Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

myyys...

Kategori: Allmänt

... med mina tre hjärtan blev det igår kväll, och det satsar vi på ikväll igen! :) I dag är det ju fredag också så då lyxar vi till det med liiite mörk choklad och jordnötter! :D

I morgon ska jag baka GI-bröd. Ska bli underbart att få ta en smörgås igen!! :) Behöver verkligen sätta in lite långsamma nyttiga kolhydrater nu. Min kropp funkar inte riktigt som den ska.. Zumban blir verkligen lidande och jag vill ju köra det 2 ggr i veckan och så jogging 2-3 ggr i veckan, men nu i tre veckor sedan rivstarten så dippar jag extremt efter bar 3-4 låtar på zumban. Känns som cement i armar och ben och får mycket mjölksyra i armarna. Förstår verkligen varför dom avråder från konditionsträning under rivstarten!!! Jag blir så jäkla förbannad när jag inte klarar av att ta i!! :/

Vit pasta har jag nog sagt "hejdå" till för alltid! Men det känns inte som någon större förlust nu när jag vet hur skönt det är att inte ha extremt sötsug dag som natt...

Jag har oxå kommit fram till att jag inte kommer bli en "riktig" GI-are. Jag kommer inte räkna ut eller hålla koll på olika GI-värden!! Nu när jag har lärt mig både VV och GI så kommer jag äta nyttig mat, lite mindre men bra kolhydrater och nyttigt fett med måtta! Jag kommer lyssna på min kropp och INTE på min sockerhjärna!!
Jag har ju ca 20 kilo kvar och jag vet att jag kommer klara det! Jag kommer oxå börja dricka protein efter hård träning! Tack vare den här rivstarten mår jag otroligt mycket bättre psykiskt och har fått mycket motivation som jag oxå behövde efter sommaren!!

NU KÖR VI!!!

Tack än en gång för att ni finns och för ert stöd!!



Trevlig helg på er// A

tokigt...

Kategori: Allmänt

...blir det när man både igår och idag har förberett Elias på att vi ska åka till sjukhuset och båda dagarna så ringer dom på förmiddagen och säger att den vi ska träffa är hemma med sjukt barn... Inget som dom kan rå för såklart, men just när det gäller barn så blir det ju lite tokigt när det inte blir av....

jaja, skulle måla lite ute idag på förmiddagen, skulle äntligen få tummen ur, men så börjar det såklart regna... Hoppas att det spricker upp på eftermiddagen så kanske jag hinner skvätta lite färg då! :)

Ikväll är det äntligen zumba igen! Har längtat ända sedan förra passet slutade ;) Har tom provat att köra lite på egen hand här hemma, men det var INTE lika kul! TRÅKIGT rent ut sagt, faktiskt! Behöver med volym, en massa människor och så världens bästa instruktör såklart!! :) Erik jobbar eftermiddag så mamma kommer hit och passar barnen!

Hjärnan försöker fortfarande få mig att misslyckas och sötsuget finns där! Inte alls så stort som det alltid var förut, då var det som en jättevåg som sköljde över mig. Nu är det med som lite skvalp ;)  ha ha... På lördag ska jag baka GI-bröd och på söndag ska jag äta en riktigt efterlängtad smörgås!! :) Kommer nog bli bra och blanda in lite långsamma nyttiga kolhydrater. Kommer dock inte äta pasta på ett tag till, för det har verkligen varit ett triggande livsmedel för mig, men lite bröd, bulgor, bönor och annat spännande kommer det bli. Och så klyftpotatis 1 gång i månaden!! :D

i går var jag och hämtade mina nya glasögon, känns väldigt konstigt och ovant, men dom är snygga! Ska försöka få in en bild så småningom, men jag bråkar lite med datorn när det gäller bilder. Händer ingenting när jag sätter i USB-sladden och jag vete tusan hur jag ska få till det....


Förresten! Gjorde jättegoda ädelostbiffar igår! :) Recept kommer!!

Ha en fin dag!// A
Ska snart åka och klippa mig, inga stora förändringar, bara lite finputs. :)

Måndag igen...

Kategori: Allmänt

... dagarna bara går och går... I går var det zumba och jag längtar redan till på onsdag, då det är dags igen! :)

Jag, gubben och Oscar var och handlade lite på ICA Maxi på förmiddagen, sen har dagen bestått av plock, betalat räkningar, matlagning, tvättstugan, läxläsning med Elias mm :)

Blev en räksallad till lunch och underbar plommonspäckad karré till middag. Var många år sedan jag åt fläskkarré pga att det äter man inte när man är viktväktare! :) Men så mört och gott det var. Vi åt det i går också, med blomkålsmos till, idag blev det sallad och en klick creme fraiche till. Gott gott! :)

Har varit lite låg och sötsugen ett par dagar nu, hjärnan försöker väl få mig att falla, men ICKE! :) envis som en åsna!! :) Synd bara att jag blir lättirriterad av det, men förhoppningsvis går det över!!

I morgon ska jag vika ett berg med kläder och motionera mig och hundarna på förmiddagen, på eftermiddagen ska jag och Elias ha lite kvalitetstid med varandra. Min skolkille har det lite kämpigt och behöver mycket stöd, mitt lilla hjärta! :)

Hoppas ni alla har haft en fin helg! Nu är det ny vecka och nya utmaningar och möjligheter! ;)

// A

2 veckor med GI och vägning

Kategori: Allmänt

Då har det alltså gått 2 veckor i GI:s tecken! :) Och ingen urspårning än så länge! :) Känns bra och jag har kommit in i det ordentligt nu! En vecka till ska jag vara riktigt strikt med kolhydraterna, sen kommer jag börja äta lite långsamma kolhydrater till åtminstone 1 mål mat om dagen och så kommer jag baka goda nyttiga GI-bröd och kanske äta en sån smörgås varannan dag!
Och när det är dags för detta så är det oxå dags att lägga i en högre växel med träningen! Saknar joggingen nu, 1 månad sedan jag tog en runda..

