Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Kanske

Kategori: Allmänt

Ja kanske, kan jag erkänna för mig själv att det faktiskt händer saker med min kropp! Igår fick jag på mig en jeanskjol som jag aldrig trodde jag skulle få på mig! Sen var jag oxå i stan igår och det var flera gånger som jag hajjade till när jag gick förbi helfigurspeglar! Såg ju inte så tokigt ut! ;)

Fortfarande ganska lugnt på träningsfronten, har lagt om schemat och tänkt till både en och två gånger. Vill kunna träna året om- en livsstil. Inte köra på i ullstrumporna så jag blir övertränad efter 2 månader och då inte kan träna (där är jag nu). Frustrerande!!!!!!! Och när jag inte kan träna så blir det ingen ordning på maten heller. :/....
Jag SKA vara i mål i år!!

Så sant

Kategori: Allmänt

3 dagars

Kategori: Allmänt

vila på grund av den där jäkla överansträngningen! :( Jag har aldrig varit med om nå dylikt!! Jösses!! En liten dipp in i socker-dimman oxå nu under helgen, men i morgon är det nya tag igen!!!
Motiverade driftiga Anna ska tillbaka för det här ÄR det sista året som jag är överviktig!!!
Puss på er! ;)

Oscar 2 år

Kategori: Allmänt

Älskade charmiga busiga fina gullunge!!!! Även kallad bulldozer!! ;) Idag blir det ballonger och paket! :D Det händer mycket på två år!! Var tog min bebis vägen?!?

Överansträngning de Lux

Kategori: Allmänt

Ja här ligger jag, kan knappt gå efter torsdagens ben-pass. Så jäkla klantigt av mig!!
Jag som ville träna in min teknik på utfall!! Det blev 10 set! Ca 80 utfall/ben med 20 kilo på axlarna!! Sen blev det 10 set i benpressen, visserligen bara på 50 kg, men med många reps och bra tempo tog det oxå mycket!!!
Jättestolt över att jag klarade det, men återigen suddades gränsen mellan vilja och dumhet ut ordentligt! :( Jag kanske bara har gjort 80 utfall, totalt, i hela mitt liv tidigare!!!!
Förmiddagen igår gick någorlunda, men runt lunch hade jag så ont så jag skrek och grinade när jag skulle ta mig ur bilen! Blev soffan hela eftermiddagen....

Idag har jag inte provat mina ben. Ligger kvar i sängen och bävar inför att gå på toa och dagens måsten!
Har en liten födelsedagspojke här hemma, så det blir kalas och sen ska vi ut och äta med goda vänner ikväll! :) Bara hoppas jag kan göra allt!! :S

Trevlig helg på er!!


Blogg-latmasken

Kategori: Allmänt

Bet mig nog i början av veckan! ;)
Är lite bökigt här hemma just nu och jag mår lite konstigt. Ett molande illamående, återkommande huvudvärk bla...
Jag följer veckans tränings-planering. Men idag skippar jag nog löpningen... :/

Vägningen igår gjorde mig arg!! Står blickstilla på vågen! Morr!!! Jag tappar inte motivation och jag ser stora förändringar men jag bli som sagt ARG!! Jag vill inte väga över 80 längre! Jag är färdig med det!! ;)

Var ett skittungt zumbapass igår oxå. Trodde jag skulle svimma och spy samtidigt och svetten sprutar.
Jag tror jag mår svajigt på grund av min inre stress (och den ställer nog till det på vågen oxå). Något jag verkligen försöker jobba med!

Torsdag är iaf som vanligt ben-dag!! Jag och Hanna sticker till gymmet på eftermiddagen! Kommer bli stenhårt!! Vi ska lägga mest krut på utfall och benpress och sen lite curl och spark. Sen är planen att avsluta passet med att köra mage! Uj uj! ;)
Kanske bäst jag tar en stödvila nu! ;)

Grymt

Kategori: Allmänt

Ja idag var det riktigt roligt zumba-pass! Mycket energi och härliga låtar! Jag orkar verkligen mer nu!

