Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Kämpar...

Kategori: Allmänt

...med att hålla pointsen idag! Igår gick det riktigt överstyr, tyvärr = ÅNGEST!  :(

I morgon SKA jag hinna både springa, städa och laga en massa mat! Grannarna kommer nämligen på middag i morgon... Då ska jag servera Ostfylld kycklingfilé med potatis och smal bea-sås-7,5p- och till efterrätt blir det maräng-pavlova med vaniljvisp-4p-!...En helt vanlig måndag! Hi hi   

Börjar redan nu bli nervös inför jobb på tisdag. Har fått tim-anställning på en Herrgård här på orten. Jag har inte jobbat på så många år, och det är faktiskt lite skrämmande!!!

I övrigt har det varit en lugn dag. I matväg har det blivit köttgryta och ris -8p- till lunch och böngryta m en smörgås -4,5p- till middag.
Storasyster med familj hit på em och grattade i efterskott. Jag fick 200 kr på Lindex!! :) Mamma och svärmor har även varit hit på snabbvisiter och kikat på Maison. :)


Snygg stil va?! Kan det verkligen vara skönt att sova så?! :)



Nu väntar nattning och diskning innan jag ska styrketräna och duscha!

Ha en trevlig kväll alla!


//Anna

Nya klockan...

Kategori: Allmänt

...ja här är då klockan som jag har köpt! Kändes lite overkligt, för inte nog med att den passade, den var för stor så dom fick ta bort två länkar på den! :) Har som sagt haft för feta handleder så länge jag kan minnas!

Lillen sover..

Kategori: Allmänt

...lugnt i sin korg! Har gått jättebra att ta hem Maison. Han har varit jättelugn. I bilen var han alldeles tyst och somnade nästan. Och väl hemma tog han sig en liten utflykt i vardagsrummet innan kollade in kattlådan, sen åt han lite och nu sover han alltså.... :)

På förmiddagen har jag och barnen varit i Valbo köpcentrum. Var på leksaksaffären först, sen blev det en stros, innan det blev skor till sonen och sist zoo. Jag hann med att köpa en klocka (bild kommer) för mina födelsedagspengar oxå. :) Har aldrig i mitt vuxna liv ens tittat åt en klocka pga övervikten och att jag därför inte har fått på mig en enda!



Erik jobbar 12-timmars nätter nu i dag och i morgon. Och då är det VÄLDIGT svårt för mig att träna. Och när jag inte kan träna så kommer dom DUMMA tankarna! Dvs - ÄTA!!!! Sugen på precis ALLT som är fel. Och jag vill inte ta av mina motionspoints, men börjar nästan fundera på att ge efter bara för det vidriga SÖTSUGET!!!....USCH!!!

...............

Kategori: Allmänt

...Bidde ingen joggingtur!!... Har varit en jobbig kväll...
När vi gick ifrån svärföräldrarna strax efter sju ikväll så kom det en lös hund springande.Vi fick tag i honom och kopplade honom med vår hunds koppel...Han fick lite mat och vatten och massa kärlek, under den korta stunden han var hos oss!  Man ville inget annat än att ha honom kvar! Såå go! Och vi visste att han INTE har ett bra hem! (alkoholister som struntar helt i honom) Han gick i vår rasthage en stund och vi ringde polisen som vi visste var inblandade sen tidigare, men fick vi någon hjälp?!?! ICKE! Vi var tvungna att ta honom tillbaka till det hemska stället där han inte får någon kärlek eller omtanke över huvudtaget!! Det skar i både mitt och Eriks hjärta när han tittade förtvivlat på oss!! Jag vill inte bli lämnad här! - sa hans ögon (och beteende). Att man inte kan göra mer!!!!!! :(

Krama om era djur en extra gång ikväll och ägna en tanke till dom som har det svårt, dom som inte har bett om att bli illa behandlade! 


Tänker på dig, Goliat!

-Over and out-

kallt och rånigt...

Kategori: Allmänt

...ute så det blir ingen simning idag!! BURR!!! :( Men jag ska hinna ut och springa ikväll innan Erik sticker iväg till jobbet (natt igen).

Har ju varit och tittat på Maison nu på förmiddagen och nu väntar vi på att dottern ska vakna så ska vi gå till svärföräldrarna på middag!

Blev en fryst VV-låda til lunch. Det var en kryddstark kycklinggryta med ris och några få bönor (man tycker ju att det ska vara mer grönsaker i en sån där låda, men men). Jag blandade i 45 gram mini-keso för att det inte skulle vara för starkt. Helt okej faktiskt! -5,5p-

På "återseende"

MAISON!...

Kategori: Allmänt

...ja så ska vår lilla kisse heta, som vi ska hämta i MORGON!! Behövde inte vänta så länge som vi trodde! Såå söt kille! Och jag är såå kär! :)


Han är svart-grå till färgen (hoppas det kommer ännu mer grått), halvsiames och har mycket av siames-utseendet (som jag bara råkar älska)! :)
Ska bli spännande med katt igen. Var längsedan!!

förväntansfull...

Kategori: Allmänt

ja jag vet inte om det är jag eller sonen som är mest förväntansfull!! I morgon förmiddag ska vi nämligen åka och kika på en liten kattunge! Ska bli roligt och vi hoppas förstås på en ny liten familjemedlem inom några veckor! :)

I morgon ska jag oxå simma för sista gången i år. Badet här på orten stänger för säsongen på lördag, så jag SKA bara hinna med ett sista dopp! Tänkte springa före oxå, det är extra skönt att dyka i då!

Idag har jag haft lite dålig fantasi till mat, det blev potatis med kycklingfilé och yoghurtsås till lunch -4,5p- och makaroner med köttfärssås till kvällen - 6p- Hade läst för ett bra tag sen att det är gott att blanda i riven squash i köttfärssås (tror jag läste det på VV´s forum) och idag låg det en sån i grönsakslådan och "skräpade", så den fick åka med! Smakade inte jättemycket men det blev drygt och matigt så det är absolut inte sista gången jag gör det! Känns ju nyttigt oxå! :)

Nej, nu ska jag köra en bloggrunda innan det är dags för Hell´s kitchen på tv!