Bara att hoppas att jag inte smittas av Oscars förkylning som han har nu, den är inte mysig kan jag säga! Han är väldigt tät i bröstet och väser när han andas, snoret rinner och han hade feber i natt... ♥

VIKTEN var det ja!!! :D ... Förra veckan visade vågen 90,2 och jag har ju stått och stampat här hela sommaren, så längtan efter att komma under 90 var stor när jag ställde mig på vågen i morse!!...
88,5 !!! -1,7 den här veckan alltså och - 27 kg totalt i år! Sedan GI start för 2 veckor sen har jag gått ner 3,9 kg! Jag är nöjd och det är såå skönt att vara på G igen och underbart att vara under 90 ;)

Visst skulle jag vilja skaka av mig dom här 20 kilona som jag har kvar nu, men lite roligt är det under "resans gång" oxå... Man lär känna sig själv och sin kropp otroligt väl! :)

Lördagsgodis idag, kommer faktiskt bli dagens middag. :) Thaiköttbullar med jordnötssås! Låter otroligt gott om ni frågar mig! :) Kommer dock bli en utmaning att ha en jordnötspåse öppnad i skåpet!... Men lite ibland blir nog bra det också. Åt en liten bit 70% choklad i går. Gick jättebra med sötsuget! Visst ville jag ha mer, men det gick okej att stå emot! :)

Nu är det dags att fixa lunch. Blir halloumi till mig och lite annat gottit till familjen!!

KRAM på er/ Anna

1-åringen

Kategori: Allmänt



Det är jobbigt att fylla år tycker Oscar, men tårtan tyckte han om! :) Har varit en ganska lugn dag ändå (för honom, jag stressade nästan ihjäl mig på förmiddagen). Han har fått en hel del kläder som verkligen behövdes och även lite leksaker! :) Han var jätttrött nu mot kvällningen och somnade först av alla! :) Jag kan fortfarande inte fatta att det har gått ett helt år!! :)

Till fika så bjöd vi på en vanlig gräddtårta och fikabröd. Men jag ville ju också fika något, så jag "slängde" ihop mandel och aprikos tårtan/kakan (vad man vill kalla det) som är med i det förra inlägget! Jättegod, tycker jag! Och det är såå UNDERBART att kunna äta något sånt här UTAN att få ett stort sötsug efter och må dåligt! Jag blir så glad utav det!!

Ännu en upptäckt är att jag inte ens tänker på att köpa choklad när jag är på affären!!! Det var det ENDA jag tänkte på när jag handlade förut!!!
Känns som att jag både får ett rikare liv och en ny hjärna! Så stort är det verkligen att bli av med sötsuget/abstinensen/beroendet!!!!

Stressade lite för mycket idag och helt plötsligt var klockan 13.30 och jag hade inte ätit lunch än. Åt visserligen frukost lite senare idag men nu kände jag att jag var riktigt hungrig. Massor att göra och gäster som snart skulle komma, inget färdigt i kylen... hmm... Blev en halv grillad kyckling med isbergssallad och en klick creme fraiche. :) Tårtan till mellis och sen gjorde jag en bacon/broccoli/champinjon "paj" utan deg till middag. :) gott gott! :)

Tur iaf att jag hann kika in till min fina Linda och gratta henne på födelsedagen! <3

Efter en härlig kvällspromenad med hundarna och problemfri nattning av tre gullungar så ska jag snart krypa till kojs jag också!

Kram på er, fina! :)

Mandel och aprikos tårta (källa: recept.nu)

Kategori: Recept




200 g mandel (gärna med skal)
100 g torkade aprikoser
2,5 msk apelsinjuice
0,5 dl kokosflingor
3 dl grädde
bär till servering

Kör mandel och aprikoser till smulor i matberedaren. Fukta degen med juice så den blir som en smulig deg. Lägg plastfilm i en form med löstagbara kanter och tumma ner degen. Använd kokosflingorna som strössel uppepå. Ställ kallt en stund. Tag ur botten och lägg på ett fat. Garnera vid servering med vispad grädde och bär.

köttfärsomelett med tacosmak! 1port

Kategori: Recept



150 gram köttfärs
2 msk tacokrydda
3 skivade champinjoner (om man vill)
(persilja)
2 ägg
2 msk vatten

Stek köttfärs och blanda i kryddorna, blanda i svampen och stek ytterligare några minuter. Blanda äggen med vatten, krydda med salt o peppar. Ha i persilja och häll över äggen. Stek på ganska låg temperatur tills äggen stelnat. Servera med isbergssallad, tomater och en klick gräddfil!

Borde få medalj ;)

Kategori: Allmänt

Ja, banne mig vad jag kände mig duktig idag! Lunchade med min kära barndomsvän Amanda, tog en bacon och kycklingsallad. Sa ifrån pasta och bad om lite extra kyckling istället. MEN! På salladen låg det ett varmt härligt doftande bröd!!! Hör och häpna!!: JAG ÅT DET INTE!!! :)

På förmiddagen var jag också på synundersökning och det var som jag misstänkte! Närsynt och jag får glasögon! Kommer inte behöva ha dom jämt, men främst när jag sitter och tittar på tv eller när jag kör bil! Snygga var dom som jag beställde iaf!!! :) Om ca 2 veckor får jag dom!

