Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

haft en skön första advent!

Kategori: Allmänt

...inte varit utanför dörren och haft finfrämmande av min kära vän Johanna och hennes pojke Melvin! :)

Det blev tre vilodagar motionsmässigt istället för en, men jag har iaf inte ätit någe godis på hela helgen, så det känns okej. I morgon kliver jag upp på vågen igen!

Ikväll skrivs en ny mat o motionslista för nästa vecka! :)

Sköter mig!! :)

Kategori: Allmänt

.. Ja det gör jag faktiskt! Har följt mitt mat och motionsschema till punkt och pricka den här veckan! Känns jätteskönt och det ska bli spännande och se vad vågen visar efter denna vecka!
Jag har verkligen kännt att jag absolut inte kan komma av mig nu för då tar det så lång tid att komma igen! Jag har sockerabstinens och konstant huvudvärk pga det, men det går ganska bra ändå.

I förrgår hade jag bestämt att jag skulle damma av den gamla cross trainern och börja försiktigt med bara 15 min! Dagen sprang iväg som vanligt större delen av dagen var jag och handlade och sen var det middag och barn mm som gällde!
Efetr barnen  somnat var det en hel del plock och tvätt fix att göra så kl 21,30 hade jag fortfarande inte tränat...men det var bara att hoppa upp, och sätta igång! :) Och som sagt! Så skönt att inte komma av planeringen!
Igår blev viljan prövad igen då det stod powerwalk på planeringen! Kl 18 gav jag mig ut i SNÖSTORM! :D Härligt svettig när jag kom hem....

...till en väldigt stressad make och en väldigt ledsen bebis! :/ Oscar var inte hungrig (det hade jag sett till innan jag gick) men ack så mammig han är nu! Han hade skrikigt drygt 20 minuter när jag kom hem. Erik var mindre road och så fort jag tog över så somnade lillen...

Skulle ha varit till BVC igår, men jag ombokade det pga vädret. Ville inte ge mig ut med bilen!!

Idag ska jag försöka få lite städning gjord. Elias och Idas rum ser ut som jag vet inte vad!! Så en rensning så här innan jul kan vara på sin plats! :)

Ser fram emot helgen då det inte bara är advent utan vi får också övernattande finfrämmande! :)

Ha en bra dag!

Snabbis...

Kategori: Allmänt

... Har följt min planering idag och är nöjd med vad jag har ätit och fått till en rask promenad! :)

Så på så vis, en bra dag, sen är det väl en del annat som har varit mindrre bra. Bla. vår hund som har det jobbigt med hormoner just nu och håller på å gör matte galen och så min älskade skolpojke som har det kämpigt just nu och som mamma känner man sig så otroligt maktlös!!

Har varit och grattat svärfar på födelsedagen och på föräldramöte på fritids. Oscar blir två månader idag och har sovit som en stock nu på eftermiddagen/kvällen. Bara att hoppas att han sover i natt också.

Och appropå det så ska jag nu gå och sätta på honom pyjamasen och hoppas att han vill ha en slurk så jag kan gå och sova sen! :)

Natti natt

så glad!

Kategori: Allmänt

Jag har ganska länge letat efter en glasskål på fot! Ofta hittar man typ kakfat på fot, men jag vill ha en skål! :) Min mamma hittade en till sig själv på loppis för en tid sen och jag har varit såå avis på henne! Och så idag kommer min kära mor hit och GER mig en sån! Precis likadan som hennes faktiskt! Jag är sååå glad!!! Tack, tack, tack (och Gud nåde den katt som har ner den) :)

Kom ihåg att väga mig före frukost i morse! Och jag står still fortfarande, bra att jag inte går upp, men med tanke på hur jag har ätit förra veckan så hade jag ju kunnat gå NER i vikt hur enkelt som helst om jag bara låtit bli att småäta!!

En annan sak som jag är glad för är Karins kommentar i det förra inlägget!! TACK så otroligt mycket! Det värmer i hjärtat och det är en stor anledning till att jag bloggar överhuvudtaget, för att peppa andra och på så sätt peppa mig själv till max!!! :) Gratulerar också till lilla bebisen, Karin! :)

Något jag längtar efter jättemycket just nu är att handla kläder till mig själv!! Går för tillfället runt på 3 par byxor och 4 st tröjor! Det är ALLT jag kan ha...har skickat efter en tunika till jul, men man vill ju knappast ställa sig i ett provrum nu och lägga ner en massa pengar på denna hydda...


