Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Första advent

Kategori: Allmänt

...En timme kvar innnan det är dags för jobb igen. Idag är det inventering som gäller... 

I morgon är jag ledig så då ska jag  ägna bloggen lite extra kärlek och omtanke! Jag lovar!!! Har dåligt samvete över att jag varit så ointressant på sistone... *förlåt, vänner*

Ha en mysig första advent!!!!

KRAMAR

jobbar o jobbar...

Kategori: Allmänt

.....hinner ingenting annat just nu, känns det som. Och med trötthet o värk följer också en del ätande och av det blir det ÅNGEST!!! *suck*

I dag har jag jobbat ca 3 timmar på morgonen o igår blev det 10 timmar på kvällen...Nu ska jag duscha mig själv och barnen innan vi åker till mina föräldrar och firar min lilla lillasyster som har blivit 18 år (helt ofattbart)! Det blir även en del pepparkaksbak, dessutom är jag väldigt glad över att jag får träffa min bror idag!!! Det var alldeles för längesen!!!

Ha en underbar lördag min vänner!!!

KRAM

Plusgrader...

Kategori: Allmänt

...jätteblött och trist, tycker jag! Nu när det har kommit så mycket snö! :(

Har ännu mer värk i kroppen idag, tyvärr. Men det får gå ändå helt enkelt!


Kommer tyvärr inte hinna lägga ut min veckoplanering idag, börjar jobba om ett par timmar och  tänkte hinna ha lite kvalitetstid med barnen innan... Däremot kommer en liten checklista nu :)

Frukost: 2 dl lättfil med 1 dl corn flakes och lite sötningsmedel (1,5p) 2 knäckesmörgåsar med 1 msk lättmessmör och 1 skinkskiva (1,5p) SAMMANLAGT: 3p

Mellanmål: inget alls....

Lunch: Thailändsk fiskgryta med 160 gram potatis SAMMANLAGT: 7p

Mellanmål: kommer snart äta 1 mandarin 2 kanelknäcke med 1 msk philadelphiaost SAMMANLAGT: 2,5p

Middag: Har då 12,5p kvar till jobbet. :)

Nu måste jag tyvärr rusa igen... I morgon hoppas jag att jag får in en "dagens" iaf! :)

KRAMAR på er!!!! 

värker...

Kategori: Allmänt

...i min kropp!!! Trött trött!!

Inte hunnit göra så mycket annat än att jobba idag. Saknade att åka till VV, känns långt med att det är en vecka till, innan jag får åka dit :)

I morgon ska jag försöka hinna lägga in min veckoplanering här på bloggen innan jag sticker till jobbet vid 15:30...

Nu ska jag ta hand om barnens kvällsrutiner innan jag kolapsar i soffan!!

Kram på er!!!

Linda, Camilla, Helena och Ner40kg!!!!

Kategori: Allmänt

Tack så mycket tjejer!!! :)





Älskar era bloggar också (och många fler)!!!!! :)

Kan man bli något annat....

Kategori: Allmänt

...än gladare???! När man läser era kommentarer värmer det ordentligt i mitt hjärta! TACK!

Känns lite bättre idag, men jag förstår inte varför jag inte kan låta bli sötsaker just nu?!?! Känns jobbigt, men jag SKA ta mig i kragen! Jobbat 7-16 idag och har "bara" halkat omkull en gång, ha ha, en fin liten piruett gjorde jag innan jag damp i backen och en kaffetermos fick sätta livet till...

Kommer jobba samma tid i morgon och kommer nog tyvärr inte till VV i Österby... Är så himlans trött när jag kommer hem, samt att jag inte vill åka ifrån barnen igen när jag kommer hem. Så det får bli en annan gång! Dyker iaf upp i Tierp nästa vecka! :)

Både maken och sonen är krassliga i magen, bara hoppas att jag håller mig kry, med tanke på hur mycket jag kommer att jobba dom närmaste veckorna!!!

Nu är det dags för dottern att ta ett bad och efter dom små somnat ikväll blir det lite tomteverkstad här med paketinslagning! :)

Ha det gott, mina vänner och TACK igen för att ni finns!!!........

botten...

Kategori: Allmänt

...känner mig omotiverad, ohälsosam och tjock. Vet att jag kanske inte ska använda mig av det sistnämnda ordet, men nyckelordet är att jag känner mig faktiskt just tjock... Kan det vara målgångsdepp??! Eller finns det nåt som heter så?! :)

Sen kan man ju inte bli mer än less och deppig över allt penga-snack och tänkande. Går ju dåligt för Sverige nu och vår familjeekonomi är väl inget undantag... men allt jag vill veta (som det inte finns något svar på) är: När vänder det??!

