

Kunde inte stå emot idag...

Kategori: Allmänt

...Nybakad varm, mjuk kärleksmums på jobbet.... Mmmmm

Attans också...

Men som ett brev på posten (bokstavligen) så hade min Vårruset-tröja kommit idag. Det närmar sig med stormsteg och detsamma med VV och jag är inte alls nöjd med min spegelbild och vikt just nu... Men jag är ganska nöjd ändå med hur jag har klarat av påsken. Första gången någonsin som jag INTE har köpt ca 2-2,5 kg lösgodis till påsk!! Visst har jag ätit en del godsaker, men ändå som sagt ganska nöjd...

I morgon är det städ som gäller på jobbet och sen träning på kvällen. Ledig torsdag och fredag då det blir lite umgängemed vänner och shopping. Inte helt fel.

Ska försöka hinna lägga in min matplanering, antingen i morgon eller på torsdag. :)

Hoppas ni alla har haft en trevlig påsk.

//A

Dagarna går såå fort...

Kategori: Allmänt

...ja, det är helt otroligt hur dom fösvinner iväg! :(

Var jättetrevligt att träffa hela familjen idag. Och mamma hade lagar jättegod mat! mmm...

Vår lilla prinsessa var påskkärring idag, prinsen vägrade, men klädde istället ut sig till spindelmannen. :) Bilder kommer när jag har tillgång till den andra datorn.

På hemvägen nu på kvällningen var vi in till min mormor och morfar och sa glad påsk. Har inte hunnit med det tidigare pga att jag jobbat. Dom, min farmor och mina föräldrar fick jättefina marmorerade ägg (istället för påskkort) som jag och barnen gjorde i förrgår. Barnen tyckte det var jättekonstigt att vira in äggen med lökskal och folie för att sedan koka dom. Men sen var det spännande att ta bort folien igen och se dom fina äggen. :)

Tog en liten joggingrunda i solen idag, mycket skönt, men jag hade lite för mycket frukost i magen så det var lite tungt i början, ha ha

I morgon är det jobb igen, fram till onsdag. I morgon har jag en hel del att göra. Tex städa bort allt påskpynt och servera lunch till en hel busslast. :)

Må så gott
På återseende // A

Hej på er..

Kategori: Allmänt

...längesen nu, och det blir inte så långt nu heller. Jag har jobbat hela påsken och dom få timmarna jag har varit hemma på förmiddagarna har jag tillbringat ute med familjen i solen så det har inte blivit någon tid alls för datorn.

Nu ska jag ge mig ut på en motionsrunda innan det är dags att åka till mamma och pappa på påskmiddag. Har sett fram emot den här dagen!!! Får träffa hela familjen!!! Speciellt var det jättelängesen jag träffade min bror!!

Skriver mer ikväll!

Kram på er

Tack...

Kategori: Allmänt

...så mycket för snälla kommentarer!! Jag blir så glad!  Jag svarar och berättar mer senare. Nu är jag på väg till jobbet igen så jag måste rusa. :)

Må så gott, vänner... och GLAD PÅSK! :)

Planerar...

Kategori: Allmänt

...morgondagens lektion på VV som jag ska få hålla i. *SPÄNNANDE* Får se vad lilla mamma och K har att säga efteråt! :)
Kommer att bli ett rejält plus i morgon. Inte nog med att jag har ätit alldeles för mycket och rört mig för lite, det är "den" tiden på månaden PLUS att jag ska byta vägningskläder, till tyngre sådana. :) Men men, nu är det som det är och jag blickar framåt! Okej att jag väger några kilo för mycket just nu, jag väger iaf inte 113 igen! Och kommer ALDRIG göra igen ;) Nu jäklarns!...

I morgon är det oxå jobb som gäller på kvällen. Och sen kväll nästan hela påsken (ledig på söndag). Nu har jag varit ledig en del och det har verkligen behövts! Känner mig lite starkare igen...

Maken däremot har det tungt, mer och mer varsel på jobbet, vi håller andan....

På eftermiddagen har jag och sonen varit på bio, Monsters vs Aliens. Helt okej :)

Nu åter till planerandet innan det är dags för kudden!

Kram på er

UNDERBART!...

Kategori: Allmänt

...Har saknat att springa.... GUD så skönt!!!! :)

Åt rätt håll...

