Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Jösses!...

Kategori: Allmänt

...jag kom på att jag har glömt att tala om det som nästan var roligast på semestern!! hi hi Jag köpte ett par skit snygga capri-jeans...I STORLEK 42!!!! :D Och inte nog med det...jag köpte en figursydd jeansjacka I STOLRLEK 40!!! Den satt visserligen lite tajt men jag tänkte att till hösten när det blir dags att använda den så har jag nog krymt i den. Bilder kommer nog på någon "dagens"-bild sen!

Nu var det längesen jag var till VV...längtar faktiskt nu och jag ska åka in på torsdag nästa vecka tänkte jag! :)

I dag har jag varit och hämtat två av mammas hundar som ska bo här över helgen, så nu är det verkligen fullt hus!! Blir väl till att dammsuga "femtioelva" gånger om dan!!

Vi har oxå haft ett rejält åskväder idag och det är inte direkt en favorit här hemma. Jag tycker mest att det är obehagligt, men när jag var liten var jag riktigt livrädd för åskan! "huga"
Eriks kusin Lisa med sambo Peter från Danmark kom förbi en snabbis på förmiddagen, vilket var trevligt!!

Idag har det blivit kyckling för hela slanten, både till lunch och middag! :) Helstekt filé med ris, grönsaker och tzatziki till lunch och filé med ris och spenatsås och grönsaker till kvällen!

Går faktiskt ganska okej med sockret. Mår inte allt för dåligt av det just nu iaf...

I morgon hoppas vi på fint väder igen, för då sticker vi till stranden och badar, äter lunch och myser!!

Nu är det snart nattning för barnen och sen sticker jag och två av hundarna (Alfa och Cira) ut på promenad innan det är Hell's kitchen på tv....

Ha det gott!!//Anna

åååh...

Kategori: Allmänt

...så trött jag är!!! Har ju åkt tåg mm med familjen till stockholm och gått på skansen...Helt slut i fötter och rygg vill jag lova!!! Och barnen minst lika trötta!
Tror iaf att jag klarade att hålla pointsen. Åt en liten kebab m bröd Men hade hållit igen tidigare på dagen så det känns helt okej! :)

Nej, nu blir det dusch och sen sängen. I morgon får vi troligen finbesök av Eriks kusin från Danmark! Kul!

Natti natti


Ps. Kör försiktigt i morgon mamma och pappa! :)

Attans kropp...

Kategori: Allmänt

...min kropp bara skriker efter socker vill jag lova!! Efter förra veckans sockerbomber får man sota för det nu. Har varit/är sockerberoende så det påverkar mig ungefär som alkohol påverkar en alkoholist!
Fick iaf fundera bra länge idag varför jag var så trött, tjurig och orkeslös, sen kom jag ju på att de är socker som min kropp skriker efter...men det kan den glömma! :)

Idag var hela familjen till stranden vilket var jättemysigt, fick nästan dra barnen därifrån.

Maten idag har bestått av tonfisksås (för tredje dagen i rad) och potatis och til kvällen grillade vi kött vilket självklart var mums!

Tonfisksåsen är bra för det blir en hel del när man gör den fast ändå lite points. Och så kan man blanda i lite allt möjligt. Denna gång hade jag i rivna morötter och riven zuccini, lite majs purjolök krossade tomater och tonfisk då såklart. :) Morötterna måste jag dock ha i varje gång för det drygar ut såsen samtidigt som dom balanserar dom krossade tomaterna.

"lyxade" med 1 dl ärtor idag (=1 p) så då blev det här 5 points! Gott, lätt och mättande!!

I morgon ska vi åka med mina föräldrar, min lillasyster o hennes kille till skansen. Vi ska åka tåg och tunnelbana sit och jag tror barnen kommer tycka att det är väldigt skoj!! :)

Nu måste jag sticka ut med vovven innan det blir morden i midsommer på tv. hi hi

Ha en trevlig kväll!!

Natti natti

kompisarna

Kategori: Allmänt


Bara måste lägga ut en gullig bild på kompis-tjejerna! :)

Skönt...

Kategori: Allmänt

...har precis varit ut och sprungit...Slog mitt personbästa med dryga minuten! Såå skönt!!!

En annan sak som är skön är att jag är så motiverad nu!! Efter en veckas unnande och en bestämd tillsägning till mig själv att köra på sista biten! :)

I morgon blir det ett lite längre inlägg vill jag nog lova :)
Natti natti

Varmt!!!...

