Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Nyårsafton

Kategori: Allmänt

Äntligen är detta skit-år över!!!! Tamejfan det värsta året i mitt liv!! Och då har jag haft riktigt pissiga år i tonåren kan jag tala om!!

Jag ser fram emot 2013 som tusan!! Jag ska bli student, få en ordentlig sysselsättning om dagarna och lära mig nya saker om det som jag brinner för!! Få träffa nya människor och även börja träna i Gävle. :) Jag tycker mer och mer om den här staden!!


Okej sista 2 månaderna av 2012 har jag tagit tag i mitt liv och mår bättre än på länge, så det är skönt att vändningen kom till slut.
Jag har även träffat någon som jag tycker mycket om, en person som jag respekterar och har roligt med. En person som ser andra människors värde oavsett eventuella skillnader eller handikapp och som jag har glädjen att fira in det nya året tillsammans med!! <3

Julen och sonens 9-årsdag har passerat och snart är det dags för vardagen igen. Jag längtar faktiskt!! :)

Nyårsafton blir lugn och mysig. Det väntas kaffedrinkar, älgfärsbiffar med mögelost och hemmagjord glass!
Välkommen 2013!

Julstress och gym-abstinens

Kategori:

Ja nu kommer alla Annas listor fram! haha I vår familj, speciellt jag och mina systrar är vi experter på att skriva listor...om allt!!!!
Nu är det iaf många listor igång och närmsta två dagarna är fullspäckade!! Men det är bara roligheter så det gör saken lättare! :)
 
Har en gym-abstinens utan dess like!! Den växer sig större för varje dag som går! Det kommer bli toppen när jag pluggar då jag kan träna i stan! Längtar!!
Fick brev från högskolan idag och det är nog en fördel att jag inte har barnen första veckan i skolan för nollningen verkar intensiv!
 
Maten går bra, lite tråkig just nu, men det funkar! Jag äter knäckemackor med julskinka och te till frukost, typ lax eller kycklingwok till lunch och havregrynsgröt till middag.
 
Tänker på er och undrar hur det går för er!? Hör gärna av er här, på mailen, facebook eller instagram. I'm everywhere! ;)
 
kram
 
 

Högskolenerver och andra december-tankar

Kategori:

Jag är så glad (och lite stolt) över att jag blivit antagen till högskolan i Gävle! :) Visst var jag bervös innan jag fick beskedet och trodde jag skulle bli lugn av att veta...Men nu när jag vet är jag ännu mer nervös och även förväntansfull inför skolstart den 21 januari!
Mycket att tänka på och komma ihåg, men det behöver jag! Så less på att gå hemma nu. Skönast av allt kommer det bli att ringa arbetsförmedlingen och säga "bye bye". :D
 
I fredags kom barnen och mamma-veckan inleddes med fredagsmys hos min syster och hennes tjejer. Tacos, ostbågar och julkalendern!
 
I går klädde vi granen och alla kidsen tyckte den blev så fin... jag är inte så mycket för julgranar men det är härligt att se barnen!  :) Sen bjöd vi mina föräldrar på 3rätters. Elias tycker det är så lyxigt. Han fixade meny och var även kvällens servitör. Jag hittade inspiration till alla tre rätterna via viktväktarnas app.
Morotssoppa till förrätt, kotlett med klyftpotatis och tzatziki till varmrätt och hemmagjorda maränger med grädde och frukt till efterrrätt.
Tänker man till lite så går det att äta 3rätters på kvällen utan att behöva svälta sig under dagen OCH hålla sig inom ramen för sina dagliga points. :)
 
 
 
