Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Första snön...

Kategori: Allmänt

...har kommit!! Visserligen väldigt blöt och tung. Men lite vitt blev det. Det kändes såå mysigt!! :)

Sytt och strukit gardiner större delen av dagen. Nu är det nästan klart i gillestugan! Så kul!

I övrigt har det varit en bra dag även matmässigt. Åt fiskgratäng med potatis till lunch -6p-
Och nu till kvällen blev det min favvomat. Vitlöksmarinerat kött (idag, lövbiff) med bea-sås och ugnsrostade palsternackor, morötter, potatisar och rödbetor! -7p- Speciellt rödbetor är så gott att köra i ugnen. Råa alltså som jag bara skalar och klyftar -MUMS-

-TIPS- Till mellanmål idag åt jag kanelknäcke med en ny sorts keso: äpple och päron! Den var jättegod!


I morgon är det jobba som gäller. Blir minst 10,5 timme då. Men det ska bli roligt...

Blev en kvällspromenad med vovven idag i snöslasket! Friskt och skönt (och blött, hi hi)!

Hoppas ni alla har en härlig fredag!

Kram på er!

hemma igen...

Kategori: Allmänt

...efter en shoppingdag med syster yster. Blev lite allt möjligt inhandlat. Bla kjol, pumps, väst och benvärmare till mig. Jacka till min lilla sessa o mössa o vantar till min lilla prins :)

Lunchen gick både bra o lite dåligt. Åt en smörgås m kyckling för 8 points. Så pointsramen höll jag väldigt bra. Det som inte var så bra var att jag inte blev riktigt mätt. Men jag stod emot dom "dumma" tankarna som drogs mot choklad och annat och åt ett päron o drack vatten istället = mycket nöjd med mig själv! :)

Nu till kvällen har vi ätit raggmunk m bacon och sylt -7,5p-. Snart är det dags för barnen att gå och sova. Dottern speciellt, är nu så trött så hon knappt kan stå på benen. Efer läggning så ska jag ut och inviga mina nya löpar-tights som jag köpte idag (i strl M!!!). Ska bli skönt, trots att jag är öm i fötterna!

-Håller mina dagliga points och spar AP-pointsen. Dom ska inte ätas upp denna vecka! :)

Ha en trevlig kväll!
-kram-

sitter och funderar...

Kategori: Allmänt

...på morgondagens lunch. Ska in till stan med min syster och har ungefär 7 points att avvara till lunch. Vet inte vad jag ska hitta på.
Har ni några förslag, vad brukar ni äta när ni är ute på stan?!

Nu på kvällningen har mina föräldrar varit hit och ätit middag. Var riktigt roligt att dom kom förbi en sväng! (ta hand om dig, lilla mamma)
Det blev ett nytt recept, korvröra med potatis och kesostomp -5,5p-. Korvröran var ingen jättehöjdare, men potatis-receptet kommer jag försöka hinna lägga ut i morgon. Smakade riktigt bra! :) Till efterrätt blev det fruktsallad med vanilj- kesella och VV-kakor -4,5p-...

I morgon står det alltså lite shopping på schemat samt jogging på kvällningen. :) *äntligen*

På återseende, vänner!

Ha det gott!

Skapligt...

Kategori: Allmänt

...gick det idag!! :) +0,1 blev det. Så jag är mer än nöjd med tanke på vad jag har ätit!!!

Var oxå jättekul att vara kassör! :)

Jag har alltså 2,2 kg kvar till mål! Och har tänkt att jag ska klara det på tre veckor!! Nu jäklarns!!

Återkommer snart........

God kväll...

Kategori: Allmänt

Nu känner jag mig mycket gladare. Är åter på banan även om det känns vääldigt osäkert över hur det går i morgon på vägningen!!! *nervös* Ska bli roligt att åka dit i vilket fall som helst, träffa trevliga människor och så ska jag ju hjälpa till i kassan oxå!!
Nu kommer jag att köra på ganska ordentligt, för nu SKA jag i mål! :) Har oxå skrivit den första kladden av vikthistorian som ska skickas in till VV, så det känns skönt!...

Har varit ute på en powerwalk idag. Det är det första jag har tränat (förutom allt spring på jobbet) på en hel vecka, eftersom jag var dålig i förra veckan! Nu längtar jag efter att få springa igen, skorna ropar på mig ifrån hallen :) Men kommer köra styrka i morgon så joggingen får vänta till torsdag!

Nu är det dags att sussa, barnen är fortfarande inställda på sommartid så dom vaknar okristligt tidigt. hi hi

Rapport från vägning och lektion kommer i morgon eftermiddag. Ungefär runt 17-18 tiden!
Ha det gott, vänner!
-Anna- 

Ps.Måste tilläggas att jag blev väldigt överraskad över hur pass god fiskgrytan var! Den kommer jag göra ofta! :) Prova den!!

Annas och Eriks 5 älsklingar :)

Kategori: Bilder

Thailändsk fiskgryta 4,5p/port.