Kategori: Allmänt

...väldigt varmt just nu!! Blir nog sent innan man klarar av att motionera idag!!! :)


"Pust och flämt!"

Redo för retaurang-besök på semestern i Danmark!!

Kategori: Bilder


Den här bilden tycker jag blev riktigt bra faktiskt!... :) 

Jag e hemma!! :)

Kategori: Allmänt

Vid 01:30 -tiden i natt kom vi hem från vår härliga semester!! Vi har haft det oförskämt bra!!!

Jag har inte räknat en enda point på hela veckan och ätit allt det som jag har längtat efter, tex strips och mjukglass det enda jag kan komma på att jag inte "hann" äta, är kexchoklad :) Men det e lugnt. Det jag trodde att jag längtade mest efter (choklad i alla former) var FAKTISKT INTE det som jag njöt allra mest av...Vilket var rostad bröd med smör, marmelad och ost!!!!! SÅ ATTANS GOTT!!!!!! hi hi

Har tränat en del och det har varit jätteskönt och dom dagar vi har ätit i stugan har jag ätit nyttigt, men om ma äter ute i Danmark så är det nästan bara strips som gäller.


Och i Danmark är dom ju tom. så tokiga att dom äter choklad på mackan!!?!

Vilket min son tyckte var vääldigt gott!!


Annars har vi som sagt haft det härligt och badat flera gånger i havet! Lite för blåsigt i början av veckan, men på onsdagen och resten av veckan var det kanon-väder!!!


Kul på stranden!!


Så...vid midnatt i natt gick jag tillbaka till VV-tänket!!! Och tro det eller ej!!! Jag har faktiskt saknat det, för jag mår såå mycket bättre på alla plan när jag äter sunt!!

I morse mådde jag lite dåligt för jag skulle ställa mig på vågen (den här hemma), Trodde allvarligt INTE mina ögon!!! Jag har stått STILLA!!! :O Trodde allvarligt att jag hade gått upp ca3 kg!! Känns jättebra att jag kunnat unna mig utan att få överdrivet dåligt samvete!!

Idag har vi varit o hälsat på min systerdotter som fyllde 4 år medans vi var borta, men jag var duktig och tog ett äpple istället för kaka och tårta!!!...

Nu ska jag ta och lägga lite barn, sen blir det promenad med Cira och efter det hoppas jag på tidig kväller, för vi är såå trötta!! :)

Ha det gott!!

Hej och hå!...

Kategori: Allmänt

...Här stressas det på för att hinna med allt innan vi åker! :) Ska bli härligt och vi hoppas på soligt väder hela veckan lång! Dock kan det få vara lite molnigt i morgon då vi ska sitta i bilen hela dagen!! Vi åker härifrån kl 04:30!!!

Skönt är iaf att man har huset väl omhändertaget, dag som natt!!!

Idag har vi varit till ICA Maxi och handlat lite mat som ska med, sen var vi ut med hundarna till mina föräldrar! SOM vi kommer saknar våra tjejer!!!

Till lunch idag åt jag kokt potatis och en panerad fiskfilé! Det var HUR gott som helst. Har inte ätit panerat sedan förra året någon gång, men det gäller att se upp med vad jag unnar mig på semestern för jag fick jätteont i magen efter fisken. Min mage är absolut INTE van vid fett. Tillägger att jag inte har överstigit mina points idag trots fisken!! :D

Nu ska jag ta och betala lite räkningar och sen är det utpackning (heter det så?!?!) i bilen som gäller. Sen lite nervarvning med jordgubbar m mjölk innan det är dags för huvudkudden!

Hoppas ni fortsätter att läsa min blogg när jag kommer tillbaka (söndag nästa vecka skriver jag nog igen) så ni inte försvinner nu när det blir dött här i en vecka?!?!!! :)

Så... ha det gott och hej på en vecka!! Kram//Anna


VINKE VINK! :)

Till freds...

Kategori: Allmänt

...Känns så himla skönt! Kvällens promenad var en gudagåva!! :) Helt plötsligt såg jag framför mig hur jag ska ta mig ur denna svacka som jag haft ett bra tag nu. HAr ju tänkt på det här förut, men nu BESTÄMDE jag mig verkligen!!! :)

Även om jag har hållit mig inom pointsen och tränat bra samt faktiskt gått ner i vikt så har jag inte mått bra senaste tiden. Jag VILL ju faktiskt äta nyttigare mellanmål och bars, läsk och annat sött ENDAST på helgerna!!!