Hade tänkt att det skulle bli en mysig lugn dag på stan idag. Strosa omkring lite och bara vara Anna, sen hem och byta om och åka på zumba...Blev inte riktig så, lite knöligheter här hemma gjorde att jag fick stressa och skynda mig hem. Har kommit på flera saker som jag glömt att köpa...

Men zumba blev det och härligt roligt som vanligt. Dock ett litet minus för tjejen framför... Kände mig som en flodhäst som höll på o trampa på den lilla gräshoppan... Men men, grymt pass iaf :)

Känner faktiskt en helt annan förbränning nu och mycket mjölksyra. Musklerna blir alldeles kokheta när jag tränar!! Men orkar inte ta i fullt ut ännu, men förhoppningsvis blir det snart bättre!

I morgon blir det som sagt 1-årskalas!!! massor att göra innan det blir lite eftermiddagsfika och säkerligen en del paketöppning för lilleman! Blir lite blödig när jag tänker tillbaka 1 år, då satt jag här i soffan med värkar som blev kraftigare o kraftigare! Jag vägde 126 kg och var "en aning" less på att vara gravid. Kl 03.00 föddes vår tredje guldklimp och jag kan verkligen inte förstå att det har gått ett helt år!!! :)

Sen fyller världens bästa Linda år i morgon oxå <3 <3 :)

Dagens mat:
frukost: äggröra
mellis: äpple
lunch: kyckling o baconsallad
mellis: nötter
middag: biffstroganoff med broccoli
efter träning: keso med lite grädde

Nu är det dags att sova! Ögonen vill hellre vara stängda än öppna nu! :)
Tack för att ni finns!!
kram//A

tävlar

Kategori: Allmänt

För lite vatten...

Kategori: Allmänt

...har det blivit idag. Vet inte riktigt varför, men även om jag har blivit påminnd flera gånger så har jag inte riktigt kommit ikapp ändå! :/ I morgon blir det en riktig utmaning att få i mig ordentligt med vattten! Kommer vara i stan hela dagen och sen zumba på kvällen.
Har ju en liten herre här hemma som fyller år på torsdag så förberedelser inför det ska jag också försöka hinna med! KAN bara inte förstå att min lilla bebis redan är 1 år gammal!! Vart tog tiden vägen?!?!?

I övrigt går det bra med maten! Det är så himla skönt att inte gå och vara sugen hela tiden!! Glömmer tom bort mellis ibland!!! Helt otroligt för att vara mig!! :)

Fick en ny snabb, god, lunchfavorit idag! Fin var den oxå och jag kom ihåg att knäppa kort på den!! ;) Men nu när jag skulle lägga upp receptet till er, så får jag inte in bilderna i datorn!!! Irriterande!!!! Ni får ge er till tåls så försöker jag i morgon kväll igen! :)

Maten igår var inte så rolig, var lite stressad vid båda måltiderna så då blev det inte så bra.
Lunchen som blev så bra idag var ett misslyckande igår så jag är glad att jag gav rätten en till chans! ;)

I dag har jag ätit:
frukost: Naturell yoghurt med blåbär och nötter, kokt ägg och te
lunch: taco-köttfärs-omelett med sallad och gräddfil (som sagt, mums!)
middag: kokt laxfilé med stuvad spenat (gott och enkelt)
kvällsfika: te, kokt ägg med lite skagenröra och ett äpple

Elias och Ida har båda varit på kvällgympa idag (olika grupper), blev mycket uppskattat och populärt! :) Så 8 tisdagar framöver så vet vi vad vi ska göra! ;)

Nej, nu lär jag väl sova om jag ska orka med allt i morgon. Börjar med synundersökning, sen luncha med Amanda. Efter det blir det vidare till valbo och ikea mm innan det blir mataffär och hemgång och sen ZUMBA såklart! :D

Kram på er //A

Ugnsbakad aubergine med köttfärsröra 4 port

Kategori: Recept

2 stora auberginer
olivolja
salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 gram köttfärs
(15 svarta oliver)
1 burk krossade tomater
2 tsk oregano
125 g mozzarella

Tillbehör: sallad, tomat, rödlök, mozzarella/fetaost

Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på längden och skär några snitt i dem. Häll över lite olivolja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i 20 minuter. Skala och hacka lök och vitlök. Häll olivolja i en stekpanna och bryn färs och lök. Tillsätt tomatkross och kryddor. Låt koka i ca 15 bminuter. Ta ut auberginerna och fördela köttfärsröran på dom och strö ost uppepå! Baka i ugnen i ca 15 minuter, servera med sallad!