Kategori: Recept

4 port.

Ingredienser:

400 g hokifilé
1 påse vietnamesiska wokgrönsaker
100 g skalade räkor
färsk koriander (jag hade ingen så jag tog persilja)
salt, peppar

Sås:

2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk teriyakisås
2-3 msk sweet chilisås
1 burk (400g) kokosmjölk (max 6%)

Tina fisken något och skär den i bitar. Fräs grönsakerna, salta och peppra.
Blanda samman alla ingredienser till såsen i en kastrull, låt koka ihop.

Lägg i fisken, låt sjuda 5-8 min. Häll över sås och fisk i stekpannan. Strö över räkor och koriander.


Servera grytan med kokt potatis, ris eller pasta. (kom ihåg att lägga till points)

Jobbigt som tusan...

Kategori: Allmänt

...JUST NU VILL JAG BARA SY IHOP MIN MUN!!!!!! Blir SÅÅ besviken på mig själv!!!! JAG VILL JU I MÅL!!! Men min hjärna har tydligen bestämt sig för att vara jobbig. Jag menar tom idag, EN TISDAG (dag innan vägning) kan jag inte låta bli! Det är INTE likt mig!!! Tar mig säkerligen i kragen i morgon på vägningen när jag ser ett + (för det kommer det säkerligen att bli efter denna hemska vecka, matmässigt)!!!!

Halli hallå...

Kategori: Allmänt

...alla härliga människor! :)

Här har ni en riktig trötter! Har jobbat för fullt igår och idag, men nu ska jag få vila några dagar. Åtminstone den här veckan! :)

Har det riktigt kämpigt med sötsug just nu. Jag vet att det snart är dags för den "röda tiden" i månaden och då blir suget alldeles för starkt. Och jag brukar låta det vara så, med gott samvete. Men nu har jag inte det för jag vill verkligen komma i mål snart!!! Nu när jag slipper frestelsen från jobbet (som är den värsta) så kommer det nog bli bättre. Får leva på vatten och frukt i mrogon för att inte vågen ska visa + på onsdag. Ha ha

Angåede min vikthistoria som ska skickas in till VV så har jag problem!!!! Jag vet inte hur jag ska börja!!!!!??? Tänkte först om jag skulle ta lite från vikthistorian som jag skrivit här på bloggen. Men samtidigt vill jag ha med en hel del som jag har gjort under denna resa, sånt som jag ALDRIG skulle ha gjort som rejält överviktig (som tex. mannekängvisning) Jag vet inte hur jag ska få ihop det här!!!!

*gäsp*...sova... :)

-kram på er-

Kväll igen...

Kategori: Allmänt

...vart tog den här dagen vägen?! :) Det sa bara svisch på jobbet så var det dags att åka hem... Ska jobba igen i morgon, men sen verkar det vara lugnt ett tag, vilket inte är så bra om man tänker ekonomiskt...Det är nämligen lite tungt nu på Eriks jobb och han blir tvungen att gå ner från 5-skift till 3-skift, vilket innebär ganska många tusenlappar mindre i månaden. Tråkigt är det, men inget att göra åt...

Pointsmässigt har det ABSOLUT INTE gått bra idag... suck.....inte bra.....

Måste verkligen börja skriva min vikthistoria till VV, vart ska jag börja liksom?! Man vill ju inte skicka in bok på 150 sidor. Som jag ju egentligen lätt skulle kunna skriva om denna resa...men ska försöka korta ner det till ett par sidor. :)

Nu är det dags att ge dottern ett bad.... :)

Ha det så bra, alla!!...Kom ihåg att ställa om era klockor i natt!!

Nu...

Kategori: Allmänt

...är det fredagsmys (fläskfilé m klyftpotatis) med maken och idol. :) Sen ringer klockan tidigt i morgon för jag börjar jobba kl 07:00.

God natt på er..KRAM

För 11 år sen...

Kategori: Bilder

... köpte jag dom här jeansen!! Dom har varit för små i 9 år nu, ungefär! IGÅR gled dom på hur lätt som helst. Och var nästan på gränsen till för slappa!! Det här har alltid varit mina "smalis"-jeans! Jag kan inte fatta att jag har dom på mig! :)Dessutom känner jag mig ju inte som en "smalis" än...

Funderar mer och mer på om jag ska vänta med att gå i mål tills jag väger 68, men samtidigt vill jag verkligen skicka in min vikthistoria till VV innan årskskiftet för att ha en chans att bli årets viktväktare 2008....Kanske är det så att min hjärna inte har hängt med. För jag vill ju vara kurvig också (går inte ens att vara smal med dessa höfter!)... och kanske är det huden jag är mest missnöjd över nu och därför jag känner mig tjock?!?!?!?! Bara spånar lite...vad tror ni???

God kväll...

Kategori: Allmänt

...på er alla! Här har ni nu en mycket piggare Anna! :) Tack för "krya på dig- kommentarer"...