Så har jag faktiskt bestämt mig att nästa vecka under semestern så ska jag unna mig, och njuta av saker som jag inte har tillåtit mig själv att äta sedan ett halvår tillbaka... ska dock hålla i med träningen så joggingskorna är med i packningen! :) När jag sedan kommer hem igen är det hårdare tag som gäller!!! Och det känns så himla skönt att verkligen kommit fram till det här! Vill ju klara av dom här sista kilona!!

I morgon är det shopping som gäller, sista grejorna som behövs... Idag har jag bakat, lagat mat och packat om vartannat...

Natti natti

psst...

Kategori: Allmänt

jag har nu lagt till en ny kategori, där finns inlägget jag skrev för ca en månad sedan, där jag berättar hur jag hittills klarat av att gå ner i vikt...Mina tips, helt enkelt :)

Tack och god natt!

Bjuder på en "dagens" oxå! :)

Kategori: Bilder


klänning från josefssons

Mätt och belåten!

Kategori: Allmänt

...ja, idag grillade vi till kvällen (kotletter), som vanligt så var det jag som var "grillmästare" (Erik tycker det är så attans tråkigt att stå vid grillen) Det var så attans gott så oj oj oj! :)

Tidigare idag så var vi faktiskt till stranden!


min fina lilla familj!


Det hör absolut inte till vanligheterna, men det var riktigt mysigt, en förberedelse till nästa vecka i Danmark! Efter stranden åkte vi till ett litet matställe som har husmanskost, där åt jag gratinerad blomkål med skinka och potatis, övriga åt köttfärs i ugn med brunsås och potatis.

Hade egentligen klipptid i morgon, men jag ringde och avbokade den. Känner för att spara ut det lite till.. Istället så blir det till att stå i köket större delen av dagen och göra tortillalasagne och pizzabullar som vi ska ha med oss på semestern....

Mår faktiskt lite bättre idag, så när vi nattat barnen blir det en motionsrunda!

kämpigt...

Kategori: Allmänt

...ja faktiskt så känns det lite kämpigt just nu... Mår inte alls bra utav penicillinet, hängig, trött och sug i magen..och tyvärr så vill jag ÄTA när jag mår så, och speciellt "fel" sorts grejor längtar jag efter... och så blir det lite elaka tankar uppepå det. Ond cirkel det där...
Nu har jag iaf fått klaga av mig! Tack för det :)

Annars har det varit en lugn dag. Kompisar var hit och fikade en sväng, vilket var trevligt. Kunde hålla mig på ganska bra avstånd från kakan! hi hi

Till lunch åt jag kyckling och ris från igår -6p- och till middag blev det havregrynsgröt med knäckesmörgåsar -4p-

Nu ska äta lite hallon och mjölk och försöka bedöva mitt rackarns sötsug!

Ha det gott! KRAMAR

God morgon!...

Kategori: Allmänt

...Idag är det ganska lugnt i kalendern :)

På eftermiddagen kommer dock en liten utmaning. Då ska jag försöka motstå den här:



en mumsig choklad och nötkaka som vi ska bjuda våra kära vänner på, som kommer hit och hälsar på!

Det värsta är att jag vet hur farligt god den är, men jag får fika lite 2points-bar och fun light, det funkar faktiskt det med :D

;)

Kategori: Bilder

Slänger även in en bild på mig från i morse, när jag e så duktig och står och fyller i checklistan! hi hi



i pyjamas! :)

Dåså...

Kategori: Allmänt

...då har man fått i sig lite kvällsmat oxå, idag blev det kyckling, ris, yoghurtsås och råkostsallad. -6 points -  Riktigt gott faktiskt! Tidigare idag åt jag pasta med sparris o kalkonsås. - 5,5 points- Var gott, men det är fortfarande jobbigt efter jag ätit pasta, sötsuget "griper" tag i mig! :)

Sen ska jag säga att de flesta av recepten jag lagt ut här kommer från min favvo-kokbok!! Tror tyvärr den utgått nu, men mums så mycket gott det är i den!