Thaifrikadeller 4 port

Kategori: Recept

500 g nötfärs
1msk riven färsk ingefära
1 vitlöksklyfta
1 ägg
½ dl grädde
½ dl hackad koriander
salt och vitpeppar
- - - -
1 burk kokosmjölk
1½ tsk röd currypasta
(2 tsk fisksås)
1 msk honung
2 morötter
(1 ask minimajs)
1 näve broccolibuketter
1 näve sockerärtor

Blanda färs, ingefära, vitlök, ägg, grädde, koriander och kryddor i en bunke. Forma till lagom stora bollar. Koka upp kokosmjölk, currypasta, fisksås och honung i en kastrull. Lägg i frikadellerna och koka i 10 minuter. Smaka av och blanda sedan i grönsakerna och koka ytterligare ca 3 min. Strö färsk koriander över och servera! :)

Fläskfilégryta 4 port

Kategori: Recept

600 gram fläskfilé
salt och peppar
200 gram kantareller (shiitakesvamp enligt org. recept)
smör
½ dl balsamvinäger
2 dl vatten
1 msk kalvfond
2 dl grädde
4 dl kokta haricots verts
½ dl parmesanost

Övriga familjen åt nudlar som tillbehör! :)

Skär fläskfilén i bitar, krydda med salt och peppar. Bryn fläskfilé och svamp i smör. Häll i balsamvinäger och låt koka någon minut. Slå på vatten och kalvfond och koka i 5 minuter. Häll i grädde och låt koka ihop. Smaka av med salt och peppar. Servera med nykokta haricots verts toppase med lite parmesan.

GI Dag 8 och 9

Kategori: Mina tips

Äntligen har jag fått sjunka ner i soffan, nyduschad med en filt! :) Tog sin lilla stund idag. Efter zumban var det lite bökigt med nattningarna och så såg det för jäkligt ut i köket (inte bra med fotbollsmatck samtidigt som Erik är ensam med barnen).
Gick lite bättre på zumban idag, men det känns fortfarande konstigt i kroppen, svårt att förklara, men mådde även lite illa ett tag... Hoppas det bara blir bättre och bättre nu!!

Anita och Mikaela hade lite funderingar och jag svarar er båda genom den här bilden:



Detta är min "bibel" nu. Jättegoda recept och tips och pepp på vägen. Jag behöver inte räkna GI-värden, jag har inte kollat så mycket på nätet efter recept (fast jag vet att arla.se har bra) och eftersom det är rivstart så är det väldigt strikt med kolhydraterna dom första 3 veckorna och likt LCHF, den fjärde veckan kommer jag börja baka GI-bröd och även äta fullkornsris/pasta, bulgur och bönor bl.a. :)

Jätteroligt att få kommentarer, frågor, pepp och feedback!!! :)

Frukost idag, blev faktiskt 3½ thaifrikadeller från igår (jättegoda), ½ apelsin och en kopp te.
Idag gjorde jag en väldigt god färsfylld aubergine till lunch (måste lägga in det receptet till er också!)
Mellis: ½ avokado med en klick skagen
Middag ½ grillad kyckling med sallad
Efter träning: Blåbärs/proteinsmoothie

I går  blev det thaifrikadeller till lunch och lax i foliepaket till middag. Till mellis i parken blev det isbergssallad,avokado och skagenröra. :)

Måste oxå berätta om min nyfunna påhittighet! :) Barnen ville såklart ha lite lördagsgodis igår och Ida valde GLASS! Nu är det så att hon är lika galen i glass som mig, men jag kunde ju inte äta den glassen eftersom det är så mycket socker i den. Och jag hade inte tid att göra egen, eftersom jag ville äta tillsammans med älsklingarna.
Då blev det så här:
Slängde lite äppelbitar i en stekpanna med lite smör och kanel, till det blev det en klick osötad vispgrädde och så lite hackade nötter på toppen! :) På så vis fick jag också en skål när dom andra åt glassen! Och utan att jag blev sötsugen efteråt!! ;)


Nu är huvudvärken ett faktum och i morgon är det måndag igen!
God natt kära vänner!// A

Dag 7 och vägning

Kategori: Allmänt

Ja, nu har jag rivstartat i en hel vecka! :) Blev inget skrivet igår för det blev lite nattningsstrul och sen fastnade jag vid en film :)

Märkte igår att det är dags för "den tiden på månaden" och blev förvånad för att jag inte hade suktat efter mjölkchoklad som jag brukar. Hela min kropp brukar skrika efter det, men det har varit väldigt lugnt på den fronten.
DÄREMOT blev jag väldigt sugen på en smörgås i går kväll!! :) Vad hittade jag då på?! :) Jo jag tog dubbla stora salladsblad, på dom la jag lite keso, gurkskivor och ½ avokado och lite kryddor. Vek ihop som en wrap och åt tillsammans med en kopp hett te!! :) Funkade bra tyckte jag!

Vad åt jag igår då?!
frukost: Äggröra med avokado och kalkon
lunch: kycklingfilé med blomkålsmos och rostade cashewnötter
mellis: blåbärssmoothie
middag: fläskfilégryta med haricots veres (stavning?) Recept kommer!
kvällsfika: Te och "smörgås"

Barnen åt popcorn som fredagsmys och jag smakade inte en enda!! Helt otroligt!

Så nu har jag och barnen vaknat denna lördagmorgon, som ser ut att bli regnfri! Snart ska vi gå och äta frukost. Eftersom det är dag 8 idag, vilket innebär ny vecka, så ställde jag mig nyss på vågen!
RESULTAT EFTER VECKA 1:

-2,2 kg (totalt -25,3)

Känns bra!!! Nu är det bara 3 hekto innan jag väger under 90! LÄNGTAR!!!! :)

Nu hoppas jag på en mysig dag med mina barn. Elias hade önskemål om att gå till parken och ha med en liten matsäck, så det kanske blir så! :)

Ha en fin dag!! //A

GI dag 6

Kategori: Allmänt

Lugnet börjar infinna sig i kroppen! Jag börjar nog vänja mig! :)
Jag är inte hungrig hela tiden! Det känns skönt! :)

Har varit en väldigt lugn dag.Tog en promenad med mamma på förmiddagen,det var riktigt längsen! Jag har varit väldigt trött idag,är väl gårdagen som "spökar" lite..men det e lugnt är ju en dag i morgon också! ;)

Frukost idag var mindre kul.Men jag provade iaf.Naturell yoghurt med blåbär,linfrån och mandelspån. Och ett kokt ägg!

