Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Valborg

Kategori: Allmänt

Idag har jag satt 16 pp till vår valborgsmiddag! Den kommer att bestå av: Grillad fläskfilé, halloumi, majskolv. Mangosalsa, nygräddad baguette, VV-beasås, 2 tsk vitlökssmör och sallad!

LÄNGTAR :)

Skippar potatisen så jag kan få mer mums! ;)

Blir vara vår lilla familj men det känns ganska bra för Oscar är krasslig och har det jobbigt med tänderna. Känns inte så kul och åka bort med en jättegnällig och mammig bebis. I kväll så sticker jag och Elias ner till parken och kollar in kasen och fyrverkerierna!

Idag har vi oxå hunnit med och planera vårt altanbygge! Själva trallen kommer nog sluta på ca 60 kvm :) Kommer bli fiint! Sen tog vi en skogstur, hela familjen! Där inne, bland träden blåste det inte så mycket iaf! :)

Nu kryper Oscar som en galning så nu är det dammsugning och golvtorkning varje dag som gäller!! Funderar på att sätta fast städtrasorna på Oscars knän! hihi

Trevlig valborg, vänner! ♥

Veckans utmaning!

Kategori: Allmänt

Min utmaning den här veckan blir att: INTE VÄGA MIG HEMMA!!!! :)

Får se hur det går.... svårt som tusan kommer det bli!!

Reflektion

Kategori: Allmänt

Idag på mötet pratade vi om vad vi har bakom oss respektive framför oss. Tänkte inte så mycket på vad jag sa JUST DÅ, men nu efteråt har jag tänkt desto mer! Tog en promenad med hundarna direkt efter om då "poppade" det upp en hel del! Nu är tanken att jag ska försöka vara snäll mot mig själv, alltså ett positivt inlägg!... (får se hur det går da)

-Jag är stolt över vad jag vågade prata om på mötet (fast det bara var 6 personer där) att jag är elak mot mig själv och att jag VILL bli snällare och är rädd att denna mobbning ska gå ut över barnen så dom oxå blir elaka mot sig själva och får låg självkänsla!

-Nästa sommar kommer jag garanterat INTE vara mamman som står på sidan av vid lekparken eller nöjesfältet!!

- Jag VET att jag kommer klara detta! Det tvivlar jag inte en sekund på. Lite jobbigt att jag hela tiden ska jämföra med förra viktresan! Då rasade jag dom första 30 kilona på 5 månader! Går lite tyngre denna gång verkar det som...

- När jag har nått mitt mål, det är DÅ det riktigt svåra kommer! Den här gången vill jag leva med normalvikten och lära mig se mig så som jag ser ut. Inte vara "tjock i huvudet" som jag var förra gången. Då höll jag vikten i ca 1 år innan det bar i väg uppåt igen, inte en enda gång såg jag det som jag hade kämpat för!!! Nu när jag ser kort från den tiden är jag förvånad över hur bra jag då såg ut!

Idag visade vågen -0,2 kg och -16 kg totalt I morgon är det nya tag igen och mat och motionsplanering. Städning i morgon och handling på fredag! Har sagt det förr och säger det igen:

På´t igen ba!!!

Go kväll, vänner!
- Undrar hur mycket "träning" det behövs för att jag ska sluta säga bla. fetto och flodhäst till mig själv dagligen?!?!?

Zumbat

Kategori: Allmänt

idag! :) Äntligen kände jag att stegen börjar sitta!:) Lovely!

Nu är påsklovet slut och det är dags för vardag igen! Hoppas att man klarar av att komma upp i morgon! :)

Nu ska jag bädda rent i sängen och krypa ner i min ensamhet! (gubben jobbar natt)

Kram på er

Fel på tiden!

Kategori: Bilder

Ja, någe tok måste det vara för jag hinner allvarligt talat inte med!!!! Kan man inte dra i nödbromsen!!?? Min lilla bebis blev i fredags 7 hela månader! Tänderna kliar som tusan och igår fick han äntligen till snitsen med att krypa! ♥

 


Dom växer så det knakar!!

Påsken har varit lugn och solig. Pointsmässigt har det gått bra, förutom fredagen då jag gjorde ett dåligt beslut, då bestämmde jag mig nämligen för att inte räkna! Och det slutade i att jag verkligen kände att jag tappade kontrollen och kunde knappt äta mat alls, bara för att jag visste att pointsen egentligen skulle försvinna på godis!! Glad att jag inte överdrev med godisätandet iaf! Jag såg till att bara ha VV-godis hemma så det gick bra, tror jag, tror inte jag har gått upp i vikt iaf! :)

 
Mina hjärtan!!



Min sessa!


HUA! Tycker INTE om att vara med på bild, men det kommer ju bli roligt att jämföra sen! :)


En vanlig påskmiddag med endast dom närmaste (vilket blir 14 pers runt bordet) :)


I går var det lugnare mys hemma hos farmor (och farfar), vår 7-månaderskille!!!