Klockan är nu 21,20 ungefär och alla tre barnen sover. Det ska jag också snart göra, ska bara planera lite inför kommande vecka, både mat och motion!!

God kväll på er!! :)

Laddar..

Kategori: Allmänt

...laddar upp motivationen!!!! Nu ska inte Anna säga: Jag MÅSTE ner i vikt! Nu ska Anna säga:

NU VILL JAG GÅ NER I VIKT! JAG VILL KÄNNA MIG FIN!! JAG VILL MÅ BÄTTRE!!!!!!

Har inte köpt hem någe godis den här helgen och ska "träna" på att säga nej, tack hemma hos svärföräldrarna i eftermiddag. Där brukar det kunna bli lite stora portioner och lite smått och gott!

Motionen är usel nu när Erik har jobbat eftermiddag och Ida har varit sjuk. Men jag har tänkt damma av den gamla cross trainern för det ovanstående är inte någon godtagbar ursäkt!! :)

Trevlig lördag på er!!!

Snälla kan inte tiden stanna!?!

Kategori: Allmänt

I alla fall dra ner på tempot!? Jag hinner verkligen inte med! Oscar är 8 (!) veckor idag dagarna bara försvinner och jag tycker det nästan bara är måndagar och fredagar hela tiden!

Jag hinner med mycket, men inte allt som jag VILL!!

Nu kom jag på att jag inte har vägt mig idag heller. Får göra det i morgon bitti, för jag väger mig alltid innan frukost. Ser inte fram emot resultatet denna vecka :(

I går var jag och Oscar till ICA Maxi och storhandlade och det tog på krafterna och på mina förtvinade muskler i rygg och axlar. Idag har det varit en sk "alvedon-dag". Så med handlingen igår och sen ensam med barnen och värken idag och ensam med barnen på eftermiddagen, har jag gått miste om både underbart soliga vinterdagar och motion! :(

Cirkusen var igång i natt igen, då jag vi 3-tiden vaknade av att kattf*n lekte med en fågel, den levde fortfarande men kunde inte flyga. Väckte Erik (fatta om han skulle vara på jobbet när sånt här händer) och han tog ut den, han råkade då tappa bort den (!), så han gick in och la sig igen. När vi sen kom upp vid 7 i morse var fågeln inne igen, död denna gång, och vår hund låg och slickade på den! Bara hoppas att han inte blir sjuk nu! Vill inte ha katterna kvar, men Erik älskar dom...............

Ivar, hunden, har blivit en riktig rymling! Vet inte vad jag ska ta mig till med honom heller! Vi har en inhängnad på baksidan och det är perfekt att kunna släppa ut dom, speciellt när jag är ensam med barnen på kvällen. Men idag blev det kalabalik när han hoppade över staketet, Oscar jätteledsen och dom andra två sprang överallt! GAH! Till slut kom han iaf tillbaka... får fundera ut en bra lösning!

Nu har jag fått skrivit av mig lite och det är dags att gå och sova!! Hoppas på en bättre dag i morgon! Och förresten i morgon får vi äntligen pengarna från Försäkringskassan!! :)

Natti natt

Tjoho!!

Kategori: Allmänt

Idag är jag glad för att Viktväktarna kommer starta i Tierp igen, i januari!!! Och med den BÄSTA konsulenten man kan tänka sig!! "Min" Karin!!! :D

Jag är också glad för att jag fått lite leveranser idag, både via DHL (IKEA) och via posten, en och annan julklapp och dopservetter och inbjudningskort! :)

Det svåra med dopet är att avgöra vilka vi ska bjuda och inte, en del känns som att man MÅSTE bjuda fast man inte har någon kontakt och min mans släkt (dom vi har bäst kontakt med) bor i DAnmark och Norrland så ingen av dom vill ju åka ner bara för en eftermiddag... Svårt som sagt!!

Har varit på nostalgitripp i bloggen också och jag vet inte om jag ska bryta ihop eller bli aspeppad!?!?! ;) Jag var ju riktigt fin ju i slutet på 2008!! Vill och SKA se ut så igen!!


Nu ska jag gå och få upp Ida ur badet så jag får i säng henne i tid så jag kan se finalen på Biggest Loser Sverige!!! :D

// A

lilla pappas dag! :)

Kategori: Allmänt

ja, ganska nyligen hemkommen från mor o far där det smaskades älggryta istället för tårta, dagen till ära! :) Farsgubben fick en ny hammare och barnen busade som attan med kusinerna.