Positivt idag är att julklappshandlingen gick enligt planerna. Vi hade inte så mycket tid på oss så det gällde att vara organiserade!... :)

Nu ska jag pyssla lite med barnen innan det är läggdags för dom. I morgon jobbar jag 8-16...

Hej så länge, vänner!

krassliga...

Kategori: Allmänt

...ja nästan hela familjen känner av lite krassliga magar och lite förkylningar. :( Jag har inte vågat springa idag som jag hade planerat. Av ett par anledningar: 1. Det är vääldigt mycket snö ute (kan vara mysigt iof, men halkrisken är stor). 2. Är jätterädd för att bli sjuk nu när det kommer bli så mycket på jobbet innan jul. Vill ju inte sätta mina arbetskamrater på pottkanten! 

Idag har jag iaf hunnit städa, torkat en del fönster och satt upp nya gardiner i tre rum. Riktigt skönt. Städningen blev dagens motion :(  Men , men det är ju alltid något.
På onsdag när det är vägning så är jag tvungen att jobba. Så fick jag reda på att det skulle handla om socker den här veckan (min drog), då vill jag ju inte missa det, så jag funderar på att åka på em-lektion i Österby efter jobbet. Får se om jag hinner och har orken till det.

Inte varit så bra mat i helgen nu, har ju firat svärfar i två dagar och så fick vi med oss smörgåstårta därifrån som man har varit och naggat lite på idag. Så det känns inge kul, speciellt när jag inte har tränat ordentligt...

I morgon ska vi åka in till Valbo och handla lite julklappar mm. Barnen ska ju ha paketkalendrar i år och det är inte lätt att komma på 48 st småpaket, ha ha. Sen fyller sonen år i mellandagarna oxå, så det är en del planer inför barnkalas som ska inhandlas oxå! :)

Nu är det dags att gå och sova, jag är som i koma på morgonen. Har aldrig varit så förut, blir nästan lite rädd....

Mycket klagomål i dag, känner jag. Ni får ursäkta! :)

Nya tag i morgon!!!!

Natti natt

Vart tar tiden vägen??...

Kategori: Allmänt

...Sitter och funderar hur jag ska hinna med allt innan jul!! Jag har aldrig förstått mig på dom som klagat över julstressen. Jag har alltid älskat advents-tiden md förberedelser och annat, MEN, då har jag ju oxå varit hemma om dagarna. NU när man jobbar, och som jag ska jobba dom här närmaste veckorna så förstår jag inte hur jag ska hinna med allt! Vill så gärna pyssla, baka, hänga nya gardiner och pynta! Men nu känns det lite som att allt kommer att göras i ett stressigt virrvarr. :( Men, men det är ju bara att köra på. Det visar sig vad man får prioritera och vad man får välja bort, helt enkelt...Eller finns det något hemligt knep?!?! :)

Nu har vi en hel del snö här. Jättemysigt tycker jag, men det räcker så här. Man vill ju inte ha något snökaos eller så...

I morgon ska hela familjen ut och leka i snön på förmiddagen och sen beroende på vädret så kanske vi åker och handlar på eftermiddagen. Sen MÅSTE jag ut och träna i morgon oxå!!! LÄNGTAR SÅ!!! :)

Nu ska jag och maken mysa lite i soffan innan det är dags att sova...På återseende i morgon!!

Kram och god natt

Bilder från förmiddagen...

Kategori: Allmänt


Rejäl brunch :)...



...och efter det satt vi i soffan och tjockandades! Hi hi

Lördag...

Kategori: Allmänt

....å herre min gud i himmelen, va jag är mätt!!! Har bjudit lillasyster med pojkvän på brunch idag. Amerikanska pannkakor, scones, äggröra, bacon you name it! Hela faderullan! Varför i hela friden ska man äta för mycket?!! Blev iaf 15 points! *hoppsan* :)

Nu gäller det att hålla igen resten av dagen. Men det borde inte bli några problem, så mätt som jag är! (bild kommer senare)

Igår var det trevligt på middagen. Till förrätt var det buffé med bla räksnittar, fritatta, pizzaslice, bröd och annat (åt inte så mycket av den). Sen blev det varmrätt med helstekt fläskfilé med madeirasås. Mycket gott. Kändes dock lite underligt att sitta där och bli uppassad av sina söta arbetskamrater! :)

Nu ska jag snart ut på promenad i den nyfallna snön (plogbilen har tom. varit ute) och sedan ska vi till svärfar och fira honom på hans rätta dag!! :)

Är ledig ända till tisdag nu, men sen kör vi igång ordentligt (med tanke på att det är julbords-tider)!