Från det ena till det andra...Såg häromdagen att jag har minskat 30 cm runt höfterna, hi hi, det e lite kul!


måttband

Och ändå har jag dagar nu, när jag känner mig jättetjock!! Varför ska det vara så??!


Blir väl förresten tvungen att ta det lite lugnt med joggingen och så, nu när jag går på penicillin. :(

Snart är det dags för nattning av barnen och sen ska jag och Cira ut på promenad...

Marias cheesecakeglass 4p/bit

Kategori: Recept




8 bitar

3 ägg
1½ dl strösocker
100 g färskost
1 burk kesella
1 tsk vaniljsocker
4 digestivekex, smulade

Vispa äggulor och socker poröst, blanda ner färkost, kesella och vaniljsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner i ostmeten. Häll hälften av de smulade kexen i en rund form. Häll glassmeten över. Strö resten av smulorna ovanpå. Ställ i frysen minst 12 timmar. Låt tina i rumstemperatur ca 30 innan servering.

Servera med färska bär och frukt.

ÄNTLIGEN!...

Kategori: Allmänt

...Anna har återvänt!! :) Ja, det har hänt en del det senaste dygnet så det har inte funnits någon möjlkighet till att skriva...


I går efter lunch lyckades jag skära mig i fingret på ett glas, blev inte så orolig först, men sen upptäckte jag att jag inte kunde böja på det, så idag har jag varit till akuten och doktorn sa att det hade varit bra om jag kommit in igår och sytt ett stygn, men nu får det va som det är, jag ska äta penicillin i 10 dagar så det inte blir någon infektion..Cirkus...


Sen igår kväll så kom det en hund och sprang över vår lilla så hon blev alldeles skräckslagen och bara skrek och var alldeles paralyserad...Ska det vara så svårt att ha sina hundar i koppel?!?!?! Skönt att vår Matilda är okej iaf...



"mammas" lilla gos!

Lilla datorn...

Kategori: Allmänt

...vår dator ville inte vara med igår, den bara la av hela tiden. Troligen så blir den för varm, speciellt när Eriks dataspel är igång...


Nu har jag en vääldigt hungrig och trött tjej i mitt knä, så nu gick det inte alls att skriva det jag hade tänkt. Men jag gör ett nytt försök ikväll när vi kommit hem från svärföräldrarna!!


Ha det gott!!

Glad!!..

Kategori: Allmänt

Tre saker som jag är glad över just nu:

- Har äntligen fått hem nya kameran!!

- Har varit ute och sprungit i regnet och e jättesvettig!!

- Ska snart sätta mig ner och avnjuta lite kvällsfika!!





Som sagt: jättesvettig! :)



Idag har vi varit och handlat, lite grejer inför resan och lite mat.  Blev lunch på IKEA. Kotlettrad med kokt pot och ratatouille (hur nu det stavas) för mig - 6p -. Till kvällen blev det keso och skinkröra med pot. - 4p - 

Vi ska bjuda vänner på lunch i morgon! Då blir det tortillalasagne med sallad och till efterrätt cheesecake-glass. Mmmm!

Nu är det bara duschen och mys kvar idag!

Ha det gott!//Anna

Smal bearnaisesås (1,5 p/port)

Kategori: Recept

4 port.

2 dl vatten
½ buljongtärning
1 msk kalvfond
2 msk finhackad gul lök
2 msk hackad persilja
1 msk dragonvinäger (vi använde ½msk balsamvinäger o ½ msk äppelcidervinäger och dragon-krydda)
1 tsk körvel
1 msk såsredning
3 msk lättmajonäs
salt, peppar

Blanda vatten, buljongtärning, kalvfond, lök, persilja, vinäger och körvel (och dragon om du inte hittar den vinägern). Låt koka ihop en minut för att ta smak. Sila från lök. Vispa ner redningen, lättmajonäs, salt och peppar. Låt koka upp igen.

God till kötträtter.

22 points...

Kategori: Allmänt

...Nu när jag gick under 80 kg idag så är det dags att dra av en point/dag. Så nu är det 22 points som gäller!!