Till lunch lyckades jag få till en riktigt god omelett. Har aldrig tyckt om att göra omelett i stekpannan,har haft för hög värme tror jag så det har blivit brändt påundersidan innan översidan är klar. MEN i dag lyckade jag alltså! :) Bara medelvärmefunkade bäst! Som toppingblev det räkor och färsk sparris med persilja och en klick aioli. Mumma! :)

Mellis blev bara en kopp te,var så frusen..

Middag blev korv och paprika-spett (korv med över 70% kötthalt och inget potatismjöl i. Inte det lättaste att hitta,men jag lyckades till slut) och cole slaw

Nu har jag precis druckit lite te igen och ätit an hadfull nötter.

Kära Linda var hit en sväng numot kvällningen och lämnade tillbaka vår dator som hennes man har fixat åt oss så nu kanske jag kan få in lite bilder också!;)

Jag känner av halsen igen och kommer ta det väldigt lugnt tills på söndag och hoppas hoppas hoppas att jag kan zumba då!! :)

I morgon har jag och Ida bestämt att vi ska pyssla. Jag ser fram emot det och jag har också bestämt att tv:n ska vara avstängd hela dagen!!! :)

KRAM på er!!

Dag 5

Kategori: Allmänt

Startade dagen med äggröra och avokado. Har märkt att jag står mig längre på det! :) Efter att Elias och Ida lämnat huset så tog jag, Erik och Oscar en långpromenad, ingen powerwalk, men vi gick konstant i 1,5 timme iaf! :)

Efter det så har vi rensat ur två stora förråd och garaget! Välbehövligt och skönt! :) Till lunch blev det GI-lasagne-rester. Mellis (som jag höll på att glömma bort för första gången) blev en halv avokado med lite aioli.

Till middag åt jag kyckling-rester och sen åkte jag äntligen iväg efter 3 veckors förkylning, på ZUMBA!!! :)

Gi avråder ifrån hårda konditionspass under rivstarten, men nu kunde jag inte hålla mig borta längre!! :) Och det kändes annorlunda i kroppen på något sätt, kan inte riktigt beskriva. Och sen var jag lite yr oxå, men envis som en åsna som vanligt! ;)
Jätteroliga låtar nu och ett otroligt drag!! Det här är ju inte längre "bara" en motionsform, nu är det ett beroende och ett intresse oxå! :)

Idag har jag inte varit lika låg och jag har inte tänkt på mat konstant, vilket e himla skönt! Har varit lite "tråkigheter" i övrigt som har gjort mig lite låg men efter, ja egentligen två urladdningar och kramar från underbara vänner så känner jag mig bättre och ska nu gå och sova!!

Kram på er//A

Dag 4

Kategori: Allmänt

Kan man bli annat än deppig med det här vädret?! Lägg sen till en rejäl socke"blues" så slutar det med att min man, redan inna frukost konstaterar att jag var ännu lägre idag!! :/

Men som tur var så kom jag bort från huset ett par timmar, åkte till min underbara vän och tittade på film. Skönt att bara vara!! :)

Sen blir jag så himla glad av era fina ord!! Det betyder jättemycket, TACK!!

Förlåt för att jag inte kan lägga in kort för tillfället, men jag ska försöka gottgöra det senare, när det är fason på datorn igen!!!!

Åter igen har jag ätit riktigt gott idag med och gubben min sa nu vid middagen att det ser så himla snyggt ut på tallriken (snoffsigt, tror jag var ordet han använde). Och jag kan inte annat än att hålla med! :)

frukost: 1 dl keso, ½ dl blåbär, ½ msk linfrån och 1 msk mandelspån, te och ett kokt ägg

lunch: Tonfisksallad (jag gillar inte tonfisk så särdeles mycket men det här var riktigt gott!) Blandade en burk tonfisk med keso, äpple, gurka, rödlök och curry. Isbergssallad till det.

mellis: några gurkstavar med gräddfilsdipp, ½ apelsin och ett par valnötter

middag: senapsfylld kycklingfilé med savoykål och bacon (recept kommer!)

En kopp te efter barnen somnat innan sängen väntar!! :)

I morgon hoppas jag på bättre väder och motion!! Till mat blir det rester men det e inte tokigt det heller! :)


Har gått igenom alla vinterkläder idag och det känns riktigt bra att vi inte behöver köpa så mycket nytt. Bara en och annan mössa och några par skor! :)

 

Nu börjar barnen bli överttrötta så det är dags för nattning av dom tre små trollen!!

Tack för att ni finns! NI peppar mig!!

Anna

GI-lasagne 4 port

Kategori: Recept

1 stor squash/zucchini
1 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
2 tsk torkad oregano/basilika
salt och svartpeppar
smör
1½ dl grädde
1 paket mozzarella (½ paket om du köper färdigriven)


Sätt ugnen på 225 grader. Skiva zucchinin på längden, lägg skivorna på hushållspapper och salta dom för att dra ut onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna ett par minuter. Lägg upp på ett fat. Bryn färsen i olivolja. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter. Smaka av med salt och peppar
Låt koka ca 10 min

Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager zucchini på botten, varva med köttfärsröra, ett lager zucchini, köttfärsröra och ett sista lager zucchini på toppen. Häll på grädden och riv osten och strö över.