Vad gör ni i helgen?! :)

"hörs ikväll"

KRAM

Pust...

Kategori: Allmänt

...nu har man sprungit runt som en galning på jobbet hela dagen (varit lite stressigt idag) Nu har jag varit och handlat och är bara hemma för att byta om för att sen åka tillbaka till jobbet. Fast som gäst denna gång! :D Ska äta middag med svärföräldrarna för att fira svärfar som fyller 60 i morgon!

Så...på återseende senare ikväll! :)

KRAM på er

God natt...

Kategori: Allmänt

...på er mina vänner!!! :)

Checklista 2008-11-20// 25p/dag

Kategori: Checklistor

Frukost: Havregrynsgröt med finrivet äpple och 1 dl mjölk (2,5 p) 2 knäcke med 1 msk lättmessmör, 1 skiva skinka (1,5p)
                Vatten. SAMMANLAGT: 4 p   


Mellanmål:  en mandarin + lite nötter SAMMANLAGT: 1,5p


Lunch: Tacosoppa (5,5p) med mjukt bröd (2p) SAMMANLAGT: 7,5p



Mellanmål: Frukt + 2 kanelknäcke med 1 msk Philadelphia light SAMMANLAGT: 2,5p


Middag:  Har 9,5p kvar till att äta middag på jobbet ikväll :)

hmm...fråga....

Kategori: Allmänt

...vad heter det egentligen?!?! Jag vill gärna både skriva och säga JÄMN- vikt men i materialet jag fått står det JÄM-vikt... så då är det väl så man ska säga/skriva!? :)

jämnviktsvecka 1...

Kategori: Allmänt

...resultatet på vågen idag är jag SÅÅ glad över!!! Den visade: 69,9 kg = - 0,1 kg

Det trodde jag absolut inte efter den här sötsugs-veckan! Men glad är jag, som sagt! Den här veckan ska jag ha stenkoll på hur många points jag äter så att jag kan balansera min vikt (det är ju det som är meningen med jämnvikten, hi hi). Ska hålla mig på 25 points om dagen, vilket inte borde vara några problem över huvudtaget. Känns lite lyxigt nästan!!
Så nu kommer ni nog få se lite checklistor och recept här inom kort. :)

Måste säga ännu en gång att jag blir så otroligt glad och inspirerad av att ni blir glad och inspirerade och sedan talar om det för mig! :) TUSEN TACK!!!

Nu har jag lovat lite lekstund med barnen innan middagen! :) Tittar säkerligen in lite senare idag!

KRAM PÅ ER ALLA DÄR UTE!

Halloj...

Kategori: Allmänt

...En trött Anna idag igen, varken orkade eller hann uppdatera bloggen igår, tyvärr. Men nu är jag ju här! :D...

En del har reagerat över min smörgås från subway som var 12 points. Ska tillägga att jag hade points till att unna mig både ost och vitlöksdressing på den, därför drog det iväg! :) Men det var det värt. Finns betydligt värre saker den här veckan som jag har ångest över inför vägningen i morgon!!! Har haft det jobbigt med sötsuget igen plus att magen har krånglat en del (intressant värre för er, ha ha). Iaf så det står väl ett fett + på vågen i morgon! :(

Idag har jag och maken varit in till Gävle och hämtat sonens nya cykel, lite "fel" årstid egentligen, men han behövde en och snälla svärmor och svärfar stod för slantarna, så då blev det nu helt enkelt. Svensk vinter är ju ganska snöfattig nu för tiden så vi kanske snart kan ge oss ut på vägarna. :) Mallig som tusan är vår lilla prins iaf.

Motionen denna vecka har tyvärr mest handlat om att jobba. Orkar inte träna så mycket, förutom promenader, när jag jobbar intensivt. Blir så slut i kroppen, speciellt när man kommer efter med sömnen (jobbade tex till 02:00 i natt, o sen upp med barnen på morgonen sen)! Vill verkligen ha in 3 styrkepass och 2 joggingrundor per vecka, minst! Men det är svårt. Dagarna springer iväg!!!!  