Ha det gott alla!!

Gogubbe!!...

Kategori: Allmänt

...I dag på förmiddagen så var jag, Erik, dottern och hundarna ute på en promenad. Då mötte vi en fd granne till oss, en äldre man i 70-årsåldern. Han har alltid varit pratglad över både hundar och barn och är jättetrevig. Sen vi flyttade för snart två år sen så har vi mest bara hejjat på varann på ica någon gång ibland. Men idag så stötte vi alltså ihop på gatan! :)

Då säger han (med finsk brytning):
-Nämen! Det är ju du!!! Grattis! (Och ger mig en jätte-kram) Du är en helt ny människa! Så vacker du är!! (jag blev alldeles rörd)
När vi efter ett ögonblick skiljs åt, hinner vi bara någon meter så ropar han på Erik och vi vänder oss om.
Då säger han:
- Du har haft tur du!
Erik säger:
- Ja det har jag!


Ha ha! Jäkla gogubbe alltså!! Han förgyllde hela min dag! :)



bra mat o motions-dag...

Kategori: Allmänt

...ja idag har det varit bra. Böngryta med bröd till lunch - 7,5 p - och potatis och kesoröra med räkor till middag - 4 p-  och nyttiga mellanmål med tex kanelknäcke med färskost eller frukt!

Innan vägningen idag så var jag ute på motionsrunda. Gick först en längre runda och sen sprang jag en kortare sväng. Så med dagen är jag nöjd!
Har dock en ryslans träningsvärk i armar och ben efter styrketräningen igår! :)

Barnen och jag har precis kommit hem från sonens fotbollslekis, så nu är det duschning och nattning på gång. :)

Ha det gott!

Vägningen...

Kategori: Allmänt

...gick okej. Jag är nöjd med tanke på att jag VET vad jag har stoppat i mig under 2,5 dagar denna vecka!!! :)


- 0,3 kg stod vågen på!

"hörs" mot kvällningen...

Ha ha..

Kategori: Allmänt

...jag har verkligen INGA muskler!! 

Har precis tagit mig igenom en tränings-dvd med en hel del styrke-övningar. Och under det här året har jag ju verkligen koncentrerat mig på att bränna fett, men nu börjar det ju faktiskt bli dags att bygga lite muskler också...

Böngryta 3,5 p/port

Kategori: Recept

 
4 ordentliga port.


Ingredienser

1 stor squash, skuren i bitar
1 klyfta vitklål, strimlad
3 vitlöksklyftor, hackade
chilipeppar, efter smak
800g kokta bönor, gärna konserverade av olika sorter
4-8 dl grönsaksbuljong (beroende på hur mycket vitkål du har i)
rikligt med persilja, hackad
1-2 tsk majsstärkelse (beroende på hur mycket buljong du har i)
salt, peppar

1. Fräs squash, vitkål, vitlök o chilipeppar i en fettfri panna, häll över i en stor kastrull. Tillsätt bönorna, buljong och persilja. Låt det koka ca 5 min under lock.

2. Blanda majsstärkelsen med lite vatten och blanda i. Smaksätt med salt och peppar om det behövs.


Bröd, ris eller couscous är gott till. Glöm inte att lägga till points.

Ångest...

Kategori: Allmänt

...över allt unnande (dumma socker) och lite för lite motion (dumma förkylning). :( I dag skulle jag kunna springa men nu är jag ensam med barnen så det går inte. Ska prova en tränings-dvd ikväll, fast jag inte gillar sånna, behöver dock träna styrka iaf...Måste köpa en ny crosstrainer innan vintern kommer oxå. Blir ju svårare att ta sig ut och springa i snön, då är det bra att kunna träna hemma....

VÄGNING I MORGON!!! HUR SKA DET GÅ??!!!

Nu börjar det bli lugnt...

Kategori: Allmänt


...i stugan! :) Gästerna har gått och jag är jättenöjd. Fått en del pengar till kläder (som behövs när man bygger upp en ny garderob) och så fick jag viktväktarnas pointsvåg, som jag ska försöka lära mig förstå mig på! ha ha

Sen har jag fått 3 buketter med rosor (ÄLSKAR rosor)!! Så nu ser det så fint ut här!

Erik jobbar eftermiddag och det är ju alltid lite tråkigt... Och jag har överstigit mina points idag igen. (kanske "tillåtet" på födelsedagen men känns iaf inte bra) Första gången jag har slarvat ordentligt i 2 dagar SAMMA vecka! Kanske får förbereda mig på mitt första + på vågen på onsdag... Erik försökte "trösta" mig med att säga att det är okej om jag får det, har ju faktiskt gått så HIMLA bra detta år, och det håller jag ju med om...men jag kommer må jättedåligt ändå!!! BLÄ  :(

Nu längtar jag tills Erik kommer hem så han kan äta upp bullarna som blev över, så att dom slutar ropa på mig ifrån köket!!!

Nu måste det bli ordning igen!!

Min ros

Kategori: Allmänt

..ja denna ros finns på vår gård. Och jag har gått och väntat på att den här knoppen ska slå ut....och så gör den det, på min födelsedag!! :) Då blev jag glad, så jag var tvungen att ta ett kort på den!

i dag..

Kategori: Allmänt

...är det min födelsedag! :)

Hemma igen!

Kategori: Allmänt

Hemma igen! Det har varit riktigt mysigt! Vi behövde det där! Det blev  filmen "Love Guru" -riktigt rolig faktiskt!

Nu är det kvällsmat (jag ska äta lite gröt, har hållit mig mätt hela dagen av hotellfrukosten) :)
Sen ska jag börja plocka och städa lite. Kommer ju en del släkt i morgon och vill ha kaffe och se hur långt vi har kommit med rusten :)

Efter det ska jag natta barnen och ut på promenad (ALLDELES för många points igår)

Packar lite...

