Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Vi har haft det underbart!...

Kategori: Allmänt



Vilken upplevelse!!!! Både jag och Erik är supernöjda och så otroligt tacksamma för detta underbara dygn! Så vackert och dessutom underbar mat och trevlig personal!!!


Jag i vår fin fina säng!! Kan bara säga WOW om rummet!!!!



Min Erik i badrummet, framför duschen och bredvid bubbel-badet (fick faktiskt plats bredvid varann och slapp ligga skav-fötters)



Jag i trappan inne i herrgården, när vi gick "husesyn"!! :)


Mys mys, som sagt! Kommer skriva mer i morgon kväll, bla om den underbara menyn!! Men nu är klockan så mycket så det är dags att gå och nanna. Ska jobba mellan 07-18 i morgon!!!

KRAM OCH GOD NATT!!!

Lilleman...

Kategori: Allmänt

... är mycket piggare idag! jag vaknade i morse, ca 06:45 av att han viskade i mitt öra: "Mamma! Min panna är inte varm längre!" hi hi

Vår lilla sessa har haft 38,5 i feber hela dagen. Hon är dock så gott som vanligt (lite tröttare bara)...

Jag hade egentligen tandläkartid i dag 10:40, Men eftersom jag fick båda barnen hemma idag (tösen skulle ha gått på dagis) så kunde jag ju inte åka. Ringer till folktanvården och förklarar varför, damen där säger "okej, men jag måste varna dig om att du kan bli tvungen att betala eftersom det bara är två timmar till din bokade tid" Då sa jag: " kan du vara så vänlig att kolla upp det, för jag tänker INTE betala över 400 kr för att mina barn råkar vara sjuka." Hon försvann någon minut för att senare återvända och säga: "Okej, vi kommer inte att debitera något" "TACK FÖR DET" sa jag! :)

I MORGON åker alltså jag och Erik till Gimo Herrgård för en romantisk Herrgårdsupplevelse! Ska bli så mysigt/roligt/intressant och jag längtar!! Sen ska väl också tilläggas att jag och gubben har haft det lite "jobbigt" på sistone, så vi behöver VERKLIGEN det här!!!!!!

Nu ska snart barnen gå och sova och sen ska jag ut i mörkret på en promenad!! :) Kan behöva få in någon extra liten point inför tebuffén OCH trerätters i morgon! hi hi

Ha en underbar torsdag-kväll!!!

// A

Ångest, sjukdomar och ändrade planer...

Kategori: Allmänt

...Vill börja med att ursäkta den låga aktiviteten här på bloggen dom senaste dagarna! Ångest över att jag inte har haft tid att sitta vid datorn.... :(

Sen måste jag säga att jag inte har varit till VV idag. :( Var tvungen att jobba istället eftersom vi har en hel del sjukdomar bland mina kära kollegor! Men det har gått jättebra även dom här dagarna på jobbet. Och jag lär mig väldigt mycket varje dag! Ganska stolt över mig själv om jag får säga det själv! ;)
Eftersom man tydligen bara har 12 veckor på sig att göra jämnvikten på (dvs 6 vägningar) så måste jag väga mig nästa vecka!! Det är den sista vägningen och tyvärr jobbar jag även då men jag ska packa in barnen i bilen efter jobbet och åka till Österby och väga mig! Jag saknar både mötena och människorna på VV. Efter över ett år som viktväktare så har det blivit lite av ett fritidsintresse att åka dit!!! Sen VILL jag ju bli GULDMEDLEM oxå!!!!

Mindre roligt är att sonen blev sjuk igår. Dom ringde från dagis och jag körde som en dåre från valbo för att komma hem! Han har haft jättehög feber från lunch igår ända tills i morse, då den kom under 40-strecket. Men sen har han sovit hela dagen och går stadigt på både alvedon och ipren. Verkar iaf som att det är på väg att vända! Min lilla skrutt!!!! Dottern är det full fart på och fårstår inte riktigt varför brorsan plötsligt blivit så "tråkig"! :)

Nu håller vi andan att ingen mer i familjen ska bli dålig, eftersom barnen ska sova hos mormor o morfar och farmor o farfar på fredag och jag och Erik ska till Gimo!!!!! Ser fram emot det jättemycket och det ska både bli roligt och intressant och se hur dom har det där!! Så håll alla tummar ni har att vi håller oss friska!!!

Nu måste jag gå och titta till den lilla sjuklingen och sedan ta en liten kvällsfika med gubben...

Jag är ledig i tre dagar nu så nu kan jag lova att vi "ses" i morgon igen!! ;)

Sov gott! // A

Ps till ia: mja riskakorna påminner nog lite om puffat ris!! hi hi

Checklista 25/1-09

Kategori: Checklistor

Frukost: Lättfil med flingor och 2 knäcke med lättmes, vatten
3,5

Mellis: 10 g kinapuffar (tårtgarnetyr) :)
1 p

Lunch: Hemmagjord pizza med VV-korv
6,5 p

Mellis: Fika med nära och kära!: 1 dl yoghurtglass, blåbär och hallon, 3 små maränger, 1 choklad-riskaka och 1 kanelknäcke med äppel-keso.
5 p

Middag: Kycklingfilé (duoval) med stekta grönsaker (vitkål, squash, morötter, palsternacka, purjo kryddor och vatten) och 1 liten potatis
4 p

Kvällsmys: Dom sista hallonen och blåbär med 1 dl naturell lättyoghurt och lite sötningsmedel
0,5 p

TOTALT: 20,5 points

Plingeling...

Kategori: Allmänt

...säger det när kisset kommer i toaletten! :) Inte mindre än TRE GÅNGER HAR VÅR DUKTIGA STORA TJEJ KISSAT PÅ TOALETTEN I DAG!!! JAG ÄR SÅÅ STOLT!!! hi hi




För övrigt så har jag mått mycket bättre idag än igår. Och så har jag har tagit ipren som hjälper litegrann mot värken...
Fikat gick alla tiders idag. Stog över tårtan (som är 6,5p för en liiten bit) Och tog lite annat smått o gott istället (se checklistan)!! 
Min syster och hennes man är såå duktiga med VV och har tappat ca 4 kg i var på ca två veckor!!!! GRATTIS!!! 