Hade syster med familj på lunch idag och provade lite nya recept. Dom kommer i morgon!! :)

Har nu efter duschen suttit med en stoor kopp te och gjort veckans tränings-planering. Kommer bli en bra vecka. Har lagt in ett till löpar-pass för att det var så underbart att springa igår!! :)

Den delade bilden nedan är lite kul. Ser inte ens ut som samma person. Tjockis-bilden är sen innan förra viktresan. Jag var uppe på exakt samma vikt efter tredje barnet men då skämdes jag så fruktansvärt över att jag gått upp ALLA kilon igen så det finns INGA bilder sen dess....

Nu måste jag sova!! Viktigt med sömnen!!!
Peppkramar till er alla!!

Men herre jösses

Kategori: Allmänt

Är det verkligen meningen att jag ska ha sån här vidrig träningsvärk varje vecka?!? Bläsch hela dagen idag.
Verkar dock som att förkylningen har vänt. Peppar, peppar.
Det var så jäkla nära att jag struntade i löpningen idag. Mådde inte alls bra och så trött! Drog på det in i det sista men pallrade mig till slut ut vid 18:30-tiden.
Resten är ett enda stort lyckorus! Kändes hur bra som helst och efter 11,5 km var jag hemma igen och mådde mycket bättre!! :)

Strunt samma om det är CLA:n eller inbillning, jag orkar mer nu och så hade jag ny lista på spotify! Succé! ;)

Kram på er alla!!!

Fler bilder

Kategori: Allmänt

Bild från restaurangen och när jag håller i min viktnedgång! :)
(läs mer i inlägget under)

 

Tung dag

Kategori: Allmänt

Har varit trött idag. Inga större problem att ta mig till gymmet, trots vidrig träningsvärk, men väl där var det sjukt tungt!!! Ville gå och lägga mig å sova efter första setet typ! :/
Till slut blev det iaf dryga timmen för bröst och axlar. Skönt när det var gjort, dock. :)

Har fortsatt vara sjukt trött hela dagen, även om förkylningen är mycket bättre! Har inte kört kondition på två dagar nu så jag hoppas på att kunna springa i morgon! Längtar!!! Bara jag, musiken och asfalten under mina fötter!! :)

Kände på min viktnedgång idag. Stod å höll i dryga 30 kg en stund... Och NEJ jag vill inte ha dom kilona på min kropp igen!!!!!!

Nu på eftermiddagen tog jag och Erik med kidsen in till stan och gick på cowboy-restaurang. Första gången som vi vågade oss in i en restaurang med alla tre, men det gick riktigt bra!! :)

Nu blir det pepsi max och fångarna på fortet!

Smaklöst

Kategori: Allmänt

När jag vaknade kände jag varken lukt eller smak! SÅÅ tråkigt!! Tänk om det alltid var så, då skulle jag nog svälta ihjäl!! Totalt omotiverad till att äta. Blev iaf rester till lunch och havregrynsgröt till middag.

Åkte till gymmet i morse och körde ben med Hanna. Det är ju torsdag. ;)
Gick riktigt bra förutom att jag är lite grötig i huvudet av förkylningen.
Körde 100 kg x 10 reps i benpressen. Det är jag riktigt nöjd över! :) blev även bencurl, benspark och utfall. Puh!
Dom där jäkla utfallen alltså... Jag måste verkligen jobba både på styrkan och tekniken när det gäller dom!
Har ju en gigantisk rumpa att jobba på och då är utfall det bästa, jävligt nog... Nog för att den blir mindre och mindre, MEN den ska ju lyftas upp oxå!!! ;)

När benpasset var över fick magmusklerna sig en omgång innan jag stånkade mig hemåt igen... :)

Äntligen mätt!

