Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

God fortsättning!!

Kategori: Allmänt

Herre jösses vad dagarna går!! Jag är som i en dimma, lämnar knappt huset, all snö gör mig deppig. För mycket snö helt enkelt!!!

Så här i juletider är det full rulle här hemma! Två julaftnar (en hos mina föräldrar och en hos Eriks föräldrar) och sen hinner man bara sadla om på annandagen och idag (27:e) är det födelsedag för äldsta sonen! Hela 7 år (!) sedan han kom till världen! helt otroligt, min lilla dunderklump på 4370 gram och 53 cm lång. Bilringar överallt och brottarnacke! :D En glad gobit som växt upp och är nu en glad, lite känslig skolkille som är världens bästa storebror!

Här kvällsmyser han med lillebror igår!



STORT GRATTIS TILL VÅR ÄLSKADE ELIAS! :)


Vikt/mat/motionsmässigt är det KATASTROF just nu! Längtar till den 5:e! Då är det dags!! VV för hela slanten!

Har tom börjat få panikångest när jag vet att jag ska visa mig bland folk. Är fruktansvärt elak mot mig själv också!!.... :(




Julen har varit trevlig iaf!! :)  Vi är en ganska stor familj, kanske ni ser! hi hi


Nu ropar denna goa herre på en tutte! ;)

 
(Oscar ska få 3 månaders-vaccin i morgon! Ogillas att sticka i dom fina knubblåren!!!)


God kväll på er!!!

FREDAG!

Kategori: Allmänt

GOD FÖRMIDDAG!


Vi gillar fredagar! :)

Har lite dåligt samvete för att jag sitter vid datorn, fast jag ska leka med Ida en sväng samt hänga och vika tvätt innan vi hämtar Elias kl 12,40. Så jag kastar in lite kort från i lördags då det var dop! :)




häller i vatten.

Oscar somnade på en gång efter dopet då han fick nappen! :)


Vår mellan-sötnöt stod för underhållningen ;)


Efter vi tagit av klänningen fick han lite mer pojkiga kläder. hi hi Samma som storebror hade för snart 7 år sen!
Vi döper våra barn ganska tidigt eftersom vi föder upp dunderklumpar och vill därför inte riskera att klänningen är för liten! ;)


I går kväll knäppte jag den här bilden på vår glada lillebror!



I går kom också Oscars "julklapp" från Lundmyr of Sweden. Jag hade beställt både body, nappflaska, vårmössa och dessa söta strumpor:

Nu luktar det blöjbyte så på återseende!! :)

5 januari...

Kategori: Allmänt

...börjar mitt viktväktar-liv igen! Då skriver jag in mig..igen! Kommer att ha samma konsulent som förra gången och jag tycker så mycket om henne! Men känns också som jag både har svikit mig själv och henne nu när jag ser ut så här IGEN!
Kommer skämmas ögonen ur mig, men det kanske det jag behöver också, SÅ JAG SKÄRPER TILL MIG!!!

I lördags var det dop för vår underbare Oscar! Allt gick bra men lillen har blivit väldigt rosslig. Låter som en hostig storrökare! Elias och Ida var jätteduktiga och det var lagom med gäster. Hade dragit ner rejält med inbjudningar. Självklart fick han en massa fina saker! Gladast blev vi ju såklart för doptavlan som min mamma har broderat! Måånga timmars arbete ligger bakom den. Nu har alla tre barnen varsin jättefin tavla! :)

Igår började dagen bara så fel. Ida vaknade med 39 graders feber, Oscars hosta värre och Elias ville inte till skolan. (Erik jobbar förmiddag den här veckan). Jag fick till slut släpa in Elias på skolan och sen stressad tillbaka till bilen HALKAR jag såklart omkull. Landar på vänstersidan och tar emot mig med vänsterhanden. Öm i låret och ont i handleden fortfarande...
Idag gick det dock lite bättre..Elias gladare, Ida bättre..

Ska försöka få in någon bild sen i lördags, när jag inte har en gnällig bebis på armen, som jag har nu. :)

På återseende..

Trött, trött, trött..