I dag har jag beställt tågbiljetterna till Gruppintervjun för VV i Stockholm den 18/2!! Ska bli spännande!!! :) 

I morgon är det måndag igen. Dagarna går så attans fort så man hinner inte alls med! Jag och Erik går emot varann i morgon så precis så vi kommer mötas i dörren, typ. Han kommer hem 14:30 och jag ska vara på jobbet kl 15! :) Barnen är därför lediga från dagis i morgon, men kommer gå tis-tors den här veckan!

Den här onsdagen är det en VÄÄLDIGT viktig vägning för mig på VV! Det är ju nämligen guldmedlems-dags!!!

På torsdag är det tandläkardags och så ska jag handla något fint att ha på mig på fredag då vi ska till Gimo Herrgård.

Nog babblat!!

ha en härlig söndagkväll!!!
KRAMEN


Skit också...

Kategori: Allmänt

...ursäkta ordvalet. Men jag är verkligen ett vrak idag! Tror att jag har något i kroppen, sen trött och ont.. och så sockerberoendet ovanpå det..... Ursäkta att jag klagar, men blä vad dåligt jag mår!

Har iaf klarat av att städa en hel del idag. För att huset såg ut som en svinstia mådde jag ju inte direkt bättre av...

Min älskade joggingtur får stå tillbaka, men ska ta en ordentlig promenad så fort barnen har somnat.

Sonen har varit på barnkalas idag och är nu däckad framför bolibompa :)
Har också varit ut till mina föräldrar en snabbis och pussat på sötis-valpar. Dom blir 5 veckor på tisdag! Helt otroligt vad tiden går fort!

I morgon kommer min storasyster med familj + föräldrar och svärföräldrar hit och fikar. Eftersom Erik fyllde år i onsdags så tyckte vi att det kunde passa. :) Jag ska göra en vanlig gräddtårta (för det vill kärestan ha) Men jag, min mamma och syster med make kör VV nu så det blir även lite lättglass med maränger och chokladdoppade riskakor för dom som hellre vill ha det! hi hi

Nu ska jag gå och ta hand om barnen innan jag lägger dom, torkar golven och sedan motionerar....Sen däckar nog jag............

På återseende... // A

Checklista 24/1-09

Kategori: Checklistor

Frukost: Lättfil med flingor och knäckebröd med mes.
3,5p

Mellis: Mandarin

Lunch: Költtfärsås med spagetti
7p

Mellanmål: 4 smörgåsrån, 2 tsk smör mandarin
3p

Middag: Havregrynsgröt med kanel och banan. Knäcke med mes
5p

TOTALT: 18,5p

Envis...

Kategori: Allmänt

...Har så ont i hela min kropp och är så trött, MEN jag känner att jag bara MÅSTE springa i morgon! DET är min yoga, och jag BEHÖVER det!!!!! :)

Ledig...

Kategori: Allmänt

...i helgen!! Det behövs verkligen! Min kropp talar om för mig när det är dags att lugna sig lite. När jag jobbar sent och/eller mycket så har jag väldigt lätt för att blöda näsblod (vilket jag har gjort idag) och med all stress som har varit på sistone och samtidigt känslomässigt jobbigt med katten och så så talar även mina jeans om att jag har tröstätit ALLDELES FÖR MYCKET!!!! *fanken också* Jag blir så attans besviken på mig själv!!
Och på onsdag måste jag väga under 72 för att bli guldmedlem!!! Det ska jag banne mig klara!!!

Jag ska vara väldigt strikt nu i en vecka. Då ( nästa fredag) blir det en unnardag, eftersom jag och Erik ska åka på en herrgårdsupplevelse på Gimo Herrgård, och se hur dom har det där (samma ägare som på Söderfors Herrgård, där jag jobbar)! Ska verkligen bli jättekul!!! Det som ingår är: Tebuffé, välkomstdrink, 3-rätters middag och så rum och frukost! Ska bli hur mysigt som helst. Vi behöver det verkligen känner jag. Komma bort och bara umgås, han och jag! :)

Men SEN är det tillbaka till det strikta! :) VILL ju faktiskt ligga på 69-70!!! Vet att jag mår bäst då! Och fast det "bara" är ca 3 kg dit så känner jag mig för stor just nu. Vill liksom att mina favvo- jeans ska sitta bekvämt, och just nu stramar dom aningens för mycket :( 

Nu ska jag ladda med mandariner och pepsi max inför Let´s Dance! :)
Såå himla skönt att skriva av sig igen! Har verkligen saknat bloggen denna intensiva vecka!! Nästa vecka är det ganska lugnt, men första veckan i februari har jag ett till jobb-maraton!

Ha en härlig fredag-kväll! Så "ses" vi i morgon igen!!!

Kram kram

Städat en hel massa...

Kategori: Allmänt

... idag, dock på "fel" ställe!! :) Inte i vårt hus där det behövs utan på jobbet...Började 07 i  morse och gick hem vid halv tre. Hämtade barnen på dagis och nu har vi bara tagit det lugnt och kikat lite på film....
Nu står potatisen och kokar och jag ska till och steka lite kött....

På återseende lite senare, när grynen sover! :)

KRAM/ A

GRATTIS MIN KÄRLEK!!!

Kategori: Allmänt



UNDERBARE MAKEN FYLLER 29 ÅR IDAG! PUSS TILL DIG ÄLSKLING! :)

Kalabalik och panik...

Kategori: Allmänt

...fy vilken dag jag har haft!! Stressat som en tok på jobbet och det har varit en massa problem där plus att det var folk sjuka. Jag har burit så mycket så jag har tappat känseln i höger ringfinger och nu när jag är hemma efter att ha hämtat barnen hos deras farmor vågar jag knappt sätta mig ner för det gör så ont överallt, då kommer jag nog inte upp igen... får vänta med det tills barnen somnat!
I morgon är det 6:e dagen i rad för mig på jobbet och den kommer nog tyvärr att likna den här dagen väldigt mycket... Och så finns det en väldigt stor risk att jag måste börja kl 06.00 istället för 08.00, eftersom min kära arbetskamrat K inte såg så kry ut idag. :(
Positivt idag är att det har gått jättebra med bokningarna för mig idag! Och det e roligt! hi hi
Nog om det!!