Kategori: Allmänt

... ja man ska ju göra det oxå..Blir ju en del när både hundar och ungar ska iväg även fast det bara är för en natt. :)

Lite besviken just nu, för vi hade tänkt att gå på bio idag (vi har ALDRIG varit på bio tillsammans) och se filmen Hancock med Will Smith. Men nu har dom slutat visa den på filmstaden. :( Vi får se hur det blir.
Glad över att det inte regnar iaf, då kan det bli en romantisk promenad iaf.

Vi åker vid lunch så det är väl bäst jag sätter fart! :)

Kramar/Anna

Solskensbullar

Kategori: Recept

OBS! DETTA RECEPT ÄR INTE VIKTVÄKTAR-VÄNLIGT!!! :) (Min käre make som ÄLSKAR dessa bullar och har "beställt" dom)

24 st

ingredienser

1 pkt (50 g) jäst för söta degar
100 g smör eller margarin
3 dl mjölk
½ tsk salt
1 dl socker eller vit sirap
2 tsk kardemumma
ca 9 dl vetemjöl

Fyllning

minst 2 dl marsán-eller vaniljkräm


1. Smula jästen i en bunke. Smält matfett i en kastrull på svag värme. Tillsätt mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör så den löser sig.

2. Tillsätt salt, socker eller sirap och kardemumma. Tillsätt 2/3 av mjölet

3. Arbeta degen kraftigt ca 8 min, tills degen blir blank, smidig och släpper från kanterna. Jäs under bakduk ca 30 min till dubbel storlek.

4. Arbeta ihop degen och ta sedan upp den på mjölat bakbord. Tillsätt mer mjöl om det behövs och arbeta degen smidig.

5. Dela degen i två delar. Rulla ut en bit deg till en längd och dela den i 12 lika stora delar. Rulla till släta bullar. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa 15 min.

6. Häll vaniljkräm i en spritspåse (det går att använda sked också). Gör en grop i mitten av varje bulle och fyll den med kräm. Låt bullarna jäsa ytterligare ca 10 min. Värm ugnen till 250 grader.

7. Pensla bullarna med uppvispat ögg och grädda mitt i ugnen i 5-10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under duk. Innan servering penslas bullarna med smält smör och doppas i strösocker.

HJÄLP!!!!!

Kategori: Allmänt

...Ja, mina kläder som jag beställt kom ju som sagt idag, och när jag tog upp den här tunikan ur påsen sa min son:
-Å mamma vilken fin tröja!
-Tack, sa jag och satte på mig den
När jag väl hade den på tittade han på mig igen och smålog, men sa helt gravallvarligt till mig:
-Du ser ut som en KO!

Så nu är frågan till er kära stilmedvetna bloggläsare!! SER JAG UT SOM EN KO?? SER JAG STOR UT I DEN?? ÄR DEN FUL ELLER FIN?? SKA JAG SKICKA TILLBAKA DEN ELLER INTE???

JAG VET VARKEN UT ELLER IN EFTER DEN KOMMENTAREN IAF! HA HA Snälla hjälp mig!! :)




Natti natti

EN "DAGENS" HAR JAG JU LOVAT!..

Kategori: Bilder

          

Mina nya kläder från Haléns kom idag, skjortan är kritstrecksrandig (syns lite dåligt) och så är det svarta stretchjeans. :)

SENT...

Kategori: Allmänt

...attans vad sent det blev idag innan jag kunna sjunka ner vid datorn. Dagen har varit fullspäckad av massa olika saker...Började dagen med bullbak iaf, så nu har jag det gjort! :)


Sen har jag haft lite "ensamtid" med sonen, vi var till biblioteket, affären och badet alldeles själva! Det tyckte han var mysigt. Kan ju faktiskt vara skönt att ha mamma för sig själv ibland!

Sen har jag målat idag igen, äntligen färdig med fönstren! :) Till slut (typ vid 21:30) fick jag äntligen till en promenad oxå, men nu är jag helt slut vill jag lova. I morgon blir det lugnt på förmiddagen och vid lunch bär det av till hotellet! MYSIGT! :D
 
Ha det gott//Anna

Ps. Svar till Saras fråga: Sandvikterna har jag köpt på RUSTA. :)

I MORGON...

Kategori: Allmänt

...får jag nästan "snoffsa" till mig lite så det blir en dagens... ha ha... Var ju ett tag sen!

förkyld...

Kategori: Allmänt

...ja, det blev jag under natten! :( Då kan jag ju inte jogga!!! Hoppas bara att jag inte blir däckad till helgen då jag och Erik åka bort på lite "ensamtid"!!!

Idag har det varit en lite underlig dag med alldeles för mycket städande!... Hann inte med något bullbak heller som jag hade tänkt mig idag. Det får bli i morgonbitti istället...

TACK SÅ JÄTTEMYCKET FÖR ERA KOMMENTARER!! DOM VÄRMER SOM ATTAN OCH RÖR MIG NÄSTAN TILL TÅRAR!!!!!!! TACK TACK TACK


Heltäckningsmattan ligger nu på plats och ska tejpas i morgon och det är bara sista omgången på fönstren plus lister som är kvar sen. Kan inte fatta att vi ska möblera snart!!! :)

Idag blev det kasslersås o pasta till lunch - 5,5p- och hemmagjord pizza till kvällen -7p- Helt okej men inga "WOW-måltider".

Nu är det snart nattning av barnen och sen ska jag nog bara ta det lugnt. Tror jag har ont överallt.....

Ha det gott!!//Anna

SHIT!!!...

Kategori: Allmänt

...VÅGEN STOD PÅ 76,4!!!! JAG FICK MIN 12:E STJÄRNA OCH HAR SAMMANLAGT GÅTT NER 36,5 KG!

Hade gått ner 3,3 kg sen förra gången (under sommaren, kan man säga) Och jag är jätteglad och nöjd! Firade det hela genom att köpa ett linne i strl MEDIUM!!! Ha ha


Har målat i ett par timmar och sedan nattat barnen. Nu ropar soffan och myskläderna på mig. Ska kura ner mig med en god fruktsallad!!


