Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Semester

Kategori:

Idag var det då dags för minisemester! :) Hade tänkt att ta ett par mil på cykeln i morse vid 05:30 men det blev inte så! Träningsvärk i hela kroppen så det fick bli vila idag. Här i Järvsö har vi det bra! Häftigt att få se våra svenska djur på nära håll! Mina favoriter blev snabbt björnarna! :) Nu sover Oscar och jag och Elias myser i sängen medans Ida och Erik är och klappar på getterna! En bra dag! :) Ser fram emot frukosten i morgon ;) Och när vi kommit hem är det träning igen som gäller! :)

Intervallträning mm

Kategori:

Började dagen med, förutom en väldans träningsvärk i armar och bröst, en smoothie gjord på bär, banan, sojamjölk och lite havregryn. Mums! På förmiddagen hängde jag med Hanna och hennes två vänner ut på Intervallträning! Joggade lite som uppvärmning och sen sprang vi upp för skidbacken och ner på baksidan av den, sen joggade vi till idrottsplatsen där vi sprang ruscher fram och tillbaka över fotbollsplanen. Jag sprang 12 vändor medans dom andra tog 20. Jag vill kunna bräcka min siffra nästa gång så därför tog jag inte ut mig helt! Dessutom har jag sämre flås än dom andra, men det kommer ;) Sen joggade vi hem, solen gassade och det kändes i framsida lår, men dom jäkla endorfinerna var ju igång igen så när vi skiljts åt tog jag å sprang 3 km till. :) Sen var jag trött!!! Stod och lagade lunch med svetten droppandes på golvet, haha Till lunch blev det lax med blomkålsmos och grönsakspytt Till middag grillad kycklingfilé med sallad och yoghurtsås. Såå gott! I morgon åker vi på en liten semestertripp på 1,5 dygn. Vi ska till Järvsö och gå på järvzoo och sova på hotell. :) Vi ska åka härifrån vid 07:30 och det var ju tänkt att det skulle vara en vilodag! Men så fort jag sagt det högt fick jag ångest! Vet ju att jag kommer äta en massa onyttigt när vi åker iväg. :/ Funderar allvarligt på att gå upp jättetidigt och träna innan vi åker. Vi får se! :P Natti

Bra träningsdag! Och extrem frestelse!

Kategori:

Efter en liten sovmorgon och god frukost blev det en runda med gräsklipparen! Till lunch blev det broccoli-pasta gratäng. Solen var framme så jag hamnade en timme i solstolen! Men kände mig väldigt sällskapssjuk! Skrev det på Facebook och fick napp på en gång av snälla Hanna som frågade om jag ville följa med till gymmet! Jag har aldrig tränat på gym och hade en massa fördomar! Tex att det är tråkigt och att man inte blir svettig! ALLA fördomar är nu borta och jag fick blodad tand! Det var jättekul och svetten rann! :) Vi körde bröst, rygg och armar. Åh vad kul det var!! Efter gymmet var det bara hem å byta om och slänga i mig en kycklingburgare så var det dags för zumba!! Massor med endorfiner i kroppen och jag LÄNGTAR till jag har en fin kropp!! :D Är väldigt hård (nästan elak) mot mig själv nu då jag har en grym frestelse i skafferiet som jag ser VARJE gång jag öppnar... Men dom ska ligga där! Ända till jag fyller år! Minst! :)

Jag vill träna!!!!!!

