Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Nyttiga kanelbullar - 20 st

Kategori: Recept

Bullar med lågt GI! Mycket att tugga och kan ätas med gott samvete. Ett tips är att inte använda pappersformar. Lägg bullarna direkt på bakplåtspapper istället. 
 
50 g jäst
2½ dl mjölk
100 g kesella 10%
½ dl flytande honung
1 dl ljus sirap
1 tsk kardemumma
1 tsk salt
1 msk psylliumfrön
7-10 dl dinkelmjöl
 
Fyllning:
150 g kesella 10%
3 msk kanel
2-3 msk vaniljsocker
- - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Ovanpå:
1 uppvispat ägg
½ dl hackad mandel
 
Smula ner jästen i en bunke. Värm mjölken till fingervarmt. Blanda mjölken med kesellan och häll över jästen och rör tills den löst sig. Tillsätt övriga ingredienser, mjölet sist, lite i taget. Arbeta degen till den är smidig och låt den sen jäsa ca 30 min.  Knåda degen och kavla sedan ut den. Ha på fyllningen och rulla ihop till en rulle. Skiva den och lägg upp bullarna på plåten och låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Pensla bullarna och strö på mandel. Grädda mitt i ugnen ca 7 min. Låt svalna på galler.
 
 
 

Ben-pass

Kategori: Allmänt

Torsdag har nu blivit Ben-torsdag! ;) Jag är riktigt nöjd med dagens pass och träningsvärken smyger sig på igen! 
Jag tog 80 kg i benpress och det är mer än vad hade planerat. Jag har ju bara gymmat knappt en månad! :)
 
Efter träning och dusch åkte jag och uträttade en massa ärenden innan det var dags att fixa lunch och sen har jag stått i köket hela eftermiddagen. Ska ju ha lite försenat födelsedagsfika på lördag och vill inte ha en massa onyttigt. Så jag har bakat bullar med bla. dinkel, kesella och honung (recept kommer). Dom blev över förväntan och tom barnen åt med god aptit! Gjorde oxå en mjuk kaka med en massa fibrer (ingen höjdare så det receptet lägger jag inte ut). På lördag ska jag, istället för tårta, göra proteinbolls-smeten. Platta ut den och lägga vispad grädde, bär och lite mörk choklad på! :) 
 
Känns inte riktigt bra med maten idag. Blivit en del light-läsk och så provsmak av bakverken! :/ Ny dag i morgon igen så då är det bara att göra det bättre!
 
Avslutar med ett mycket bra citat:
"Det är våra vanor som skapar hälsan, inte undantagen!"
 
God natt :)
 

Vågjävel och rastlöshet

Kategori: Allmänt

Förlåt att jag svär, jag blir frustrerad att jag går UPP i vikt fast jag vet att jag bygger muskler och jag vet att jag kommer gå ner i vikt när jag håller i den här livsstilen!! Jag vet att det inte är fett som har gjort att jag gått upp i vikt! Men jag är en otålig människa! :) Jag har alltid hatat att vänta!!
Och jag lääängtar så förbenat efter att komma under 80!!! :D
Jag blev så arg och tjurig så jag åkte direkt hem och åt choklad! hihi, trotsar mot mig själv! :P

Har precis duschat efter ett väldigt svettigt zumbapass! Linnet jag hade på mig kunde man bokstavligen vrida ur!!
Har dock ett litet problem, när jag "bara" har kvällsträning och måste vänta (återigen inte min starka sida) på att få träna, blir jag såå rastlös! Springer runt som en yr höna, haha. Positivt att det blir fint hemma men jobbig, krypande känsla i kroppen!

Snart dags att sova och i morgon bitti väntar benpass!! Minst 20 kg till ska läggas på i benpressen i jämförelse med förra veckan!! :)

Jag kommer ALDRIG se ut så här igen!! SÅ DET SÅ! (Ca 32 kilo mer än just nu)

Ah Oh Ih Aj

Kategori: Allmänt

Jag kan nästan inte hitta en enda muskel just nu som jag inte har träningsvärk i!! Haha! Smått otroligt, lite jobbigt, rätt smärtsamt och skönt på samma gång! ;P
 
I morgon är det onsdag och faktiskt vägning!!! En dag tidigare den här veckan pga en dubbelbokning! Jag trivs väldigt bra med att åka till Anki och väga mig, hon peppar och motiverar mig och framför allt så håller hon koll på mig! ;)
Ska bli spännande att se vad den står på, men är rädd att det inte har hänt så mycket. Jag ser ju att det händer massor med min kropp, men knäpp som man är så vill jag att det ska hända lika mycket med siffrorna på vågen.
 