Fortfarande trött och matt, men inte alls samma värk eller lika yr längre, så det är skönt.
Ska vila i morgon föutom på förmiddagen då vi ska handla lite på ICA Maxi, sen jobbar jag lördag och söndag.
Vilket jag ser fram emot, samtidigt som jag e lite orolig. Mina barn börjar nämligen bli dåliga, båda två. Speciellt sonen, som är hostig och snorig. Han har klagat lite över värk i ena örat och han har fått lite feber nu på kvällningen...Får se hur det blir, han har ju krupp med jämna mellanrum så man är som sagt lite orolig.

Idag har jag suttit och skrivit mat och motions-schema fram till nästa fredag. Det känns jättebra! Det är bara då som jag får till nya recept, och det är roligt.

I morgon tänkte jag även bara lite bröd. Jag tycker jättemycket om att baka matbröd men det har blivit lite dåligt med det i år, av två anledningar. För det första för att det finns ganska få bröd som det är 1p/skiva (och det är det jag helst vill baka) och för det andra så är jag ju som bekant BRÖDTOKIG och det är ju ännu svårare att låta bli nybakat bröd!

Åhå! Jag håller på att glömma en sak! :) Vet ni vad jag och Erik gjorde igår?!?!?!...... Vi åt något som vi inte har ätit på väääldigt länge. Vi minns inte ens när vi åt det senast, inte var det under 2008 iaf....
- PIZZA!!!(från pizzerian alltså)
Och jag har inte ett dugg dåligt samvete för det faktiskt, speciellt inte nu när jag oxå har talat om det för er!! Det var så otroligt gott! Jag tror det var den godaste pizzan jag någonsin ätit :) Berodde nog på att det var så längesen och att man verkligen har sett fram emot det. Så nu var årets pizza uppäten, får se när (under nästa år) man får njuta av nästa! hi hi

Ha en fortsatt trevlig kväll, mina vänner!

Sjuk igen...

Kategori: Allmänt


...i natt har jag haft väldigt hög feber! Knappt varit vid medvetande och Erik fick leda mig till toan i morse så att jag inte skulle svimma. Såå drygt! Jag fick ringa till Karin (VV-konsulenten) och säga att jag inte kunde komma! Jag hatar verkligen att missa VV. Speciellt idag när jag skulle hjälpa till!! Men jag skulle få göra det nästa vecka istället, intressant att se lite "bakom kulisserna" eftersom jag har funderingar på egna möten efter målgång! :)

Så inget vägningsresultat idag alltså :(

-kram på er-

jobbigt..

Kategori: Allmänt

...idag har förkylningen brutit ut och det som är mest tråkigt med det är att min kropp inte riktigt klarar av att ta hand om både förkylning OCH mitt låga blodtryck! Och resultatet av det blir att jag är så fruktansvärt yr!!!

Har ju svimmat två gånger tidigare av detta, men då visste jag inte vad det berodde på. Nu (efter läkarbesök) så vet jag att det är mitt blodtryck som har sjunkit för fort, eftersom jag har gått ner i vikt ganska fort. Så idag har jag lyckats låta bli att svimma. Fast det har varit väldigt nära ett par gånger! SUCK! Ingen träning på ett par dagar nu då....

I morgon är det vägning!!! Får se hur det går!?! Lika nervös som vanligt! :) I morgon ska jag oxå hjälpa till lite i kassan, vilket ska bli roligt!!

Nä, nu väntar soffan igen...bläsch...

Ha det gott!!!

puh...

Kategori: Allmänt

...Jag tog mig ut och sprang!!! Men det satt långt inne och det var en vidrig motvind! Men SÅÅ skönt!! :)

-natti natt-

Marockanska köttbullar med couscous 8p/port

Kategori: Recept

4 portioner

Ingredienser:

Köttbullar
400 g nötfärs (max 10%)
2 vitlöksklyftor
1,5 tsk sambal oelek
1 tsk spiskummin
1 ägg
1 dl keso (max 4%)
1 msk flytande margarin
salt, peppar

Couscous
2 dl couscous
4 dl vatten
1 buljongtärning
2 morötter
2 salladslökar
1 msk persilja
1 tsk olja
2 dl ruccola

Blanda ingredienserna till köttbullarna och stek dem 4-5 min i margarin.

Finhacka lök, skär morötter i slantar och hacka persiljan grovt. Hetta upp oljan i en kastrull och fräs morötterna någon minut. Vänd ner couscous och rör runt.
Tillsätt vatten och buljongtärning. Låt sjuda 2 min. Täck med lock och dra av kastrullen från värmen. Låt dra ca 5 minuter. Vänd ner salladslök, persilja och ruccola. Smaka av med salt och peppar.

Jag serverade det här med yoghurtsås och la därför till ytterligare 0,5 points. Blev väldigt gott allting!



hallå i stugorna!...

Kategori: Allmänt

...I dag har det varit en riktigt grå höstdag! Var ute på en promenad på förmiddagen och höll på att frysa ihjäl! Kändes som att vinden gick rakt igenom mig. Blåser ju ännu mer när man kommer i närheten av vattnet (bor ju på en ö).