Kategori:

Blir GALEN snart!! Nu har jag börjat gå i skåpen och småäta här hemma bara för att jag inte tränar som jag ska! Enda motionen jag fått idag var när jag grävde bort gräsmattan under staketen. Svetten rann, men jag behöver meer!! :/ Vill ha bort mina 14 envisa kilon NU! :)

Överansträngd och lite bränd

Kategori:

Kände igår när jag vaknade efter mitt värsting-pass i onsdags att jag fortfarande var mör och dessutom kände jag av min hals! :( Klippte gräs igår och sen hade vi besök av goda vänner på kvällen. Idag när jag vaknade kände jag av halsen mer! Har gått omkring och varit sur och svurit över att jag inte kan springa idag!! Hoppas det bara är en liten överansträngning så jag inte blir sjuk!!! Det har jag inte tid med!! ;) Blev iaf en 40 min PW nu på kvällen, efter att ha bjudit föräldrar och lillasyster på grillat. Har varit jättefint väder ett par dagar nu och vi njuter av sommaren! Idag har jag solat och bränt min mage. Hihi men jag ska försöka få lite färg i år! Har alltid varit rädd att visa mig och aldrig tyckt om att sola så jag har alltid varit blekast, men nu jäklar! ;) Sen är målet att vara under 80 kilo till min födelsedag (25 aug) Vågen visade 84 i går! Samma som förra veckan trots min festarhelg! *glad*

Tror jag just dog en smula

Kategori:

Vilken dag!!! Jag är så trött nu så jag sitter och gråter! Men jag känner att jag behöver skriva ner detta! Möttes äntligen av fint väder när vi vaknade så efter frukost på altanen skyndade vi oss till stranden! :) Där blev vi kvar 5 timmar och det var underbart! Elias och Ida badade hela tiden, Oscar grejade i strandkanten med Erik och jag fick sola! Sen åkte vi hem för att jag snabbt skulle ladda om inför träning (här kommer anledningen till rubriken). Jag valde idag att cykla till och från zumban! Jag vill verkligen testa mina gränser och utmana mig själv! :) Det blev då totalt 5,2 mil på cykel och ett stenhårt zumbapass (som förövrigt gick riktigt bra) emellan! Jag är så slut nu, jag kröp in genom dörren och kom inte upp från golvet på ett tag när jag kom hem!! Det gör ont överallt men jag är glad och stolt!! :) God natt

Familjeutflykt

Kategori:

Idag blev det äntligen en liten utflykt! Åkte till Järnvägsmuseet och barnen var helnöjda över att komma hemifrån och äta lunch i "restaurangvagnen"! Alldeles lagom var det och nu håller vi tummarna för soool i morgon! Vi vill bada! :) I morse blev det en motionsrunda på en mil, sprang 7 av dom 10 km. Jätteskönt att komma igång efter en festhelg och två bakisdagar! Hihi I morgon är det zumba och jag funderar på att cykla dit! :)

Helgen

Kategori:

Har haft så sjuukt roligt denna helg!!! Skrattat så jag nästan kissat på mig och träffat härliga människor!!! Lite sliten idag efter att ha sovit totalt 6 timmar på två nätter! En dusch och ett nytt ansikte nu och sen rullar jag hemåt igen! Tack finaste Johanna för dom här dagarna!!!

23 års vänskap och still going strong!

Kategori:

Vägningsdag

Kategori:

Vet inte om jag har skrivit att torsdagar är min vägningsdag!? Åker till hälsocentralen varje vecka och väger mig hos världens bästa Anki!! Hon håller koll på mig! ;) Idag var det roligt att ställa sig på vågen för nu hade det hänt något!!! :) -2 kilo den här veckan! Då har jag ätit MER och haft en vilodag från träning!! Var nog lite väl hårt tidigare. :/ Men nu känns det jättebra! Sitter och äter lite frukt på altanen nu och väntar på att en gammal jobbarkompis ska komma och hälsa på! Vi har inte setts på 2,5 år!! Tiden går så fort! I morgon åker jag till min Johanna och har en mamma-lyx helg! Ska bli underbart!!!!

Man får se upp

Kategori:

Så fort det kan gå att tappa rutinen att träna! Fast man VET hur bra man mår av det! I går hade jag ångest över att inte träna, men idag kändes det redan jobbigt att ta sig ut!! Så konstigt! Man får allt passa sig! Jag tog mig iaf ut idag!!! :) Sprang 6 km och nu känns det bättre igen! :)

Å så kom den!!