Kategori: Allmänt

...Efter alldeles för lång tid har nu "den tiden på månaden" kommit, den här gången var det ca 7 veckor sen. Vanligtvis 3 veckor mellan... Men iaf...Nog berott på alldeles för mycket stress. Senaste veckan har det nog varit mycket hormoner i virrvarr i kroppen, jag har nästan trott att ja kommit av banan rejält igen!!! Men nu kom alltså förklaringen och jag vill ju så klart att kroppen ska vara i balans, det är så mycket ändå nu....

Något som jag oxå lyckats "glömma" bort är att Vårruset närmar sig med STORMSTEG!!! Nu när det är bart på vägarna ska jag verkligen planera in tid för min yoga! :) Kommer kännas underbart, det är jag övertygad om. Men efteråt kommer nog min värkande kropp att protestera!  Det problemet får jag ta då...

Idag var lilla mamma och syster hit på lunch. Tacos blev det. Mmmm Ser min lillasyster alldeles för sällan nu!! 

I kväll ska jag ut och känna mig för lite på vägarna. Sen ska det oxå göras mat o motions-schema.

I morgon är det en del ärenden som ska fixas och kanske även lite bio med sonen, syster och systerdotter.

Har köpt ny kokbok igen så det blir nog lite nya recept framöver...

Ha det gott // A

Njutit av solen...

Kategori: Allmänt

...har vi gjort idag! :) Först tog jag en långpromenad med vovvarna och sedan var hela familjen ute på gården och städade och fixade. Erik fick det mindre trevliga uppdraget att plocka hundbajs, hi hi, men det var hans tur! :)

Barnen tyckte det var härligt att vara ute bland sol, vattenpölar och geggamojja!!

Det har varit det positiva med den här lördagen!

Det negativa är att jag har sån fruktansvärd värk i kroppen. Värst i axlar, fingrar och svank. Ipren hjälper inte ett skvatt, tröttheten uppepå det gör att jag tyvärr är ganska grinig... :/

Ikväll ska jag och maken äta lite gott och kika på postkodmiljonären (först) där min arbetskamrats mamma är med. Sen blir det nog eventuellt lite Robinson, kanske.

I morgon ska jag jobba mellan 7-18.... Sen är jag ledig måndag och tisdag. Ska bli skönt. Känns som att min kropp behöver lite ledigt nu.

På onsdag ska jag till VV och hålla föredrag. Lite testing liksom :)

Ha det gott, vänner! // A

En dag med blommor...

Kategori: Allmänt

Idag var vi duktiga hela familjen, och tog oss faktiskt ut i friska luften INNAN lunch :).
Cyklarna togs som sagt fram och mungiporna gick från öra till öra.


Full fart! :) Knappt så farsgubben hänger med...


Lill-Tussan fick ärva storebrors fina cykel!


Fick tulpaner av min make idag! Jag ÄLSKAR blommor och "tjatar allltid" om att jag får så dåligt med blommor. Men IDAG fick jag ett fång med blodröda tulipaner!!

Tack älskling!




Sedan var jag och barnen och hälsade på min mormor och morfar...
Var bara tvungen att knäppa kort där också, för hemma hos min mormor, där STORMTRIVS nämligen orkideér! Dom blommar hela tiden där hemma! :) Hon kan hon, mormor!!!!



På eftermiddagen har jag och barnen varit och handlat i stan. Nu ska jag snart lägga dom små och sedan krypa upp i soffan en stund för mig själv...I morgon är en annan dag........

Vår ängel Cira 2 år!

Kategori: Allmänt


Grattis till lilla vovven! :)

Lite mycket nu....

Kategori: Allmänt

...Maten och motionen går det bra med, men just nu är det mycket annat som raseras. Vill inte gå in på detaljer, men som jag har skrivit förut så är det nära och kära som inte mår så bra. Det är så frustrerande att inte kunna hjälpa!!!!

Nu ska jag vara ledig i tre dagarn för att sedan jobba söndag och sen ledig två dagar till. Det behövs nu kan jag lova!!

I dag har jag medvetet gått över mina points. Blev en  lite för ordentlig frukost på jobbet, men det var för att  jag skulle orka städa hela dagen. Väldigt ont i axlarna nu efter att ha skakat en massa täcken och städat ca 20 rum... Medans jag hade ångan uppe så gav jag crosstrainern en omgång också när jag kom hem.

I morgon har jag lovat sonen att vi ska ta fram och prova cykeln. Han har en alldeles ny i garaget och ska nu lära sig att cykla utan stödhjul. Tänkte även hälsa på mormor och morfar och sedan åka till stan med barnen och köpa galonbyxor. Kan behövas nu i detta gegg-väder!

God kväll på er! // A