Igår var vi ju ut till mamma och pappa och åt grillad fläskfilé med färskpotatis! Så gott. Jag är en riktig "kött och potatis-tjej" :) Men till det här goda så provade vi en sås ur VV-kokboken "Lev livet lättare" (som enligt min mening är en av de absolut bästa kokböckerna). Den var verkligen jättegod och självklart delar jag med mig av receptet i nästa inlägg!! :)

Nu på eftermiddagen har min storasyster varit här med sina små tjejer...Det var kul, det är alldeles för långt mellan gångerna tycker jag!!

Dagens mat har väl varit okej. Gjorde en pytt med lite allt möjligt till lunch. bl a VV-chorizo och pot. - 6 p - och till middag blev det mumsig sötsur gryta med vitkål - 7p -

Ja, det måste jag ju tillägga oxå...VITKÅL... I LOVE IT!! Jag har upptäckt att jag äter det varje dag! Utan att ens tänka på det! Jag har i det i sallad eller i gryta eller wok och köttfärsås. Har börjat gjort sallad med strimlad vitkål, riven morot och apelsin-"fileér" och det är riktigt gott!!! Jag åt t.o.m vitkålssallad till frukost idag, ha ha

Idag har jag inte motionerat. Första dagen på väldigt länge faktiskt! Fick för mig att jag skulle vila idag!

Nästa vecka blir det nog striktare än vanligt på både mat och motion- fronten. För nästa lördag (den 19:e) åker ju vi till Danmark i en vecka och då ska jag unna mig en del (åtminstone någon gottebit och en port. strips), och för att kunna göra det med gott samvete så måste jag hålla igen ordentligt åtminstone en vecka innan! :)

Nu är det bara en halvtimme innan hell's kitchen börjar och då ska jag ta mig en liten chokladbit, hade jag tänkt!

Natti natti//Anna

JAAA!!!

Kategori: Allmänt

Det gick jättebra på vägningen!!!!!
 - 1,5 kg på två veckor, OCH jag är under 80 kg!!! Kan inte fatta att det är sant!! Jag?!?! Under 80 kilo?!?! Undrar när jag vägde så "lite" senast?!?! Ca 10 år sen skulle jag gissa på! Skapligt! ha ha

Skriver mer mot kvällningen...

Gah!!...

Kategori: Allmänt

...Vägning i morgon! På ett nytt ställe och framför allt...PÅ NY VÅG!

Skulle vara såå kul om jag lyckats komma under 80, men vi får se! Jag blir glad bara det är minus, med tanke på mitt jäkla sötsug...
Ska iaf bli skönt att komma iväg till VV och jag uppdaterar så fort jag kommer hem!

Nu ska jag packa iordning blöjor och annat så ska vi fara ut till mor och far! Trevligt, trevligt! :)

Kram//Anna

Mys...

Kategori: Allmänt

... På eftermiddagen ska vi ut och grilla hos mina föräldrar!! Det var längesen!!

Nu ska jag fixa lite lunch till min kära familj. För mig blir det gröt, brukar alltid äta gröt till middag dagen innan vägning, men eftersom vi ska bort ikväll så blir det till lunch istället! :D

Hittade...

Kategori: Bilder

...en annan bild på hur jag såg ut innan Viktväktarna... På denna har jag ju piffat till mig lite (till skilland från den andra 113-kilos bilden *huga*). Tror jag väger ca 110 kg här. Men det är ju en viss skillnad ändå....eller??! :)



     

kväll...

Kategori: Allmänt

...Nu sover småttisarna. Jag har gjort den första grovrensningen av skrubben och alla kläder! :)

Nu ska jag ut och springa och sen ska jag mumsa på smultron och mjölk som min mormor och morfar har varit hit med! mmmm!

Måste nog snart sluta äta pasta helt! Får helt galet sötsug efter jag ätit det! Inte kul!

Natti, natti

Lite ljusare..

Kategori: Allmänt

...mår lite bättre idag, men det blev ingen rensning igår. Ska försöka hinna det innan Morden i midsomer ikväll. Men jag vill hinna ut och springa oxå, och det är ju liite viktigare :)

Bakade rulltårta idag till vi fick besök! Och det gick faktiskt bra att inte ta någon bit, tog två st after eight (0,5 p/st) och ett glas fun light istället.

Nu är det lite lugnt en stund innan vi ska till lekparken och träffa kompisar! :)

Känner mig...

Kategori: Allmänt

...Lite konstig, som om huvudet är jättestort. Och så trött! Men jag kom iväg och simmade iaf! Skönt!