I övrigt så mailade jag till VV igår och ska in på en gruppintervju i mitten av februari. Eftersom jag märker hur himla svårt det är att stå emot på jobbet där det finns godsasaker överallt. Så skulle det nog vara väldigt bra att kombinera mitt jobb med lite VV-jobb. Hjälper ju mig att hålla vikten plus att jag får träffa en massa trevliga människor! :) Kanske en klass i Tierp och en i Sandviken?! ;) Vi får se när, var och hur!

Nu kikar barnen på bolibompa och snart ska vi krypa ner alla tre i samma säng och läsa sagor! Ska bli så mysigt!

Sen, när dom har somnat tänkte jag knäppa på videon och kika på fredagens Let´s Dance som Erik spelade in åt mig!

Ha det gott, mina vänner!

Kram// A

Vet inte...

Kategori: Allmänt

...riktigt vad jag ska skriva.... Jag klarade inte av att åka till veterinären idag, så Erik har precis kommit därifrån. Tårarna kommer i flodvågor och bara tanken på att det är vi som har bestämt att han inte ska få leva längre håller på och driver mig till vansinne!!!

Jobbar mycket nu som ni kanske har märkt...blir kväll idag och sen 8-16 tisdag och onsdag. fredag förmiddag också men sen är jag ledig i helgen och det känns jätteskönt!!! Jobbigt med trötthet och värk i kroppen....dock roligt att  jag klarar mig mer självständigt och lär mig hela tiden...

Idag jobbar både jag och Erik eftermiddag så min mamma kommer hit och hjälper till med barnen... Dags för dagis och inskolning kl 13 sen börjar jag jobba kl 15...

Ska maila till Viktväktarna nu....

På återseende SNART!

KRAM/ A

Kikar in...

Kategori: Allmänt

...klockan visar 00:41 och jag kom hem från jobbet för ca 15 min sen, jag har precis hängt tvätt också så här mitt i natten... Ska vara på jobbet  igen om lite drygt 6 timmar så nu gäller det att få lite sömn....

Hoppas ni alla har en trevlig helg framför er!!

KRAM

Ledsen...

Kategori: Allmänt

...ringt till veterinären och bokat tid för att ta bort katten... Han är en sån otroligt härlig katt, precis så som vi vill ha honom. Social, gosig och pratig! Men vi kan inte ha det så här med att han pinkar inne, i våra sängar hela tiden. Och nu blir det bara värre och värre hos svärföräldrarna också! Vet. tyckte att det var rätt beslut och att vi har gjort allt vad vi kunnat... Är så ledsen och gråter för typ 10:e gången idag.... Måndag kl 09:00 blev det bestämt iaf.................



Snart väntar dagis och jobb.....................
 

Rapport :) ...

Kategori: Allmänt

... I går var en intensiv och stressig dag, men även en rolig och intressant! :)

Dagen började med min första egna frukost på jobbet. Det gick jättebra och riktigt roligt att göra i ordning fint och förbereda äggröra, bacon smörgåsar och annat....

På dagis går det oerhört bra. Lillfisan är som fisken i vattnet och stortrivs! :)


Så var det då dags att fara till huvudstaden. Jag är som jag tidigare sagt, inte alls van att åka tåg och blir lätt nervös över att missa eller komma fel... Men allt sånt gick jättebra igår, smidigt och i tid! :) När jag kom av tåget i Stockholm hade jag bara ca 15 min på mig att hitta rätt... Vägbeskrivningen som jag hade fått förstod jag mig inte alls på, så den kastade jag och ringde sen min kära vän Johanna som till slut fick mig till rätt ställe! "Tack gumman" :) Prick kl 17 kom jag in på Viktväktarna. Där möttes jag av Regionchefen Anna, som är väldigt trevlig. Hon var lite förvånad, eftersom det var 15 st anmälda till det här informationsmötet, men vi var bara 3 som dök upp. Det hade aldrig hänt förut... I alla fall... Mötet varade i en timme och Anna gick igenom både Vikväktarhistorik samt lite siffror och vad det innebär att bli kommissionär hos Viktväktarna (konsulent).

Jag gick på det här mötet för att jag brinner för det här!! Att jag har klarat mig i mål är VÄLDIGT stort för mig, MEN jag vet också att jag fortfarande inte riktigt har ett sunt förhållande till mat. Det är och kommer ju alltid vara mer eller mindre, min drog (speciellt socker).. Jag tycker att det är roligt att jobba med och hjälpa människor. Bara det här att blogga ger mig ju otroligt mycket. OCH sen vet jag att den allra största utmaningen för mig är NU, att hålla vikten! Och om jag sysslar lite med det här så hjälper det ju mig att hålla vikten!!! :)

Nästa steg är att om jag är intresserad så ska jag maila VV och berätta det. Jag ska då in till stockholm igen på en gruppintervju. Blir jag godkänd på den så är jag klar för basutbildningen. Den är 4 dagar i Linköping. Efter det och efter jag har hittat lokal och fått f-skattsedel, är jag redo för att starta klass... Kommer I SÅ FALL att starta litet, en-två i veckan, typ.... MYCKET att fundera på just nu är det.....så vi får se... ;)


