Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

I en rasande fart

Kategori:

Ja dagarna går verkligen i en rasande fart och jag hinner mest det jag måste, men hoppas och tror att när jag blivit varm i kläderna så kan jag få in lite till ändå! :)
Träningen blir lidande, speciellt varannan vecka när jag har barnen! Eftersom min tid med barnen redan kapats med 50% iom skilsmässan så vill jag inte lämna dom med barnvakt när vi precis kommit hem på kvällen och alla är trötta och bara vill mysa med sin mamma!
Jag har otroliga barn!! (Jag vet, jag är en aning partisk)
Jag är bortskämd som har 3 friska (förutom astma), trygga barn som äter bra, sover lugnt och är lätta att lägga på kvällen! Fastän dom gått igenom så mycket senaste året! <3
 
Nästa vecka har jag planerat in massor med rolig träning mellan föreläsningar och plugg!
 
Fredagens finsittning var okej.. kände mig kanske lite utanför eftersom jag inte varit med på nollningen tidigare i veckan, men det kändes bra att vara med på någonting! :)
Efteråt struntade jag i kårfesten och gick ner på stan med goa glada tjejer!
Inte så bra kort men jag försökte iaf! ;)
 
 
 
Min hjärna är i chock av allt nytt iom skolan! Det är såå roligt och intressant!!! Jag känner att jag har gjort rätt val och det är fantastiskt att träffa så mycket nya människor! :)
I morgon kör jag en heldag i skolan och sen får jag och barnen middag hos mormor och morfar!
 
 
I natt drömde jag om min fina lilla mormor... känns så fint att hon dyker upp i drömmarna ibland! Hon fattas mig!...
 
 
Blandade känslor inför fredag... Barnen åker iväg för pappa-vecka vilket alltid är skitjobbigt och jag vet inte om jag någonsin kommer vänja mig, men samtidigt längtar jag efter min fina M som jag då ska åka och mysa med...
 
Nu sova, upp kl 06 i morgon!
 
 
 
 
 

Min måndag

Kategori:

I dag var min "att-göra-lista" lååång... Har inte varit i skolan idag men har stressat som en galning! Börjar förresten bli rätt bra på att springa i snömodd...med klackar! ;)
 
Dagen började 05:20 då min yngsta son tyckte att det var morgon! Få ordning på oss fyra och äta frukost, packa matsäck till skolkillen och sen iväg med allihopa 8:15... Gasa som en tok in till Tierp för att möta upp en kvinna som jag skulle köpa en bok av till kursen vi har nu... Efter det blev det storhandling på Lidl, en sväng till apoteket, en visit hos fina L, coop och till sist 3 min på biblioteket, 12:03 gasar jag hem och kastar mig ur bilen för att springa till dagis eftersom jag är lite sen och möter på vägen världens tröttaste skolkille efter en heldag i pulkabacken...
 
Upp med barnen och hunden i lägenhet för att själv springa 3 vändor till mellan bilen och lägenheten, mellis, bus, mat till mig och tvättstugan innan jag tar ut kvällsmaten ur ugnen och brottas med Ida som inte vill borsta sitt hår och letar febrilt efter ett par torra skor åt Elias, sen sätter vi oss i bilen och åker till frissan för att klippa Ida och Elias, hem igen och Oscar somnar förstås i bilen. Hemma igen strax före 17:30 och 3 av oss äter lasagne medans Oscar har ett vredesutbrott i soffan och vill bara ha välling och sova. Han somnar 17:45 (alldeles för tidigt) och då diskar jag medans Elias duschar, sen kastar jag ett getöga i kurslitteraturen medans Ida leker i duschen. Hjälper henne med schamponering och dukar sen fram kvällsmål, Dom äter yoghurt med fullkornsflingor medans jag läser olika begrepp inom hälsa och uppdaterar kalendern i telefonen.
 
När dom ätit upp har vi sagostund i soffan, en bok för Elias och en för Ida. Tandborstning, kramar och gos innan jag kl 20 tittar på familjen annorlunda och viker tvätt.
Nu är klockan 22:32 och jag har pluggat (wordfeudat) och betalat räkningar sen kl 21.. Jag minns knappt när hunden var ut, och ögonen bränner bakom glasögonen.
 