Nu ska jag ta och lägga barnen för att sedan försöka ta igen lite sömn!!

Kram på er alla och tack för att ni finns!!!

Shopping...

Kategori: Allmänt

...efter 12 timmars jobb igår så var det stor-handling som gällde idag. Vinterskor åt båda barnen och overall till sonen. Sen blev det matshopping för hela slanten efter det...

Nu har vi kommit hem och packat upp allting. Ska snart sätta mig och titta på Grey´s Anatomy reprisen, eftersom jag missade det i onsdags. Idag blev det en baguette med skinka och kalkon (subway) till lunch i stan, den var på 12 points så det blir gröt till kvällen idag. :)

Ikväll efter barnen somnat ska jag ut på en motionsrunda. Ska bli jätteskönt kommer även köra lite styrka när jag kommer hem.

Mycket konsulent-tankar i mitt huvud just nu oxå. :) Vi får se när/om dom ringer för att boka in intervju-tid... Måste verkligen fila färdigt på min vikthistoria som ska skickas in. Lämnade in kladden till Karin (min konsulent) i onsdags så hon skulle läsa den under veckan och säga vad hon tycker nu på onsdag. Så innan fredag SKA den vara ivägskickad iaf! hi hi

Hoppas ni alla har haft en mysig söndag!!

-kram på er-

Lördag...

Kategori: Allmänt

...och så fruktansvärt trött!!! Vet inte vad jag ska ta mig till, det är nästan omöjligt att få upp ögonen på morgonen! :(

Dags för jobb idag igen, börjar kl 14 och så får vi se hur sent det blir. Men innan dess ska jag och barnen åka in till Tierp och gå på teater. Ska bli mysigt att åka ut på något med mina älsklingar!

I går var vi till svärföräldrarna på middag. Det blev kyckling med ris och även yoghurtglass till efterrätt,vilket var väldigt gott, som alltid där hemma :)
På kvällen när jag och gubben tittade på idol, så unnade jag mig en munk. Hade ingen aning om points på den och tänkte inte så mycket på det heller. Nu i morse slog jag upp det och skaplig chock jag fick då!!!! En munk (doughnut alltså) är nämligen 8 points! Nog för att det är farligt gott, men inte alls värt 8 jäklarns points!!
Jag som knappt hinner träna något den här veckan heller, kommer väl ha ett + på vågen på onsdag (har varit lite slarvig med pointsen ett par dagar, främst pga trötthet) :( Nä nu är det jag som har stenkoll dom sista dagarna av den här veckan!!!!

Laxen jag gjorde igår är väldigt enkel. Skär en skåra i en laxfilé (4p) fyller skåran med 1 msk Cremé Bonjour med ädelostsmak (1,5p) strö över lite citronpeppar och sen in i 200 grader i ca 15-20 min. MUMS! :)

I morgon är jag ledig och vi ska sticka iväg till stan och handla vinterskor till barnen samt storhandling av mat!

Ni får ha en underbar lördag, kära läsare! :)

-kram-

Ledig...

Kategori: Allmänt

...i dag, jätteskönt att få mysa med familjen en hel dag! En del värk i kroppen oxå, både den "vanliga" värken, samt efter en vurpa i källartrappan på jobbet i tisdags.

...Har inte firat min målgång på något speciellt sätt (förutom att jobba) men idag är vi iaf bjudna till svärföräldrarna på mat, så det ska bli trevligt. I morgon jobbar jag igen...

Känns jättekonstigt att få  äta 26 points om dagen den här veckan. (Sen får man ju se  om det behövs justeras hit eller dit).

Längtar verkligen efter min "yoga" (joggingen) nu! Hinns inte riktigt med när jag jobbar kväll, men ska försöka klämma in ett pass på söndag iaf. Styrkan måste jag verkligen se till att få in mer regelbundet. Så att jag tajtar till min gelé-kropp någon gång!!!

Nu måste jag sätta igång med lite lunch, blir ädelostfylld lax idag! Men jag återkommer ikväll! :)

Kram på er

Tusen tusen TACK!!!...

Kategori: Allmänt



....för alla snälla ord!!! Känns så overkligt att jag kan inspirera så många! Otroligt roligt!!!

TACK än en gång!!! :)

Nyfikna???! :)

Kategori: Bilder

MÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅL!!!!!!!