I dag har det också varit fullt upp. VARFÖR ska dagarna gå så himla fort??! På förmiddagen fick vi besök av kära Linda med sina tjejer. Var såå längesedan vi sågs och det var jättetrevligt. Efter dom åkt var det dags för lunch och sedan dagis kl 13:30.
Jag hade haft vår största hund ute i vår hage på baksidan under större delen av besöket. När det var dags att gå skulle jag ta in henne. Då var hon spårlöst försvunnen! Hittade henne inte någonstans!!!! Inte ett litet knyst jag hörde heller! PANIKEN kom krypande! VAR är Cira?!?! Ringde till mamma med gråten i halsen, skrämde upp sonen eftersom jag var så rädd själv (dottern sov lugnt i vagnen hela tiden). Var iaf tvungen att gå till dagis... Erik skulle ju snart vara hemma...Ringde till honom på vägen och var helt förstörd.... Han skulle få skjuts hem från jobbet så att han kom hem snabbare... Var dags att lämna dottern på dagis en sväng idag så då passade jag på att springa hem igen(hon brydde sig inte ett dugg, var så upptagen med dockan, sötis!). Då hade mamma kommit hit OCH hittat henne! Och jag och Erik kom samtidigt! Då har alltså TOK-hunden grävt sig in under vår altan (som ligger i marknivå) och fastnat! Hon lyckades till slut ta sig fram och var då väldigt glad vill jag lova!!!
När sånt här händer inser man hur himla mycket man tycker om sina hundar!!!!

Känner att det är väldigt mycket just nu, känner mig stressad och nere. Mycket tankar och MASSOR av tider i huvudet hur allt ska gå ihop (man är så himla tids-fixerad), jag är så trött och har svårt att komma ur sängen på morgonen, mm mm...............

En tråkig nyhet är att katten inte sköter sig hos svärföräldrarna heller och vi blir nog tvungna att ta bort honom......

Nu är det nog dags att sluta skriva så att någon orkar läsa mitt babbel!... Ska ta en liten blogg-surf nu innan det är dags att sova, i morgon är det första arbetsdagen av 6 i rad...!!

Sov gott!

Halli Hallå!

Kategori: Allmänt

...Det gick jättebra i sthlm igår. Kom både dit och hem helskinnad. hi hi
Har inte tid att skriva detaljer nu för jag ska till dagis med barnen om ca 20 min. :)

Men jag tänkte att jag måste skriva en liten "cliffhanger", så att ni återkommer ikväll! ;)


...Så...på återseende då, mina kära vänner!!
//A

Ny frisyr 090113...

Kategori: Bilder

Hektiskt...

Kategori: Allmänt

...Vill bara att den här veckan ska vara över! Bara stress känns det som! Idag, var vi först till dagis med lilleman för att sedan gå hem och fixa lunch till mig och dotter. Sen iväg till dagis med henne. Efter Erik slutat jobbet kom han till dagis och bytte av mig så att jag i ilfart kunde åka och klippa mig (kom 10 min sent dit), efter det handlade jag och hämtade ut biljetterna till i morgon. Sen hem och fixa middag. Så NU kan jag typ slappna av (disken kvar egentligen, men jag orkar bara inte)....

...I morgon blir det inte mycket bättre, min mamma kommer hit kl 05:30 i morgon bitti. Då går både jag och Erik till jobbet. Jag kommer hem igen strax före 9:00 (kort dag på jobbet), då ska jag försöka diska och plocka (ser ut som jag vet inte vad här) samt laga lunch och göra mig iordning till sthlm. Sen ska båda barnen till dagis kl 13:30. Erik byter av mig där, så jag kan sticka direkt till Tierp. Och tåget går 15:26. PUST!

Torsdag ser någorlunda lugn ut än så länge. Besök på fm och dagis på em.

Sen är det jobb fre-sön...

Går förresten jättebra med inskolningen!!! Hon trivs som fisken i vattnet! Gjorde sitt första pärlhalsband idag. Kommer nog bli ett antal stycken. Ha ha

Pointsen går sådär nu. Blir inte så jättebra mat när jag är stressad. Mycket bröd! ;)
Ganska ont i kroppen idag efter strykning, gardinupphängning och städning på jobbet igår kväll....

Nu ska jag lägga lite barn innan jag går ut med hunden. Ska även knäppa kort på frillan så ni får se om det bidde någon förbättring. :)

-over and out-

ps. Lite ångest över att det var längesen jag la ut recept här! -Sorry!

Paus...

Kategori: Allmänt

...Dottern sover lite innan det är dags att hälsa på på dagis för allra första gången! :) Jag passar på och kollar in här innan jag ska fixa håret och byta om...

TACK...vill jag säga till era stärkande ord! Visst är jag stolt över vad jag har lyckats med under förra året. Min önskan nu är att min vikt ska hamna i balans och att min kropp kommer bli fast (har den någonsin varit det?!)  i takt med att huden drar i hop sig...Jag vet att det kommer, men tålamod har inte alltid varit min starka sida, ha ha

Nu har jag iaf bokad tågbiljetterna till onsdag! Får väl se hur det går att hitta sen... :)

Nej nu måste jag gå igen. Efter inskolningen väntar ju jobbet också! :)

Ha en underbar måndag-kväll!!

//A

Seg hjärna...

Kategori: Allmänt

...Varför ska den vara det? Jag menar, hur kan jag känna mig tjockare idag än för ett år sen??! Jag ser ju i spegeln att det inte är så, men jag menar KÄNSLAN!! :) Jag vill KÄNNA mig fin, eller kanske t om lite söt...

har som tidigare sagt varit till min kära storasyster idag. Hon och hennes man ska köra igång med VV nu, så jag är lite av en privat-konsulent åt dom. Hi hi... Nja, men jag kommer med lite tips och så iaf! :) Och det är så otroligt ROLIGT att prata om VV´s program! Jag brinner ju verkligen för metoden eftersom jag VET att den funkar! Kan faktiskt bli en liten babbelkvarn när det kommer till ämnet! :)
Sitter just nu och kikar lite i det senaste materialet. Nya power-start bland annat... I stället för en vecka så har dom fyra veckor power-start, med färdiga menyer samt inköpslistor.. Riktigt bra när man vill komma in sig i programmet, man behöver ju inte ta exakt efter dom menyerna om det tex är något som man inte gillar, men jag tycker ändå det är riktigt bra upplagt!!