Det som står kvar på listan är: Städa. MÅSTE dammsuga i morgon! VILL träna oxå!!
Fullspäckad dag i morgon med..
Snart vaknar väl Oscar och tycker att det är morgon
 
Orkar jag duscha!? ;) GOD NATT
 

Fredag och finsittning

Kategori:

Ja ikväll är det alltså dags för Nollornas finsittning med studentkåren! Var längesen jag var på fest så bara att få klä upp sig och sminka sig på ett annat sätt än vanligt känns skoj! :)
Ska försöka få till några kort, men det är ju lite svårt på egen hand...
 
Veckan har varit väldigt intressant. Jag känner redan nnu på första kursen att det kommer bli 3 väldigt roliga år!! Men också intensiva och jobbiga. Jag har tex 9 examinationsuppgifter på 10 veckor nu, men jag försöker hålla huvudet kallt och ha koll på läget. :)
 
I morgon åker jag hem till Söderfors och får hem mina 3 älsklingar! Jag har aldrig varit ifrån dom så här länge! Utan att ens sett dom på 8 dagar!!! Vi ska kramas i timmar kan jag lova! Och äta massor med popcorn!!
 
Vägning kommer det bli på söndag morgon och jag kan inte annat än förvänta mig ett stort PLUS på vågen! Har bara ätit skit den här veckan! Och det kändes på träningen igår kan jag lova!  Skärpning! :)
Körde zumba med Marie i en annan lokal igår. Och jag kommer aldrig mer klaga på vanliga lokalen i hedesunda! Fy vad dåligt det var! Och absolut noll med syre! Men ändå roligt att skaka rumpa, som vanligt! :P
 
Trevlig fredag på er!!
 
 
 
 
 
 
 

Ensamhet och skolstart

Kategori:

Ja, det har aldrig varit min starka sida... Inte så att jag måste ha fart, fläkt och prat hela tiden, men jag tycker inte om att vara helt ensam... Kom hem till min lägenhet nu i eftermiddag, har varit i Gävle sen i fredags... Den var kall, smutsig och tyst... Saknar barnen och blir lite ledsen när jag ser deras tomma sängar... Jag kan njuta av min egentid när dom inte är hos mig, slappnar verkligen av i en varm famn, men med jämna mellanrum sköljer saknaden över mig... På lördag ska jag hämta mina 3 busiga älsklingar!
 
Skolstarten igår gick bra! Kurserna verkar väldigt intressanta och programvalet helrätt!! I morgon börjar första kursen och redan på torsdag ställer vi oss frågan Vad är hälsa? :)
Torsdag och fredag kväll blir det lite festligheter men i övrigt håller jag mig undan många nolnings-aktiviteterna.. Jag har aldrig gillat skämmiga lekar och sånt.
 
Kommer att köra ett zumba-pass i veckan och sen så många pass jag kan på campus, finns både spinning, styrketräning, core och styrketräning... Sen längtar jag till våren så jag kan ge mig ut och springa någon mil i veckan!!
 
Blir bra det här!!
 

Nervös

Kategori:

Lördag idag.... på måndag är det dags! Klockan 11 ska jag kliva in på högskolan med ett (nervöst) leende! Jag ser fram emot det som tusan samtidigt som jag inte riktigt vet vad jag ska ha för förväntningar! :) Men allt löser sig säkert! Man har ju inget val här i livet. Även fast man vill att tiden ska stå stilla ibland så fortsätter bara livet att tuffa på.......
 
Barnen och jag har haft en jättebra vecka, dom har varit så glada och duktiga, inte en massa tjaffs eller bråk, och det var många tårar igår när det var dags att lämna dom igår! Känns som att jag aldrig kommer vänja mig vid att inte få träffa dom varje dag, även om jag har vant mig vid att uppskatta och njuta av egen tid så känns det i hjärtat...
 
Resenären <3 är äntligen på svensk mark igen och ordningen återställd ;)
 
Vägningen igår är jag både förvånad och besviken på... Jag har varit benhård och tyckt att det har varit en så himla bra vecka. Bra mat, bra träning och har mått väldigt bra fysiskt... Men vågen stod STILL! crap...
 