Kram på er och TACK så jättemycket för peppande kommentarer!!!!

I DAG...

Kategori: Allmänt

...fyller min storasyster 29 år!! GRATTIS!!! :) och min lillasyster börjar sitt TREDJE år på gymnasiet (vart tar tiden vägen??)!!!!!


snart dags...

Kategori: Allmänt

...att ge mig ut på dagens joggingrunda. Inte jätte-taggad idag pga allt målande. Ont i rygg och huvud, ryggen pga av tokig ställning medan jag målar och huvudet pga att jag använder lackfärg.

MEN
inget kan få mig att låta bli träningen, speciellt INTE dagen före vägning!!! Ska bli så spännande i morgon och skönt att komma igång med regelbundna VV-möten! Har ju tagit det lite lugnare under dom här senaste sommarveckorna (vill ge huden lite tid), men jag hoppas och tror iaf att det blir ett minus som jag är nöjd med! Förra gången jag vägde mig var vecka 28, den 10:e juli och då stod ju vågen på 79,7. Det var ju i Gävle så jag har inte vägt mig på "rätt" ställe (Tierp) sen vecka 26!!! Då vägde jag 81,2! Så jag hoppas att Karin ser lite skillnad på mig iaf ("min" konsulent) :)

Väger mig på förmiddagen men kommer nog inte hinna skriva något här förrän mot kvällen. Massor att göra i morgon! Det ska handlas, städas, målas, lagas mat, sonen ska på fotboll mm mm

I dag blev det lövbiff med potatis till lunch och gröt till kvällen (alltid gröt till middag dagen före) :D

Nu har barnen somnat in så nu kan jag smyga mig ut och flåsa lite, hi hi

Ha det så gott!!//Anna

Ps. Wish me luck tomorrow!!!!

Rapport...

Kategori: Allmänt

..Nu har jag målat och donat en bra stund. Nu måste jag köpa mer färg innan jag kan fortsätta. Vi hade tänkt att det skulle vara färdigt i gillestugan till på måndag då jag fyller år, men vi kommer nog inte hinna möblera innan :( Allt tar ju mycket längre tid än vad man tror..

Precis ätit middag, kör stenhårt på min kasslerbit som aldrig vill ta slut.. :) 90 gram kassler m 160 g potatis och yoghurtsås - 4,5 p- både till lunch o middag

Nu är det snart dags att bada och natta barn, innan kvällspromenaden och innan Erik sticker till jobbet (nattvecka, suck).

I morgon är det dags för jogging igen!...

Ha det gott//Anna

Glassfri...

Kategori: Allmänt

...Nu ska det bli ännu mera ordning. Har varit alldeles för mycket glass på sistone. Så den här veckan ska vara glassfri!!!

Ska hålla mig ganska långt från onödiga saker hela veckan med tanke på vägning på ONSDAG och resturang o hotell på lördag! :) Tänkte jag skulle hålla ungefär 20 points/dag (får ju äta 22)... Nu är det SKÄRPNING för Anna! :)

Nu ska jag fortsätta med lite ansökningspapper...

På återseende...

//Anna

Burr..

Kategori: Allmänt

...här sitter jag och fryser...som vanligt nu för tiden. Dom enda nackdelarna jag kan komma på med att gå ner mycket  i vikt är:
1. Ja, att jag fryser som attans hela tiden!!
2. Att jag får så ont i rumpan när jag sitter på golv eller hårda stolar, jag borde ha en kudde fastknuten där bak. :)

Men men, det är ju nackdelar som jag lätt "står" ut med. Bagateller om man jämför med överviktens alla problem. Både psykiska och fysiska!! *huga* kommer aldrig tillåta mig själv att vara så elak mot min kropp igen!!!!

Till kvällen blev det kycklingfilé m potatis o bea-sås - 5 points GOTT!

Snart dags för nattning av förkylda barn, sen ska jag maskera en spegel som ska få ramen ommålad i morgon. Sen blir det nog nersänkning i soffan!!! (med massa tröjor och filtar)

Kram o god natt/Anna

Jo, ska ju klippa mig i morgonbitti oxå...får se om det blir någon stor förändring...

Mysigt...

Kategori: Allmänt

...och trevligt igår!! :) Otroligt ovant att kunna sitta och prata och spela lite kort efter att barnen somnat...Annars åker man ju alltid hem vid 19-tiden för att lägga barnen! :) Tack söta mamma och pappa för god mat och frukost!!

Det var inte svårt att låta bli tårtan heller för jag var så attans mätt efter maten, åt mest bröd men det är ju verkligen det jag saknar just nu!! Härliga varma, nybakade baguetter! Mmmmmm!!

Grattade storasyster Mia igår också, hon fyller egentligen på onsdag men då är dom på semester...Hon fick 8 nr av en inredningstidning av oss.
Nästa år fyller hon 30 och jag 25...Nu i november fyller lillasyster Maja 18 år, så till nästa höst planeras en spa-resa till Tallinn för oss tre!! KUL!! :D


3 Systrar och en bebis! :)
Hoppas att det snart kan knäppas ett familjekort där vår bror och våra föräldrar oxå är med! Skulle vara riktigt roligt att ha!


Joggingturen ut till föräldrarna igår gick jättebra och jag hade ett leende på läpparna nästan hela vägen... Lite träningsvärk idag för det blev mycket på asfalt igår + att jag har sprungit rätt mycket den här veckan! Idag blir det vila!

Ganska nyligen ätit lite lunch: I dag blev det 90 g kassler, 6 msk Mila mat extra, lök, champinjoner, tomatpuré, vitlök,svartpeppar och kardemumma, till den såsen blev det 135 g kokt pasta =6 points

På återseende
//Anna

Inom kort..

Kategori: Allmänt

...är det dags att åka till mina föräldrar! Ska väl dock packas och donas lite först. Jag kommer nog att springa ut till dom ca 6 km (hoppas det finns varmvatten till en dusch när jag kommer dit). Ska egentligen inte jogga förrän i morgon, men har så dåligt samvete efter popcorn och glass i går kväll!

