Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Danmark...

Kategori: Allmänt

... En härlig vecka i Danmark har jag haft med mina älsklingar!!! Helt okej väder och mysiga stunder!! Saknat hundarna mycket, men annars som sagt, MYYYYYS!!! :)

Bilder och mer detaljer senare!

Bebisen! ;)

Kategori: Allmänt

Tiden går fort. Ivar blev 9 veckor igår och vi har redan haft honom hemma i en vecka! :) Allt går jättebra och han är såå duktig! Cira tycker väldigt mycket om honom, fastän han kan vara ganska vass ibland! :)



bebisliv...

Kategori: Allmänt

... är det som gäller redan nu, med vår lilla valp Ivar som vi var och hämtade i onsdags. Han är jätteduktig och lagom lugn, glad och busig! Det syns redan att Cira är gladare också över att ha någon att leka med! Ska försöka smyga in några bilder när jag lånar den andra datorn som maken just nu har lagt beslag på! ;)

Snart är det dags för lunch, blir korvgryta idag...inte det lättaste att hitta på mat nu när vi lever på ett minimum! Jag fick nämligen bara barnbidragen förra månaden,  så det är en "aning" knapert just nu... :( Får nog lite pengar på torsdag förhoppningsvis men sen blir jag nog utan i ca 2 månader igen pga mina förra arbetsgivare :(... Men, men, jag har iaf kommit därifrån och jag mår mycket bättre nu så jag får se det positiva istället.

Lite pissigt känns det förstås när vi ska åka på semester till Danmark nästa vecka, tur iaf att det mesta redan är betalt sen 2 månader tillbaka, annars hade vi fått ställa in...

Nu är det som sagt dags för mat innan vi åker och spenderar eftermiddagen hos mina päron och firar min bror i förskott!

På återseende// A

Mumsig tacopaj! 4-6 port

Kategori: Recept

Det här var dagens middag i vårt hus, jättegott men mer populärt bland dom vuxna än hos barnen! :)




Pajdeg:
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
½ dl flytande margarin
1 ½ dl mjölk


Fyllning:
400 g köttfärs
1 gul lök
2 paprikor
1 påse tacokrydda (jag kryddade själv med svartpeppar, oregano, salt, pprikapulver och spiskummin)
1 dl vatten

Topping:
2 dl fraiche (jag använde 10% yoghurt)
2 msk majonäs
1 krm svartpeppar
1,5 dl riven ost
2 tomater

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till degen och kavla ut det tunt. Lägg den i en smord pajform och förgrädda 10-15 min. Hacka lök och paprika. Bryn färsen och löken i en stekpanna, häll på kryddorna, parikorna och vatten och låt småkoka i ca 10 min. Häll färsröran i pajskalet. Rör ihop fraiche, majonäs och svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomaterna och lägg ovanpå. Strö över ost och grädda ca 20 min.

Servera med sallad

Tips: Om man vill göra den lite festligare kan man sticka ner 8-10 nachochips vid servering :)