Känns som att mensen har förstört en hel del av den här helgen, men intalar mig hela tiden att det HÖR TILL i det normala livet och motionen har jag hållit i (om man jämför med i julas, då det var MER godis och ingen motion)... Ska ju leva med min målvikt resten av livet... Men det känns ju ändå inte riktigt bra eftersom jag ligger nåt kilo över mål sen i julas... Får se om jag tar mig in till Tierp tidigare på onsdag för att väga mig eller hur det blir. Erik jobbar förmiddag och jag ska ju iväg till sthlm (VV´s info-möte) + att dottern ska skolas in på dagis den här veckan och jag har inga tider klara för det. Så det lutar åt att jag är tvungen att skippa vägningen... :(

SHIT! Såg ni vad jag nyss skrev?! ;) Min LILLA LILLA GULLHÖNA ska börja på dagis...I MORGON!!!!! Det är ju snart ju!!! Kan inte fatta att hon blir 2 år om mindre än två månader oxå!!! Oj oj oj....  

I morgon är det ganska fullspäckat schema. Först ska sonen till dagis vid 10:30, sen ska jag och dottern hem och äta lunch och så ska hon sova en sväng. Sen ska vi tillbaka till dagis för inskolning kl 13:30, och 14:30 tar jag med mig båda barnen hem, säger hej till Erik, byter om och sticker till jobbet till kl 15:30! :)

Nu ska jag gå och lägga två trötta barn, innan jag ska kolla upp lite tågtider!! :)

På återseende!!
//A

Snabbis...

Kategori: Allmänt

...medans maten puttrar färdigt på spisen! :)

Idag har vi äntligen varit till min syster med  familj för att gratta 1-åringen där! :)

Igår var jag ute och sprang en runda, det gick tungt...Sen när endorfinerna äntligen kom så var jag nästan hemma och hade inte tid att springa längre *mutter*! :)

Verkar gå bra för katten än så länge hos svärföräldrarna "peppar peppar"...

Ikväll tänkte jag att jag ska försöka vara lite intressantare! :) *lovar*

KRAM på er

Jobbat..

Kategori: Allmänt

...I dag var det dags för jobb igen. Har mest suttit i telefon och tagit emot bokningar. Har inte gjort det så mycket, så det har gått lite trögt. Men jag har lärt mig massor! :) Nu är jag ledig i helgen och kör igen på måndag! :)

I dag har jag släppt efter med pointsen. Ätit en chokladkaka och lättglass. Var otroligt gott, men nu stramar jag åt tyglarna igen! :) I morgon blir det jogging igen och middag hos svärföräldrarna, svärmor är jätteduktig på fettsnål mat så det är inga problem!

Vår katt har fått flytta till dom på prov nu över helgen, funkar inte det så vet inte jag! Jag kommer inte att ta hem honom iaf. Igår kväll satte han sig i dotterns säng och pinkade på hennes kudde. MEDANS HON SOV DÄR!! Alldeles nybadad var hon också!! Sen försökte han både i soffan och i hennes säng igen i morse när jag var på jobbet, så nu har även Eriks tålamod tagit slut. Det funkar bara inte.... :(

Är jättenervös för att ta mig till Sthlm på onsdag. Jag och tåg är ingen bra kombination. Jag är livrädd för att hamna fel och komma vilse eller för sent..... Ser fram emot mötet jättemycket MEN inte resan som sagt...
Ska förresten klippa mitt trasiga hår på tisdag så jag e snygg till onsdag! ;)

Nu ska jag ta en bloggrunda innan det är dags för sängen!

Hoppas ni har haft en trevlig fredag!!!?
//A

Nu...

Kategori: Allmänt

...skulle jag egentligen kört funktionell träning framför tv:n. Eftersom gubben jobbar så skulle jag träna inne tänkte jag!
MEN så har jag fått VÄRLDENS mensvärk! :( Inga värktabletter hemma (Erik tog med dom sista till jobbet) Så nu fick jag lite ångest...

Med tanke på det sötsug jag har haft idag så har jag klarat pointsen relativt bra. Gått över lite, men det känns okej ändå, eftersom jag som sagt brukar ge efter rejält just den här dagen på månaden...

I morgon ska jag jobba mellan 8-17, känns lite ovant, men det gör det nog inte när man väl kommer dit. :)

Nu ska jag hänga lite tvätt och sen vänta på att Erik kommer hem, så vi hinner prata lite. I morgon kommer vi ju knappt ses alls....
 
På återseende då..... // A

i dag är det inge bra...

Kategori: Allmänt

...har bara godis och choklad på hjärnan!!! Som alltid just dag 3 i "den tiden på månaden"... :D

men jag har tänkt att jag ska klara pointsen någorlunda iaf (under hela viktminskningen har jag alltid gett efter för godis den här dagen och det har varit bättre så), jag har ju tänkt att jag ska mysa till det lite i morgon framför Let´s dance (fast Erik jobbar) för det är ett av mina absoluta favoritprogram! :)

Nu har jag en smått hysterisk dotter, så jag måste rusa igen...

Som jag trodde...

Kategori: Allmänt

... på vågen idag! Den visade 72,3 kg, Inte kul, men eftersom min våg här hemma och den på VV är väldigt lika så vet jag ju också att jag sen nyår har gått ner ca 1,5 kg. Så som jag har skrivit tidigare den här veckan, så är det vääldigt skönt att vara tillbaka på banan med mitt normala ätande igen! :)....

På infomötet gick det bra! Lite ovan att stå inför folk och prata, men det måste jag väl vänja mig vid, eller hur?! ;)
Lite dåligt med folk bara, men som sagt roligt ändå, att peppa och att bli peppad!!!

Jag har stressat hela dagen (syns på checklistan), först VV-möte i Tierp på förmiddagen, skyndade sedan hem för att möta maken i dörren när han skulle till jobbet. Sen var jag och barnen ner och handlade, för det var helt tomt i skåpen. Sen kom mina kära föräldrar för att vara barnvakt och jag blåste iväg till Österby. Kom hem vid 20:40. Nu ska jag gå och fortsätta göra mat och motionslista en stund, snart kommer Erik hem och sedan ropar nog kudden. :)

Hoppas ni har haft en trevlig onsdag!!

