Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Operation "minska magsäck"

Kategori:

Blir tokig av att inte kunna uppdatera som jag vill. Nu när jag verkligen vill blogga igen. 
 
Nu är det ett strikt mat-schema som gälletio totalt 9 dagar (8 kvar nu). 
Äter keso med bär och mandlar  och en liten skiva GI-bröd till frukost. Måltidsersättning och en liten sallad till lunch. En bar till mellis och en liten portion mat (på fat), eller samma som lunchen, till middag. Och så en massa vatten. 
Jag måste minska ner min magsäck och återfå kontrollen OCH viktigaste av allt: KÄNNA HUNGERKÄNSLOR IGEN!!!
 
Dags för sista dagislämningen på 5 veckor nu! 

Krångel

Kategori:

Blogg.se tycker tydligen inte att jag ska göra några inlägg. Kommer inte in alls via appen och via vanligt internet ser allt jättekonstigt ut och sidan dummar sig hela tiden så jag blir rosenrasande!!! 
 
Min kropp vill inte heller som jag vill men IDAG måste jag börja köra stenhårt. För jag vill och ska ha mina Capri-jeans när vi åker till Norge om mindre än två veckor!!! 
 Hoppas att jag snart kan uppdatera som vanligt!!!
Kan inte lägga upp bilder heller! :( 
 
 

Midsommar

Kategori:

Inget partajande, för mycket ätande och för mycket stress. Men det var jättetrevligt hos mamma och pappa!! :) 
Idag har det varit full fart i huset!! Blir jättefint!! :) Jag gav mig även på den förvuxna gräsmattan och är väldigt mör nu kan jag lova! 
I morgon flyttar vi sängarna, kläderna och maten. Barnen är glada och det ska bli skönt att ha allt på ett ställe!! 
 
I morgon ska jag oxå göra något annat "spännande". Ska testa mig själv och mäta mig för att sedan kunna jämföra! Blir både detox och hårdkörning nu inför Norge om två veckor!! Längtar!! :) 
 
Krånglar lite att uppdatera så bilder kommer i morgon! :)
 
 

Stackars barn

Kategori: Allmänt

Som är tvungna att umgås med mig fast jag inte ens själv vill det. ;) Japp PMS:en är åter på besök. Jag är som ett surt åskmoln och jag hatar att må så här!!
Dagen kunde inte ha börjat sämre!
Lägenheten renoverades mycket innan jag flyttade in! Den är jättefin! Har inte hänt något på väggar eller så på dom snart 4 månaderna som har gått. MEN nu när vi bestämt ett datum för att flytta sängarna till huset DÅ tycker tydligen barnen det är dags för lite skadegörelse! :/
Speciellt Oscar har gått in för det här och har slitit tapet i mitt sovrum och så i morse hade han skitroligt med en grön tuschpenna på Idas vita tapet!
Undrar hur mycket jag får böta efter slutbesiktningen! :(

Har varit på powerwalk både igår och idag. Vågar inte mer än det då jag känner att jag har nåt i kroppen. Men träna måste jag göra! Då blir jag glad en liten stund iaf! Är jättesugen på att prova bungy-stavar!! :)

I morgon är det midsommarfirande hos mina föräldrar som gäller (kanske vågar vi oss på att tälta oxå) och resten av helgen blir det rust i huset som gäller.

Har massor att göra men vill inget. Ska iaf försöka ta barnen till älven för ett dopp lite senare. Jag skulle kunna lägga mig och sova redan nu!...

Förbannad, förvirrad, förälskad

Kategori: Allmänt

Blir så arg och är så less på min självmobbing!! Att jag hela tiden ska tänka och säga elaka saker om mig själv. Att jag inte kan se något positivt när jag se mig själv i spegeln! Det är ingen som vill höra på mitt jävla tjatande och gnatande!! Inte ens jag!!! Grrrr

Älskar ju allt som har med kropp, kost och hälsa att göra! Och jag vet hur mycket positivt tänkande gör! Kosten och träningen är egentligen det lättaste! Att jobba med insidan som har blivit mobbad och nertryckt av mig själv i snart 28 år, DET, mina vänner, är en annan sak! :/

Vill börja studera och har kollat utbildningar hela eftermiddagen! Blir mer och mer förvirrad!! Dietist?! Hälsopedagog?! Förskolelärare?! Trädgårdsmästare?!... Eller nåt helt annat?!?!
Gah!!!