Iaf, förövrigt idag så har jag stått i köket nästan hela dagen. Först gjorde jag en tonfisklåda, ett nytt recept, som aldrig ville bli klar plus att den smakade hemskt. Så det receptet kommer INTE ut här på bloggen. Efter det gjorde jag Ratatouillegryta (recept finns här på bloggen) och den tar ju lite tid men är ack såå god! :) Den ska jag frysa in i portionsförp. Och efter det satte jag direkt igång med kvällsmaten som vi nyss har skottat i oss. Det var en riktig hit och recept kommer med nästa inlägg! :)
Nu har jag med varm hand lämnat över ALL disk till min käre make! Moahaha! En sån tur jag har! :)

Idag står det jogging på motionsschemat så det är bara till att pallra sig ut efter att barnen somnat. Ska bli skönt samtidigt som att jag helst av allt skulle vilja krypa ner under täcket och äta chokladpraliner hela kvällen (har sån värk i kroppen idag)! Men det går ju inte så bra att leva den livstilen samtidigt som man vill må bra och trivas med sig själv!... (Jag har ju provat det där med chokladpralinerna)

Ja ni, det här med att trivas med sig själv...Jag längtar verkligen till jag kan göra det till 100 %. Visst är jag stolt över mig själv och min prestation detta år. Men min kropp ser ju absolut inte ut så som jag vill pga hud istället för fett numera (o det är ju ett steg åt rätt riktning iaf). Men jag kan ta ett exempel:
I går körde jag styrketräning här hemma. När jag körde mina sit-ups så, av en händelse, tittade jag till vid sidan om mig! Och höll på att smälla av samtidigt som det faktiskt såg väldigt roligt ut...
Jag har nämligen så mycket lös hud just nu att det ser ut som att jag smälter. Huden från rumpa höft och sida låg liksom brevid mig...Ett gott skratt fick man, men ändå känns det lite jäkligt....förstår ni vad jag menar??!

Nu ska jag ta och gå till "mitt andra hem", dvs - Tvättstugan! :) Sen är det dags att lägga barnen...

God kväll på er alla!

-Ha det gott-//Anna

Tacosoppa 5,5p/port

Kategori: Recept

4 personer


Ingredienser:

360 gram nötfärs (max 10%)
1 påse taco kryddmix (OBS jag tyckte detta blev för starkt och ska ta lite mindre än en påse nästa gång)
1 gul lök
1 tsk olja
1 krossad vitlöksklyfta
4 potatisar
3 morötter
1½ liter kycklingbuljong
2 paprikor
1 dl kidneybönor
1 dl majs
timjan

Skala och skär potatis och morötter i mindre bitar. Bryn färs och hackad lök i lite olja. Blanda i kryddmixen. Koka upp buljongen. Lägg i den brynta färsen, potatis och morötter. Strö över timjan efter smak. Låt detta puttra tills potatisen och morötterna är mjuka.

Skär paprikorna i mindre bitar och blanda ner tillsammans med bönor och majs när någon minut av koktiden återstår.


Detta är min sons portion, han fick lite extra majs och så ringlade vi lite naturell yoghurt över pga att det var lite starkt. :)

10,5 timme...

Kategori: Allmänt

...blev det igår på jobbet! Det var riktigt roligt att jobba igår och, faktiskt, så är jag lite stolt över mig själv att det gick så bra! :)

Idag har det varit full rulle fram till nu. Städat, plockat, lagat mat (recept läggs ut ikväll) och tränat styrka. Nu ska jag väcka dottern så ska jag och barnen gå till svärmor och svärfar. Där blir man rejält ompysslad så jag misstänker att tröttheten kommer ikapp mig då när jag slappnar av!

Bloggen strular lite. La ut en bild till inlägget igår, men den vill tydligen inte vara med :( Men, men den kanske dyker upp!...

Nu ska jag ta och studsa iväg igen!

"hörs" ikväll!

-kram-

förberedelser...

Kategori: Allmänt

klockan 14 börjar jag jobba idag...sen blir det nog ganska sent innan jag kommer hem. Kanske runt 01:00 hoppas jag på iaf. :)

Det gick bra igår kväll. Lärde mig lite nya saker, fick beröm för det jag gjorde och dessutom fick jag 40 kr i dricks. ha ha

Nu står det en lasagne i ugnen. Barnen ska äta det innan jag skjutsar ut dom till mina föräldrar där dom ska vara till Erik slutar (kl18). Så idag ser jag inte min man alls. Han sover när jag kommer hem för han ska ju jobba i morgon oxå.
Jag däremot, är ledig till på fredag!
Jag ska äta potatis med keso, kalkonbacon och persilja till lunch. -5,5p-

Nu måste jag rusa igen... Umgås lite med mina hjärtan!!




Hoppas ni alla får en härlig lördag!
-kram-

snart dags...