I morgon är det oxå slutbesiktning på lägenheten, med väldigt blandade känslor...
 
Och som vanligt är ONSDAG = ZUMBA! :)
 
Galet svettigt på träningen idag! :)

Rygg och mage

Kategori: Bilder

Fullkomligt älskar rygg-pass på gymmet! Alla övningar är skitroliga och jag känner mig ursinnigt stark (vilket är positivt om ni undrar) ;)
Magövningar är inte riktigt lika kul men så otroligt viktiga!! Jag drömmer mig bort mot en snygg kropp och ett yrke inom kost hälsa och fitness!...:D
 
        
 
        

 
 
 

Sängdags

Kategori: Allmänt

Ja nu är jag rejält trött! Blev ett skitbra bröst och biceps- pass i morse med Erik! Snart har jag ökat på 10 kg på alla övningar på två veckor! Det går framåt och det är såå kul!!

Efter det har jag svischat omkring med barnen, ätit mat, städat både lägenhet och hus tills det var dags att sticka iväg på mitt livs första dance-aerobic-pass.
Skitroligt och jättejobbigt!! :D

Åt laxwok till lunch och kycklinggryta med potatis till middag.
På lördag ska jag bjuda nära och kära på lite födelsedagsfika, så då tänker jag dela med mig av mina nyttigare fika-tips! ;)

Men nu är det dags att ramla isäng!! Låta kroppen vila och reparera sig! I morgon är det mage och rygg som gäller. Älskar att köra rygg!! :D
Natti

Veckans planering

Kategori: Allmänt

EAT CLEAN, TRAIN DIRTY

Stolt!!

Kategori: Allmänt

Ja jag är rackarns stolt nu! :)

För det första så höll jag mig ifrån alkohol igår. Vilket känns väldigt skönt idag! Det var lugnt och trevligt på kvällen. Vi var så trötta så jag somnade vid kl 23:30 efter restaurangbesök, och sov till 10:20 i morse. Hur skönt som helst!

För det andra har jag absolut inte tappat någon motivation trots att jag vilat från träning och noggrann konståkning i två dagar. Har inte alls svullat och det känns oxå bra!:)

För det tredje har jag gjort träningsplanering för kommande veckan!
Är så jäkla kul att jag (och andra för den delen) börjar se resultat!!

Och för det fjärde!! Zumban blev inställd ikväll så jag stack ut på en löparrunda!
Knäckte då mitt personbästa med hela 14 sek/km i snitt!! Japp, sjukt stolt! :D

Det är så taggande när man får bevis på att jag blir starkare och mer uthållig!

Nu kör vi! Pepp pepp!

Natti natt

Min dag

Kategori: Allmänt

Undrar om det är för att det är min födelsedag som gör att jag är vaken så här tidigt!?! ;) Trots att vi festade till kl 04 i morse!.. Nä, jag är inte nykter än efter en hel del bacardi razz och trosapunsch haha, men galet törstig och det är satans ljust nu så det gååår inte att sova! :)
Jag överlever nog.. Chockade kroppen rejält igår med hemmagjord pizza, lite choklad och alkohol!! Idag blir det lugnare, vill inte komma hem och missa träning bara för att jag är seg och uttorkad!!

Är iaf jättekul att vara här! Johanna och jag har alltid jäkligt roligt ihop!! <3
Ha en fin dag i solen för regn har jag inte beställt! (hoppas nämligen på en motorcykeltur)

Borde ha varit...

Kategori: Allmänt

...en sjukt bra dag! Minus på vågen, grym träning, god mat och snygg frilla!
Men vissa andra omständigheter har gjort min braiga dag till en dålig en!...
Stänger mina blå nu och hoppas på en drömlös natt och en bättre morgondag...