Vågen visade exakt 70,0 kg!!! Jag fattar ingenting!!! :D
Vilket glädjerus och jag kunde knappt hålla tillbaka tårarna när jag fick gå fram under lektionen och hålla upp mina tjockis-byxor! Fick även känna på ett par lådor som vägde ca hälften av dom kilona jag har gått ner. Jag kunde inte hålla i dom så länge, för jag tyckte det var tungt, sen skulle jag då som sagt tänka det DUBBLA av det jag höll i!! Herregud!

Fick ju oxå min 14:e stjärna och nu väntar jämnvikts-veckorna!

- 42,9 kilo på ganska exakt 10 månader!

Tack för att ni höll tummarna! :) Nu ska jag snart åka till jobbet, men vi "hörs och ses" i morgon, mina vänner!!

Snart är det dags...

Kategori: Allmänt

...för vågen, tror inte jag klarar riktigt hela vägen..... :(

jag har blivit...

Kategori: Allmänt

...utmanad av söta LINDA

3 saker jag skäms för:
1: Min lösa hud    
2: Mina fötter Stl 41

3: Mitt hår, som verkligen behövs klippas nu! :)

3 saker jag är stolt över:
1: Min underbara familj
2: Min viktnedgång
3: Att jag tränar regelbundet

3 saker jag vill göra år 2009:
1: Hålla min vikt
2: Utbilda mig till VV-konsulent
3: Få en bra månads-inkomst

3 händelser år 2008 som jag aldrig kommer glömma:
1: Min viktnedgång (igen) :)
2: Vår härliga familjesemester
3: Har inte hänt än, men julen blir nog oförglömlig (som dom flesta år)

3 saker jag inte kan klara vardagen utan:
1: Min familj
2: Vatten
3: Bloggen :) 

3 "personer" jag avundas:
1: Personer med bruna ögon (vill oxå ha)
2: Lotteri-vinnare
3: ???

Tisdag...

Kategori: Allmänt

...och dags för jobb om ca 2 timmar...

...Sitter och funderar över morgondagen! Det är ju VÄGNINGSDAGS!!! Har hunnit med och träna realtivt bra den här veckan (inte riktigt så mycket som jag skulle vilja, men..). Har oxå varit helt okej matmässigt, frågan är ju om jag kommer klara - 1 kilo. Förrförra veckan när jag hade 2,2 kg kvar till mål så satte jag ju upp tre veckor som tidsram, så jag försöker intala mig själv om att det inte är hela världen om jag inte riktigt kommer ända fram i morgon, jag gör det ju garanterat till nästa vecka. Men jag VILL ju SÅÅ gärna!! *längtar* :) Kommer iaf få min 14:e stjärna. Det är jag tämligen säker på, hade ju bara ett hekto till den förra veckan. :) 

Idag har jag ätit naturell yoghurt med honung och mandarin (gick ifrån min älskade gröt idag, hi hi), samt knäcke med messmör till frukost. -3p-
Till lunch blev det kycklingfilé med ris och wokgrönsaker -5,5p-
Sen blev det en 1,5p- bar idag oxå:)

Får se vad det blir på jobbet att äta. Ska iaf inte äta så sent idag med tanke på vägningen, men det kommer bli svårt för jag brukar bli så himla hungrig vid 00:30-tiden! :)

Nu ska jag umgås lite med min lilla familj innan jag gör mig i ordning och sticker iväg...

Ha det så bra, vänner och håll tummarna vid 11:30- tiden i morgon när jag ställer mig på vågen! :)

KRAMAR

Måndag...

Kategori: Allmänt

...Fast det känns inte som det! :) Har jobbat både lördag, söndag o idag. Och fortsätter jobba tisdag, onsdag och torsdag! Sen har jag lördag inbokad för jobb också. Fredag och söndag är jag ledig från jobbet, men då ska vi i familjen göra en hel del annat, så den här veckan är verkligen fullspäckat!