 
 
   

Kallt, bilar och älskade barn

Kategori: Allmänt

Jag är så himla less på att frysa!! Det driver mig till vansinne att vara iskall hela tiden!!
Det var rejält smärtsamt att kliva upp i morse, men det blev en 45 min promenad och nu ikväll känns det bättre. Och i morgon är det zumba igen! :D

När jag skulle åka och hämta min klänning idag (som satt jättebra) så startade inte bilen. Batteriet var dött så pappa fick rycka ut med startkablarna. Vi får se om den startar i morgon. Jag har tummen mitt i handen när det kommer till bilar (och elektronik) sånt ska liksom bara funka...

Sen kan jag återigen konstatera att barn är otroliga! Smarta och ärliga! Min stora lilla kille var idag med om något i skolan som inget barn ska behöva vara med om, speciellt inte i lågstadiet!! Men han är okej och framför allt, inte rädd för att gå till skolan i morgon...

Min yngsta son på två år pratar mer och mer och det låter såå gulligt!! :)

Maten idag har varit sådär, jag sitter och är hungrig nu pga att jag inte åt min obligatoriska gröt-middag utan bytte ut den mot en ynka pannkaka (som är 5!!! points) och en skinksmörgås... Men det var mitt val och jag får stå mitt kast.
Lunchen blev en sallad med allt möjligt gott. Bl.a. Rädisor, paprika och morot till det stekte jag 100 gram nötfärs och eftersom dom hade slut på keso på Ica så fick det bli lätt-kvarg till istället med lite sweet chili. Blev riktigt gott och 7pp.

Just nu tycker jag för övrigt väldigt mycket om Skype. :) <3



Kommer jag ur sängen i morgon bitti?

Kategori:

Ja, nu när jag ligger här i sängen,ska snart sova, ställer jag mig den frågan...Jag har ta mej tusan träningsvärk ÖVERALLT! haha Så gott som alla muskler värker efter gårdagens zumba! Visst är det skönt att det känns att man har gjort nåt, men jag tycker faktiskt inte om när det påverkar mig så mycket så jag mår fysiskt dåligt. Vi har ju en del "kroppslig värk" i familjen så jag är van att ha ont men ibland blir det lite för mycket...
Blev en lugn promenad i morse med hunden bara.. Jag tänker, som jag skrivit tidigare, inte bara köra på som jag gjorde tidigare och bli övertränad igen. Lyssnar på kroppen nu *klapp på axeln* och det ger faktiskt resultat! Kommit in i mina kostrutiner ordentligt nu, och det är faktiskt helt okej att äta gröt till middag varje dag. ;) Har inte känt av magkatarren alls nu på en vecka!
 
Idag har jag suttit med lite som ska fixas innan skolstart, registrerat mig på min första kurs, betalat kåravgift och lite annat. Mycket att tänka på och om en vecka har jag klarat av min första dag...Tror jag har ännu mer som snurrar i huvudet då! :P
 
I morgon ska jag hämta min klänning som jag ska ha på finsittningen nästa fredag. Håller alla tummar att den sitter som den ska!
 
Hade en riktigt lugn mysig sagostund och läggning av mina två äldsta idag (den minsta däckar tidigare), det händer inte så ofta att det är lugnt för jag har en dotter som är väldigt kvällspigg. Men idag var det inget bråk så det måste dokumenteras ;)
 
För er som har instagram så heter jag anns_84 där. Där blir det en del pepp och mat.bilder oxå! :) Idag tex blev det en på min kycklingsallad till lunch. Endast 5 propoints! :)
 
God natt på er

JÖSSES

Kategori:

Nä, här krävs det svordomar! HERRE JÄVLAR vilket zumbapass jag har varit på idag! Det har varit juluppehåll och Marie har en jäkla massa jävlar anamma! :D Tufft, stenhårt och asjobbigt MEN så attans roligt!!
Det var jättemycket folk, men så är det ju januari oxå...Det brukar droppa av några ganska fort! Jag störde mig på att det var massor med nya låtar för mig eftersom jag var borta före jul oxå och sen är jag absolut inte nöjd med mina skor...Undrar hur många man lär  köpa innan man hittar rätt!?
Jag ska ta och krypa in i duschen alldeles snart... Det här kommer kännas i morgon! :)
 
Tidigare idag tog jag och barnen en tur till bandyplan. Det var skridskoskola och både Elias och Ida lär sig väldigt fort, även om dom håller sig på sin egen kant. Nästan så att jag blev sugen på att åka lite, fast jag inte gjort det på ca 18 år! haha
Det var jättefint väder, sol och blå himmel, men -10 grader kallt och jag trodde inte man kunde frysa så mycket om tårna och fingrarna som jag gjorde idag! Sen gjorde det såå ont när vi kom in, då smakade en kopp te jäkligt gott och barnen klagade inte över den varma chokladen som dom fick i sina koppar! <3
 