Måste säga att jag blev JÄTTEGLAD över kommentaren ända från Australien! Ser fram emot att träffa er när ni kommer hem, Tommy och Emma!!! Ni måste ha otroliga minnen för livet!! :)

Håller igen på pointsen nu på förmiddagen som jag skrev igår. Åt 4 (fil, flingor o en smörgås) till frukost och ska äta 2,5 till lunch (gröt). Då har jag 15,5 att göra av med middagen! :) ...Men tårtan står jag över!!!

Ha en trevlig lördag!!/Anna

suck...

Kategori: Allmänt

...SÅÅ trött på regn nu!!! Hur mycket kan det egentligen finnas däruppe??! :)

Sprängande...

Kategori: Allmänt

...huvudvärk, just nu! Jag minns inte när jag hade ont i huvudet senast!! Inte skönt!

Nu har jag och barnen precis ätit (Erik jobbar) Barnen fick lite rester av gårdagens stuvade makaroner med lite korv och lite hamburgare. Jag åt gröt till kvällen, det var längesen och riktigt gott faktiskt (ja jag är lite konstig) :)
Till lunch åt övriga blodpudding medans jag höll mig till VV-korv med potatis o yoghurt-sås. Jag tycker väldigt mycket om blodpudding men det är lite "dyrt" i points och därför tycker jag inte att det är värt det...





I morgon ska vi pressa in (nästan) hela familjen hemma hos mina föräldrar och ha kräftskiva. Vi är ganska många, fast vi bara är dom närmaste. Lite kräftor, räkor, bröd o paj blir det iaf, så det gäller att hålla igen på fömiddagen så man kan unna sig lite (framförallt bröd o paj jag syftar på).
Det ska bli riktigt trevligt och vi kommer förhoppningsvis sova kvar i tält :) Men regnar det så blir det inomhus! Hihi
Tyvärr så kommer inte "lille"bror (kallar honom det fast han är 3 år äldre)!! Miss you!!!

På eftermiddagen har vi haft besök av vänner som var jättekul! Speciellt när regnet öser ner!
I dag har jag även ringt och bokat hotellrum till nästa helg, då jag och Erik ska ha mys med bio och mat! Slår ihop firandet av min födelsedag och vår 1-åriga bröllopsdag.

Nu är det snart dags för "mys-fredag" med barnen...Vi ska titta på Bolibompa och äta lite gott!

Ha det gott//Anna
Ps. längtar verkligen med spänning till onsdag, då det ÄNTLIGEN är vägning igen!!!

PUH...

Kategori: Allmänt



Nog för att dom sa på nyheterna häromdagen att man lever längre när man joggar...men idag trodde jag att jag skulle avlida, vill jag lova! :) Inte nog med att jag utökade min runda med 25 min, jag joggade oxå på förmiddagen och det brukar jag så gott som aldrig göra. Fått för mig att jag har mer näring och ork i kroppen när jag springer på kvällen när jag har ätit riktig mat, istället för bara frukost.
Ja ja, jag är riktigt nöjd ändå, att det gick så bra. Och det är SÅ KUL att springa terräng!!!! :)

080814...

Kategori: Allmänt

...Joggingen gick bra igår, men jag tror jag klarar ännu mer så jag ska försöka hitta en bättre runda till nästa gång! När jag kom hem från joggingen så gjorde jag en mumsig fruktsallad...det var längesen!!


I dag har jag och barnen varit och hälsat på kompisar i Hedesunda! Det var jättetrevligt som vanligt! När vi kom hem gjorde jag falukorv med stuvade makaroner till maken och barn och till mig slängde jag ihop en skinksås med 6 msk Milda mat extra, persilja, peppar, aromat, vitlök, lite tomatpuré och  40 gram skinka. Blev riktigt gott. Till det tog jag 135 gram kokt pasta


5 points!

På eftermiddagen kom mamma förbi en sväng och hälsade på, sen diskade och dammsög jag (såå less på hundhår!!!) och till sist var det ÄNTLIGEN dags att sätta upp hatthylla mm i nya fina hallen!! *glad*


Blev ingen simning idag. Hanns tyvärr inte med! :( Sen var det ju lite småkyligt oxå!

Hoppas alla haft en bra dag!!

Kram och god natt

Shoppingdag...

Kategori: Allmänt

...Ja idag var vi in till  i uppsala. Där köpte vi två lampor, en himlans massa lister (fast det fortfarande några kvar att inhandla) samt en stoor heltäckningsmatta!! Det kommer bli såå fint här hemma och det är så roligt att det börjar närma sig! Längtar verkligen! Känns lite overkligt att vi ändå är så nära, för den delen av huset som vi rustar nu (ca 40 kvm) där har vi aldrig bott (och vi har bott här i snart 2 år)...så det är spännande som sagt!

Det blev lunch på och där åt jag ett Delifresh Kycklingmål (8,5 points) Första gången jag provade den burgaren och den var riktigt god. Ett annat bra alternativ till pointssnåla rätter på MAX är Delifresh Slimmål (8 points) Också helt okej men lite starkare för det är tomatsalsa på den!

Så nu är vi hemma och har bubbat in allting och hämtat hundarna och sonen hos svärmor och svärfar (dottern var med till Uppsala) Lillkillen hade fått upp en pinne strax under ögonbrynet på dagis idag, det hade kommit en del blod och han är lite uppsvälld, men det ser inte så farligt ut!! Vad är det egentligen med småkillar och pinnar!! Ett fenomen, det är vad det är! :)

Nu är det snart nattning och sen blir det joggingrunda ikväll! Ska ta en lite längre tur idag och testa min kondis tänkte jag!! Hörde förresten på radio idag att om man regelbundet joggar, lever man längre!! Man minskar risken för hjärt-kärlsjukdomar samt Alzheimers. Plus att man HALVERAR risken att dö i förtid!!!! Tycker jag låter riktigt bra!!