I onsdags körde jag ett zumbapass efter ett lååångt uppehåll... Som jag har skrivit om tidigare så älskar jag att träna hårt. Jag mår som bäst psykiskt om jag kör två pass om dagen och helst med blodsmak i munnen. MEN det gör tyvärr inteatt jag mår som bäst fysiskt då.... Det går att köra på "i ullstrumporna" (som jag gjort) och strunta i kroppens varningssignaler... ett tag... sen tar det tvärstopp!!!(september 2012)
Nu börjar jag ta mig tilbaka, men jag kan verkligen inte trycka på nånting och det är jättesvårt att acceptera.
Jag åkte iaf till zumban inställd på att jag (i värsta fall) skulle behöva vila varannan låt. Riktigt så illa blev det inte.. Men inte fasen kan jag säga att det gick bra, även om det var riktigt kul att vara tillbaka!
En låt hoppade jag över och då var det riktigt nära att jag svimmade. Gick in på toaletten och satt huvudet mellan knäna. Jag hatar min jäkla yrsel och hjärtklappning, men jag är en jäkel på att häva svimningar! ;)
Jag kunde inte ta i eller hoppa som jag brukar, men jag ska tillbaka! Sakta men säkert! :)
 
Mitt i julstöket så lär jag oxå planera 9-års disco och firande. Det är alltid mycket i december så jag ber om ursäkt om bloggen blir lite lidande, men aldrig bortglömd! :)
 
Idag är det tredje advent. Dagens planer består av julskinke-frukost, bus i snön och mys i Gävle. Bra dag! :)
 
KRAM på er!
 
 
 
 

ZUMBA

Kategori: Mina tips

 
I april 2011, blev jag övertalad (med min självbild var det långt ifrån självklart att ställa mig i ett rum fullt med människor och skaka rumpa) till att prova på zumba!
Jag fick blodad tand direkt och har dansat/tränat regelbundet sedan dess.
 
Det är sjukt roligt, jobbigt och med grym musik!
Många är rädda för koreografierna, men ger man det några gånger så känns det bättre. En gång är ingen gång! :)
Sen är det inte det viktigaste att göra rörelserna exakt rätt. Huvudsaken är att du rör dig och att du har roligt! Jag går ALLTID därifrån med ett leende på läpparna!
 
Jag har gått ner många kilon tack vare zumban och när jag har mått dåligt eller inte ätit rätt så har zumban hjälpt mig att inte gå upp i vikt. Jag har kunnat stå still längre perioder, vilket inte var möjligt tidigare. Om jag då tittade på ett geléhallon så gick jag upp 2 kilon. ;)
 
En annan sak som jag brukar säga är: "Jag vet inte om det är zumban som jag är beroende av eller om det är Maries energi"
"Min" zumbainstruktör, Marie, är ett glatt energiknippe i sina bästa år som har dansat nästan hela sitt liv! :) Full av power kör hon skiten ur oss 2 ggr i veckan i Hedesunda och även 1 pass i Hagaström.
Passen innehåller en massa skoj, från aerobic-dance-uppvärmning till tunga reggaeton, härliga latinolåtar och de senaste partylåtarna i högt tempo! Sen avslutas det hela med lite styrka och stretch!! 
Jag är så imponerad av denna brud och hon ger mig, och många andra, så mycket motivation!!
 
Kika in på hennes hemsida http://mariesandmark.se och titta på klipp från zumba-passen, vilka tider hon kör och spana in alla strängar som denna zumbainstruktör/frisör/sångerska/mamman har på sin lyra! :)
 
Och sist men inte minst! Letar ni efter en härlig motionsform som man blir glad av (och känner att man lever) ;)
 
PROVA ZUMBA!!
 
 
 
 
Ha nu en fortsatt härlig lucia! :)
 
 

12-12-12

Kategori:

Kommer dröja över 80 år innan det blir ett "magiskt" datum igen. Väldigt många som gifter sig idag, jag är inte en utav dom, haha... Men mitt liv kanske ändå förändras ordentligt idag!! :) I dag är nämligen äntligen dagen här, då jag ska få reda på om jag kommer in på högskolan eller inte!! Jag är jättenervös!
 