"Lille" Oscar har tydligen bestämt sig för att hoppa över strl 62 och gå direkt på strl 68!!! Det går så attans fort. Och nu är han inne i en riktig sovperiod också så nu växer han så det knakar!!

Älsklingen började äntligen tapetsera i köket idag och det blir riktigt häftigt!! :D

Och jag! Jag har fått alldeles för lite motion de senaste dagarna! Så det så!!

Skafferiet, kylen och ramförallt frysen ekar tomma här hemma, men jag har upptäckt att det är ganska svårt att storhandla när man inte har några pengar till det! :) Den härmånaden har inte varit rolig. Erik fick ju mindre lön pga att han var hemma sina 10 pappadagar när Oscar kom, men dom pengarna från försäkringskassan har vi inte fått än! Och det var en jävulsk räkningsmånad plus att både barnen och jag behövde skor!! Så dom slantarna är efterlängtade kan jag lova!!! :) Hoppas dom dyker in snart!!

Hoppas ni alla har haft en bra helg!!?

Tävla och vinn den nya kaffemaskinen från Tassimo

Kategori: Allmänt


" Jag tävlar om den nya kaffemaskinen från Tassimo inkl ett startkit
av T-Discs totalt värde 2 000 kr i samarbete med WWW.JENNYN.SE



glömde...

Kategori: Allmänt

...redovisa veckans vikt-resultat i onsdags...men jag glömde inte å väga mig iaf!  Jag hade stått stilla denna vecka!!

Lördagkväll, it is...Elias har en kompis här som ska sova över! Dom sitter nu och tittar på tv och äter kinapuffar. :)

Idag har vi haft besök av en gammal vän till mig, Linnéa, och hennes sambo. Jätteroligt att dom hälsade på! Oscar fick en söt body och jag (!) fick en bok! Charlotte Perrellis träningsbok, "Kan jag, kan du", heter den. :) Tack så mycket. Ska bli spännande att läsa den. DEn verkar riktigt bra faktiskt.
Linnéa är glutenallergiker och jag visste inte riktigt vad jag skulle bjuda på, men sen kom jag på att jag kunde göra en maräng! Så det blev marängpavlova (recept finns här på bloggen) med fruktsallad. Gott och inget fett! :)

Tack så mycket för era stärkande ord i mitt förra inlägg. Kändes förjävligt att skriva ut det, men det var nog nödvändigt!

I morgon är det fars dag och istället för tårta äter vi älggryta hos mina föräldrar! :)

Kram på er!

Erkännande!!

Kategori: Allmänt

Ja, nu ska jag berätta för er hur illa det är vissa dagar!!

Ingen såg mig äta det jag åt igår, jag var inte direkt sugen och absolut inte hungrig!!
 Nu ska jag skriva det här för att skämmas ordentligt!!!

På bara någon timme hade jag i rasande fart goffat i mig 4 (!) KitKat chokladbitar och 3(!) Wienerbröd!!! Utan att njuta och utan ett bra samvete!! fan fan fan!!!

Trodde aldrig jag skulle klara av att skriva ut detta... Nya tag och planering!! Jag vet att jag kan!!!

 

på väg ner i träsket??!

Kategori: Allmänt

Å nej!!! Jag kan bara inte tillåta mig själv att fortsätta se ut så här (eller bli ännu värre)!
Det som nu behövs är PLANERING, STORHANDLING OCH JÄVLAR ANAMMA!!! grrr...

I morse kände jag mig förresten som världens sämsta mamma! Den första snön kom igår, med besked! ca 2 dm tung blöt snö på marken i morse när vi skulle iväg. Vi var ute i god tid, men ändå fick jag släpa och tjata för att vi skulle hinna upp till skolan innan det ringde in! Tjat hjälper verkligen inte, men vad ska man göra då!? Jag kan ju inte bära dom och dra barnvagnen!!?
Hoppas det går bättre i morgon och att  jag är mer pedagogisk (brukar vara ganska bra på den fronten, men man är väl bara människa)!

Nu blir det till o laga middag..

Äntligen...

Kategori: Allmänt

...lite bilder! Ingen på mig dock, ska knäppa någon dag när jag är lite tillfixad, för jag gillar verkligen min frisyr nu! :)  Men känns svårt att hinna med sig själv, fixa håret, smink, bara att smörja in sig efter duschen känns som nåt jag knappt hinner med, ha ha...
Nu ska ni få se hur mycket Oscar har växt! :D


Mys med storebror

Sicket bordskick, mjölk överallt  ;)

                      

OSCAR 1 månad 10-10-22

Kinderna växer på sig och blicken mer vaken! <3


Flinar en hel del och syrran är en rolig prick! :)


GLAD O NÖJD med dubbelhaka. GOSEPOJKEN!