Goskillen nummer 1 och jag önsker er en fin och solig fortsättning på påskhelgen!!! :)

ALDRIG MER

Kategori: Allmänt

TRESIFFRIGT!!!!

YES, YES, YES!!!! :) Vågen visade 99,7 kg dvs -1,2 denna vecka och -15,8 kg totalt sedan starten i januari!

Jätteglad och stressad för nu ska "alla" barnen nattas! Skriver med i morgonkväll!!


KRAMAR

Solen

Kategori: Allmänt

Ja, ett nytt liv känns det som man har, när man är ute så stor del utav dagen! :) Man börjar prata med grannarna igen och träffar på folk på byn som man inte har träffat på 6 månader!

Har varit en ganska tung vecka med mycket sötsug... Har provat kläder och lyft hundmats-säckar motsvarande viktnedgången sen i januari som motivation! :) Tvungen att ta till alla knep, liksom..

I går hade jag en jätterolig motionsrunda tillsammans med hundarna och min 7-åring, Elias. Han på cykel och jag till fots, in i skogen och terrängen! :D Vi skrattade och svettades!! Provade även att jogga lite! Kändes okej, för att vara första gången! 

Idag blir det zumba igen och på onsdag väntar vågen! BLIR RIKTIGT BESVIKEN OM DEN INTE VISAR TVÅSIFFRIGT DÅ!!! Enligt min egen delmålslista så måste det vara så, för att jag inte ska komma efter i planeringen! :) 

På onsdag kommer Lillsiss hem också, vilket ska bli roligt, och på fredag blir det familje-påsk-middag hos mor och far. Har dock ingen plan inför påsken när det gäller hur mycket godis jag ska tillåta mig själv att äta. Ska fila på det!

Kram

Minus..

Kategori: Allmänt

...blev det :D Inget jättebamsigt, men -0,6 visade vågen. Det är jag absolut nöjd med!
Den här veckan ska det endast ätas 30 pp/dag, har ju som sagt 36 om dagen egentligen, men det känns som att jag bara äter dumheter för dom där sista pointsen varje dag. Så jag provar så här. Sen när jag har gått ner ytterligare så kanske jag äter någon extra liten point om jag har tränat extra hårt. ;)

Nu har jag tre trötta barn som ska läggas! Så på återseende, vänner! :)

Dagarna dom går och går...

Kategori: Allmänt

Ja tusan, flera dagar sedan jag uppdaterade stackars bloggen... :(

Dagarna bara rusar och som ni säkert också känner så är man ju ute såå himla mycket mer nu när det går mot varmare tider!!

I helgen var jag alltså ut på äventyr!!! SÅÅ HIMLA SKOJ VI HADE!!! :D
Helgen bjöd på det mesta, God mat (för många points), sökande i tunnelbane-djungeln, härligt hotell, underbar musikal i form av Romeo och Julia på Göta Lejon, goda drinkar (för många drinkar), gaynattklubbar, omringad av hånglande, vackra, TREVLIGA killar ;).
Till slut ramlade vi in på hotellrummet kl 03.30 och avslutade med en riktig fnitterattack! På söndagen blev det Strosande i Gamla Stan och till slut oxå hemresa. :)
Underbart har det varit, men skulle aldrig palla att ha det där tempot och partajandet som livsstil!




Det som jag observerade allra mest, med tanke på att jag endast har varit onykter 3 gånger sedan millenieskiftet (och kanske bara 2-3 ggr innan det) så märkte jag hur otroligt uttorkad man blir. Jag har druckit väldigt många liter vatten för att försöka återställa balansen! Läskigt så mycket man påverkas och jag var ju inte dyngrak om jag säger så! :)

I går var det dags för zumba igen! Roligt som attans men svårt! Ger inte upp, SKA få in stegen! :)

Sedan förra onsdagen när jag vägde mig så har veckan sett ut så här: Torsdag och fredag åt jag 30pp/dag istället för mina egentliga 36pp. Lördag och Söndag tappade jag räkningen helt. Måndag och tisdag återigen 30pp/dag. Tränat har jag gjort som vanligt, förutom i helgen då (gick iof mycket men mera på"stros-nivå"). "Den tiden på månaden" startade idag... så jag är helt clueless över vad vågen kommer stå på i morgon...återstår att se om jag blir arg igen eller inte... :S

Avlslutningsvis idag (lovar att skriva igen i morgon) så tycker jag att om ni har möjlighet att gå och se Romeo och Julia så GÖR DET!!!! Underbar musikal!!



KRAM

Jaha..

Kategori: Allmänt

Som jag misstänkte. Jag stod stilla denna vecka, typ, +0,1 visade vågen. :(

Jag är inte ledsen, mest arg! Hade jag haft dagar denna vecka som jag inte tränat eller som jag spårat ur och ätit alldeles för mycket points så hade jag tyckt att jag förtjänade det här. Minst! Men jag har haft en BRA vecka. Nöjd med både mat och motion! Konsulent-Karin trodde att det kan vara att kroppen samlar på sig vätska eftersom jag har ökat på träningen...Jaja, finns säkert många "förklaringar" och undanflykter, men det är bara å på't igen ba!!!