Förövrigt är jag riktigt förälskad i vår nya soffa som nu är beställd!! :) tyvärr får vi sitta på golvet en månad till för leveranstiden var inte den skojigaste! :/

Inte fått till någon träning idag och Erik jobbar eftermiddag så det måste ju betyda dubbelträning i morgon! ;) Om inte halsen bli sämre. Lite mör idag efter den lilla cykelturen! ;) (ca 28 min/mil)


Svar till Anita: Töjsmycken använder man när man förstorat hålet i örat. Man börjar med att trycka i fler än ett örhänge i ett normalstort hål, sen ökar man med större och större töjsmycken! :)

 

image description

 

 

Mig tlött nu!

Kategori: Allmänt

Fick den geniala idéen att cykla till arbetsförmedlingen idag, den ligger i Tierp ca 16 km härifrån (med bil). Annars hade jag inte hunnit träna innan jag blev själv med barnen.
Den här idéen resulterade i ganska precis 4 mil på cykel!!! En aning trött nu, men det gick mycket bättre än väntat!! :)
Det längsta jag någonsin cyklat tidigare är 1 mil så jag blev positivt överraskad och är inte så orolig inför triathlonet (som är flyttat till augusti)! :)

Passade oxå på att hämta ut ett litet paket som låg och väntade på mig.
Två nya töjsmycken. Hehe. Lite fetare än vad jag trodde, men det blir nog bra. :)

Livet bara fortsätter, och kanske är det tur...

Kategori: Allmänt

På väg

Kategori: Allmänt

Golvinköp stod på agendan idag. Så efter vi vinkat av vår soffa i morse ( ja nu får vi sitta på golvet och titta på tv) så lämnade vi dom två äldsta barnen hos mina föräldrar och så åkte vi till IKEA i Uppsala.
Det kommer bli riktigt fint i huset nu!! :)
Vi började med lunch, annars blir vi bara osams. ;)
Jag och Erik åt faktiskt 3-rätters! Haha
Skagenröra och en liten brödbit till förrätt. Kycklingfilé till varmrätt och lite chokladmousse till efterrätt. 67 kr var det absolut värt. Jag lassade dock över nästan alla strips till Erik, inte värt kalorierna! Såsen var inte alls lika god som i valbo så där sparade jag oxå in! ;) Och mätt blev jag ändå.
Lite gotta blir det ju ändå idag. Men lååångt ifrån mitt vanliga helg-svull!
Ikväll har jag och Elias bestämt oss för att dippa grönsaker och göra mango-drinkar! :)
När barnen somnat tänkte jag ut å springa i regnet!

Sitter i bilen, på väg hem nu och är förvånad över att jag inte behövde ta bussen! Sitter i bak och trängs med 11 paket golv! :)


Insikt

Kategori: Allmänt

Har kommit fram till att det inte är värdelöst att alla bra serier och underhållningsprogram har sommaruppehåll och att det är trök-EM!

Då har jag nämligen lättare att få till träning!! :D
I går blev det 2 promenader, en vända uppför skidbacken och lite cykel!
Lövely!! ;)

Gott som gör en glad

Kategori: Allmänt

När jag kom in på Lidl idag blev jag så glad när jag kom till grönsakerna! Det fanns så mycket gott och allt var så fint och fräscht! Härlig sparris, stjälkselleri, broccoli, aubergine, paprikor och romansallad var några saker som fick följa med hem! Sen att det är billigt är ju en trevlig bonus! ;)

Tränar ganska hårt varje dag nu, och visst är kroppen trött, men som jag sa till min syster igår efter det svettiga zumbapasset: - Det måste ju vara bättre att vara trött och glad än att vara grinig och sötsugen (vilket jag blir när jag inte tränar). Eller hur?! :)

Sommarlov och en mil på cykel

Kategori: Allmänt

Ja igår var det dags för skolavslutning och Elias slutade 2:an!!! Hur är det möjligt att tiden kan gå så fort?!!!
Han tycker det är väldigt skönt med sommarlov och tog lite sovmorgon idag! :)
Småsyskonen har inte sommarlov riktigt än så nu på förmiddagen är det bara jag och Elias hemma. :)

Igår kväll hade jag inte så mycket tid att träna för klockan sprang iväg. Då tog jag faktiskt fram cykeln, har aldrig använt den som "träningsredskap", men nån gång ska väl bli den första!
Tog i och trampade hela tiden och cyklade en mil på 28 minuter. Rätt svettig när jag kom tillbaka och det var roligt!! :)

Maten går bra och det är skönt att ha kontrollen tillbaka!
Ikväll blir det zumba!!