Kategori: Allmänt


...att sticka till jobbet. Känns lite jobbigt, men det går ju bra när jag väl kommer dit. Det vet jag ju! Får se hur sent det blir idag/natt. Jag kommer knappt se Erik i helgen för vi jobbar om varann. Men, men. Sen har jag ju några dagar ledigt igen...

Innan det är dags för jobb ska vi äta lite kyckling. Jag äter potatis till eftersom jag inte blir ordentligt mätt på något annat. Dom andra vill nog hellre ha ris. Blir nog yoghurtsås till idag så det slutar på 6 points till lunch! :)

Hoppas ni alla har en bra fredag!!!

KRAMAR

fryser...

Kategori: Allmänt

...det är så himla ruggigt ute idag och det känns som att det går rakt genom väggarna, så nu sitter man här och huttrar! :)

Erik ska snart in till Gävle och hämta bilen ifrån verkstán. På vägen hem ska han storhandla på ICA maxi. Det har han aldrig gjort tidigare för det är jag som står för 99% av shoppingen i den här familjen! :) Men jag har skrivit en väldigt fin och låång lista, så det ska nog gå bra! hi hi

Det är några av er som har frågat om jag har tänkt att bli VV-konsulent efter målgång. Och dom tankarna finns där! :) Kommer dock inte satsa på det som heltidsyrke, men som ett litet extraknäck, den sociala biten samt som sporrning att hålla min målvikt är det väldigt intressant.
Jag har alltid varit vääldigt emot att prata inför grupper, men just när det kommer till VV och min vikthistoria har jag ju mycket kött på benen och det är ju också något som jag är väldigt intresserad av!!

Så förhoppningsvis blir det i alla fall en kvällsklass i Tierp efter årsskiftet! :) Om allt går som planerat...

Snart ska jag ta mig i kragen och lägga upp lite gardiner och diska innan dagens promenad...

På "återseende"...

Ps. mat och motionsschema är färdigt :) Och det blir 4 nya recept som ska provas, dom kommer efter helgen.
-KRAM-

- 0,4...

Kategori: Allmänt


...stod vågen på idag. Jag är nöjd, med tanke på restaurangbesök och chokladbollar. :) Men lite retsamt...jag är nämligen ett hekto ifrån att vara normalviktig...ha ha...visst, tar jag av mig kläderna så är jag redan nere på det....men men, Det är ju VV-vågen jag ska gå på och jag tänker ju inte stå där i underkläderna ;D

Min nuvarande vikt är alltså 72,1 kg.

Barnen har varit på syskonfotografering nu på eftermiddagen, såå fina så (som alltid).
I övrigt blir det lugnt idag. Ska försöka hitta på något med lövbiff till kvällen. Har inte varit och handlat så det blir nog "man-tager-vad-man-haver- metoden. 

Hoppas ni alla har haft en bra dag.

-KRAM-

Ps. Ikväll blir det mat och motionsplanering igen, så inom kort blir det nog lite fler recept och tips här igen! Och så hoppas jag på ett lite större minus nästa vecka (då ska jag förresten hjälpa min konsulent i kassan) :)

hmm...

Kategori: Allmänt

...vågar jag ut och springa ikväll?!?!?! JAG VILL SÅ HIMLA GÄRNA!!! Men jag känner mig lite risig och huvudet bultar...Sonen är lite febrig...

Provar nog att springa lite iaf. känner ju inget i halsen, så det går nog!

I morgon är det onsdag och dags för vägning igen! GUDARS vad veckorna går undan. UNDRAR VAD VÅGEN STÅR PÅ I MORGON?!?!?!

Bilder från i lördags...

Kategori: Allmänt

...när vi var på restaurang och bio med sonen.

  
mums m. burgare
                                 

Efterrätt blev brownie m. glass med grädde





Behöver jag tillägga att han var helnöjd :)

1-årig bröllopsdag idag!!!!

Kategori: Allmänt




I dag är det ett helt år sedan vi gifte oss, tiden har gått fort som tusan. Det var en härlig, oförglömlig dag. Och fastän jag tycker att jag har alldeles för stora armar och dubbelhaka på bilderna så kände jag mig iaf vacker den dagen, och det är det som är huvudsaken! :) I morse fick jag ett jättefint guldhjärta att hänga runt halsen, av min underbara make!!
På den nedersta bilden är jag omgiven av mina fina brudtärnor och näbbar, strax innan vigseln. Det är mina två systrar, min systerdotter och så mina två härliga barn, alla i rött!

jobbet...

Kategori: Allmänt


här är mitt jobb...

...både idag och igår. Har haft mycket städ båda dagarna, förutom frukostserveringen igår. Så idag det har blivit ungefär 15 rum städade (och lika många toaletter) :) Fötterna och ryggen är trött nu. Jag hade tänkt att springa idag, men jag tar nog styrkan idag och springer i morgon istället...

Wall-E...