"Syns" i morrn! //A

Checklista 7/1-09

Kategori: Checklistor

Frukost: - - -
0 p

Mellanmål: 1 Mandarin, 2 VV-bars, provsmak av VV´s nya winegum + vatten
4,5 p

Lunch: VV- fryslåda: Fiskgryta Bretagne, morot + vatten
4,5 p

Mellanmål: Frukt och en sandwich-glass :)
4 p

Middag: (i bilen) Bröd med light- färskost skinka och grönsaker.
7 p

Kväll: Frukt och kanelknäcke
2 p

Totalt: 22 points

Viktväktarna funkar!

Kategori: Allmänt

GRATIS INFORMATIONSMÖTE OM VIKTVÄKTARNA!!!

KYRKANS HUS, ÖSTERBY, I DAG 7 JANUARI KL 19:00!!!!!

Checklista 6/1-09

Kategori: Checklistor

Frukost: 2 dl naturell yoghurt, 1 dl flingor, 1 msk lättmes, 1 knäcke, 1 skinkskiva och en mjuk (2p/skiva), vatten
5 p

Lunch: Grönsallad med valnötter, 1 burk ICAs makrillfilé i tomatsås, 1 kokt ägg, vatten
8 p

Mellanmål: 2 små pepparkakor, frukt
1 p

Middag: Havregrynsgröt med linfrö, kanel och rivet äpple, 1 dl lättmjölk, 2 knäcke med 1 msk lättmes och 1 skinkskiva
4 p

Efter jogging: 1 Gainomax och vatten
4,5 p

Totalt: 21,5 points, Joggingen och dammsugning = 5 AP

Snart slut...

Kategori: Allmänt

...på även denna dag! Har varit högt tempo ända till nu! :) bara duschen som återstår nu!
Dagen har fyllts av: Gardinbyten i 5 rum, toalettskurning, utelek med familjen, dammsugning, bvadning av barnen, jogging, och torkning av golven. Sen har ju det vanliga med mat. tvätt och disk också förekommit, så jag är faktiskt ganska trött nu! :)

Har varit en ganska bra dag, alla pigga (men maken fortfarande lite trött), och har ätit bra. Tyvärr pinkade katten i sonens säng igen, han har inte gjort det sedan vi bytte madrass och möblerade om där inne för några veckor sedan! Blev såå himla besviken på honom så jag tom började gråta! Jag orkar verkligen inte ha det så här med honom, vi har så mycket grindar, begränsningar och stängda dörrar ändå, när man är småbarnsfamilj.... Nu har vi frågat svärföräldrarna om dom vill låna hem honom på prov, så vi får se hur det blir!...

i morgon är det vägning!! *gulp*...får se hur den går. Ska bli spännande att se hur många nya det blir, brukar ju rassla till så här efter helgerna! :)
I morgon kväll är jag förresten med på ett info-möte för Viktväktarna i Österby! Ska svara på lite frågor förmodar jag och så ska jag ta med mig några "före"-kort och mina byxor i strl 52. :) Ska bli roligt! Kl 19:00! :)

Nu är det dags för duschen och sen sängen. I morgon börjar sonen på dagis igen och maken ska tillbaka till jobbet. Han har varit pappa-ledig sen i mitten av oktober... :) Jag börjar också snart jobba igen efter en välbehövlig ledighet... Och måndag nästa vecka börjar vi skola in vår minsta på dagis! Tänk att hon är så stor redan, min bebis! hi hi

Bjuder på en dagens:



Innan joggingturen nu ikväll! :)


Natti mina vänner!!!

Alla mår bra idag...

Kategori: Allmänt

...och det är städning som står på schemat!! :) Minns knappt när jag dammsög senast och DÅ är det verkligen hög tid! :)

VÄGNING I MORGON!!!!!!! Undrar hur mycket av julsvullet jag har lyckats gå ner igen! Ska bli spännande att se vad vågen står på, men jag kännner mig själv väl och tyvärr kommer jag tänka elaka tankar om mig själv när jag ser + på vågen! FAST jag vet att jag har vänt det hela!.....SUCK... Det ska väl egentligen höra till det normala livet att pendla lite i vikt och vad är egentligen ett par kilo efter jul kontra 43 kg övervikt i flera år??!?! Eller?....

Nog svamlat om det. Nu är det dags att ta tag i städningen och maten och motionen och senare också duschen ! :)

På återseende ikväll....

Kram/A

Checklista 5/1-09

Kategori: Checklistor

Frukost: 2 dl naturell yoghurt, 1 dl flingor, 1 msk lättmes, 1 knäcke och 1 mjuk smörgås, vatten
5 p

Lunch: Laxburgare m bröd och grönsaker, vatten
7 p

Mellis: 12 g valnötter, 4 smörgåsrån med 1 msk light färskost och 1 VV-bar (choko mint)
4,5 p

Middag: Rester, 160 g kokt potatis, köttbullar (55 g), lite ketchup (beg. smaksättare) morot, vatten
5 p

Kväll: Frukt, 1 glas pepsi max och 1 hemmagjord dadelpralin
1 p

Totalt: 22,5 p

Seg dag...

Kategori: Allmänt

I dag har det inte hänt mycket. Varit väldigt trött och seg.
Dottern kräktes en sväng i morse, men sen inget mer och hon är pigg och äter så jag vet inte vad det var!?

Idag tar jag en vilodag från motionen, både pga av kylan och pga min ork (som inte existerar idag) checklistan lägger jag in i morgon fm, Erik ska ha datorn resten av kvällen nu, så jag hinner inte lägga in den idag!

Precis varit in på jotex sida och beställt lite dödskallegrejer till sonen som han ville ha, ska göra om i våra sovrum och då ville han ha dödskalle-rum! :)

Nu är det snart dags att lägga lite barn innan det blir natti natti för mig också, känns som att det kan bli ganska tidigt idag!

ha det gott!!

Min yngsta systerdotter...

Kategori: Allmänt


Denna sötnos fyller 1 år idag!!! GRATTIS!!! :)

julstädat och rensat...