Kategori: Allmänt

Tokmätt nu efter en rejäl frukost!!!
Hade inte vägning förrän kl 10 idag! Tiden gick vääldigt sakta och min mage kurrade som satan! Åt några nötter när jag klev upp, annars hade jag nog svimmat.
Tror jag har skrivit förut hur jag väger mig, men vi tar det igen för att motverka förvirring! ;)
Jag väger mig på hälsocentralen 1 gång i veckan. För att siffrorna inte ska stiga mig åt huvudet och jag inte ska fixera mig vid gram hit och dit för mycket så tar vi bort decimalen samt 1 kilo för kläder. Dvs om det står 84.3 så väger jag 83.
Idag stod jag kvar på 83 (även om decimalen blivit mycket mindre. Haha)
Det var bara två gram som skiljde mellan 82 och 83 (kan ju låta bli att ångra dom där jäkla nötterna nu) ;) . SÅ nu får ju jag för mig att jag borde klara -2 kilo till nästa vecka!! :) Nu kommer det i fortsättningen iaf bli vägning på onsdagsmorgnar kl 9.

Jag är mycket bättre i ryggen idag, förkylningen är dock snäppet sämre. Provar att zumba ikväll ändå, får se hur det känns...

Provade förresten en tröja i morse som jag köpte för en månad sen. Då kunde jag inte ha den, men det fanns ingen större strl och jag tyckte så mycket om den, så jag köpte den som målviktströja! ;P
REDAN IDAG satt den riktigt bra, strl 42!! :D

Vilodag

Kategori: Allmänt

Och tur är väl det! Min rygg är helt slut idag! Kommer knappt upp när jag böjer mig ner (lärde mig det den hårda vägen). Känner att jag inte har skadat mig, och att det sitter i musklerna.
Jag körde ju rygg på gymmet igår och sen ett pass Dance på kvällen. Där använder man sjukt mycket rygg! Den är trött idag helt enkelt!

Tillbaka till gårdagens pass! Jag har aldrig kunnat ta i allt ad jag kunnat ett helt pass. I zumban är det ju mer som intervall, dvs lugnare tempo och högre om vart annat. Här är det högt tempo hela passet och eftersom jag kunde koreografin så kunde jag verkligen ta ut mig! Helt sjukt roligt, dösvettig, glad och trött!! :) blev tom 2 stora flaskor vatten under/efter passet! Jisses!!

I morgon ska jag vägas! Är nervös!!

Igår fick vi leverans från mmsports. Mer proteinpulver och bars och så ett nytt kosttillskott. CLA, ska minska fettdepåerna, stärka immunförsvaret och öka uthålligheten. :) Vi får la se om det funkar. Värt att prova när det var bra pris iaf! Erik ska oxå prova...

Nu ska jag nog ta en eftermiddagslur.

Veckans schema

Kategori: Allmänt

Bara hoppas på att den förkylning jag känner, håller sig på avstånd!!

Dagen efter kvällen före

Kategori: Allmänt

Japp, men inget extremt betonghuvud här inte, bara trött (kom hem 03:15)! Drack inte så fasligt mycket, dansade desto mer! Fy satan vad det rann svett om mig.... Men det var roligt!! Jag dansar ju mycket på träning i veckorna men det är sjukt roligt att röja utan koreografi ibland! ;) Mycket glada människor och hög musik!
Innan krogen var vi på tjejmiddag! Jättetrevligt! Ceasarsallad och glada skratt! Grymt! :)

Var tvungen att ställa in löpningen i går morse pga min extrema träningsvärk i låren! Mycket ångest över ingen träning i kombination med fikabröd... Men nu är det ny dag och nya möjligheter! I kväll är det zumba igen!

Igår fick jag på mig ett par jeans i strl 40. Riktigt glad över det och köpte en snygg bolero på förmiddagen oxå! :)

Blir nog inte överdrivet många knop nu innan träningen! ;)

Vill inte röra mig

Kategori: Allmänt

Djävulsk träningsvärk i mina ben idag!! Vill inte ta ett enda steg!
Men jag har pinat mig själv hela dagen med att göra det jag hade planerat. :)

Gräsmattan fick sig ännu en omgång och sen körde ett intensivt pass för axlar och mage!

Sen var det dags att förbereda inför kvällen. Fixa 3-rätters och städa och dona. Blev riktigt bra allting och jättetrevligt sällskap!! Och barnen var lugna och snälla! ;)

Middagen bestod av:
Förrätt: jordärtskockssoppa med bacontopping
Varmrätt: baconlindad fläskfilé med ugsrostade rödbetor och palsternackor, blomkålsmos och kantarellsås
Efterrätt: bakelse gjord på proteinbollssmeten som botten, toppad med vispad grädde, bär och mörk choklad.