I morgon hoppas jag att jag hinner simma, gäller ju faktiskt att passa på med det nu, för vårt bad här på orten stänger för säsongen den 31 augusti...

Ha det gott alla!! Kramar från mig!! :)

Annas tonfisksås 1,5p/port

Kategori: Recept

Grundreceptet för den här såsen finns i Viktväktarnas Power start-häfte, men jag har utökat och gjort om lite! :)

Ingredienser:

3 stora morötter
1 zuccini (hur det nu stavas)
1 purjolök eller 1 stor gul lök
500g krossade tomater, gärna smaksatt
2 burkar tonfisk i vatten
lite vatten
salt, peppar
ev lite honung
ev vitlök


Grovriv grönsakerna och stek i torr teflonpanna. Blanda i övriga ingredienser och låt puttra en stund. Det här räcker många till många portioner och passar till både potatis, ris och pasta.

Oj oj oj...

Kategori: Allmänt

...Som sagt så springer dagarna förbi! :) Men nu har jag landat litegrann framför datorn och skickat iväg anmälningar till hundutställning om en ca en månad! Ska bli kul men med tanke på hur hundarna ser ut för tillfället så är det bara en rolig grej för att det är på hemmplan! :)

Ska snart natta barn och sen blir det nog en promenad.

Joggningen igår kväll gick långt över förväntan, har aldrig gått så bra på asfalt! (vågade inte springa i skogen, ÄR ju mörkt om kvällarna nu!)

I dag har jag ätit tonfisksås för tredje dagen i rad och är ganska så less på den. Så nu har jag fryst ner resten, blev två matlådor så det är ju bra!
Till middag blev det sötsur gryta med ris (receptet finns här på bloggen) och sallad!

Jag och dottern var till Lidl och handlade på förmiddagen, förutom allt nyttigt och nödvändigt hittade jag en glass som är väldigt lik GB:s Solero och bara 2 points!! Mums!! Sen hittade jag chokladskorpor för 0,5 p/st. :)


Jaja nu är det dags för lite nattning mm. I morgon åker vi och köper ännu mer lister samt en stoor heltäckningsmatta!! SNART(!) är det färdigt!!! (iaf med det vi håller på med just nu, man blir ju aldrig färdig när man bor i villa!!)


Ha det gott!!//Anna



hmm..

Kategori: Allmänt

...blev inget skrivet igår. Det var ännu en dag som bara sprang förbi! Åt inte middag förrän 20:30, vi blev sena hem från lite shopping i Valbo (lister, färg och annat skoj, he he) sen stack jag ut och sprang 22:05! :D Så datorn blev inte ens påslagen igår!!...

Idag ska jag nog iaf hinna med lite mer!!

På återseende!//Anna

sommar-bild

Kategori: Allmänt

Utmanad av Linda och jag ska visa sommarens bästa bild. Det fanns attans många jättebra bilder från den här sommaren!! Men det fick bli en på Matilda som simmar i Dalälven!! Den är så härlig och jag får direkt ett leende på läpparna! Matilda tyckte dock INTE att det var så mysigt! hi hi

Sjuk vovve...

Kategori: Allmänt

...ja en av våra hundar har varit riktigt dålig här nu i förrgår kväll och igår. Lite bättre idag så det verkar ha vänt som tur är!

Igår var jag och barnen in på cityfesten en sväng! Sonen tyckte det var jättehäfigt! :)
Smakade faktiskt på några riktiga "pointsslukare" men det kändes okej!

Nu har jag skrivit matlista för en vecka framåt så det blir lite ordning här hemma! :) Känns som att det bara har blivit "sista minuten" måltider nu under sommaren. Sen vill jag ju gå ner nåt kilo till innan vägning v 34! :)

I dag och i morgon är det städning som gäller här hemma! Behövs rensas och städas överallt känns det som!

Ha det gott alla, och på återseende i morgon!!

//Anna

"Dagens"...

Kategori: Allmänt

...Mja dagens idag är väl lite tokig! :) Det är min Koola Anna tröja jag har på mig. Jag köpte den för 4 år sen, fast den var för liten. Det var första gången jag såg ett plagg av det märket och tyckte det var lite kul! Sen har den legat i garderoben med lappen sittandes kvar...i fyra år alltså! :)



Ni får verkligen ursäkta frisyren! he he

Ha en trevlig kväll alla!! Natti natti//Anna

Kommer jag ut...???

Kategori: Allmänt

...ja, det är den stora frågan!! :) Kommer jag komma ut och motionera idag?!?! Känner mig väldigt konstig i kroppen, men får så himla dåligt samvete om jag inte tränar

...ha ha vilken kontrast egentligen till hur man levde förut!! Då fanns det inget som hette motion för mig!!!!
Igår kväll när jag var ute och gick så började jag tänka lite på hur jag levde förr och hur jag mådde. Tankarna kom efter att en vilt främmande dam kom fram till mig och berömde mig för att jag är så duktig och att jag blivit så "smal" (jag tycker inte att jag är smal! Kan gå med på kurvig eller mullig, istället för FET som jag var förr) !! :)

Iaf... Innan jag började på VV och speciellt innan jag träffade Erik (o befann mig i ett VÄLDIGT dåligt förhållande) så åt jag JÄMT!!! Räknade ut att bara chokladen per vecka gick på omkring 140 kr. (och folk tycker Viktväktarna är dyrt, HA) Jag rörde inte på mig ett smack och det enda vattnet jag fick i mig dagligen var ett halvt glas efter jag borstat tänderna!! Stoora portioner var det som gällde och det gick nog aldrig en timme (om ens en halvtimme) utan att jag stoppade nåt i munnen. Mycket lugnade ner sig efter jag träffade Erik, men jag åt fortfarande i smyg, mängder med choklad och godis när han jobbade eller när jag satt i bilen.
Det känns verkligen som ett helt annat liv och en helt annan person!!!!

...blir nog en promenad åtminstone iaf... :)

Yoghurt-sås

Kategori: Recept

Ofta så gör jag en yoghurtsås till min mat. Den passar till precis ALLT! Inget speciellt med den alls. Men det blir gott, fräscht och inte så torrt.