Kategori: Allmänt

...är en vääldigt söt film måste jag säga!! Sevärd tycker jag. Som vanligt numera med Disney-filmer så riktar dom sig nästan mer till vuxna än till barn. Men sonen är iaf helnöjd med dagen! :) Kort kommer i morgon...

Nu är det kväller och jag ska upp 05:45 i morgonbitti (gäsp) till en häktisk dag på jobbet, så jag får nu säga...på återseende! :)

-Natti natti, vänner-

Gårdagen...

Kategori: Allmänt

...blev inget skrivet igår pga. att på förmiddagen var vi på julmässa i Österbybruk (tidigt, jag vet!) Under tiden vi var där så ringde chefen och ville att jag skulle jobba. Så det var praktiskt taget bara hem, laga kvällsmat till familjen och byta om för att sedan sticka iväg till jobbet mellan 16:30 och 00:45...

På julmässan var det jättemysigt. Mycket fina och gulliga saker och mycket goda provsmakningar :) Just julprydnader och sånt har jag väldigt mycket av hemma redan, så jag köpte inget sånt. Jag hittade däremot en jättesöt ullmössa med öronlappar, men den kostade över 200 kronor och det var jag inte direkt beredd att ge!
Så det vi inhandlade var enbart ätbara grejor, ha ha. Det blev 3 syltburkar (drottning, hjortron och lingon), 2 salamikorvar till Erik, en marsipantomte till sonen och så till sist så kunde vi inte motstå dessa underbara chokladbollar!



Till lunch blev det förresten vildsvinskebab, vilket var väldigt gott, faktiskt...


På jobbet gick det ganska bra... Jag lär mig hela tiden så ibland blir min hjärna lite överhettad, men hittills har jag klarat av att lösa det, då det händer. Jag höll föresten på att spilla ett glas vin över en gäst, men han klarade sig och det var bordet som fick sig en blötläggning istället. Som tur var så var det "rätt" sorts människor som den händelsen inträffade vid. Dom blev inte arga och tog det hela med ro. Damen vi bordet (det var mannen som fick ta skydd för vinet) började berätta om när hon gjort en liknande grej när hon jobbade som servitris och efter middagen tackade dom tom. för bra service... Men huga vad jag skämdes... Det var tur att han inte blev blöt!!
I morgon är det dags för jobb igen och då ska jag och en tjej till fixa frukost till 70 personer(!).

Men idag är det alltså mys med vår son som gäller. Han är så spänd över att få gå på Cowboy-restaurang och sen på Wall-E filmen! Det var det första han sa när han vaknade i morse, gullpojken min!...

Igår och idag blir det övertrassering på points-kontot, men det känns okej. I morgon "stryper" jag igen och motionen håller jag i, så det känns som sagt ganska lugnt, konstigt nog! :)

Hoppas ni alla får en trevlig lördag, så återkommer jag med någon rad ikväll! 

-Ha det gott- 

I dag..

Kategori: Allmänt

...har jag haft storasyster med yngsta dottern här på besök och lunch, vilket självklart var mycket trevligt.
Under tiden fixade min käre make med det sista i vår gillestuga med tillhörande sovrum. Det blir såå fint! Snart kan vi verkligen utnyttja hela vårt hus och njuta utav det!! Nu är det nästan bara "min" avdelning kvar. Dvs piffandet och inredandet!! :D I LOVE IT! Bilder kommer självklart så småningom!

Matmässigt har det varit en bra dag.
Frukosten har ni ju redan läst om -4,5p-
Fm-fika blev te med en kanelknäcke -1,5p-
Lunch: Ratatouillegryta m ris -4p-
Em-mellis: mjukt bröd m lätt-messmör -3,5p-
Middag: Kasslerwok m pasta -5p-

I morgon ska jag verkligen försöka hålla pointsen trots att vi ska ut och flänga. Men det ska nog gå, speciellt med tanke på att jag kommer unna mig restaurang-mat på lördag (churchstreet i Gävle), för då ska jag och Erik ta med oss sonen dit och sedan gå på filmen Wall-E efter det. Dottern ska spendera lördageftermiddagen med farmor, och det är ju inte fy skam det heller! :)

Nu ska jag snart ta och natta barnen innan jag sticker ut på jogging-runda! :)

God  kväll på er!

TACK SÅ HEMSKT MYCKET för alla fina kommentarer som ni snälla och duktiga tjejer skriver till mig!! Ni är verkligen guld värda!! TACK!

dagens frukost..

Kategori: Allmänt


Det här som sagt, min frukost, den ser ungefär lika ut varje dag. :) En kopp örtte, ett stort glas vatten. 1 portion havregrynsgröt med psylliumfrön, kanel, finrivet äpple och lite sötningsmedel + 1 dl lättmjölk. En knäckesmörgås med skinka o lätt-messmör samt en toast med skinka. DETTA BLIR 4,5p. Oftast äter jag två knäckemackor och ingen toast, då blir detta 4 points.

"hörs" ikväll! :)

En dagens oxå...