Idag hämtar jag oxå min nya våg som inte tar reda på min vikt, utan oxå mäter kroppsfett och vätska i kroppen. Nu vill jag ha stenkoll! :) OCH så bloggar jag idag, för första gången, från min nya dator! Japp, mycket nytt idag blev det!
 
Ikväll hoppas jag att vädergudarna är på min sida! Vill så gärna åka och dansa zumba! Såå längesen och jäklar vad jag saknar det!
Sen kommer det absolut bli fler cross/rodd-pass hos päronen! Bra gratis-träning när det är mycket snö och halt ute! :)
 
Har oxå märkt en annan positiv sak! Jag har lyckats krympa min magsäck! Det är väldigt skönt kan jag lova! Så skönt att inte bara tänka på mat (och socker) hela tiden! Nu har jag massor att tänka på! ;)
 
Kram på er
 
 

Energi och motivation

Kategori: Allmänt

Ja dom två sakerna hänger verkligen ihop och även om jag inte kan träna som jag vill så har jag den inre motivationen som hjälper mig med kosten. Speciellt när jag är på affären!! Jag är drottningen av inpulshandling så det har alltid varit ett problem. Men nu har jag lyckats vända det till något positivt och jag impulsköper hellre en ny sorts frukt eller en kruka färsk krydda istället för choklad och glass!! :)

Idag har jag iaf känt mig lite bättre i kroppen och en våg av positiv energi kom på eftermiddagen så jag åkte ut till mina föräldrar och körde lite crosstrainer och roddmaskin. Tog det lugnt, men skönt att få svettas igen. ;)

Bilden är från en lunch i Uppsala. Underbart god skaldjurssallad, den var tom så god så det inte inte behövdes någon dressing alls! :)

Min favorit-smoothie 5pp

Kategori: Recept

Det här är en frukost-favorit här hemma! :)

1 banan
1 dl frusna blåbär
1 dl frusna hallon
Knappt 1 dl proteinpulver (jag använder ett choklad-pulver från MMSports)
2 dl mellanmjölk
Lite vatten

Mixa och njut! :)

Träningsförslag

Kategori: Mina tips

Jo hörrni! Tänkte tipsa om träningsupplägg. Jag tycker det är en bra mall och så kan man göra om det för att det ska passa just ditt liv! :)

Dag 1: 30 minuter på bandet, eller utomhus + funktionella styrkeövningar utan redskap + stretch.

Dag 2: 10 min konditionsmaskin som uppvärmning + lite tyngre styrketräning med redskap eller maskiner

Dag 3: 30- 50 minuters kondition (känn efter hur kroppen känns). Om du är på gymmet kan du varva 10 minuter på olika stationer. Tex, löp-bandet, cykel och roddmaskin ELLER ta en löprunda utomhus!

Dag 4: samma som dag 1

Dag 5: samma som dag 2, fast andra övningar.

Dag 6: Intervallträning. Blanda kondition och styrka. Typ 1 minut styrka/2 minuter kondition ELLER gå på ett pass, typ zumba, kickbox eller dyl.

Dag 7: En skön längre promenad utomhus.

Nu kommer jag skriva en sak som är jätteviktig!! Som jag ännu inte lever efter själv, men jag försöker och jag börjar lära mig eftersom kroppen drog i nödbromsen för drygt 3 månader sedan!

Lyssna på din kropp och vila om den känns sliten eller stel!! Det är viktigt att lära sig att slappna av oxå!!