Jag använder mig av naturell lätt-yoghurt 0,5% som säljs på 1-liters förp.

*Till den blir det oftast lite sweet chili-sås, salt, peppar och persilja ev. lite lite honung.

*Varierar ibland och tar vitlök och gurka istället för sweet chili.

*När det är fisk så brukar jag byta ut persiljan mot dill.

Lätt och enkelt och 0,5-1 point ungefär! :)

Antar Utmaningen...

Kategori: Allmänt


Jag har blivit utmanad av Linda!

Tre saker jag gör när jag vaknar:

* Gör välling
* Klär på mig
* Släpper ut hundarna

Tre saker jag måste ha under dagen:

*Motion
*Kramar :)
*Vatten

Tre personligheter hos mej:

*Omtänksam
* lite dåligt tålamod (he he)
* Envis

Tre saker jag gärna ägnar mig åt:

*
Umgås med familjen
*Shoppa/inreda
*motionera

Tre saker jag är rädd för:

*Att något hemskt ska hända min familj
*Mörker
*Döden

Tre saker jag drömmer om:
*Att mina barn ska vara lyckliga och friska
*Att få ett bra jobb som jag trivs med
*Att ALDRIG mer bli tjock!!

glad men trött!...

Kategori: Allmänt

...Jätteglad just nu för min duktiga make har lagt golv i hallen!! Nu är det inte långt kvar till jag får komma med min stora insats!: PIFFANDET!! hi hi Bara äälskar att inreda! Så nu har jag beställt vägglampa och dörrmatta! Och jag hoppas verkligen att det också hinner komma innan min födelsedag för då vill ju dom som kommer hit se hur vi har fått det! :)

Känner mig riktigt konstig i kroppen. Men som vanligt när jag gör det så är det ingenting som bryter ut, utan jag går omkring och är irriterad och jättetrött ett tag och sen blir det som vanligt igen...

Om cirka en kvart ska jag titta på sista avsnittet av supersize vs superskinny på tv. Efter det blir det promenad med stora vovven (chihuahuan vägrar nämligen att gå ut när det är blött). Kl 22 är det Hell's kitchen och efter det ska jag sätta mig i bilen och åka och hämta mamma och pappa på cityfesten i Gävle! :)

Maten idag har varit lite bättre än tidigare i veckan. I dag har jag iaf ätit varm mat till både lunch o middag. Blev en pytt med kyckling och pasta till lunch och kassler med potatis och yoghurtsås till middag - 4,5 p - var det på båda rätterna!

Fick reda på idag att VV i både Tierp och Gävle är stängt nästa vecka också!! Får alltså inte väga mig förrän onsdag v 34!!!! :( Inte kul! Vill verkligen dit occh få lite pepp "på plats" så att säga! Sen var jag faktiskt ut på VV:s hemsida och beställde bars. 1,5 point-bars med smak av jordgubb o mörk choklad. Tycker dom hjälper riktigt bra mot extremt sötsug! :)

Ha det gott!//Anna

order inlagd... :)

Kategori: Allmänt

...japp, har precis skickat iväg en order på kläder till Haléns! Dom hade lite rea och så har jag så attans tunt i garderoben. Och nu när viktminskningen går lite långsammare (som jag oxå vill, med tanke på huden) så kanske jag hinner ha kläderna lite längre iaf, innan dom blir för stora! :)
(och så jag vill jag ha lite nytt till en inom kort kommande myskväll med god middag och hotell med maken + till min födelsedag som det oxå snart e dags för...)

"hörs" ikväll.//Anna

Måste tilläggas..

Kategori: Allmänt

...ja, jag måste tillägga att bara för att jag skrev lite svar här så betyder det INTE att jag inte läser många av era bloggar!! :) Bara det att när jag väl hinner hinner läsa bloggar o skriva en kommentar till er så blir ju det om vad ni har skrivit! :)

Kycklinggrytan brukar jag räkna 3,5 p på. Man får ju lägga till någon point om man har extra mycket kyckling i!!

Jag har varit och simmat idag!! Det var vääldigt längesedan!!! Ganska jobbigt faktiskt, men sköönt!!!

Har precis nattat sonen, och plåstrat om hans lilla finger. Han lyckades sätta ett finger på en varm platta precis innan han skulle gå och sova! Som tur var blev det inte så allvarligt och han väckte inte lillasyster med sitt skri! :)

Nu ska jag låta maken sitta lite vid datorn som har varit så duktig och tapetserat färdigt i hallen idag!!

Ha det gott alla!!

Kram//Anna

Svar...

Kategori: Allmänt

...tänkte lägga in lite svar på era frågor, eftersom det har kommit in en del. Ska försöka komma ihåg så många som möjligt!!

* Vikterna jag använder till stavgången är sandvikter med kardborreband som jag sätter runt hand och fotleder.

* Hundarna som vi har är en Chihuahua och en Finsk lapphund

* Gårdagens kläder (o menar då speciellt den gröna tröjan) är lite för stor (!), men hade den ändå eftersom den är helt oanvänd, hann inte använda den innan den blev för stor. Men det fick gå ändå, hi hi

* Kycklinggrytan brukar jag tillaga med Milda mat extra, kyckling, lök, champinjoner och paprika. Svartpeppar, kycklingfond, grillkrydda, soja och bara en liten "touch" av curry! (blev lite mer av det sistnämnda igår..."mutter")  :D

Det var några iaf!! Det är bara att fråga på vet ni!! :)

Fick förresten ett medd. på msn igår, en gammal klasskompis som skrev att hon blir taggad av att läsa min blogg. Och jag blir så glad då för jag blir taggad av era fina kommentarer och funderingar! Så då går det ju åt "båda hållen" så att säga!! Och det är ju bara underbart!!

"hörs" ikväll!! Kramar/Anna

Laddar...

Kategori: Allmänt

...håller nu på och laddar inför stavgång med vikter. Så fort barnen har somnat! :) Har nog en förkylning i kroppen, känns det som så jag vågar inte springa!