Sen har det ju varit spökliga kvällar också

BU på er! ;)


 

Sen måste jag visa en del av våra slösäckar här hemma, eller livsnjutare kanske man ska säga?!:


ZZzzzzzzzzzzzzzzzzz


Babysittern var tydligen helt okej. :)


God kväll, vänner :)

 

 

 

Ville så gärna..

Kategori: Allmänt

..blogga igår men hade en liten kille som inte höll med! ;)
Jag har under en längre tid mått vääldigt dåligt när jag öppnat dörren till min garderob, bara kläder som är för små! Gråtfärdig nästan varje gång. IGÅR rensade jag ur och fast den är så gott som tom nu så känns det ändå lite bättre. Dom mindre kläderna hamnade på ett annat ställe, där jag inte ser dom varje dag, och sommar-tjockisbyxor, typ trekvarts-jeans o dyl, KASTADE JAG!! Aldrig mer!!!! Likaså gravidkläder blev bortrensade!!! Ska nog gå igenom det jag rensade bort och försöka sälja en del. :)

På eftermiddagen ska jag försöka få in lite kort här på bloggen, måste lösa det på ett smidigare sätt så småningom! Skulle vilja sätta in minst ett kort i varje inlägg!!!

Har blivit dagliga promenader i underbart väder nu hela helgen och även idag! Känns så skönt. Och sockersuget minskar om jag håller motionen igång! Så VARFÖR kommer man av sig, kan man ju undra!!? *mutter*... :)

Mobbar fortfarande mig själv alldeles för mycket! Michelingubbe med pyspunka är det senaste som jag kallar mig, när jag ser mig i spegeln...

Nu ska jag leka lite med Ida. :)

På återseende ikväll alltså!



oj oj oj...

Kategori: Allmänt

...Har nyligen kommit hem från firande av min morfar som har fyllt 80. Vi åt 3-rätters på herrgården här i byn. Och där jobbade jag fram till för 9 månader sen! Jag har inte satt min fot där sedan jag jobbade mitt sista pass, den sista februari! Och TYVÄRR måste jag säga, så hade INGET förändras!!!
Det var nervöst o komma in där, och jag kunde inte slappna av alls, led med personalen som var jättestressade och det kröp i hela kroppen, när jag såg allt som behövdes göras, det som jag alltid gjorde (alldeles för mycket) och nästan brände ut mig totalt!
Men maten var god, speciellt oxfilén! :) Och efteråt gick jag in köksvägen och kramade om min kära gamla arbetskamrat, tillika kock, Mats!!! Saknar den mannen!! :)

Oscar var så otroligt duktig och sov hela tiden! Så stolt över vår älskade bebis! :)
Storasyskonen sover hos farmor o farfar i natt och var så glada och spända över det :) Ska dit i morgon o hämta dom och käka lunch!

I morgon ska vi tre mysa i sängen ganska länge, men jag ska hinna med en powerwalk med kära Linda också innan lunch. Vi tog en sån promenad i dag oxå och det var så skönt!!! Vi stannade upp mer än en gång också och sa: Så fint vi bor egentligen, så hemmablind man är!! :)

Appropå det så är det ett härligt lugn som har infunnit sig nu när vi bestämt oss för att stanna kvar här! Jätteskönt! :)

Nu har lilleman vaknat och jag kommer nog få amma en hel del nu när han har sovit så mycket! :)

Dagens 3 bästa:

1. Promenaden

2. Oxfilén

3. Duktiga Oscar <3

 

 

I går..

Kategori: Allmänt

...bidde det inget inlägg...var sååå trött och ammade konstant. Känns nästan konstigt att ha båda händerna fria för tillfället! :)
Idag är det fredag och Ida har fotografering på dagis! :)
Barnen brukar tycka om fredagar och fredagsmys, men nu pratar dom bara om i morgon, då dom ska sova hos farmor o farfar! Dom längtar som galningar. :)
Erik, jag och Oscar ska, i morgon,  fira min morfar som fyllt 80 år. Vi ska då äta 3 rätters på herrgården här i byn. Herrgården som var min arbetsplats i 1,5 år! Jag har inte satt min fot där inne en enda gång sedan min sista arbetsdag, den sista februari i år! Ska bli spännande och jag saknar den gamla byggnaden otroligt mycket!! Blandade känslor kan man säga.