Tröttigt

Kategori: Allmänt

God kväll på er!! Skönt att stormen är över och jag klarade tom att ta mig tur och retur till Gävle idag! :)

Skrev på instagram för någon timme sen att det skulle bli både träningsupplägg och recept under kvällen... Nu blev det så att nattningen av barnen drog ut på tiden och vi tog en extra lång sagostund! :)
Så det blir träning och mat för hela slanten här i bloggen, i morgon bitti när jag fått iväg kidsen istället! :P

I går kväll var jag ute på hal is!! Jösses så sötsugen, PMS, pepsi-abstinens och lite låg i övrigt.
Med både glass och pepparkakor i köket så var det farligt farligt... Men ett telefonsamtal med fina L, en kopp te och ett par mandariner senare så klarade jag den extrema frestelsen....för den här gången! ;)

Dagen i dag

Kategori: Allmänt

Mja, hörrni... Lite bitter just nu är jag allt pga snöstormen! Jag såg fram emot Zumban som attan, men jag kan inte ge mig ut i mörkret i det här vädret. Crap..
I morgon får det iaf sluta blåsa för då måste jag ut och köra bil!...
Det enda i övrigt negativa idag var att jag gjorde en tabbe till lunch som jag har fått sota för hela dagen.
Skulle äta ute på en lunchrestaurang och det fanns inte så många alternativ, men grekisk sallad beställde jag och den var god MEN jag glömde säga till om att jag inte ville ha någon olja eller dressing (räcker gott och väl med fetaost) men dom hade haft på rejält med olja, tyvärr.
Så det resulterade ju i många points och en hungrig eftermiddag.

Kändes ändå viktigt med en ordentlig varm middag så jag drog över mitt dagliga antal och tog tre pp från veckobonusen och gjorde en omelett med köttfärs och kantareller. Jättegott! :)

Åter igen, så kul att ni hänger på! :D


Sen blir det frukt och lite te till kvällen.


Har ni ätit något gott idag?!

God morgon

Kategori: Allmänt

I dag är det onsdag, en dag som troligtvis kommer gå mycket fort! Handla och träffa en vän tillsammans med mina två minsta först och sen hem till äldsta kommer från skolan. Läxläsning och matlagning innan jag FÖR FÖRSTA gången på alldeles för länge ;) ska åka och köra ett ZUMBAPASS! :D Känns otroligt bra trots att jag har träningsvärk efter mina styrkeövningar igår. Haha

Frukosten blev 10pp idag. Min favorit-smoothie (som ni ska få recept på) och två knäckesmörgåsar med lite smör och en ostskiva.

Ska ni träna idag?! :)

Varm i hjärtat

Kategori: Allmänt

Ska egentligen sova och hade bestämt att vänta med inlägg till i morgon, men bag måste! Åh va roligt det är att få er feedback och att se responsen!! Det här kommer bli grymt!! :D

Ja, från och med idag är jag oxå inskriven dom online-medlem på VV. Jag ska äta 29 propoints (pp) om dagen och har totalt 49pp i veckobonus.
Jag har ätit 29 idag och jag erkänner, jag är ganska hungrig nu när jag ligger i sängen och väntar på John Blund. ;) Men det är ju så i början, innan man får till fördelningen.
Kan oxå säga att jag gillar VV:s app! Telefongalning som man är så har jag ju inte en enda anledning till att inte fylla i checklistan! ;)

Vi "ses" i morgon, finingar! Då blir det recept, träningsupplägg mm! :) Kram och pepp!!

Recept

Kategori: Recept

Hihi, fick ju på en gång en önskan om recept på lunchen i förra inlägget. Den var okej men mest en "kasta-ihop-lunch"! Bara wokgrönsaker, 90 gr kassler och en sås på 2dl mellanmjölk, lite maizena, vitlök, soja och 2 msk sweet chili. :)

Det kommer komma mycket recept men bara det bästa och mumsiga är gott nog åt er!! ;)

Presentation, VV och nystart

Kategori: Mina tips

Nystarten är igång! Taggad, inspirerad, motiverad och glad! :)

Tänkte börja med en liten presentation av mig (för nytillkomna och för att fräscha upp minnet på er andra) och oxå prata om varför jag väljer Viktväktarna och slå hål på lite fördomar kanske. ;)