Riktigt nöjd med maten. Mums! ;)

Sova nu och hoppas att värken är mirakulöst borta i morgon så jag kan njuta av joggingrunda och tjejkväll!! :D

Fullt ös

Kategori: Allmänt

Jag har varit igång hela dagen idag!! Iväg med barnen i morse och sen direkt hem till den vild djungeln, oxå kallad vår gräsmatta. Efter nästan två timmar, och en massa svordomar och motorstopp, var jag färdig. Men jag ska klippa i morgon igen för att få ner det och få det snyggt!
Efter gräsklippningen blev det en snabbdusch och plock här hemma innan det var dags att hämta dom yngsta kidsen och få i mig lite mat!

Efter fix här hemma och matlagning åt familjen stack jag iväg till gymmet för att köra bröst och ben. Hade redan träningsvärk i skinkorna efter utfallen på zumban igår och nu är mina ben helt döda kan jag lova! :) Jag är inte så stark, men jag blir iaf starkARE! Maxade 12 reps på 80 kg i benpress, vilket jag är nöjd med! :)
Hem från gymmet, äta och in i duschen igen och sen iväg till stan för kvällsshopping.
Det var så mysigt att strosa runt på Ica maxi med lite musik i lurarna och handla till middagen i morgon.

Vill tacka dom människorna i mitt liv som peppar, motiverar och boostar min självkänsla varje dag!! Ni är guld värda!!

Tänk positivt, njut och kämpa!!

God natt

Bak-dag

Kategori: Allmänt

Ja idag har jag bakat större delen av dagen. Mums-limpor och GI-bullar och så provade jag ett nytt recept på långpannebröd. Allt blev riktigt gott! Sen hann jag med en snabb-städning av huset innan det var dags att kasta i sig middag och dra iväg på zumba. :)
Kändes lite konstigt att åka helt själv, men så blir det ibland.

Ser fram emot helgen nu och hoppas att det kommer bli lika roligt som jag tror!! Middagsbjudning på fredagen och tjejmiddag med utgång på lördag! Lovely! :)

I morgon är det torsdag och torsdag betyder BEN-träning!!! :D

Stolt

Kategori: Allmänt

Idag kom min älskade lilla sötpotatis hem överlycklig och berättade att han idag hade gjort 14 (!!!) sidor i nya matteboken!!
Min skolhatande, strejkande, pessimistiska (när det gäller skolan) fina pojke tyckte att det var roligt att jobba idag!!!
Stolt, stolt, STOLT Mamma!!!

PMS

Kategori: Allmänt

Idag har jag känt mig förbannad... Hela dagen! Det har gått från en molande konstant hunger till sötsug till en bubblande vrede med tillhörande trötthet och tjurighet! Skrämmer slag på familjen och mår skitdåligt själv av det!!
Om två veckor ska jag iaf göra ett försök i kampen mot PMSen. Jag ska börja äta en speciell sorts å-piller som man ska må bättre av... Jag hoppas verkligen det...

I morse var det vägning och vågen visade -1 kg. Känns okej men såklart inte helt nöjd... Som vanligt...

Ofta när jag har vägt mig så brukar jag passa på att äta nåt som jag har längtat riktigt mycket efter i veckan. Det behöver inte vara något onyttigt, men oftast är det ju det... Känns bättre att äta det då eftersom det är långt till nästa vägning. ;) Idag blev det baguette och mörk choklad. Mmmmm!!!

Under ca 2 timmar idag mådde jag riktigt bra för då pratade jag med fina L i telefonen. Det är en otrolig spridning på samtalsämnen när vi pratar kan jag lova! Haha! Och jag har alltid ont i mina käkar efter samtalet pga allt skrattande!! <3

Funderat mycket idag på upplägg utav träningen. Skulle ju behöva få in en vilodag (har tänkt mig tisdagar) men det är svårt eftersom det är 7 pass (förutom promenader) som jag vill få in på en vecka. Men jag tror jag har kommit på en lösning. Uppdaterar mer om det senare. Ska klura lite till först. :)

Dagens träning satt långt inne pga PMSen. Ville bara smälla till någon på käften och sen gå och sova!!!
Men sent om sida pallrade jag mig ut på en pw-uppvärmning och när jag kom hem körde jag rygg, biceps och triceps. Inte alls lika roligt hemma som på gymmet men jag är väldigt glad att det blev av!!... Annars hade jag nog varit ännu argare i morgon...