Fräscht

Kategori: Allmänt

Känns så skönt att äntligen ha varit och fixat håret igen! Blev jättenöjd hos grymma Marie! :) Kort kommer en annan dag då jag inte vill lägga ut någon bild innan jag kommer till Johanna i morgon! :) "överraska" henne lite! :)

Efter att ha lämnat barnen i morse var det dags för vägning och träning! Båda delarna gick skitbra!!! Nästan 2 kilo minus den här veckan och benpasset på gymmet är jag sjukt stolt över!! :D Skaplig skillnad på kraft i benen jämfört med zumban igår då dom kändes som bly!

I morgon åker jag alltså en sisådär 20 mil söderut och firar min födelsedag men min fina vän! Ska bli jättekul men det är faktiskt så pass att jag har lite ångest över att jag inte kommer kunna träna på två dagar! Men det får jag ta igen när jag kommer hem på söndag! ;)

Delmål!!!

Kategori: Bilder

Äntligen!!!! Jag fick på mig mina älskade jeans idag! Som jag har längtat!! :D Tyckte mina andra jeans satt så jäkla löst idag och jag gick och drog upp dom hela tiden! Så jag tog mod till mig och provade! ;) Ett stort delmål för mig och jag blir såå taggad att fortsätta min resa! Jag ska i mål och jag vet att jag kommer klara det och hålla det!!
Tack alla för fina kommentarer och pepp på FB och instagram!

Kom hem från ett hårt zumbapass för en stund sen! Helt och hållet genomblöt men så kul! Måste dock köpa nya skor då mina är alldeles för stora! Har ett par på gång och jag hoppas det blir bra! :)

Och så är det ju vägning i morgon oxå! Får se om det har hänt nåt på vågen eller om jag fortfarande byter ut allt fett mot nya muskler...

Ja, ny design oxå!! Ville ha något nytt och något som är "jag". Jag brukar säga att jag är svart ända in i själen - på ett positivt sätt. ;) Jag älskar nämligen svart!! Är så bekväm i svart! :)

Sopslut

Kategori: Allmänt

.. Blev jag idag efter dagens träning på 2 timmar! Men en såå underbar känsla efteråt!!! :)
Först sprang jag en runda, sen mötte jag Hanna vid gymmet. Kommer inte få in så många pass som jag vill den här veckan, pga att jag ska bort till helgen, så fick trycka in någon extra myskelgrupp. Idag blev det bröst, triceps, mage och rygg.
Efter det sprang jag hem.

I morgon blir det zumba. Hade gärna gymmat på förmiddagen oxå men dom två yngsta är lediga från dagis då..

Satt på mig mina pyjamasbyxor nu ikväll och när jag fick dom i julas satt dom tajt... Det gör dom absolut inte nu!! :D

Vilodag....

Kategori: Allmänt

... Blä vad det har varit jobbigt att INTE träna idag! Kännde att kroppen behövde återhämta sig men hjärnan är totalspeedad och jag har varit extremt rastlös hela dagen! Har ju tränat varje dag ett bra tag nu men jag fick iof en hel del gjort här hemma!.. :)
Började dagen med Kan Jang, C-vitamin och proteinsmoothie! Vill INTE bli krasslig!

Ni får ursäkta förseningen på recepten, men nu är dom iaf här! ;)

Var med min stora lilla kille i skolan en stund idag när han började 3:an! Ny fröken och nytt klassrum men allt verkar toppen! :) Hoppas han kommer fortsätta tycka att det är bra!!
I morgon blir det motionsuppvärmning och sedan gym med Hanna - lövely!! :)

Dags att sussa!

Dagens middag

Kategori: Recept

Blev riktigt god och via instagram har jag fått förfrågningar om receptet! ;)
Bönsallad är något jag gärna gör istället för snabba kolhydrater. Inget exakt recept som jag följer men gott har det blivit varje gång iaf, Passar till allt, men idag blev det kyckling till. :)
__________________________
Skölj två sorters bönor (idag blev det kidneybönor och kikärtor) och blanda med paprika, purjolök och avokado. Häll på lite olivolja, rödvins-vinäger och pressad citron. Krydda med peppar och salladskrydda. Blir det för syrligt kan man balansera med lite honung! Mums!