Kategori:

Efter att ha varit utan soffa i 1,5 månad så var DHL-killarna varmt välkomna i morse!! ;) Äntligen fick vi hem soffan! Vädret har varit riktigt dåligt idag! Spöregnat stor del av dagen och mullrat till och från. Två korta stunder kikade solen fram så då passade vi på att fika på altanen med min syster och hennes familj. Idag har jag inte tränat!!! (förutom att jag skruvade ihop soffan helt själv) Har haft barnen hela dagen! Känns så fel att inte träna plus att jag har ätit glass (fick ooont i magen av det). I morgon blir det ordning på torpet igen!! Blä för dåligt samvete. Lite extra av den varan när stubinen tog slut med barnen ikväll. En skrikande mamma är inte bra! Men nu har vi alla sagt förlåt till varann iaf!

Idag

Kategori:

Idag kör jag styrketräning ute på gården! ;) bänder upp en massa betongplattor! Nu ska det bli snyggt på framsidan! Med ny stenläggning och nytt singel! :) Ikväll blir det zumba! :D Bara att köra över träningsvärken! ;)

Cykeltur

Kategori:

Idag gav jag mig ut på en runda med cykeln! Hade en ny sväng planerad, men det kändes så bra (och konstigt nog är det rackarns roligt oxå) så jag utökade en hel del! 2 timmar och 47,8 km senare är jag nu hemma! Stel i benen men en härlig känsla i kropp och knopp! Jag älskar å vara envis! Det är en bra egenskap! SÅ DET SÅ!!!!!

Väder

Kategori:

Finns det något tråkigare än att vara förhindrad av vädret?!? Visst, finns bara dåliga kläder, men när det åskar är det inte så jäkla skoj att bege sig ut!! Idag varvas sol med ösregn och åska. Jag är inne och "mitt andra hem" dvs tvättstugan får en hel del uppmärksamhet idag! ;)

Dagens träning

Kategori:

Lite lustigt, i början av joggingturen känns det tungt, sen känns det lättare, innan det känns tungt igen. MEN när jag väl slutat springa så känns det såå skönt och jag får en sån kick så jag nästan skulle kunna ge mig ut på en runda till! :D Det blev 5 km terräng, 2 km asfalt och så uppför skidbacken! Och som vanligt när jag har hundarna med mig så får jag börja släpa dom efter ett tag! Jäkla dålig kondis dom har! Ha ha Nu väntar Hawaii five-0 på tv efter dusch och kvällsfika. :)

Äntligen

Kategori:

Ja nu funkar äntligen blogg-appen igen! Vilket underlättar en hel massa dör mitt bloggande! ;) En hel del bra just nu! Hade en jättetrevlig helg i Norge hos Linnéa och Viktor! Fina underbara vänner!!! (bild längre ner) <3 Det närmar sig rejält att jag kan ha mina efterlängtade capri-jeans. Idag kunde jag knäppa dom! :D Enligt vågen har jag gått upp lite, men jag tror faktiskt det handlar om att jag byggt muskler! Hur skulle jag annars kunna göra "framsteg" med byxorna?!? ;) Självmobbingen är för tillfället minimal då jag får hjälp från annat håll att boosta mitt självförtroende!! Tränar varje dag och försöker variera mellan springa, pw, cykel, styrka och zumba! Den här helgen blir lugn men nästa åker jag till Johanna och då SKA jag ha jeansen på mig och då är det party som gäller!! ;)

Varma dagar

Kategori: Allmänt

Visst är det skönt med sommar men det tycker inte min hud! Speciellt min högra axel har fått för mycket sol. Fick tom vätskefyllda blåsor idag. :/
Träning och minska magsäck går jättebra! Trodde jag skulle känna mig sur och vresig men det är faktiskt bättre än vanligt. ;)

På lördag åker jag och Erik till våra goda vänner i Norge! Det ska bli jättetrevligt och skönt att komma ifrån den här hålan!

Blogg.se håller på å byter plattform så det dröjer lite innan det blir som vanligt med bilder och så, tyvärr!