Har börjat, så smått, planera Oscars dop också som vi har tänkt ha om ca en månad...hoppas det är möjligt den helgen jag har tänkt. Prästen som ska döpa honom (och jag går bara med på just denna präst), hon har döpt  både Elias och Ida och så har hon vigt mig och Erik. Så det är bara hon som gäller. :)

Vikten, maten och motionen då?!??! Mja... skulle kunna vara mycket bättre! Förstår inte varför den där underbara motivationen jag hade någon vecka bara försvann??! Puts väck, liksom! Och jag hatar framförallt mina ursäkter för att släppa efter på godis mitt i veckan. JAG SKA JU INTE!!! Den lilla detaljen skulle göra mycket för min vikt just nu, eftersom jag har så mycket att ta utav...

Dagens 3 bästa:

1. Fint väder idag!!

2. Köpte ingen choklad när jag var på affären idag, blir popcorn ikväll. :)

3. Idolmys med mina grabbar ikväll!! (Ida brukar ha somnat i den tiden)

redan onsdag.

Kategori: Allmänt

..dagarna rusar förbi! - 1 kg denna vecka... och då har jag ändå tillåtit mig själv att "fuska" en del! :)

Slutade dock med mina älskade pepparkakor, men har börjat med dom igen nu, för det är ta mig sjutton den enda som hjälper mig mot hård mage! Jag har provat ALLT annat, men pepparkakor är det enda som hjälper! ha ha

Den här veckan är det höstlov så Elias går bara på fritids mellan 9-12 varje dag, så vi har bestämt att vi ska hitta på något varje dag efter fritids och dagis! I går tog vi en promenad till farmor o farfar och idag har vi bestämt att vi ska åka ut till mormor o morfar och pyssla! :) Min morfar fyllde 80 år i går och på lördag ska vi fira honom, så vi tänkte göra fina grattiskort till honom idag! :)

Vi har fyra husdjur, 2 hundar (egentligen 3 men en bor hos svärmor)  och 2 katter, efter denna tidiga morgon är 3 av dom extremt billiga! Fy bövelen!!! Undrar hur livet är utan husdjur!! Har jag aldrig provat, och tror inte jag kommer prova på det heller.....
Det hela började ca kl 05:20, när Erik är på väg till jobbet. Han kommer alltid ner till mig och säger hejdå innan han åker (okej, han ger mig en puss och säger "älskar dig"), det hade han gjort och jag hörde hur han satt på sig skorna i hallen, sen kommer han plötsligt med snabba steg ner i sovrummet igen, säger åt mig att tända lampan och kastar sig sen ner på golvet! Och plockar upp en MUS som Våfflan (katten) har kommit inspringandes med! Svär över Våfflan och försöker somna om, Erik åker och jobbar, DÅ börjar Ivar (hunden) gnälla, skälla och leva f*n, blev mer eller mindre galen! klockan ringde kl 07.00 och det var dags att gå upp! Kommer till hallen och där sitter Måns (den andra katten) och morrar som besatt medans han krasar och smaskar i sig någon stackars byte BLÄ!! USCH! TVI!
Ja, mindre trvlig morgon alltså!!

Det går framåt i köket och det är så roligt, i dag blir det dock till o köra lite sopor för Erik, hålla undan lite! :) Längtar så tills det blir färdigt där inne!

Nu ska jag slutta "babbla" och mysa lite med Oscar innan det är dags att hämta mina två andra älsklingar!! :)

återkommer!

 

herregudars!! ...

Kategori: Allmänt

Sicken dag det blev igår!! Var en rejäl tabbe att åka till IKEA igår!! Tänkte inte alls på att alla hade fått lön, men trodde inte ALLS att ALLA människor i hela gästrikland och norduppland skulle dit SAMTIDIGT!!! Shit va med folk!!
Men till slut fick vi tag i det vi skulle ha, den här gången! Blir säkert några resor till innan man är helt nöjd! :)
Längtar såå till det är klart i köket nu!!!

Gick o la mig 20,45, var såå slut!!!

Idag har jag egentligen massor av städning o dyl att göra, får se hur mycket det blir! :) En del saker är dock ett måste!! Skulle också vilja komma ut på en skogspromenad med barnen! :)

Dags att ta tag i röran nu.....