Veckans träning

Kategori: Allmänt

:)

Puh

Kategori: Allmänt

Ganska nyligen hemkommen från ett dance-aerobicpass. Så jäklarns roligt och såå jobbigt!! Plaskblöt hela jag! Haha
Har haft nya skorna både idag och igår. Har känts bra, bäst igår och lite mindre bra idag. Vi rör oss mer i sidled på aerobicen så då blev det lite jobbigare för fötterna.
Blev en promenad på förmiddagen och en massa röj här hemma innan jag äntligen fick lunch!! En enkel, men ack så god laxwok! :)
Svårt att få till gym-träning den här veckan så jag får nog köra styrka hemma den här veckan! :/
Sen har gubben två jobb framöver så han lär man väl inte se skymten av... Blir nojjig att jag inte ska få till träningen då!!!!!!

I morgon bitti är det vägning igen. Åter igen en dag för tidigt pga dubbelbokning. Har slutat hoppas på vågen nu men inte tappat motivation, även om jag har varit väldigt sugen på att småäta några dagar nu. Hate it!! :(

Ska snart krypa ner, nyduschad, i renbäddad säng! Lovely!

Zumba-dags

Kategori:

Ja snart blir jag hämtad till dagens pass! Ska bli skoj! Har varit å shoppat lite idag så det blev nya tränings byxor och sport-bh. :) och så har ju nya zumbaskorna kommit oxå! Får la se hur dom känns! :) Rapport utlovas!

Milen

Kategori:

Idag ville jag chocka kroppen lite vid löpningen. Den är ju van med att jag springer ca 6km varje gång. Men idag, med mitt nya fina vätskebälte, siktade jag på 1 mil. :)
Efter ca 5 km kom en stor endorfin-våg och få kändes det verkligen som jag kunde springa hur långt som helst! Svårt att trovärdigt beskriva hur underbart det är för personer som inte har upplevt det! :)
Fördelar med vätskebältet, som jag fick av Erik i present, var förutom att det var toppen att få skölja munnen och dricka lite ibland, man förbrände ju lite extra när man bar på extravikt och så var det lättare att hålla fokus på en bra hållning och hålla magmusklerna spända! :)
När jag kom hem var jag lyrisk! 11,47 km hade jag sprungit.
Jag har bara sprungit så långt som 1 mil en gång förut. Då gjorde jag det på 1 timme och 25 min.
Idag sprang jag milen på 65 min och det är jag mycket nöjd med! Tiden ska dock förbättras mer och mer såklart!

På eftermiddagen kom nära och kära och firade min födelsedag i efterskott. Jag fick bl.a. 2 vackra orkidéer! Min favoritblomma och det verkar som att dom gillar mig oxå! Blommar jättemycket nu här hemma! :) Sen fick jag ett träningslinne, 300 kr på intersport en duk som mamma vävt och en vacker glasskål! Jättenöjd! :)
Och nyttigt fika hade jag oxå. Serverade mina goda gi-bullar och så gjorde jag proteinbollssmeten och plattade ut den till en botten. Sen la jag vispad grädde, vindruvor och lite hackad mörk choklad på! Mums!! I stället för tårta! Men jag glömde såklart knäppa kort på den...

I går bloggade jag inte pga att både appen och datorn tydligen inte ville att jag skulle göra det! :P
Jag och Erik körde axlar och triceps på gymmet. Det var ett bra pass men ingen av oss tyckte det gick superbra och jag blev förbannad när jag inte orkar det jag vill och då blev jag negativ om allt på min kropp igen....
På kvällen blev det restaurang (utan efterrätt) och bio. Rekommenderar varmt The dark knight rises!

Nu blir det lördagsmys med min stora lilla kille, "Ille"! <3