Kycklingfiléerna fyllde jag med crème bonjour- Gordon bleu och salami. Salt och peppar och lite olivolja på bara! :)

Protein-bollar

Kategori: Recept

En ny favorit! Perfekta att ha i kylen och ta till när man vill ha lite fredagsmys eller till ett snabbt mellanmål!!
_____________________________

1,5 dl cashewnötter
1,5 dl sötmandel
1-1,5 dl torkade aprikoser
1/2 dl torkade blåbär (eller russin)
4 msk kakao
1/2-1 dl proteinpulver (kan uteslutas)
Lite vatten
Mixa nötter och frukt i en mixer. Blanda i protein och kakao. Rör ner lite vatten så du får en konsistens som det går att göra bollar av. Rulla bollarna i kokos. Om du använder proteinpulver - låt stå i kylen i några timmar innan du äter. Njut!!

Mitt favorit-mums-bröd

Kategori: Recept

Receptet är egentligen bara en riktlinje! Jag brukar ta det jag har hemma i nöt, mjöl och fruktväg! :) Nyttigt och såå gott
__________________________

2 dl havregryn
2 dl sojamjöl
3 dl dinkelmjöl (siktat eller fullkorn)
1 dl krossat linfrö
1 dl russin
1 dl hackade nötter
2 tsk bikarbonat
2 nypor salt
4 dl naturell yoghurt
1 rivet äpple ELLER 3 msk honung
Blanda det torra först, rör ner resten. Använd bakplåtspapper i en brödform och klicka i smeten.
Grädda i 175 grader, längst ner i ugnen i 70 min.

Triathlon-check! :)

Kategori: Allmänt

Blev inget bloggat igår! Somnade ovaggad kl 21! :)
Triathlonet var jättetrevligt! Bra initiativ av Marie-Louise och Hanna! 13 glada brudar i mixade åldrar!
Så här gick det för mig, Löpning: (PB på mjukt underlag) 4,36 km. Cykel: Totalt blev det 3 mil men vi stannade 2 gånger för att samla ihop gruppen och peta i oss lite näring! :)
Sista milen tog jag i och drog ifrån dom andra, ville ju inte bara på utflykt utan oxå träna ordentligt. ;)
Kändes sedan rejält i benen när jag dök i bassängen och hade 1000 meter att simma! Konstigt nog fick jag upp ett jäkla bra tempo, men tro mig, det var skönt att ställa sig i duschen sen, för att inte tala om hur skönt det var att sjunka ner i sängen med barnen och ha filmmys :)

Jag är nöjd med min prestation och är ordentligt mör idag! Men jag ska ändå åka på zumban, men försöka ta det lite lugnare än vanligt!

Snart ska vi åka och fira min storasyster som fyller i morgon! Jag är inte sugen på fikabröd och tårta så det ska nog gå bra! ;) Tar nog med mig ett par proteinbollar så att jag har mellis!

I morgon börjar min stora lilla kille i 3:an!! Jag kan inte fatta det!! Herre jösses!! :)

Ikväll kommer recept på lite favoriter som jag har just nu!!

Bra dag!

Kategori: Allmänt

Började dagen med en protein-smoothie och pw med Linda! Efter det blev det många vändor i trapporna vid lägenheten som alldeles snart är ett avslutat kapitel! Så mellan 8-12:30 svettades jag konstant! Vääldigt skönt att kliva in i duschen sen kan jag lova!!

Kl 14 hämtade Linda upp mig för en shoppingtripp som senare skulle visa sig lik tokig som rolig!! Snygga kläder hittade vi båda två oxå! ;) Jag fick ett jättesnyggt armband i lite tidig födelsedagspresent! <3 Så glad att vi finner varann igen, älskade tokfia!!
Kom inte hem förrän vid 22 och jag har skrattat otroligt mycket! :D

Jag har onda ben och skavsår som jag nu ska försöka vila upp över natten, för i morgon är det dags för triathlon!! Samling 10:30 och sedan 30 min löpning, 3 mil cykel (med fikapaus) och sist 1000 meter simning. Sen ska jag hem och mysa med mina små snoriga älsklingar! :)
Natti

Speedad

Kategori: Allmänt

Tack tack tack så mycket för värmande och peppande ord!! Ja, jag ska klara det här! Jag vill leva med god nyttig mat och träning resten av livet! Det är mitt liv!!! :)


I morse var det först vägning. Vågen visade -1 kg denna vecka oxå! Jag ska vara nöjd med det men skulle vilja att det går lite fortare just nu så jag får en skjuts! :) Har hittat gamla mått-tabeller här hemma, så i morgon ska jag mäta mig själv!
Efter vägningen gjorde jag en skitgod protein-smoothie innan det var dags för det "fruktade" benpasset! Jösses vad jag är klen, men det ska det bli ändring på!