Till lunch idag så hade jag verkligen ingen lust att äta mat, än mindre laga den. Så det blev en redig smörgås med vitkålssallad! Och jordgubbar till efterrätt! Till kvällen hade jag verkligen längtat efter kycklinggryta och ris....men det blev  pannkaka av allting, för det blev för mycket curry i. Smakade inte gott så då blev jag besviken!

Blir ingen vägning den här veckan heller...stängt både i Tierp och i Gävle...suck...jag som verkligen längtade! Men nästa vecka är det äntligen slut på sommaruppehållet!!! :)

På eftermiddagen var jag och barnen och hälsade på kompisar, medans Erik var hemma och tapetserade! Nu väntar lite plock av leksaker innan det är dags att natta dom små!

Kastar in en "dagens" också :D



Ha det så bra!!! //Anna

Önskemål...

Kategori: Bilder

...Har fått önskemål om att visa ett kort när jag har mina inskrivningsbyxor på mig (eller tjockisbyxor som jag vill kalla dom)... Så här kommer det! :)


Svårt att visa hur gigantiska dom är på mig, men jag kan bara ta max 1,5 steg i dom ungefär innan dom faller ner till fotknölarna. Ha ha

Nu ska jag gå och måla lite igen, det är inte lika mycket idag så jag hoppas att jag hinner se lite på CSI.

Ha det gott alla! Natti natt

Gårdagen...

Kategori: Allmänt

...som sagt så gjorde jag tabbe igår och "unnade" mig något (hamburgare o strips för 20 points), som jag ångrade! Men jag lyckades få ihop det ju. Men då blev det också en middag för 0 points!! :)
 morötter, palsternacka, purjolök, vitkål mm som jag bara stekte i torr panna, och sedan tillsatte lite vatten o kryddor.

Tidigare på dagen blev det lite handlat och jag skulle köpa 2 st bh:ar. Och kan ni tänka er?!?! Jag har ju inga boobs kvar!!! ha ha. Det är helt sjukt hur mycket dom har försvunnit med viktminskningen!!!
 
Efter barnen somnat så stack jag ut o sprang och efter det ca 21:30 började jag måla alla lister och dörrar i hallen (Med lackfärg dessutom, man var sådär lagom hög när jag gick o la mig) :P. Pysslade med det i sisådär 3 timmar och när jag var klar såg jag ut så här:

 Ni får ursäkta frisyren!:) Lagom trött va jag iaf!!

*gäsp*...

Kategori: Allmänt

...var uppe till 00:30 och målade igår! ha ha. Men det var faktiskt ganska kul!

Med en del knep och knåp med maten och mycket motion igår, så lyckades jag stå på + - 0 på pointsen igår. Trots hamburgare med strips till lunch! Ha!

Bilder på nattmålaren mm kommer senare ikväll!

Kram på er!!

Attans hamburgare!!...

Kategori: Allmänt

...Alldeles för mycket points och inte alls värt det *mutter* :( ...Nu blir det promenad medans det e uppehåll!!!

En "dagens" i dag oxå! :)

Kategori: Bilder

Ja, det får bli det...jag har ju mina nya capri-jeans på mig som jag köpte på semestern i strl 42(på mina "inskrivningsbyxor" är det strl 52)!!! :) tycker om dom jättemycket, men hoppas ändå att dom oxå blir för stora snart!! ha ha



Natti natti alla!! /Anna

Regn...

Kategori: Allmänt

...ja hela eftermiddagen har det regnat!! Tur att vi hann en sväng till lekparken innan lunch så barnen fick springa av sig lite...Sen hade ju lilla mamma (alltså jag) lite roligt där också! jag fick nämlige ner mina höfter i en däckgunga för första gången på lääänge! :D Så barnen tjöt när dom så att mamma kunde gunga så högt! ha ha
Sen såg det nog ganska roligt ut när vi kom och gick på vägen. Två vuxna, två barn och FYRA hundar! Rena cirkusen! I morgon kväll kommer mor och far hem så då drar vi ner till det vanliga antalet vovvar igen, dvs två!

På eftermiddagen var vi hos svärföräldrarna och hälsade på. Där fick vi en riktig favorit till middag, Ciderrullader!! (lövbiff) Det är bara så mums!!

Kroppen skriker tyvärr fortfarande efter mer socker! Är så otroligt trött om kvällarna framför allt! Men jag får väl ändå säga att veckan i Danmark var värt det här! :)

En "dagens"...

Kategori: Allmänt

...Inte en bild som jag är speciellt nöjd över, men jag vill väldigt gärna "dokumentera" den här klänningen som jag köpte för ca 10 år sedan!!! Jag har alltid tyckt att den har varit så söt, därför har den fått hänga i garderoben i åtminstone 8 av dom där tio åren, ha ha! Men nu kan jag iaf ha den, med råge! :)


en liten gullprins kikar visst fram där bakom också! :)



 
Nu blir det nattning av barnen, sen motionsrunda (förhoppningsvis jogging, men jag vet inte hur det går med två hundar?!?) och sen lite mys framför en film med gubben min!!

Ha det gott!! //Anna

Utflykt...

Kategori: Allmänt

...till stranden idag! Mysigt, men nästan lite för mulet! Dock jätteskönt i vattnet!! Det tråkiga när man har med sig en massa plockmat och så, är ju att man vill äta hela tiden. :) Fast man har varit duktig och gjort kesoröra med skinka till pointssnålt bröd så slank det ju ner någon liten plätt m sylt och en o annan köttbulle från barnens meny! :) Och vips så var jag uppe på 9,5 point!! :/ ja ja, sånt händer väl antar jag och det var ju inte så att jag åt upp hela mitt dagliga pointsantal!! Men lite putt på mig själv blev jag! hi hi


I förrgår var vi ju till skansen och strosade och jag tänkte visa barnens favvo-djur/händelse!! :)


                                                                                            
Sonen vågade klappa en orm                                                                       
o var väldigt mallig över det!




Dottern bara ÄLSKAR fiskar!