Kategori: Bilder

Så här ser jag alltså ut i dag! Lee jeans, grått linne och min lila munkjacka av märket koola anna! :)



Ha en fortsatt trevlig dag, mina vänner!!

Vägnings-dag!!

Kategori: Bilder

Så var det alltså onsdag igen...och hur gick det?!?! JO, DET GICK VÄÄLDIGT BRA!!  :)


Vågen visade 72,5 kg vilket betyder -1,2 kg vilket betyder totalt: -40,4 kg!!!

JAG ÄR SÅ GLAD! JIPPIE!


Nu, den här veckan, har jag ju kommit igång med joggingen igen och det är så underbart och jag kan nästan känna hur min förbränning ökar! Nu siktar jag mot mål, självklart! Men om 0,5 kg är jag oxå normalviktig enligt BMI för första gången på väldigt många år!

Friskar upp mitt minne än en gång för att påminna mig om hur jag INTE vill se ut eller må!!


27 dec-07 ca 112 kg

Lilla mamma och pappa...

Kategori: Allmänt



Måste bara skriva ett litet inlägg om mina härliga föräldrar som alltid ställer upp, i vått och torrt!!! TACK! Jag älskar er!!!

Äntligen kompisar!

Kategori: Allmänt

...tog lite tid innan vår chihuahua, Matilda tog till sig missen, Maison, men nu ser det allt som oftast ut så här på kvällarna, hi hi



Vår andra hund Cira och Maison fann varann direkt...

hemma...

Kategori: Allmänt

...efter 9 timmars hotellstäd. Har varit tungt idag, ont i ryggen bla.
 Jag har hållit mig ifrån godsaker, men föll lite för brödet idag.. :(
Nu ska jag vara ledig i några dagar (vad jag vet nu iaf)...

Nu är maken på gym och sonen på barnjumpa. Men hua vad trött jag är!

UNDRAR VAD VÅGEN SÄGER I MORGON FÖRRESTEN!!???!

Ikväll ska jag ut och springa en sväng, trots att jag är trött. Har inte sprungit sen i lördags nu och jag längtar efter det! Lite extra skönt nu när det är lite kyligt ute.

I morgon kommer förhoppningsvis lite roligare läsning här på bloggen, och även ngn bild...En dagens kanske!? :) Känner mig lite tråkig nu, men i morgon ska jag ta mig i kragen, hi hi

Ha en fortsatt trevlig kväll, vänner!!

//Anna

God kväll...

Kategori: Allmänt

...i stugorna!! :) I dag blev det 9 timmars spring på jobbet. VÄÄLDIGT ovant att kliva upp 05:45, är ju inte riktigt van med det, men det har gått bra idag! ...

På jobbet är det fruktansvärt med frestelser överallt! Det bakas hit och dit och vi serverar mycket chokladbitar och kakor, det är väldigt lätt att det slinker ner ett och annat! MEN idag hade jag bestämt mig för att ha nolltolerans mot godbitar på jobbet! Och det gick riktigt bra. Och jag var nöjd när jag åkte därifrån!

Nu på eftermiddagen har jag varit och hämtat två av mammas hundar som ska sova här i natt eftersom mor och far är på Ålandskryssning. Så nu efter nattning av barnen ska jag ut och gå en sväng. Jag har inte fått så mycket frisk luft idag (gick tyvärr miste om den underbara höst-solen), så det ska bli skönt att komma ut en sväng trots att jag har ont i fötterna och är trött (och ska börja jobba kl 07 i morgon igen).....

Provade förresten en fryst VV-låda till kvällsmat (övriga i familjen åt hemmagjord pytt i panna) Det var en köttgryta  Bourgogne med ris -6,5p-. Men den rekomenderar jag INTE! Den var inte god, tyvärr!!!

Nu ska jag ta och göra lite kväller för mina trötta barn, som sagt! :) Till kvällsfika ska jag prova min VV-konsulents tips med att ha keso smaksatt med annanas och passion, på kanelknäcke, spännande!

Ha en fortsatt trevlig måndag-kväll!!
 -KRAM-

Förklaring...

Kategori: Allmänt

...ska jag försöka mig på...

Innan jag tog tag i min övervikt så hade jag värsta sortens sockerberoende. Vi pratar alltså abstinens, "höga" tillstånd och något som man kan jämföra med rejäl baksmälla...

Jag har ju lyckats komma ifrån det där nu under detta fantastiska år, men när blodtrycket började "spöka" och jag skulle stå still i vikt så blev det lite problem, som jag inte riktigt har pratat om... Redan ngn vecka innan jag bestämde att jag skulle stå still i vikt ett par veckor så var jag inne i lite av en svacka (det skrev jag iaf om).