I dag har jag ätit kycklingfilé med potatis o wokgrönsaker - 4,5 p - till lunch och VV-chorizo med pot-mos - 5 p - till middag!

Börjar faktiskt längta till torsdag, då jag ska åka och väga mig!! Lite nyfiken, för jag har haft det kämpigt med sötsuget på sistone. Men jag har inte överstigit mina dagliga points...men ändå!!! :)

Blir lite klädrensning efter barnen somnat, för det går inte att hålla på med det när en 1-pring och en 4-åring vill hjälpa till. hi hi...sötnötter!

Ha det gott!

Kram/Anna

Grått...

Kategori: Allmänt

...och tråkigt! Idag verkar det som att jag har vaknat på fel sida...Dåligt humör som bara bubblar i kroppen, hoppas det blir bättre när jag varit och simmat med lillsiss på eftermiddagen..

I dag ska jag även hinna med att städa lite och så ska jag ta mig an ett klädberg! Alla kläder som är för stora nu, ska sorteras upp i tre högar: kasta, skänka bort och sälja! Det som jag ska försöka sälja är kläder som jag nästan aldrig har hunnit använda innan dom blev för stora. :D

Sen har vi fått ett problem!..he he När vi köpte vår säng för ca 2,5 år tyckte jag den var jätteskön...Nu när jag tappat typ 32 kilo är den JÄTTEHÅRD!!  Får jätte ont i höfterna och det känns som att jag sover på golvet. Not so nice! :)

Höres!

hemma igen...

Kategori: Allmänt

...gick bra att handla men Erik blev trött, han har ju inte så mycket krafter efter att ha legat däckad i nästan en vecka!
Hittade bl a lite solstolar och ett partytält.

Men det bästa av allt!! Hittade mörk choklad, små förpackningar som det bara är 10 g i varje, dvs 1,5 points/st!!! *glad* Jag mår så dåligt dom gånger man har haft en öppnad 100 grams-kaka hemma, det är så svårt att låta bli den. Så nu när vi hittade dom, så bullade vi upp rejält. :) Bara att hoppas att jag kan hålla ett sunt förhållande till dom. hihi



I övrigt är jag nöjd med dagen, gott med hamburgare på MAX, det var längesen! Och så har jag fått en del gjort som jag har skjutit på ett tag. Både klippt klor och badat båda hundarna, till exempel.

Så här rolig ser Cira ut när hon är blöt, hi hi Inte allt för lycklig vill jag lova (Hade inget kort på Matilda på datorn)!



Nu ska jag väl försöka "trolla" fram lite middag, sen är det nattning, motion och renbäddning av sängen kvar på schemat!

Ha det gott

oj oj...

Kategori: Allmänt

...vilka knasiga föräldrar jag har! hi hi Men ni såg iaf ut att ha kul!!

Igår var jag iväg och lyssnade på en av mina bästa vänner när han och hans band hade spelning här i byn! :) Hade mina nya jeans på mig och om sanningen ska fram så kände jag mig riktigt fin i dom! I januari var mina tajta jeans i strl 52 och nu är jag nere i strl 44 *LYCKA*  Fick mycket fina kmplimanger av olika människor, och det behövde jag verkligen för nu när jag inte har varit till viktväktarna på 1 ½ vecka så börjar dom "dumma" tankarna komma och jag känner mig tjock som tusan!  Blir otroligt peppad av att folk ser skillnad på mig! :)

Nu  är gubben så pass pigg så vi ska försöka oss på att åka till RUSTA och köpa stolar och lite annat smått och gott till semestern! Sonen vill äta hamburgare på MAX oxå så det blir nog så. Ett slimmål till lilla mig för 8 points!

Ha det gott!

Kameran..

Kategori: Allmänt

...jag hoppas VERKLIGEN att ELgiganten ringer nästa vecka, så att jag får åka och hämta kameran, som jag dessutom redan har betalt!! *väntar och väntar*

Glassbilen...