Endorfiner

Kategori: Allmänt

Det är helt otroligt egentligen!!
Jag har mått så jävla dåligt idag. Varit hur trött som helst, tjurig och grinig.
När barnen skulle i säng ville jag bara sätta mig ner och gråta tills jag somnade... MEN ( nu kommer det otroliga) jag lyfte min stora häck och pallrade mig ut på en joggingrunda!! Första 3 km trodde jag att jag skulle avlida! Totalstumma vader, jättetungt och håll... Var nära att ge upp men så stannade jag och körde ett litet styrkepass! Och efter det sprang jag 4 km till hur lätt som helst! Såå skönt!! Tyvärr fick jag bokstavligen släpa hundarna sista kilometern, haha, trötta vovvar!
Första gången som jag stannade och körde styrka, jätteskönt! Och det är jättelätt att hitta saker i naturen att träna med. Idag fick jag "hjälp" av en sten och en bänk! :)

Underbart härligt med endorfiner! Humöret sköt i höjden på en gång! :)
Har oxå bestämt idag att jag ska räkna lite points nu ett tag och skriva matdagbok! Måste få lite bättre koll vad det är för nåt och hur mycket, jag stoppar i mig. :)
Nu blir det kudden och förhoppningsvis en bra dag i morgon och så zumba såklart!

Kan inte allt bara vända!?

Kategori: Allmänt

Vilken vecka! Det går ju så otroligt bra (not!!) å satsa på kost och motion när barnen, det bästa man har, är dåliga!!
Möte i skolan i tisdags och mitt hjärta brister när man inte kan hjälpa vår Elias direkt när han har det kämpigt!! Allt tar sån tid, men bollen är i rullning...
Sen i mångas har Oscar haft jättehög feber och jobbigt med andningen. I går var det så illa så vi åkte till akuten i Tierp, där visade det sig att syresättningen i blodet var dålig så vi blev skickade till barnakuten i Uppsala. Där blev vi kvar i 7 timmar, han fick andas i mask flera gånger och även lungröntgen gjordes... Ingen mat på hela dagen och mycket spänningar gjorde att jag är som slakt idag! Yr, trött och ont i huvudet! Men Oscar verkar lite bättre iaf!! Peppar peppar!!
Blir en lugn fredag nu. Bara mys med familjen och försöka låta bli att tänka på att jag ligger efter med tvätt och städ...
Trevlig helg!

 

Träningsvärk!!!

Kategori: Allmänt

Ja jisses!! Såå ont jag har, längesedan jag hade sån här träningsvärk. :)
Svårt att få till ordentlig träning när man är hemma med krasslig liten kille. Erik jobbar eftermiddag och målar i huset på förmiddagarna.
I morgon bitti blir det iaf en powerwalk på morgonen och zumba på kvällen! :)
Maten går bra! Känns skönt att äta nyttigt!

Idag har vi möte på skolan och vi hoppas så att vår pojke kan få lite extra stöd om dagarna!

Tips!

Kategori: Allmänt

Efter träningen ikväll mumsade jag i mig keso med mandlar och skivad banan. Såå gott! :)
Ska vara med på ett litet triathlon här på orten om ett par veckor. :) Ska bli skoj! Först springa sen cykla och sist simma! Mest orolig över att cykla, tror jag kommer få väldans ont i baken! ;)
Kram på er!

Lillstrumpa

Kategori: Allmänt

Sitter och chattar lite med min vackra lillasyster! Hon bor i Kristianstad men snart kommer hon hem över sommaren. Vi sitter och planerar vad vi ska träna tillsammans och sen kommer det nog bli några filmkvällar oxå! :)
Söta lillstrumpa! Helt sjukt att du är så långt borta och vuxen har du blivit.. Något som storasyster har svårt att acceptera! ;)
Finns alltid här! <3 :)

Regnig söndag

Kategori: Allmänt

Började dagen med en nyttig frukost (det var längesen) och en powerwalk.
Sen är det rust i huset som gäller och zumba till kvällen ( oxå längesen)! :)