Med rubriken menar jag att även fast det är pisstungt och svetten sprutar, så vill jag inte gå därifrån!! Så sjukt roligt!! :)
Till lunch blev det en god köttfärs-omelett!

På eftermiddagen har jag fått lite sol på näsan och sen stekt köttbullar till ett helt kompani!

Nu ser jag fram emot morgondagen! Ska börja dagen med en pw med Linda, sen ska min lägenhet tömmas på det sista innan jag och Linda möts upp igen för att åka å strosa lite i affärer, äta lite gott och förhoppningsvis skratta en hel del! :)

På återseende och tack igen! :) 

Usch!!!

Kategori: Allmänt

Blir så förbannad på mig själv!! Jag har verkligen sett skillnader på min kropp den senaste veckan! Huden på magen har dragit ihop sig mer och jag har känt att det går åt rätt håll! Jag har tyckt att jag ser okej ut på bilderna som vi har knäppt på gymmet.
MEN så får jag syn på ett kort som är taget från "fel" vinkel, och jag vill bara spy en massa galla över mig själv!!
Jag har så jävla långt kvar!! :(
Snälla snälla snälla låt mig få behålla motivationen så jag når mitt vikt-mål till jul!!
Crap...

Sprak

Kategori: Allmänt

Sa det i min nacke på sista stretch-övningen på zumban ikväll! Fy så otäckt och det gör rejält ont. Men vetepåsen är på och jag försöker slappna av!


I morgon är planen att köra ben och mage!! Har längtat till gymmet idag men mina armar har inte längtat lika mycket! ;)

På förmiddagen var det storhandling på agendan och det blev rejält. Ojoj, tur jag hade bärhjälp! :)
Väldigt glad att få köpa trosor i mindre storlek nu! Yay! :D

Köpte med oss färsk torsk hem, som vi stekte i smör med salt och citronpeppar! Såå underbart gott! :)

I morgon är det vägning och jag är lite nervös! Har varit en jättebra vecka både mat och motion har varit skitbra!! Kommer bli jättebesviken om det inte har hänt nåt på vågen!!!! :/

Natti

Gelé-armar

Kategori: Allmänt

Kommer jag garanterat ha i morgon! Träningsvärken är redan ett faktum! :)
Det var alltså axlar och armar idag! Erik drillade på mig rejält efter en uppvärmning på löpbandet.

Nu är det bara hoppas att låret och nacken slutar hugga till ibland!!

När vi kom hem gjorde jag en sjukt god tonfisksallad med bl.a. kidneybönor, ägg och matvete. Glufsades en hel del här sen! :) Sen hämtade jag ett paket med proteinpulver som kommit med posten! :)

Ikväll blir det pannkakor till gullungarna och omelett till mamman! :)

I morgon blir det storhandling och zumba på kvällen och torsdag är det gym-dags igen! Ben-pass!! Jösses! ;)


Grymt pass

Kategori: Allmänt

Har haft ett skitbra gym-pass idag!! Blev lite omkastat i träningsschemat pga att jag har så ont i mitt lår.
Så efter lite uppvärmning på löpbandet, blev det bröst och rygg! Sjukt kul!! :D Hur kan det egentligen vara så kul?!?... Skit samma, det bara är det! Hihi
Efter det blev det en cykeltur med vovvarna och sen efterlängtad lax-lunch!!

Nu har jag en liten siesta innan det är dags att städa en massa. Har släppt iväg det alldeles för långt här hemma.... Men det är ju mycket roligare att träna än att städa! 