Kategori: Allmänt

...det är vad jag har ägnat mig åt idag.. Lite skillnad mot att få gå på kalas och sedan bli bjuden på mat, som vi egentligen skulle göra idag...Men, men jag är inte bitter! Ha ha

Nu är det iaf bara gardinerna kvar från julen, så det är skönt! Skämdes nästan lite när jag plockade undan för jag så hur mycket pynt det var i lådorna som jag INTE hade plockat fram i år... Men det blir ju så otroligt mycket tomtar då! :)

Var ju ut på en promenad idag också. Var väldigt kallt, men jag fick upp värmen efter någon kilometer, vart jag sedan tappade min stelfrusna haka längs vägen är fortfarande en gåta! :)

Fortfarande väldigt lättirriterad och tjurig, blir ju inte bättre av att man känner sig hemsk som mamma som gapar på dom små emellanåt!!! Men snart släpper det nog, är faktiskt inte så sugen som jag trodde. Det sitter mer på humöret liksom. Har också känt mig lite illamående till och från idag, men jag hoppas och tror att det bara är sympati, jag har inte haft magsjukan på 5 år så jag hoppas kunna slippa undan även denna gång!

Maken däremot äter mer och mer, han var helt salig när han fick lite kokt ris med äggsås till middag. Annars har han levt på mjukt bröd och blåbärssoppa hela dagen framför tv:n... konstigt det där att karlar kan slappna av och verkligen ligga en hel dag. Själv står man ju ändå och lagar mat och grejar med barnen trots sjukdomar. Men det är väl så det är att vara hönsmamma!!?! :)

Nä nu ska jag sluta babbla och gå och sova istället. Bättre att gå och lägga sig än att sitta uppe och vara sugen på sött...

Hoppas alla har haft en mysig söndag!

Kram/A

Checklista 4/1-09

Kategori: Checklistor

Frukost: 2 dl naturell yoghurt m. 1 dl flingor, 1 skiva mjukt bröd (Pågens äntligen 2p/skiva), 1 msk lättmes 1 knäckeskiva samt vatten.
4,5 p

Mellanmål: 1 VV-bar (choko mint)
1,5 p

Lunch: 90 g kassler med 1½ dl kokt ris och 1 dl chilifraiche, morots och äppelsallad.
6 p

Mellanmål: Varm O´boy på 2 dl lättmjölk o 2 msk O´boy (frusen efter promenaden), 4 smörgåsrån samt 2 frukter
3 p

Middag: Havregrynsgröt med linfrön, 1 dl lättmjölk, 1 ägg, 2 knäcke och 1 msk lättmes
6 p

Övrigt: Frukt och pepsi max

Totalt: 21 points, 50 min rask promenad= 2,5 AP

Struken planering...

Kategori: Allmänt

...inget kalas och inget besök hos svärföräldrarna blir det idag..... :(  Maken (Erik) fick magsjukan vid 22-tiden igår kväll, så vi blir hemma idag....Han mår bättre nu iaf. 
Får passa på och städa bort julen istället!! Och ta en långpromenad med en av vovvarna! :) (Vår lilla chihuahua vill absolut inte gå ut en kall dag som denna!)

På återseende senare...

//A

oj oj...

Kategori: Allmänt

...vad segt det var att springa idag! Men jag gav inte upp, sprang min runda och det är skönt nu när det är gjort! :) Men som jag skrev tidigare, idag är en dålig dag... Tjurig, tapphänt, gör illa mig (brände mig på varm plåt mm mm) och så trött trött trött...............

Hoppas på en gladare dag i morgon!

Natt natt vänner!

Checklista 3/1-09

Kategori: Checklistor

Frukost: Havregrynsgröt med kanel och rivet äpple, 1 dl lättmjölk, 2 knäcke med 1 msk lättmes och 2 skinkskivor samt vatten och gurka
4,5 p

Lunch: 100 gram VV-måltidskorv och potatismos gjord på 160 g potatis och 1 dl lättmjölk och kryddor och grönsaker
4,5 p

Mellanmål: 1 VV-bar (choko mint), 12 gram valnötter, frukt och en liten pepparkaka
3,5 p

Middag: Helstekt kycklingfilé med 1 ½ dl kokt ris och VV´s smala bea-sås samt wokgrönsaker
7 p

Till kvällen: 45 g lättkeso, 1 dl lätt vaniljyoghurt med bär
1,5 p

Totalt: 21 points + 5,5 AP för styrka och jogging

Idag...

Kategori: Allmänt

...pockar sockerberoendet på uppmärksamhet hela tiden!! Allt går fel och jag är såå trött och grinig! :( Men om ungefär en kvart ska jag styrketräna och sedan springa. Det ska bli skönt. Bara jag och mina andetag i mörkret!! Då känner jag mig nog lite bättre sen.

Idag har vi varit och sagt hej då till julen på folkets hus här på orten! :) Var trevligt, men tyvärr blev det lite långtråkigt!... Men det var dans kring granen, fiskedamm och besök av tomten iaf. Roligt att dom hittar på lite här!!

Annars är det lugnt här hemma, sonen klagade över "konstig i magen" för ett par dagar sen, men det verkar ha varit falskt alarm...

I morgon ska vi på kalas. Min yngsta systerdotter som blir 1 år!! Tiden går alldeles för fort!!! Ska ladda med frukt och så innan, för jag är INTE redo för fikabröd igen än!! Mot kvällningen sen blir det även ett besök hos svärföräldrarna! :)

På återseende i morrn!