Kategori: Allmänt

...har nyss varit här! Jag och barnen rusade ut, hi hi. sonen fick inte ens några skor på sig. :) Blev mycket mini-glassar. Barnen ville ha musse-pigg glassar (dom ligger på 4 points) Sen köpte jag mini-sandwish och mini-marängcup (dom ligger på 2p/st) MUMS!! Älskar verkligen glass!!! Men jag får inte äta nån idag för jag har slut på points eftersom jag åt den där mörka chokladen tidigare. Men det är ju en dag i morgon oxå! ;D

Maten har varit okej idag, och jag har ju fått förfrågan om att skriva ut mer recept! Men jag tycker själv att jag är inne i lite av en svacka. Älskar att laga mat och prova nya recept men älskar också bara stekt kött o klyftpotatis, rätt upp och ner!! Och det är ju inte så mycket att skriva ner här!! :)

Men idag har jag ätit kesoröra med pot till lunch igen (och det blir nog det i morgon också).
Till kvällen exprimenterade jag dock litegrann. Jag hade tagit upp lövbiff... Blandade ihop mosad banan med hackad röd paprika och så spiskummin, gurkmeja, citronpeppar och lite salt. Skulle egentligen vara saffran och salt och peppar som kryddning, men jag hade ingen saffran (trodde att jag hade det, men icke). Blev helt okej, men nästa gång blir det lite midre paprika och ett tillägg av vitlök! :)

Nu ska jag ut med hundarna en sväng och sen blir det nog lite film med gubben!!

Natti natti

Less...

Kategori: Allmänt

...på sjukdomar!! Maken har äntligen fått en diagnos: halsfluss! Så nu har han  börjat med penicillin och det går åt rätt håll!! Dottern lite hostig och täppt men pigg ändå!


Blev inget skrivet igår för vi slog inte ens på datorn på hela dagen :)

Har haft en liten bit mörk choklad i kylskåpet en längre tid...och jag tror att det är den som har bidragit till att jag gått och varit så extremt sötsugen (+ mensvecka förstås). Men nu har jag och Erik delat på den (såå god) så nu kan den inte ropa på mig mer. hi hi

Igår kväll skulle jag ut med hunden på en kvällspromenad, medans jag gick så kände jag mig så frustrerad och på dåligt humör!! Jag var bara tvungen att avreagera mig...så det slutade med att jag sprang..Var skönt men lite jobbigt med asfalt..och vanlig bh... :)

Har blivit en hel del kesoröra med skinka vitlök o persilja till mat nu. Gott o pointssnålt.

Nu ska jag åka och hämta medicin till gubben min! För NU är det dags att bli frisk!!!

"hörs" senare!

//Anna

Fullt upp...

Kategori: Allmänt

...ja idag har jag varit  mamma till TRE barn! :) Iaf har jag haft den känslan. Inte nog med att man jagar runt en 1-åring och en 4-åring. Men idag har jag även haft hand om ett tredje barn...-MIN MAN! hi hi hi

Nä skämt o sido han har varit riktigt sjuk med hög feber så lite synd om honom är det! Men samtidigt så har jag hållit på o städat o tvättat hela dagen, så nu när jag har jagt ner barnen är jag helt slut!!! MEN...jag har promenaden med hundarna kvar!! Så det är bara att ge sig iväg med dom, det har ju dom väntat på hela dagen! 



Efter det blir det soffan med lite jordgubbar o mjölk! :)

Till lunch och middag idag blev det kycklingfilé med potatis och yoghurtsås - 5,5 points/portion
Till mellanmål, förutom frukt och vatten så har jag ätit kanelknäcke med färskost! Såå gott!

Ingen vägning idag eftersom det är sommaruppehåll, men ska ju åka till Gävle o väga mig på torsdag nästa vecka, nästan så att man längtar!!

Nä, nu står väl hundarna vid dörren redan, ha ha

Ha det gott//Anna

Shopping-galen!!..

Kategori: Allmänt

...Ja förutom att maken ligger med feber så har det här varit en väldigt bra dag...det är bara att erkänna - Jag mår bra när jag får handla! hi hi

Hittade en hel del på rean och är riktigt nöjd! Jeans, klänning, 3 toppar o en munkjacka..alltihopa för under tusenlappen! Sen kom både min nya baddräkt och min nya telefon på posten! Riktigt roligt. Det enda jag väntar på nu är kameran!!! Då bli bloggen ännu mer personlig!! :)

Jag och barnen var  även ut till mina föräldrar och tittade på deras lilla kattunge mot kvällningen! Såå sööt!!


Nu har jag och Erik precis tittat på Morden i midsommer...och innan dess var jag ute och sprang (gick lika bra idag) så nu väntar duschen och sedan kudden!!

Ha det gott!! //Anna