12 Augusti 2009

Kategori: Allmänt

Idag är det 3 år sedan du, världens finaste och bästa mormor somnade in! Jag saknar dig så otroligt mycket och jag tänker på dig varje dag!!
Tänker att jag bara vill sätta mig vid ditt köksbord, skjuta korsordet och kortspels-protokollet åt sidan och prata bakning eller berätta hur det går för barnen i skolan och på dagis. Bli serverad kyckling och ris med gudomlig sås som bara du fick till! Och så lite hembakt efteråt!
Jag vill få lite skäll för att jag som vanligt gör lite tokiga val i livet. Strul-Anna som jag är! Få höra ditt speciella skratt som man aldrig kan glömma när man väl har hört det en gång!!

Ja, jag är fortfarande arg! Arg över att livet är så orättvist!! Du var inte färdig här!! Det var inte meningen att du skulle gå bort!! Jag vill att barnen ska komma ihåg dig!!! Jag vet att du skulle ha skrattat så gott åt Oscars tokiga upptåg och istället fick du inte ens träffa honom!!
Jag hatar sjukdomen som tog dig ifrån oss för tidigt! Du var klistret som såg till att släkten träffades regelbundet!!

Men minnet utav dig bleknar inte!! Allt som du har lärt mig kan ingen ta ifrån mig!! Jag följer dina tvättråd, bakar ditt bröd och lägger in gurka efter ditt recept! Jag bäddar min säng med överkastet du gjort åt mig och jag påminner Elias och Ida om vilken stor liten människa du var!!

Jag vet att du är med mig, jag känner dig!!
Älskad och saknad... För alltid

Kurering!

Kategori: Allmänt

Jag VÄGRAR!! Jag har varken tid eller lust att bli förkyld eller skadad nu!!! Jag mår så bra av att träna och just nu mår jag bäst av att inte ha vilodagar!!

I morse kände jag mig lite förkyld. Småseg i kolan och nyser. Dessutom har jag problem med nacken. Hugger till som knivar ibland och jag är rädd att få nackspärr!
Så efter en trevlig förmiddag hos mamma och pappa med både kött, potatis och svamp från trakten (jättegott), så åkte jag och handlade Kan jang och C-vitamin. I med det och på med en varm vetepåse på nacken. Sen blev det ett zumba-pass. :) Gick bra men jag kände mig lite trött i kroppen!
Jag har oxå sträckt framsida lår på höger ben vilket gör attans ont.. SÅ, NU HAR JAG KLAGAT FÄRDIGT!
Jag lyssnar på kroppen men jag tänker inte vila från träningen ändå. Man får bara tänka till lite extra och träna SMART! :)
I morgon blir det en lugn uppvärmning innan ett pass på gymet med Erik.

Igår hade jag ingen lust alls att träna! Ville bara äta upp mina chokladkakor som ligger i skåpet och gå och läggs mig igen. Men efter lite positivt tänkande och puschande från Erik tog jag mig ut och sprang! SÅ skönt det var!!... När jag väl kom ut... 

SO TRUE!! ;)

Kategori: Allmänt

Den goda cirkeln!

Kategori:

Det är ju fantastiskt! :) sköter jag träningen så leder det till att jag: dricker tillräckligt med vatten, håller mig till en bra och hälsosam kost, slutar småäta, är gladare, piggare och sover bättre!! Sen tillkommer en härlig bonus oxå: JAG BLIR SNYGGARE, STARKARE OCH GÅR NER I VIKT!!

Idag har det varit lite lugnare träning, lite simning och en powerwalk. :)
Åt en otroligt god middag bestående av grillat kött, cole slaw och bönsallad!! Nu till lite fredagsmys har jag gjort proteinbollar!

Har oxå gjort tränings-planering en vecka framåt! Nästa helg är det oxå dags för ett litet triathlon här på orten. Mest på skoj, jag har en egen triathlon-utmaning som jag ska klara innan sommaren är slut! Det är ett triathlon med mitionsdistanser som det heter! Och då är det det snabbaste jag kan som gäller!! :) Först 400 m simning sen 2 mil cykel och sist 5 km löpning! Älskar utmaningar!!