Checklista 2/1-09

Kategori: Checklistor

Frukost: Havregrynsgröt med kanel och rivet äpple, 2 knäcke m 1msk lättmes. 2 skinkskivor, vatten.
4,5 p

Mellanmål: Mandarin och vatten
0 p

Lunch: 2 potatisar (160g) och köttfärsås (90g 10% köttfärs, vatten, kryddor rödkål, squash och paprika)
5 p

Mellanmål: 45g lättkeso, 1 dl vaniljyoghurt, päron, vatten och 6 st valnötshalvor (12g)
3 p

Middag: Lövbiff med klyftpotatis, 1 tsk olja och bea-sås (från påse av märket knorr. Blandar en påse, 2p, med två dl vatten, tar sedan hälften till min tallrik, vilket blir 1 p)
7 p  

Övrigt: Smakade en halv våffla av standardrecept med lättmjölk
1,5 p

Totalt: 21 points + 2 AP (35 min rask promenad), 2 liter vatten

Checklista 1/1-09

Kategori: Checklistor

Frukost: havregrynsgröt med kanel och rivet päron, 1 dl lättmjölk, 2 knäcke med 1 msk lättmessmör och 2 skinkskivor
4,5 points

Lunch: 2 potatisar med keso och räkröra
4,5 points

Mellanmål: 1 smörgås med en skinkskiva, 2 dl lättmjölk, 1 mandarin och en liten pepparkaka
3 points

Middag: 1 laxfilé med 1 msk cremé bonjour 2 potatisar, lite olja och massa broccoli
8 points

Kvällsfika: hallon, blåbär, mandarin och 1,5 dl lätt vaniljyoghurt
1,5 points

Sammanlagt: 21,5 points och även 4,5 AP efter jogging :)
Har även varit duktig och druckit 2 liter vatten!

Nu ropar kudden på mig!!!

"Ses" i morgon!

Natti natt

090101...

Kategori: Allmänt

...så var det ju alltså 2009! :)

Var jättmysigt igår och min mat blev riktigt bra faktiskt! :) Menyn var:

Förrätt: Vilöksbruchetta med tomatsallad och lufttorkad skinka

Varmrätt: Baconlindad fläskfilé med citron och timjan-topping, serverades med nötig hasselbackspotatis och sherrysås

Efterrätt: Choklad och blåbärskaka med mandelmassegrädde

Mums! Och jag tror alla tyckte om och det är ju roligt!! Knäppte inga kort på maten eftersom det absolut inte var VV-vänligt och sådan frestelse håller jag väl inte på med i denna blogg ;) hi hi
Efter god mat, det otroligt viktiga "grevinnan och betjänten" och en och annan raketsmäll, nattade vi två trötta barn och spelade sen ett nyinköpt spel som heter Absolut Överens som var klart godkänt, vid tolvslaget skålade vi i äppelcider!! :)

Lite bilder:
         
bordet dukat   Kvällens kock     Nyårsgänget (förutom Erik som håller i kameran) :)


SKÅL! :)

Så minns jag 2008...

Kategori: Allmänt

...Hur har då mitt år varit??! Oj oj oj.. roligt, omvälvande, jobbigt, läskigt och styrkande för att nämna några exempel. :)
Det första jag kommer att tänka på när jag blickar tillbaka är ju förstås min viktresa! Men om jag kikar lite närmare på några detaljer som är speciellt minnesvärda med denna resa så kan jag nog både skratta och gråta. :)
Jag har valt ut 7 stycken vikt-relaterade höjdpunkter från detta år (och även någon mindre rolig händelse)


1.  Vägningen på VV efter den första veckan (januari 2008)! :) -3,1 kg! Vilken start, vilken kick!!!

2. I mitten av Mars når jag mitt första stoora delmål! Jag väger under 100 kg!!! 2-siffrigt liksom. Tjoho! :)

3. Också i mars månad. Jag började jogga, och föll pladask för denna motionsvariant! UNDERBART! Min yoga!!

4. Maj månad, en utmaning i utmaningen: VÅRRUSET! Vilken upplevelse och stämning! Jag hade laddat och kämpat och ville verkligen ge allt, även om jag inte klarade att springa alla fem kilometrarna! Men.....

5. Drog på mig en rejäl förkylning med ont i halsen bla, innan loppet, men tänkte att jag ju kunde åka in och kika eftersom jag redan hade betalt och för att få se detta för första gången...Väl där blir jag så upprymd av stämningen och bestämmer mig för att ställa upp ändå, jag menar, man FÅR ju GÅ! Men envis (eller tjurskallig som vissa hellre vill kalla mig) som man är så sprang jag ändå, nästan hela loppet. Det kändes jättebra och halsontet försvann och jag var stolt över mig själv!!
Med medalj runt halsen satte jag mig i bilen för att köra hem. Började frysa, och frysandet blev till frossa, och frossan blev till feber. Kl 06 på morgonen, dagen efter loppet, går jag upp för att göra välling till vår dotter. Känner mig varm och konstig och det enda som snurrar i mitt huvud är att jag måste skynda mig (?)... Ett ögonblick senare vaknar jag på golvet av att vår son funderar vad mamma gör?!?!
Jag känner något varmt som rinner mellan ögonen och ber 4-åringen (sonen alltså) att hämta pappa! Jag hade då nästan 41 graders feber och hade svimmat och nockat vår barngrind på väg ner i golvet!! Blev en resa med taxi till sjukhuset i Uppsala där dom fick sy 4 stygn, bara för att jag ville springa vårruset! :)  

6. den 12 juni startade jag denna blogg!! Det är ett intresse som hela tiden växer. Det bästa är att samtidigt som jag blir stöttad av alla Er, så blir man ju så glad när man kan ge detsamma tillbaka till någon!! :)

7.  Onsdagen den 12 november gick jag i MÅÅL på VV. Efter ganska precis 10 månader har jag minskat 43 kilo! *GLAD*

Det var iaf lite av mitt VV-år! :) Självklart har massor med händelser med underbara barn och make samt nära och kära berikat detta år... ett riktigt bra år faktiskt!! hi hi


JAG VILL TACKA ALLA SOM LÄSER DENNA BLOGG FÖR ALL STÖTTNING OCH PEPPNING! ALLA NYA VÄNNER JAG FÅTT- NI ÄR GULD VÄRDA!!!

Men min familj (och speciellt mamma och make som har fått tagit mest med skit från en sötsugen tjurig tjockis, hoppas och tror att det blir lite mindre sånt nu när hormonerna och vikten håller jämn nivå) vill jag tacka liite lite extra!!! TACK :)