Fiskgryta 4 p/port
Kategori: Recept
600 g vit fiskfilé
4 tsk flytande margarin
8 skivor knaperstekt bacon
2 dl vitt matlagningsvin
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
4 morötter
1 gul lök
20 champinjoner
2 msk färsk timjan
vitlök efter tycke och smak
salt och peppar
Koka upp vin, vatten och tomatpuré i en gryta. Skala och skär moroten i stavar. Bryn morot, lök och svamp i margarin. Lägg ner det i grytan tillsammans med timjan, vitlök, salt och peppar. Låt det koka tills moroten är mjuk, ca 10 min. Dela fisken i kuber 2x2 cm och lägg ner i grytan. Koka ytterligare 5-6 min. Lägg i bacon och smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller potatis (glöm inte lägga till points för det)
Fiskgryta med 160 g kokt potatis, med ångkokt broccoli och savoykål - 6 p
Bloggadress: http://jessicalindell.blogspot.com