Pepp pepp på er! ;)

Resultat

Kategori:

Det gick inte att logga in på bloggen igår så därför kommer uppdateringen nu istället! :)
Vägningen igår gick bra! -1 kg. Hade såklart velat gå ner åtminstone 4 kg, haha men det funkar ju inte så, tyvärr!
För en gångs skull är jag inte lika fixerad vid siffrorna på vågen. Dom kommer iaf inte i första hand! För jag vet ju att om man tränar så mycket som jag gör så måste kroppen förändras!
Det är så underbart att träna! Tom PMS:en den här månaden är mildare för att jag blir så glad när jag tränar! :)

Solfrid undrar om jag fortfarande äter enligt viktväktarna! Jag skulle vilja svara att det är en blandning mellan VV och GI. Jag är så inkörd på VV så tänket finns där automatiskt! Men jag äter i huvudsak långsamma kolhydrater istället för bröd, ris, pasta och potatis.

Igår hade jag en vedervärdig träningsvärk i mina ben, vilade på förmiddagen och sen på eftermiddagen var det dags för ett pass med Hanna. Det blev 4,7 km jogging och sen axlar och mage på gymet!
Idag har jag oxå träningsvärk men mer dräglig sådan, fast nu i hela kroppen! Haha
Idag blir det en ordentlig pw och sen lite hantlar här hemma!

På återseende!

Kaka och träning

Kategori:

Mumsade kärleksmums med goa F i morse. Utan skuldkänslor! :)
Har haft det lite kämpigt med träningsvärken i låren, men det har gått någorlunda iaf! Varit på zumba ikväll med mina systrar! Jätteskoj!! Svettas som en galning när jag tränar nu, vilket är tecken på att det går framåt! :)
Får se hur benen känns i morgon! Då är det tänkt att jag ska köra löpning, axlar och mage med Hanna! Lövely! :D
Vägning i morgon bitti först! Har varit en bra vecka. Tränat varje dag. Unnat mig lite men inget jag ångrar. :)
Natti

Kommer jag kunna gå i morgon?

Kategori:

Skaplig vändning en dag kan ta! Dagen började uselt med spöregn, jag lika trött i kroppen och betongben! Kaos när barnen skulle iväg då jag inte hittade regnkläder. När dom sen var lämnade skulle jag upp och packa i lägenheten, det är så mycket känslor som kommer upp när jag går in där! Blev ledsen (mycket som har hänt det här året) pratade med mina underbaringar J och L i telefonen, tack för att ni finns!!!!! Blev ledsen igen när jag lyckades slå sönder min favorit ljusstake och ja, en riktigt pissig dag!! Hämtade barn igen och åkte hem och åt tonfiskwrap vilket var väldigt gott. Nu till vändningen! - Hanna skrev och frågade om jag ville träna och fastän jag mådde skit så ville jag göra ett försök. Hon är så gullig som frågar om jag vill hänga på! Blev riktigt hårt med jogging-uppvärmning och sen intervaller innan vi cyklade till gymet och körde ben och rygg! (därav rubriken) :) Och som grädde på moset bestämde jag och lillasyster att vi skulle dra in till stan och käka middag ihop! Riktigt skoj!!! :D What a day! Nu blir det kudden och i morgon blir det fika med en go vän och zumba bland annat! Natti

Bloggen

Kategori:

Trött

Kategori:

Idag körde jag på som vanligt på morgonen. Kände att jag var trött i benen och önskade att dagens motion kunde bli simning. Men hundarna behövde ut och gräset var långt, så under två timmar blev det en powerwalk och gräsklippning. Genomblöt av svett och galen av alla bromsbett efteråt! Efter att jag hämtat barnen så var jag jättehungrig och slängde ihop en halloumi-sallad. Mums! MEN efter det har jag varit som SLAKT! Ont i huvudet, stum i benen och trött!! Har försökt att vila så gott det går mellan servning av barn, tvätt, dammsugning och matlagning. :) Men nu är det lugnt och jag ska försöka pallra mig i säng lite tidigare än vanligt! :) Följer en tjej på instagram som jag blir jättepeppad av! Hon skriver väldigt bra! I dag tex, tog hon upp att man inte ska jämföra sig själv med andra för att det finns ingen annan som du! Se varje dag som en utmaning mot dig själv och gör dagen till en ännu bättre än den innan! :) I morgon är en ny dag!! På't igen ba!! Kram

Träningsvärk

Kategori:

Nu har jag haft konstant träningsvärk i en vecka! :) Nästan så jag har blivit van. Idag blev det rejält med träning, 3 timmar. Cyklade till hedesunda (ca 2,2 mil) körde zumba i dryga timmen och sen trampade jag hem igen! På vägen dit hade jag rejält med motvind, det var tom tungt att trampa i nedförsbacken! :) Tror även en del hjärnceller blåste bort för jag kom av mig med koreografin på zumban hela tiden, vilket gör mig arg.. Hemvägen gick över förväntan! Har ätit bra idag. Keso med frukt till frukost. Lax med blomkåls och sötpotatis-mos till lunch. En kycklingburgare med avokado till middag. Sen har jag fått hem mina protein-barer som jag hade med mig ett par av under träningen! Och så vatten såklart! ;) Snart sova, ska bli spännande å se vad barnen tycker om att gå till fritids/dagis i morgon bitti efter att ha varit ledig i 5 veckor.

PB :)

Kategori:

Sen träning idag oxå men stolt att jag sprang från mamma och pappa efter kl 20 och med magen full med mat, lyckades ändå få till personbästa!! Förbättrade mitt tidigare PB med 5 sek! *glad* Kondisen blir bättre och bättre och kan jag bara skaka av mig några kilon så blir det ännu lättare att springa! Var alltså på kräftskiva (räkor för mig) hos mamma och pappa och positivt med att jag hade gett mig f*n på att springa hem gjorde ju att jag åt mindre än vad jag brukar! Till efterrätt hoppade jag över den supergoda glassen och åt bara fruktsallad! Nu är jag nyduschad och ska snart krypa ner i renbäddad säng! Gnatt

Sen träning

Kategori:

Ja idag blev det i senaste laget. Hoppade in i duschen kl 22 efter en terrängrunda och lite styrka! Skönt att det blev av iaf och det var en otroligt vacker solnedgång! :) Blir nog sent i morgon oxå men som sagt, skönt att det blir av! :) Blev så glad och stolt idag! Över en skitsak egentligen, men vi åt middag på Ikea idag och jag stod på mig och lät bli både bearnaisesås och strips! Blev en god kycklingsallad istället! :) Köpte de sista grejerna till vardagsrummet och sovrummet, kommer bli så fint!! :) Nu har jag fått sitta i soffan och fredagsmyst en stund med lite nötter efter att ha svettats, duschat, rakat, skrubbat och smörjt mig! Tror jag hör kudden ropa nu! ;) Blev oxå väldigt glad över härliga nyheter från Norge!! Om ett år ska jag få gå på bröllop!!! :D Ni är finast!! <3

Tungt

Kategori:

Idag har det mesta känts tungt! Det var tungt att komma upp i morse, tungt att se ett plus (!) på vågen, att städa, laga mat eller ens prata var inget jag hade lust med! :/ kände inte för att träna heller... Vet inte om det är stress PMS eller självmobbingen eller en kombination... Men jag tog mig ut på cykeln! 4 mil senare kände jag mig lite bättre till mods iaf! Sen blev det även en promenad med hundarna och trevligt sällskap! :) Varför plussade jag då?! Jadu, kan vara massor av anledningar men ändå så är det,av mig, godkända anledningar! ( jag vet ju att jag inte har ätit mig till det som förr) Att jag bygger muskler är ju bra :) Sen har nog tyvärr stress och hormoner ett "litet" finger med i det hela och sen det jag har mest problem med! HUR jag ska äta! Har ju aldrig tränat så här mycket förut så det är svårt att hitta balansen, men den kommer nog!! Ska prova att öka på med protein den här veckan och så får vi se om vågen är min kompis då! Fick för övrigt hem 2 par skor idag som jag är vääldigt nöjd med!

Hemma igen och nytränad :)

Kategori:

Det har varit en jättemysig minisemester. Väldigt lagom att bara äta skräp ett dygn och sen hoppa tillbaka på banan igen! Nu har jag kommit hem från ett svettigt roligt zumbapass! Vill träna massor nu!! :D Ikväll kom det över mig att vardagen snart kommer ikapp oss! På måndag är det dags för dagis igen! :O Är jättemysigt med sommarlov i år! Andra år har det varit jobbigt. Barnen har klättrat på väggarna, men det är väl bra att komma in i vardagen igen! Kan ju inte alltid vara semester :) I morgon bitti är det vägning igen! Nervös eftersom jag ätit fel det senaste dygnet! Visar sig i morgon kl 9! :S Natti