...Jag har fått en fråga från Ner40kg som undrar hur jag har motiverat mig när den "vanliga" motivationen känts som bortblåst...
Den sk. "vanliga" motivationen kallas ju också för den yttre motivationen. Det är då man tänker på hur fin man kommer bli, att jag måste göra det här och jag kommer må så mycket bättre. Den inre motivationen är då man känner sig riktigt redo att ändra sitt liv, planerar för både viktminskning och att hålla vikten. Dom brukar säga att den inre motivationen håller i sig längre än den yttre.
När jag har haft det kämpigt så har det ofta varit för att jag har fått ett sötsug och så tänker jag att jag har varit så attans duktig att jag kan unna mig något. Men så har sötsuget tagit över och jag kan nästan inte hejda mig med ätandet. Det som då har hjälpt mig att hitta tillbaka till rätt spår, är främst tankarna på att jag kommer vara en mycket bättre mamma till mina barn om jag orkar mer och inte känner mig så himla trött, stor och klumpig. Samtidigt så vill jag ju ABSOLUT inte att mina barn ska ärva min dåliga självkänsla och säga och tänka hemska saker om sig själva. För jag har varit VÄLDIGT självkritisk och sagt väldigt elaka saker om mig själv (även högt till andra, utan att tänka på det) och sånt smittar väldigt lätt av sig! Jag skulle aldrig förlåta mig själv om min son eller dotter satt och sa att dom var feta och fula! Sen tittar jag även på mina tjockis-bilder också. Och då känns det som att jag kommer klara detta!
       Det var en liten knivig fråga och jag vet inte riktigt hur jag ska formulera mig. Jag förstår verkligen när du skriver att du slappnat av efter bra resultat på vågen. Ofta har jag precis efter vägning ätit en hel del, det är ju en hel vecka till nästa vägning då! :) MEN tänk på VV´s lilla motto...Låter lite fånigt kanske, men det har faktiskt hjälpt mig, speciellt efter en dålig dag när det lätt blir fler:

Du kanske inte alltid går och lägger dig som en Viktväktare, men du vaknar alltid som en!!

Hoppas det här svaret inte blev alltför konstigt och rörigt!!?

Nu är det dags att lägga barnen, efter det är det en joggingrunda som gäller. Ska bli riktigt skönt trots att fötterna värker. :)



Hoppas ni alla har haft en bra måndag!!

Ha det gott, vänner!

-kram- 

Snart dags...

Kategori: Allmänt

...att skjutsa barnen till mina föräldrar och sen sticka till jobbet.

Sen kan ni vara lugna :) Jag kommer INTE sluta blogga! Vet inte riktigt vart ni har fått en sån "galen" idé ifrån. hi hi!

Nu ska jag ta mig an disken medans dottern sover...

Ha det gott!!

-Anna-

fredagkväll...

Kategori: Allmänt

...Sitter och kikar på idol med maken. Mätta och belåtna efter lite ugnsrostade grönsaker, potatisklyftor och mumsig fläskfilé. Laddar oxå inför en hel del jobb. Ska jobba lörd-torsd nu. Kommer nog bli lite tungt och inte så mycket träning som jag skulle vilja. Därför är jag lite nervös över att inte klara det här sista kilot tills på onsdag. Men jag ska verkligen försöka!!! :)

Har fått lite mer frågor och det tycker jag är jätteskoj så vi kör!

Helen undrar hur mycket jag vägde när jag började springa:
Jag började jogga lite grann i mars (om jag inte minns helt fel) och då vägde jag ca 97-98 kg. Det var tungt och jag klarade inte speciellt lång sträcka vill jag lova...
Hon undrar oxå om jag kommer fortsätta springa i vinter, vad jag tränar förutom jogging och hur jag vågar springa så sent på kvällen:
 Jag kommer att springa så länge underlaget tillåter det. Är det isgata så kommer jag köra crosstrainer istället. Det jag tränar förutom jogging är: powerwalk, styreträning, stavgång och sommartid även simning.
Mörkrädslan är jag tvungen att övervinna annars blir det för sällan. Det passar oftast inte att träna under dagarna när det är fullt upp med två små barn, jobb, hus mm mm. Därför tar jag ett djupt andetag innan och sen kör jag bara (och så ser jag till att det finns gatlyktor, hi hi)

Madeleine undrar om jag kan börja skriva checklista här på bloggen samt om det kommer en "dagens" snart:
Jag skriver gärna checklista här!! Är det fler som skulle tycka det vore intressant?!??
Inom kort lovar jag att det kommer en "dagens", var ju faktiskt ett tag sen. :)

Jessica undrar var jag får mina recept ifrån:
Dom flesta recepten kommer från mina två favoritkokböcker från Viktväktarna: "Lev livet lättare" och "Favoritkokboken" Sen är det även några som är mina egna!