Så kanske var det lite "fel" tillfälle att tänka att jag kan äta lite extra eftersom jag ska stå still. För eftersom jag redan var lite under ytan så passade min knasiga hjärna på att skrika efter SOCKER och "unna" mig dom där extra pointsen i form av sötsaker. Att jag sedan i samma veva gav mig ut i arbetslivet och kände av en annan sorts trötthet samt lite annan mat eftersom mat på jobbet ingår. Så blev allt galet känns det som!!! Nu har jag ju inte gått upp i vikt. Och tack o lov för det...
Men nu när jag verkligen tänkte sätta fart igen så behövdes det bara en arbetsdag (igår) för att jag skulle trilla dit. Eftersom jag inte kunde följa min mat-planering och samtidigt blev fruktansvärt trött, sen på kvällen igår skulle jag gå ut och gå för att INTE bli deppig över att dagen inte blivit som jag tänkt. Men då ville vår lilla dotter, helt plötsligt, absolut inte sova. Så då hann jag inte ut innan Erik skulle sticka till jobbet. Det hela slutade med att jag dessutom åt en HEL förpackning med 1,5-pointsbarer (=7,5p).
Därav (dvs. alltihopa) alltså STOR besvikelse....

Nu ska jag ut och försöka hinna träna ordentligt innan vi ska åka ut till mina kära föräldrar, hoppas att det går att springa trots att jag har världens träningsvärk efter styrketräningen i förrgår kväll...

Ha det bra, vänner...

Jag...

Kategori: Allmänt

...är så besviken på mig själv idag, jobbigt nu.............Är oxå såå trött så jag ska sova nu...

Snart dags...

Kategori: Allmänt

...för styrketräning. Det behövs ju verkligen på min slappa kropp :) Ska bara lägga sonen först (dottern sover redan)...

På eftermiddagen har jag och barnen varit till min storasyster och hälsat på och ätit middag (köttfärssås o spagetti -6p-). Det var mysigt och ALLDELES för länge sen!!! Men nu ska vi ses igen redan på lördag, då det är middag hos mamma och pappa.

Chefen ringde för några timmar sen också, så jag ska ut o jobba en sväng i morgon. Och så blir det åtminstone 3 dagar nästa vecka.
Pappa mailade och tipsade om ett jobb som finns på samma företag som han jobbar för. Så nu efter jag tränat ska jag sätta mig och knåpa ihop en liten ansökan till det :)

Fortfarande mycket sötsug, men det ska nog gå över snart hoppas jag. Det värsta går ju iaf över när "den" tiden på månaden  är över.....

Nu är lilleman redo för tandborstning...
Ha det så gott, alla!! KRAM

Anns goda korvrisotto 7p/port

Kategori: Recept

4 port.

Ingredienser:

300g korv (max 10%)
3-4 morötter
1 gul lök
1 tsk olja
2-3 tsk curry
2 dl ris
5½ dl vatten
2-3 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 burk champinjoner
2 dl ärtor
2 dl majs
2 paprikor i olika färger
salt, peppar

Fräs curry i oljan. Häll i riset och glasera det. Rör om så det inte bränns. Tillsätt hackad lök, skivad korv och morötter i bitar. Häll på vatten, tomatpuré och smula i buljongtärningen. Krydda med salt och peppar. Låt allt koka upp, sjud i 20 minuter. Skär paprikan i mindre bitar. Tillsätt grönsaker och svamp när 5 minuter återstår. Låt allt bli varmt.

Höstgryta med äpple och plommon 5,5p/port.

Kategori: Recept

4 port.

Ingredienser:

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk farinsocker
2 gröna äpplen
500g griskött, magert
2 msk grovkornig senap
3 dl hönsbuljong
8 urkärnade katrinplommon
1 dl matlagningsgrädde (max 7%)
2 tsk olja
salt, peppar

Skär lök i tunna skivor och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en vid gryta, fräs lök och vitlök på låg värme tills det är mjukt. Skär äpple i klyftor. Tillsätt farinsocker och äpplen i grytan. Fräs tills äpplena börjar få brun färg. Ta upp allt ur grytan.

Hetta upp grytan igen och bryn köttet i omgångar. Häll på buljong och senap. Låt putra på svag värme under lock ca 15 minuter.

Lägg i lök, äpplen, katrinplommon och grädde i grytan, låt puttra ytterligare 10 min tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.

Servera med ris eller potatis (lägg till points)

För första gången...

Kategori: Bilder

...fick jag ett + på vågen!!!! Visserligen ett väldigt litet... Vågen visade + 0,1, jag ser det som att jag fortfarande står still. Men jag hade absolut inga höga förväntningar över huvudtaget!! Känns iaf skönt att jag redan innan vägningen bestämt mig för att köra igång med att gå NER i vikt igen, samt att jag gjort mat o motions-schema!! Så nästa vecka hoppas jag på minus!!!!

Hoppas och tror att med bättre ramar om dagarna (inte för att jag har varit jätteslarvig på sistone, men det har dock varit lite "oordning") så kommer jag att må och framför allt TÄNKA bättre. Mycket dumma tankar nu och jag känner mig tjock. Var tvungen att öppna "tjockis-mappen" nu när jag kom hem och påminna mig själv om att jag inte har denna kroppshydda längre, även om min hjärna försöker lura i mig det.....