I morgon är det måndag, då börjar min sista vecka som arbetslös. :)
 
Bara någon timme efter jag trodde att jag skulle frysa ihjäl fick jag samtal från ett varmt Egypten!! Satan vad avis jag är och barnen också, tänk om man hade ekonomisk möjlighet att ge dom en sån upplevelse, för att inte tala om att ge mig själv en!
Men nu är det nedräkning till planet flyger hemåt igen! <3
 
 
 

Baciller och gottesugen

Kategori: Allmänt

Klarade oss inte i år heller. Men man ska väl inte klaga när barnen bara har magsjukan 1 gång om året. I går kväll blev minstingen dålig, gick fort över och han är pigg nu men jag och barnen är isolerade den här helgen och man går ju bara å väntar på att nästa ska börja.... Och vanligtvis händer det på natten! Jag HATAR sjuk-nätter! Det slår aldrig fel, det är alltid på då dom är som sämst...
Så idag har det varit långtråkigt... Timmarna kryper framåt och samtidigt som jag vill att dagarna ska gå fort så ser jag inte fram emot nätterna, som sagt...

Alltså ingen motion idag, inte mycket att göra inne heller så det har varit tufft att hålla kosten bra. Så fruktansvärt sugen på jordnötssmör, choklad, popcorn och chokladbollar. Inte nödvändigtvis allt tillsammans men kanske! ;P

Men jag har hållit mig även om popcornen med smörsmak skriker på mig från skafferiet...

Ska bli så spännande att se siffrorna på vågen på fredag!

Puh

Kategori: Allmänt

Häromdagen fick jag brev från A-kassan.. Där stod det att jag snart har slut på dagar och att jag inte har rätt till någon ny period så om två månader är jag utförsäkrad! Nu behövde jag (som tur är) som ensamstående trebarnsmamma få PANIK av det här brevet eftersom jag blivit antagen till högskolan. Men jag fick ändå en klump i magen vid tanken på OM jag INTE hade kommit in på skolan. Det måste vara fruktansvärt att få ett sånt brev när man fortfarande inte vet när/om man får jobb eller utbildning!
Jag är så tacksam och jag glad över att jag får studera till det jag verkligen vill, på en vacker skola, i en stad som jag älskar! Det kommer bli tufft och utmanande men säkerligen roligt som sjutton! :)

YES

Kategori: Allmänt

Idag var jag kompis med vågen! :D
Den visade -1,2 kg och jag har äntligen en 7:a först igen! Känns riktigt bra! Nu har jag precis duschat efter en extremt jobbig PW på dryga timmen, kycklingfilén är i ugnen och wokgrönsakerna på spisen. Ska försöka hinna äta innan jag hämtar barnen!

Uppe före tuppen..

Kategori:

...Ja det var jag idag!! Kl 04:00 vinkade jag av resenären. Väldigt bra dag att resa till solen tycker jag eftersom det har varit snöstorm här idag... Sen somnade jag om några timmar. :)
 Kl 14 fick jag telefonsamtal att dom var framme i Egypten, klarblå himmel och jättevarmt! Extremt avis! Jag har aldrig längtat efter solsemester! Jag har aldrig ens gillat solen och värmen. Men i somras hände nåt... Även om det var en riktigt usel sommar så hade jag mer färg än någonsin! Skulle vara helt underbart att ligga i en solstol utan några måsten och svalka sig i poolen!!....
 
Fick ett underbart mail idag från en av er som läser min blogg! Det värmer så otroligt och Jag blir så peppad till att fortsätta skriva och "jobba" med hälsa! :) Tack så jättemycket Maria, för mailet, bra kämpat och jag tror på dig! Kram!
 
 
Mina fin fina älskade barn kom hem i dag oxå! Känns så underbart då jag inte sett dom sen i lördags! :D
Nu blir dom hos mig till fredag nästa vecka och jag hoppas vi får vara friska trots att dom precis gått tillbaka till dagis/skola och alla baciller! ;)
 
I går blev det lite för lite points. Fick inte till det riktigt och det slutade på 20 points på hela dagen, men då var jag rejält hungrig när jag gick och la mig... Kändes idag oxå att jag "låg efter" liksom så jag la till en knäckemacka av dinkel till kvällsgröten och slutar på 28 points idag.
 