Camilla undrar om jag aldrig äter av mina motionspoints:
Väldigt få gånger jag har gjort det. Under det här året har jag kanske haft 3-4 veckor (inte i rad) då jag inte har haft någon motivation alls och då har jag ju gått på minus så det skramlat om det. Men annars så gör jag det alltså inte. :)

Linda undrar om jag har börjat jobba på VV nu, samt om jag inte kan ta över vv i Sandviken eftersom den konsulenten ska sluta. ;)
Ja, jag hjälper till som kassör just nu. Har ingen lön eftersom det är en sån liten grupp. Men jag lär mig massor inför när jag ska ha "min egen" klass! 
Om jag trivs som konsulent sen, så skulle jag gärna ha fler klasser än den kvällsgrupp jag planerar i Tierp. MEN jag ska i mål och gå konsulent-utbildning först! :)

Nu har min käre make åkt och jobbat. Sista helgen med sina jobbarkompisar. Han har blivit förflyttad inom företaget. Så han kommer inte jobba helger längre. Plus att han kommer vara pappa-ledig till årsskiftet, så det är sista tre nätterna med "gänget" kan man säga! Jag ska jobba kväll i morgon och sen runda och börja kl 07 på söndag. Barnen kommer att sova hos min föräldrar i morgon och hundarna hos mina svärföräldrar. Så vår "lilla" familj kommer vara ganska splittrad i helgen. :( Hönsmamma som man är så känns det väldigt konstigt...Kommer kännas riktigt skumt i morgon natt när jag kommer hem, då är det bara katten som är hemma och väntar på mig...Men men, vi klarar det nog...

Nu ska jag sluta skriva annars är det väl ingen som orkar läsa detta inlägg! :)

Ha det så jättebra, vänner!!

-Kram och god natt-

Knasigt... :)

Kategori: Allmänt

...utökade min jogging-runda nu ikväll, gick jättebra att springa! MEN när jag kom hem stod tidtagaruret på ungefär samma tid som vanligt! Underligt... :) Hade nog ökat takten oxå.... hi hi

-natti natt-

Frågor och svar...

Kategori: Allmänt

....Det är riktigt roligt när det ramlar in frågor från er. Då får jag tänka till lite extra inför nästa inlägg samt att jag får bra ämnen att skriva om!

Catharina undrar om jag håller mina points strikt varje dag eller om jag har någon unnardag.

Svar: Under större delen av den här "resan" har jag hållit strikt på mina points varje dag. Knappt ätit av mina motionspoints och hållit mig till mina dagliga. Under perioden när jag skulle stå still i vikt för att blodtrycket spökade och jag var yr, förkyld och trött i kroppen hade jag en eller max ett par dagar i veckan då jag åt tex. efterrätt eller ngt gott godis! :) När jag har nått min målvikt är tanken att jag ska ha en "mys"-kväl i veckan då jag äter ngt som jag tycker är riktigt gott och verkligen njuter av!!!

Camilla undrar vad jag gör för att gå ner så mycket på en vecka.

Svar: Hmm... Det jag kan komma på är att dom veckorna jag går ner 1 kilo eller mer, är dom veckorna jag känner mig riktigt taggad, tränar regelbundet över hela veckan med olika pass och puls. Jag tror verkligen på att kroppen får en högre förbränning om man använder sig av olika motionsformer med olika intensitet, jämt fördelat över veckan. Sen går veckan extra bra med en matplanering samt MYCKET vatten. OCH så jälvklart att jag håller pointsen varje dag! Så om allt stämmer, dvs POSITIVA TANKAR, BRA MOTION, MYCKET VATTEN OCH BRA MAT så har det gått riktigt bra! :) Ska påpekas oxå att alla är vi ju olika och jag kan ju bara prata för mig själv.

Hoppas ni är nöjda med svaren.. :)
Idag har jag flängt som en tok som vanligt. Varit och kastrerat katten, samt handlat och tvättat mitt gigantiska täcke hos min mormor (det får nämligen inte plats i en vanlig tvättmaskin). Nu har vi precis ätit lite kvällsmat. Blev kassler idag. :)
Efter vi har nattat barnen och jag har tittat på "Du är vad du äter" så är det dags för min "yoga" dvs. JOGGINGEN! Ska utmana mig själv idag så jag hoppas verkligen att det inte är så halt!!

Ha en fortsatt trevlig torsdag, mina vänner!

-kram-

Fetaostfyllda Broccolibiffar m. tzatziki 5p/port

Kategori: Recept

4 portioner

Ingredienser:

1 charlottenlök
1 dl avorioris (jag använde jasmin)
2 tsk olja
2 dl vatten
½ buljongtärning
2 potatisar
125 g broccoli
100 g fetaost (max 16%)
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 msk färsk oregano (eller 1 ½ tsk torkad) 
1 tsk olivolja till stekning
salt, svartpeppar

Tzatziki:

2 dl naturell yoghurt (max 3%)
1 bit gurka
2 vitlöksklyftor
salt, peppar

Riv gurka som du kramar ur och sedan har i i yoghurten. Pressa i vitlök och smaka av med salt och peppar. Låt stå i kylen och mogna en stund.