Har inte tänkt att överstiga pointsen i Stockholm i helgen heller. Nu FÖRVÄNTAR jag mig ett STORT minus nästa vecka!!! :)  annars jäklar!!!!

Kram på er!!

Mellanmål

Kategori: Mina tips

Har hittat ett nytt mellanmål, som var riktigt gott. :) Keso med nötter och frukt! :)

Den här med cashewnötter, apelsin, ananas och papaya = 5 pp


Den här med hasselnötter, blåbär och tranbär = 6 pp

På eftermiddagen är det dags för vågen. Är säker på att jag inte har klarat 1,5 kg denna vecka som var tanken, men jag har iaf haft en bra vecka och är näära tvåsiffrigt! Så nöjd ändå! :)

 

"Ses" ikväll

Uj, uj, uj...

Kategori: Allmänt

Sicket tempo det var igår kväll!! Marie, som håller i det, var jätteduktig och sprudlande! :)
SKITKUL var det och jag tänker absolut fortsätta! :) Självklart var det svårt att hänga med, men ge det några gånger till så ska det nog gå. :)
Klarade mig långt över förväntat! Både vad gäller kondition och kordination.
Det här skulle jag inte ha provat på på flera år säket om det inte var för att det startades upp en grupp HÄR på orten!!! Det är ju svårt att ta sig hemifrån precis vid "läggdags" när man har tre små barn, men nu kommer det nog att funka!! :)

Har precis ätit en god laxwok till lunch. Träningsvärken var inte så farlig i morse, så jag var ut på den vanliga morgonpromenaden med Linda. Nu däremot, kommer den krypande, mer och mer. :) Det var längesen kan jag lova!! :)

"Ses snart"

Frestelser och zumba!

Kategori: Allmänt

I går var det en matmässigt jobbig dag... Massor med frestelser och jag sa "Nej,tack" till både legymsallad, prinsesstårta, glass, muffins och tiramisu/glass igen!!

Extra jobbigt blev det för att jag inte fick i mig lagad mat till lunch och då sjönk blodsockret liite för mycket :/...

Men såå otroligt gott det var med fläskfilé och klyftpotatis hos svärföräldrarna till middag!! Men då var man riktigt hungrig och jag ansträngde mig verkligen för att inte överäta!

Unnade jag mig ingenting då?! Var jag så "tråkig"??! ;) NÄÄ, det är ju inte Anna!!

Första frestelsetillfället (legym, glass och tårta) så var jag faktiskt den som tittade på, jag åt iof en banan! :)
Andra tillfället (muffins) så tog jag en ballerina-kaka, 2pp och försökte njuta av den!  
Vid tredje tillfället   (tiramisu/glass) som oxå var dagens efterrätt, så var jag faktiskt nöjd efter den goda maten. :)

Sen på kvällen var jag såklart sötsugen och då (när jag hade kontroll) så såg jag i checklistan att jag faktiskt hade några points över, så då mätte jag upp liite lösgodis för 6 pp (svärmor vann ett litet påskägg med godis som vi fick med oss hem) och mumsade i mig framför tv:n. Hade jag tagit en tårtbit tex så hade jag inte vetat exakt hur många points det var och därmed inte haft någon kontroll över mitt intag. :)


I kväll ska jag prova på Zumba för första gången i mitt liv! Vi får väl se vad jag tycker om det. Känns lite jobbigt för att det är mycket folk och många som jag känner...men jag SKA prova!


På återseende snart/A

 

 

 

 

 

yes!

Kategori: Allmänt

Har precis avslutad ett en timme långt samtal med en kär gammal vän! Hon hade en del funderingar över Viktväktarna och pepprade mig med BRA frågor! :)

När vi ska lägga på så säger hon att hon blivit väldigt peppad och att hon minsann ska ta sig till ett möte i veckan! :D

KAN JU BARA SÄGA ATT JAG BLEV MINST LIKA PEPPAD ÖVER ATT FÅ PRATA OM NÅGOT SOM JAG BRINNER FÖR OCH BOLLA IDEÉR MM!! :) HELT SPEEDAD NU, JAG SOM SKULLE GÅ OCH LÄGGA MIG!!

Åh så kul!! Fina, fina L då är såå go!! :)

Exempel på en bra dag :)

Kategori: Mina tips


Frukost 7-9 pp

Mellanmål efter motion: Naturdiet mealbar -5 pp och VATTEN

 

Lunch: Moussaka - 7pp med sallad till.


  

Mellanmål: Frukt, VATTEN och favoriter från Lidl: riskakor med choklad cocos på ena sidan! 2pp/styck :)


Middag: laxpaj med sallad - 12pp


Kvällsfika: 3 smörgåsrån med mosad banan och kanel, En kopp te med en skvätt mjölk i.- 2pp

 

 

Frisyr

Kategori: Bilder