Gratinera ca 30 min

Servera med grönsallad

Anna vs Socker 1-0, GI dag 3

Kategori: Allmänt

Usch och fy! Idag har det inte varit roligt! Sockerabstinensen är inte min kompis! :( Huvudvärk, trött, krypande i kroppen och så hjärnans konstanta tjatande om att jag ska ät nåt hela tiden... 

Regnet har öst ner större delen av dagen, så det blev ingen promenad på förmiddagen som jag hade hoppats. Det är ju så skönt att komma bort från köksskåpen som jag ränner i konstant känns det som!!
Men till slut så sprack det upp och jag kom ut på en rask promenad strax innan middagen! :)

Idag var jag tvungen att åka ner till affären en snabbis, och där nere tog jag "fel" väg till kassan. Dvs jag gick vägen förbi CHOKLADEN!!! På ren vana var det nog! Och hur stod jag ut?! he he, Jo jag blundade!!! Tokigt kanske, men välbehövligt för mig! :)

Senaste veckorna när jag blev sjuk och slutade träna (då tar sockerDROGEN över totalt) så lyckades jag gå upp 2,4 kg så nu när jag började med GI vägde jag 92,4. Ska bli spännande att se vad vågen står på på söndag morgon!! Även fast prio 1 nu är att få ordning på kosten och därmed oxå sockerberoendet så kan jag ju inte blunda för att jag fortfarande har mellan 20-24 kg kvar att gå ner i vikt! :)

MATEN ja, måste säga att jag är helt sjukt god mat nu!! Och lättlagat oxå!! Faktiskt helt nya smakupplevelser mest hela tiden! Jag blir så taggad och jag är fast besluten om att klara det här! Och speciellt se hur kroppen reagerar på den här rivstarten oxå. Nu ska jag ju få min kropp att förbränna fett i första hand!!

I dag har jag ätit:

frukost: 1½ dl naturell yoghurt med ½ dl blåbär och ½ dl blandade nötter, 1 kokt ägg, te

lunch: ceasarsallad, roman/isbergssallad, lite dressing, lite parmesan, 1 tomat och en ½ grillad kyckling

mellis: blåbärssmoothie (1 dl frysta blåbär, 1 dl naturell yoghurt, 1 dl sojamjölk)

middag: "GI-lasagne" Kommer lägga ut receptet på denna!! :)

Till kvällsfika blir det nog te och en handfull naturella nötter!

Har nog blivit minst 2 liter vatten oxå för att "ha nåt i mun" och hålla "demonerna" på avstånd! ;)


 Tack så mycket för att ni läser, kommenterar och finns där!! All kärlek till er!!

Kram/ A
ps. Idag skickade jag in ansökan till vuxenutbildningen och Matte B :)

Dag 2

Kategori: Allmänt

I dag har jag ätit:

Frukost: äggröra med avokado och skinka, te

Lunch: ostsallad med valnötter och och kalkon

Mellis: blåbärssmoothie

Middag: kycklingfilé med blomkålsmos, rostade cashewnötter och stekt zucchini.

Kvällsfika: te och kokt ägg

Massa vatten! :)

Ja, har varit väldigt törstig idag och det var kämpigt hemma hos svärföräldrarna, där det bjöds på nybakade, varma (luktade såå gott) wienerbröd till fika.. Men det kändes bra att ta min smoothie! :)

Middagen som jag gjorde på förmiddagen och tog med mig dit var JÄTTEGOD!! Så enkelt och så gott!! :) 

Vaknade med mer ont i halsen än igår så det blev en promenad idag istället för zumba... Vill bli av med den här jäkla förkylningen nu så jag får fason på träningen igen igen!!

I morgon är det dag 3 och programmet varnar för en ganska tuff dag då mina kolhydratreserver nu börjar ta slut. Och abstinensen blir större (jo, tack känner det redan nu)... Får se hur det känns i morgon och försöka ta mig ut istället för att gå och stirra på köksskåpen!!

I övrigt händer det lite mer spännande saker då jag har faktiskt har bestämt mig för vad jag ska bli när jag blir stor! ;) Tänker satsa på att börja läsa till f-3 lärare i augusti nästa år!! Känns jättespännande! :) Jag har ju alltid varit intresserad, men inte riktigt bestämt mig förrän nu!  Mer om det senare!!

Nu är det snart dags för sängen, i morgon väntar en ny dag med god mat och lite kämparglöd ;)

Kram på er/A
 

Dag 1

Kategori: Allmänt

Dagen har gått riktigt bra! :) Har haft lite kli i fingrarna efter att söka igenom skåpen efter någe onyttigt, men jag har stått emot! :)

TYVÄRR så vaknade jag med halsont i morse, och det har hållt i sig hela dagen, jag som sp gärna ville zumba i morgon!! :/ Får se hur det känns i morgon!

Frukosten jag åt i morse var JÄTTEgod!!! Jag som verkligen är en brödmänniska hade ju väldigt svårt att föreställa mig en fukost utan smörgås!! :) Men äggröra med en halv avokado, ett par skinkskivor och lite ost och en kopp te funka! Jag blev inte proppmätt för jag har ju spänt ut magsäcken nu under sommaren, men efter ca 1 timme så reflekterade jag faktiskt över att jag inte var hungrig!!