Finhacka löken och stek tillsammans med riset i olivoljan. Häll på vatten, buljongtärning och salt. Koka upp och sjud på svag värme ca 20 min. Skala och skär potatisarna i mindre bitar och koka dom i en annan kastrull. Hacka broccoli och smula fetaosten. Mosa dom kokta potatisarna i en skål och blanda i riset. Tillsätt broccoli, feta och ägg. Rör ner potatismjöl och kryddor. Forma till biffar och stek dom tills dom fått fin färg. Servera med tzatziki.

Som tillbehör till dessa biffar valde jag rökt kalkon för 1 point. Men man kan även ha kassler, kidneybönor eller ngt annat gott. Glöm inte lägga till points. :)

Herregud...

Kategori: Allmänt

...va ni är gulliga allihopa! BLIR SÅ GLAD AV ERA KOMMENTARER!

Tjoho!!!

Kategori: Allmänt

...Jag håller på att bli GALEN när jag inte kan blogga!!! Just nu funkar internet så jag skyndar mig att skriva! :) Vet inte när det går åt pipsvängen igen liksom!!!

IDAG ÄR DET ONSDAG!!! :) VÄGNINGSDAG!!
Jag har nyss kommit hem därifrån. Tar ju sin lilla tid att plocka fram allting, sedan lektion och sedan plocka tillbaka allting samt redovisa vad man sålt, men det är roligt!!

Resultat då?!?!! hi hi (drar ut på det lite till)Veckan har gått jättebra! Stått emot frestelser, skrivit ner vad jag äter samt att jag har fått träna!!!

Förra veckan stod ju vågen på 72,2. "Morr" tänkte jag. Två ynka hekto till "normalvikt" och endast 2,2 kg kvar till MÅL!

I dag stod vågen på 71,0!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dvs -1,2kg!  GLAD!!!!!!!!!!!!!!!!!

SÅ himla roligt! Nu har jag exakt 1 kilo kvar till målvikt samt ett ynka litet hekto till min 14:e stjärna!!!
Shit! Jag kan inte tro det!
Jag ska göra mitt bästa den här veckan, så vi får se! Spännande är det iaf!!!

Pratade om platåer på lektionen idag...Jag har ju haft en själv-vald platå...som sen blev lite för lång tycker jag! :) Men nu känns det verkligen som att jag kommer fixa detta...SNART!! :)

Nu ska jag snart väcka dottern för att sedan gå ut med mina båda mina barn... Om internet fortfarande funkar ikväll så kommer det ett mumsigt recept på broccoli ochfetaost-biffar! Mums! :)

Hoppas ni alla har en härlig "lill-lördag"!!!

KRAM
-en glad Anna-

Utmanad...

Kategori: Allmänt

... av min lilla gullmalva!!! :)

7 saker om mig:

* Jag är väldigt mörkrädd

* Jag var gravid i tredje månaden när jag tog studenten

* Jag dricker inte alkohol

* Väldig otur med karlar innan jag träffade min man

* Längtar efter fler tatueringar (har två nu)

* Drömmer om ett tredje barn, så småningom

* Blir mer och mer sugen att jobba med Viktväktarna

Jag lever...

Kategori: Allmänt

...men inte mitt internet. datorn har strejkat idag, så nu sitter jag hemma hos min syster och skriver. :)
Vi har precis ätit tortillalasagne, så mumsigt! (recept finns här på bloggen)

Vääldigt trött idag! Blev 11,5 timme på jobbet igår. Stämplade ut vid 01:30, men det var roligt iaf! :)

Idag har vi varit och grattat min morfar som fyller år idag, och nu är vi som sagt hemma hos syster och grattar hennes man som fyllde år i torsdags!

Jag känner mig stolt att säga att jag kunde stå emot frestelserna på jobbet inatt! Håller mina points väldigt bra, så nu hoppas jag verkligen på minus på onsdag!!! I morgon är det dags för jogging igen! Kul!

Nu måste vi åka hem och lägga lite barn, väldigt gnälligt just nu, hi hi. Hoppas min dator har vaknat till liv i morgon!!!

Ha en trevlig kväll, vänner!!

-Anna-