Jag heter Anna, 28 år och ensamstående med tre underbara ungar på 2, 5 och 9 år. :)
Jag är utbildad Viktväktar-konsulent, men jobbar inte som det nu. Jag har mer eller mindre kämpat mot övervikt sedan jag var 13 år. Under graviditeterna har jag haft det jobbigt med mycket viktuppgång.
2008 klarade jag för första gången att komma ner i målvikt, med hjälp av VV, men sen kom barn nummer 3 och jag var uppe på hemska siffror igen. (Allt finns att läsa här på bloggen) Nu har jag sedan januari 2011 tagit det lugnt med min viktresa (2008 gick det för fort) och har nu gått ner ca 35 kg. Jag har ca 12 kvar till mitt mål och det är alltid sista biten som är svårast.
Jag brinner för kost, hälsa och träning. Jag är helt säker på att jag kommer jobba med det här och väntar nu på intagningsbesked från högskolan och hälsopedagogprogrammet.

Jag är sockerberoende och det är ett helvete många gånger, men man måste lära sig att leva med det och alla knep och tricks som hör till. ;)
Jag väljer VV för att:
Det bygger på vetenskap
Det är ingen mirakeldiet
Inga förbud
Det är en livsstil
Det är Sveriges fjärde största varumärke vilket gör att vi är många som sitter i samma båt.
MEN:
Det är också lätt att "lura" programmet. Hålla sig inom pointsen, tom gå ner i vikt men ändå äta fel! Man måste vilja! Man måste bestämma sig och det betyder inte att det aldrig går åt helskotta men det går alltid att "börja om" nästa dag! :)

Nu har jag varit ifrån VV ett tag och har en del att läsa på! ;) Jag kommer dela med mig av allt! Tycker om att skriva och jag har flera gånger nu fått frågan om att göra något som det här, så vi kör! :D
Har tänkt ha fredagar som vägningsdag och jag har som sagt ett par vänner redan som är på och jag hoppas vi blir fler som kan peppa och peppas!! Ni får vara anonyma eller hojta till! Här, på mail eller instagram.

Nu har jag svamlat tillräckligt och det är dags att hämta barn!
Förmiddagen har bestått av 50 min rask promenad och lite styrka för att känna hur kroppen känns (jag överansträngde mig rejält i augusti och kroppen strejkar lite än)!
Frukost var en protein-smoothie, 2 knäckemackor och en kopp te.

Lunchen blev grönsaksgratäng med kassler för 6pp. :)

Åsikter? Tips? Annat? Let me know!

Kram

Annas points :)

Kategori: Mina tips

Nu kommer det hända grejer här i bloggen! Och i livet såklart. ;)

Kommer köra VV nu och "coacha" och peppa er och mig både här och på instagram (anns_84) Det blir träning, points, tips, recept och mycket mer!!
Jag har redan ett par tjejer med mig som hänger på från start, men alla är så klart välkomna!! Ni behöver heller inte vara VV-medlemmar för att hänga på!

Eftersom min kropp fortfarande strejkar en del så kommer det vara lite lugnare träning i början...

Jag tänker positivt och börjar redan nu satsa på både mig själv och på karriären! Onsdag nästa vecka får jag reda på om jag kommer in på hälsopedagogprogrammet och gör jag det så är det bara 6 ynka veckor till terminstart!! :D
Det är en bred utbildning så det gäller att veta vad man ska satsa på och jag vet precis vad jag vill göra! Vad jag brinner för! Och det börjar alltså lite grann redan här!! :) Våga fast det är juletider, vi kan äta allt men inte alltid och vi ska inte ge upp!

Har beställt en ny dator nu ikväll så jag slipper sitta och blogga via telefonen. Är så taggad att ta dom här sista 12 kilona nu och satan vad roligt det ska bli att göra det och mer tillsammans med er!! ;)

På återseende i morgon! Kram på er!!