Kategori: Allmänt

...Nu längtar jag tills barnen får jullov! Vill ha sovmorgon många dagar i rad!! :D

Jag och Oscar var o storhandlade heela dagen i måndags! Så nu har jag kommit på ytterligare ett trick om jag börjar svulla en massa! Åk till köpcentrumet och mgå förbi alla j*vla speglar och skyltfönster (som det speglar sig i oxå)!!! Vill bara sjunka genom jorden nmär jag ser mig själv!! Fy bövelen!!! Men ändå så är inte motivationen på topp just nu. Vet inte om det är jul-hjärnan som är på ingång!? Kan nämligen bara tänka på mumsigt julgodis som jag vill göra!!!...
Sa ju under graviditeten att jag hade en tvilling på "baksidan". Ser ju ut som att jag har en badring på mig i bak....
Längtar till januari när jag ska skriva in mig igen på VV. Behöver pushen av mötena och att någon annan ser siffrorna på vågen! Saknar mina kläder och att det faktiskt var roligt o gå på stan och prova kläder OCH få med sig snygga kläder hem!!!

Ja, jag vet att ni hört det här förr...men nu behövde det helt enkelt komma ut... igen!!!

Är sååå trött idag, men ska ändå få lite städning och annat gjort!!

Hittade två kort på mig! Dom enda som har knäppts på mig sedan förlossningen! Så håll till godo! :)

 




Här sitter två av mina älsklingar på den nya bänken i köket, med nya tapeten och nya klockan i bakrunden! :) Längtar tills köket blir klart, men det går saaakta!!...

 

-over-and-out-

helgen har gått för fort...

Kategori: Allmänt

...och nu måste jag få i säng minstingen för att sedan ta mig en dusch! Sen gäller det att få sova för i morgon blir det stor-shopping för mig och Oscar! :) Vi ska åka o hjälpa Tomten med alla julklappar ;)

I fredags fotograferade jag barnen till årets julkort, det är inte det lättaste vill jag lova! De smås tålamod tröt snabbt och då ser bilderna ut så här:


Hi hi hi...vi fick till det till slut iaf! :)

Med så här mycket snö är mina hundar verkligen i deras rätta element. Dom älskar att busa i snön!!

finingar!


Nej, som sagt nu måste sötnos nr 3 i säng! :)

Natti natt!!!

Jodå..

Kategori: Allmänt

... vågen visade - 1 kg. Kanske kunde det vara mer om jag bara fick fart på min mage!! :( Men, men...
Nu är det riktigt kallt och då kan jag inte ta ut Oscar i vagnen, och han har utvecklat någon sorts radar, så han blir helt hysterisk när "hans" tuttar är borta. :) Så då är det crosstrainern som gäller.....det tycker jag är sååååå tråkigt....så då blir det lätt så att latmasken i mig kryper fram.. :)

Oscar har förresten namnsdag idag, inget vi firar, men någon extra puss kan han nog få! ;) Var och vägde och mätte honom idag. Var jättelängesen sist, över en månad...ca 5 veckor tror jag. Oj oj vad han växer, vår lille dunderklump! 10 veckor gammal och väger nu 6720 gram och är 62 cm lång. Det betyder att från dagen då han föddes har han gått upp 3 kilo öch växt 11 cm!!! :)
Såg en 4 dagar gammal bebis i väntrummet och då såg Oscar jättestor ut! Min lilla bebis! :)

Min älskade Elias har det (som sagt) kämpigt i skolan, vill inte vara där säger han. Han är dock jätteduktig på lektionerna, men har ingen större lust att komma in från rasterna..... hoppas han snart mår bättre och vi längtar som tusan efetr jullovet nu!!

Lilla Ida har det jobbigt med eksem nu när det är så kallt... Elias har också alltid haft det jobbigt med eksem, men i år verkar det som att han har växt ifrån det litegrann iaf! :) Varför ska barnen ärva det dåliga oxå?!?! :/

Maken har jag knappt sett till sedan det började snöa! Han bara jobbar o jobbar. Han jobbar 3-skift heltid plus att han har egen firma på sidan om...

Börjar bli fint i köket iaf! :) Kära pappa har varit hit och hjälpt till lite så nu vet jag knappt vad jag ska fylla all förvaring med! :)




Hur går det för er med motionen i kylan?!?!

kram på er