Lunchen var HIMMELSK!! Det trodde jag absolut inte, var tom lite osäker på om jag skulle laga den över huvudtaget!!
eftersom jag var till affären på förmiddagen så "lyxade" jag till det lite med att köpa färska torskfileér! Dom stekte jag snabbt i smör med salt och citronpeppar på. Till det så gjorde jag en örtmajonäs med dill persilja och gräslök och så stekte jag haricots veres, broccoli, färsk sparris, paprika i olivolja. Det var verkligen en höjdare och det var inte torrt och det räckte med en liten klick majonäs eftersom den var så smakrik!!

Till middag blev det tacos, men ingen tortilla för min del, jag tog stora salladsblad istället och la köttfärs, sallad, tomat, gurka, riven ost, salsa och vitlökskryddad gräddfil i. Mums...

Mellanmål då?! Jo efter att hela familjen hade tagit en skogspromenad i det fina vädret så  gjorde vi varsin blåbärssmoothie när vi kom hem. 1 dl frysta blåbär, 1dl naturell yoghurt, 1 dl sojamjölk som jag mixade och drack med sugrör såklart!! :)

Nu till kvällsmys blev det en kopp te och ett kokt ägg!


Dagens största frestelse var när farmor kom med en flaska hemkokt saft... morgondagen blir värre när det kommer till frestelser, vi är bjudna till svärföräldrarna och där brukar det serveras både det ena och det andra! Undrar vad svärmor säger (och tänker) när jag kommer med matlåda! Ha ha

Nu ska jag sova och hoppas att jag vaknar med en smärtfri hals i morgon!!

Kram på er och tack så mycket för fina kommentarer!!! /A

RIVSTART!

Kategori: Allmänt

I morgon sätter jag igång! Har färdig meny för 4 veckor framåt, med 3 veckors rivstart.  Dom första (3) veckorna är det riktigt strikt med kolhydraterna, men känns ändå som att det kommer gå jättebra (men är fullt medveten om att jag kommer ha uselt humör och abstinens första tiden) Ser ut som jättegoda recept!! :)

Nu är det sockerberoendet jag ska ta hand om i första hand!!!!!! Eventuell viktnedgång får vara ett (väldigt) välkommet bonus! ;)

I morgon äter jag:

Frukost: Äggröra med skinka och avokado

Lunch: Torsk med örtmajonäs och stekta grönsaker

Middag: Tacosallad


Hoppas jag SNART har ordentlig dator igen!!!!

Kran på er alla/A

 

Nej, jag har inte försvunnit! ;)

Kategori: Allmänt

Tvärtemot, sitter här och vill inget hellre än att blogga!!! Men jag min idiot råkade släppa in ett virus i vår nya fina dator!!! Inte kul!! :( Skriver från mobilen nu och har redan kramp i fingrarna! :) Men hoppas iaf snart få fason på det hela! Imorgon kommer min nya bok med posten!! Nya kostvanor tips och pepp! :) Jag ska nu göra slut med mitt sockerberoende!! ;) på återseende, vänner! kram/A

700:e inlägget och risk för en massa babbel och svammel!

Kategori: Allmänt

Precis kommit hem från en intensiv "långweekend". BILDER KOMMER I NÄSTA INLÄGG!!!

Åkte hemifrån i torsdags eftermiddag med Eskilstuna som resmål! Strulades och bråkades en hel del på vägen dit, men till slut så kom vi hungriga och trötta fram till en väldigt fin och söt liten stuga! :) Med lite snabbmat i magen så försökte vi få isäng våra trötta barn. Minstingen Oscar hade fått feber oxå och var väldigt orolig (men febern gick över till nästa morgon iaf).

Fredagen var ganska lugn till en början iaf. Vi gick till affären och handlade lite frukost till kommande mornar och så var jag tvungen att hitta nya foppa-tofflor åt Elias, eftersom vi märkte i bilen ner att det var ett hål i dom som han hade på sig! Han visste tydligen om det men hade inte sagt något, lilltoken våran!
på eftermiddagen tog vi oss iaf till Vattenpalatset, ett badhus inne i stan, tillsammans med min älskade barndomsvän Johanna och hennes goa melvin! Där badades och skvättes det en hel del innan vi, strax efter kl 17 tyckte att det räckte! Man blir ju så himla trött av att bada! Övertrötta barn som var nästan omöjliga att lägga, men till slut så! :) Vid det här laget är både jag och Erik ganska rejält krassliga och sega i kolan (vilket jag iof har varit sen i måndags, men ni vet ju hur det är när karlar blir förkylda) ;).... Ida och Oscar är inte helt 100% friska heller, men Elias verkar vara ok (peppar peppar)! 
Igår lördag, var det Parken Zoo som stod på schemat och vi var där från öppning till stängning! Upplägget är ju mycket detsamma som Furuvik, men sjuttsingen mycket häftigare och fler djur i Eskilstuna! Elias kärade ner sig i Myrsloksungen Eskil som är den första myrsloken som fötts i Sverige. Väldigt underligt, spännande djur!!  (ett Eskil-gosedjur bor numera med oss)
Idas favorit blev miniatyrhästen Sixten, 11 månader! :)
Erik har alltid varit galen i kattdjur så det blev ju såklart han favvisar!
Jag fick ju faktiskt komma in och mysa med en hel familj med alpackor vilket var häftigt, men lilla Eskil gillade jag också skarpt! :)
Lite karuseller och lek hann vi också med innan vi traskade hem till stugan igen!
Där blev det kvällsmat och sedan sängdags. Klockan skulle nämligen ringa kl 06 idag!