I morgon blir det VÄGNING och rejält med träning, jag vet ju inte hur mycket jag får till i helgen (men jag hopas på zumba på söndag).
Dom som vill får gärna redovisa hur det går för er, har ju koll på några utav er! ;)
 
På återseende då, vänner!! <3
 
(gammal bild) SAKNAR!

Points

Kategori: Allmänt

Rätt nöjd med gårdagen! Jag ska äta 29p/dag men nu under detox har jag tänkt mig att hålla mellan 23-25/dag.
Äter rätt enformigt nu men det kan oxå vara skönt i perioder. Då har jag verkligen koll! ;)

Igår blev det iaf 23 points.
Frukost: smoothie och apelsin
Mellanmål: banan och vatten
Lunch: sallad, lax och keso
Mellanmål: apelsin och 20 naturella jordnötter, vatten
Middag: havregrynsgröt med russin, banan och kanel, mjölk och te med honung.

Jag har ju även 49p i veckobonus men den får jag helt enkelt glömma om jag vill hålla den takten som jag har tänkt.
Även intjänade motionspoints är aja baja nu.

Nu blir det smoothie och film innan städning, motion och mys i Gävle.

8 januari 2013

Kategori:

Ja, hej och hå!! Här bestämmer man sig för att på JULAFTON då får jag äta precis vad jag vill! Men BARA på julafton! Vad händer?? Jo det är den 7 januari innan Anna tar sig ur socker/äta skräp-dimman! Och i släptåg har jag oxå en helg med vidrig magkatarr då jag har pendlat mellan tv-soffan och sängen! Tror aldrig jag har sovit så många timmar på en helg! Tur att jag hade det bästa sällskapet iaf! <3
 
Jag kan inte släppa helt, jag vet det, inte ens en dag. Jag måste planera min unnanden och det låter skittråkigt MEN jag måste ta med i beräkningen att jag mår jättedåligt av att äta fel! Och det är inte värt det. Jag kan äta gott och även onyttigt ibland bara jag tänker mig för HELA TIDEN.
 
Jag gick upp 2 kilo över jul och nyår, kändes jättejobbigt men i morse när jag ställde mig på vågen så var dom borta! Då kom mer motvation. Jag är väldigt nära mitt nästa delmål och jag SKA nå det innan skolstart den 21.
 
Som sagt så var magkatarren (som jag inte känt av på jättelänge) inte nådig i helgen. Därför tänker jag nu köra en mild detox. Inga naturläkemedel eller svält eller annan galenskap. Mycket vatten, frukt och grönsaker, nötter, kyckling och lax. Till middag kommer jag köra havregrynsgröt, för magens skull. Jag kommer inte hårdträna, men pw, lite intervaller och lättare styrketräning är planen. Lite drygt en vecka (Tur att jag har mycket att göra då min fina åker till Egypten..) har jag tänkt köra, sen blandar jag in potatis, bönor och lite annat smått och gott! ;)
 
Har beställt klänning till finsittningen den 25:e nu och jag hoppas jag blir nöjd. Hade tänkt prova den i butik först men den var såklart slut där... Bilder kommer sen.
Skolstarten närmar sig och jag är nervös men förväntansfull!
 
Idag blev det en ordentlig pw I SOLEN, med lite intervaller. Var ute lite drygt en timme och jag tror det sög musten ur hunden. Han har sovit hela eftermiddagen! :)
Jag fick istället härlig energi och massor med endorfiner. Härligt att jag oxå sprang på min "guru" Karin! Hon var min viktväktarkonsulent förut och har alltid stötat mig på bästa sätt!! :)
 
 
 
Efter att ha tagit mig runt hela bruket så fick jag för mig att ge mig ut i skogen för att utöka rundan! Fy bövelen vad jobbigt det var att pulsa i snö med skare! Mjölksyra och rejält med flås kan jag lova!! :)
 
 
Nedräkning nu tills barnen kommer tillbaka! Saknar dom som fasen nu!
Men nu är det dags att fixa gröt-middag! Kul att ni fortfarande hänger på trots dåligt med uppdateringar!!
Kram till er