Det hade nämligen blivit en liten dubbelbokning, vi skulle som sagt åka hem ifrån Eskilstuna idag och idag var det ju även hundutställning på hemmaplan för Ivar och mig. Tierps BK hade en liten inofficiell utställning på Tierps Arena.
Ivar och Cira hade varit hos svärföräldrarna medans vi var i Eskilstuna, där hade dom saknat oss minst lika mycket som vi saknade dom. Cira matstrejkade och Ivar rantade runt och suckade... Så stressade hem och hämtade dom och så direkt till arenan! Det här gjorde att Ivar var både trött och stirrig, (och säkert jag med) så det var nästan som att jag hade en helt annan hund i kopplet!! kändes inte alls bra :/... men kritiken blev bra och det var ju bara på skoj. Nu blir det ett utställningsuppehåll ända till i Maj! Då kör vi igen och hoppas på att Ivar blir champion under nästa år!


Nu har vi som sagt kommit hem och packningen står i en enda röra i hallen (en hel del som ska med bara för 3 nätter när man har 3 barn) jag hostar som en galning och den numera dagliga huvudvärken börjar smyga sig på. Ingen zumba idag bara för förkylningen vilket göra att jag blir på uselt humör....

Satt mig med kameran och tittade igenom korten som vi har knäppt i helgen, och det var nå "grönjävligt" så jag ser ut!! :( Ansikte okej, men runt mage och rumpa! FYY så jag skäms!! BLÄ!!!!

Kändes på kläderna nu i helgen att jag nog gått upp något kilo nu när jag kommit av mig med träningen... Och hela familjen har nu bestämt att vi måste börja tänka oss för!! :)


Satt ju i förra veckan och funderade över "min viktresa" eller vad jag ska kalla det och vad som är annorlunda den här gången jämfört med förra gången jag gick ner i vikt.
- Den här gången är det verkligen för alltid (inga fler barn)
- Jag vill få träningen till ett "beroende"
- Jag vill ha en nyttig livstil som jag trivs med som alltså känns som jag!
- Jag vill vara mätt
- Jag vill äta äkta saker, undvika onödiga tillsatser och färgämen!
- Jag vill hålla min målvikt
Och det viktigaste av allt (vilket var att gå ner i vikt var förut) är nu ATT FÅ BUKT MED MITT SOCKERBEROENDE!!!!!

Mycket av det här "täcker" ju Viktväktarna med sitt program och jag är och har varit så inkörd på deras "metod" så jag har dragit alla andra över samma extrema kant och även sagt att det skulle aldrig gå att få det till en livsstil! Jag har aldrig läst speciellt mycket om olika dieter, bantningsmetoder och annat men det som gjorde att jag nu började läsa runt lite var just det här med mitt sockerproblem!
Det är alltså riktigt otrevligt och många förstår inte hur det är att verkligen ha abstinens efter socker och äta en massa fast jag inte vill! Sedan att vara "hög" för att sedan bli "bakis" och ha världens värsta humör för att sedan KRÄVA ännu mer socker!!!

När jag går stenhårt på Propoints så tar min sockerhjärna över ganska ofta och jag väljer kanske bort nyttiga saker som avokado, nötter och olja för att spara in points för att kunna äta choklad på kvällen!!!!!! Hur fel blir inte det då!!???? Galet om ni frågar mig!!
Det var bara ett av många exempel och ursäkter!!
Viktväktarna kör ju väldigt mycket på lightprodukter och ofta i lightprodukter så har dom tillsatt just socker istället för fett för att inte förlora så mycket av smaken!

Läste och googlade en hel del om både det ena och det andra! Kontaterade igen att jag tycker LCHF och soppor och pulver och sånt är alldeles för extremt!! Har alltid trott att GI och LCHF är samma sak, men läste mer och mer om GI och det lät mer och mer som MIG och som JAG VILL LEVA!!!!!

När det gäller GI så har jag sagt att: -Med GI så får jag ju inte äta potatis och bröd och det skulle ju aldrig gå!! Men det som jag nu har lärt mig är att det finns jättemycket bröd som man kan göra utan en massa socker och vetemjöl som är det som kickar igång mitt beroende! Potatis, ris och speciellt pasta har jag redan nu med VV börjat äta mindre av, för att jag märker att jag mår bättre. Och det enda jag egentligen inte vill vara utan när det kommer till potatis så är det klyftpotatis och det är ju inte direkt något man äter varje dag, vilket då gör att det är okej någon gång ibland i måttlig mängd! :)
Jag har oxå sagt: Hallå! Jag VET att jag går upp i vikt om jag äter vispgrädde och smör!!!
MEN vad har jag då ätit till vispgrädden och smöret?!?!?? :) he he, ja jag kan nog lova att det hade med socker och vetemjöl att göra! ;)

Det är inget fel med Viktväktarna, och jag har ju alltid det i bakhuvudet, men nu vill jag klara det här för alltid och jag både vill och måste göra det nu!!!! Jag kommer ge GI-tänket en chans och fundera ut vad och hur mycket motion min kropp behöver och vilken kost den mår allra bäst av!!! Nytändning med nya recepttips och nytänkande! -Kan jag behöva! :)

Mår riktigt piss nu efter att ha sett korten på mig, men det är väl bra egentligen för nu vill jag ta tag i det hela igen och fixa mina sista 22 kilon som ska bort bort bort!!!!!!!!!!

Som jag varnade för i rubriken så blev det både babbel och svammel, men jag fick ur mig det utan astt trötta ut min rassliga hals och någons stackars öron! ;)

KRAM på er alla