Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

- 14,1 kg

Kategori: Allmänt

... Är den totala siffran sen i januari nu! Vågen visade -1,0 igår. Jag är nöjd. Får se om jag klarar min deadline till nästa vecka. Väger 101,4 nu...I sånt fall måste det stå -1,5 kg då... så om jag får vara frisk och håller motivationen uppe så går det nog! :) Är iaf glad att mitt tresiffriga liv snart är över för gott!! :)

Har nyss kommit hem efter att ha varit och klippt mig. Michaela fick fria händer och rakade bla in två coola linjer! Jag ska be Erik knäppa kort på det sen! :)

På eftermiddagen blir det ett besök hos mor och far. Det var längesen! :)

På återseende.. :)

Jösses...

Kategori: Allmänt

År 2011 (det är bara mars) är det värsta bacill-året hittills. Ger snart upp hoppet om att vi någonsin ska bli friska!! Nu är det jag, maken och lill-bebis som är värst... Blir galen!! Ett år tidigare har jag varit lika frustrerad, tror det var 2006, då vi fick magsjuka 5 gånger på bara några få veckor...

Idag har det inte blivit någon motion, har rethosta och slem som sitter som berget i bröstet och så lite feber på det. Kände av det lite i går morse oxå, men sen på eftermiddagen kom jag ut på powerwalk med Linda och när endorfinerna kom så kändes det som att jag kunde gå hur långt som helst. :)

I morgon väntar vågen igen. Får se hur det går!!
På onsdag nästa vecka är ju mitt mål att det ska stå TVÅsiffrigt på vågen!!!

Sen är det ALDRIG MER TRESIFFRIGT!!! NÅGONSIN!! :)

Nu är det dags att nanna!!! sov gott. :)

På galej! :)

Kategori: Bilder

... I dag är jag lite lagom mosig, inte pga någon baksmälla utan mer brist på sömn och tidsomställningen! :)
Blev nog bara 3 timmar sömn i natt, men det händer ju inte ofta att jag kommer ut bland folk så det var det värt!!

Det var då "gala" på hemmaplan (kan man säga) som gällde igår. Mingel, medelhavsbuffé och uppträdande av Diamond dogs (dragshow), Uppträdandet var jätteskoj och maten var god och jag är nöjd med det jag åt (fast jag räknade inte points), tog inte om och överåt inte! :)

Jag hade sällskap av två riktigt söta "bruttor" Linda och Mia och det kändes såå ovant att inte valla/bära på barn och bara vara Anna (men det tog en bra stund innan jag kunde slappna av).
Dansade till och med lite!!! (kändes jobbigt till och från) :)

Kände mig ganska fin i dom nya kläderna och stövlarna
, knäppte inga kort hemma innan eftersom jag blev sminkad hemma hos Mia, den känslan höll i sig ända tills jag såg mig själv på bild i Mias digitalkamera :/ FY BÖVELEN!! Kände mig inte alls fin efter det... skulle vilja gå ner 20 kg på 2 veckor nu så att jag kan känna mig fin till stockholmsresan ;) ...skämt och sido, tyvärr inte möjligt och bara att gilla läget, jobbar på inställningen!!


 Maken mins tur att vara krasslig nu, han och Oscar snörvlar i kapp med varann... När ska alla baciller försvinna?! Väldigt less, men det skulle inte förvåna mig om Ida samlar på sig lite vattkoppor snart också, hon har inte haft det och det är extremt mycket barn här på orten som har det! :/ Det lär ju visa sig!...

 

Nu känns det skönt att ha gett bloggen (och er) lite uppmärksamhet ;) Och har även fått till motion och andra "sysslor" idag, så det är dags att krama kudden! :)

Avslutar med lite kort på mina hjärtan!
Kram på er!



Går bättre och bättre med sitt-träningen :)

Grötnäsan min! :)


Gosefisarna!

Örtkryddad pasta med korv

Kategori: Recept



4 port - 7 pp/port

175 g pasta

400 g korv max 5%

1 broccolistånd

1 rödlök

1 dl fraiche max 5%

2 msk riven pepparrot

1 msk osötad senap

basilika, gräslök

Tillaga pastan enl förp. Dela broccolin i buketter och lägg ner i pastan och koka med de sista minuterna.

Blanda fraiche, pepparrot och senap, rör ner tillsammans med skivad lök i pastan. Vänd ner hackade örter.

Skiva och stek korven, servera till pastan.

Kotlett med grön topping och bulgur

Kategori: Recept



4 port -  9 pp/port

4 fläskkotletter a 125 g

1 tsk ingefära

1 msk flytande margarin

1 broccolistånd

1 dl riven ost 17%

2 dl bulgur

2 paprikor i olika färg

1½ dl fraiche max 8%

1 msk färsk hackad dragon

Tillaga bulgur.
Krydda kotletterna med salt, peppar och ingefära. Bryn dem i margarin, ca 2 min/sida.
Hacka brocolin och blanda den med osten. Lägg blandningen på kotletterna och stek under lock 2 min.
Tillsätt 1 dl vatten, så att köttet blir genomstekt. Blanda fraiche med dragon. Smaka av med salt och peppar. Servera med bulgur blandad med tärnad paprika.

 

 

Rolig make..

Kategori: Allmänt

...i går morse när jag kom upp från sängen, hade jag på mig ett svart linne och pyjamasbyxor. När Erik får syn på mig så säger han "Hur många kilon var det du hade gått ner nu?" Jag svarar "13" Då säger han " Nu syns det ordentligt, älskling".
Klart jag blev glad, speciellt när det är någon som ser mig varje dag och uppmärksammar det! Synd att jag själv inte ser det...På kläder börjar det märkas, jag längtar tills jag kan börja kasta och sälja för stora kläder! :)

I dag ska hela familjen åka till stan och handla lite, tv-spel (Elias lycka) och lite akvarie-fiskar (Idas lycka) står högst upp på listan, tror jag! :)

Jag har blivit rejält förkyld IGEN, vilket jag absolut inte har tid med ;) I morgon blir det gala och klackarna i taket! Då ska jag nog tom lägga in en bild på mig med dom nya snygga kläderna! :)

Nu är det dags att torka min lilla snor-bebis om näsan!

S...

Kategori: Allmänt

... I dag har det varit fullt ös hela dagen, vilket verkligen känns i kroppen nu ikväll!

Började dagen kl 06,00 med min minsta solstråle som har bestämt att det är en perfekt tid att vakna på! :) När vi fått iväg dom större barnen till skola/dagis så tog jag en sväng på crosstrainern innan jag duschade och sminkade mig för att sedan åka och hjämta upp Linda för shopping till, hör och häpna, MIG! :O

Har inte stått i ett provrum på länge och det är inte direkt min favoritsyssla! Jag ser ENDAST en flodhäst i spegeln. :/ Men Linda är en bestämd vän (vilket är precis det jag behöver) och "puttade" in mig i hyttarna med både det ena och det andra.
Jag var in på butiken Zizzi som har kläder "för kurvigare kvinnor", lite dyrare men fina kläder. Härifrån kommer också titeln till detta inlägg. I denna butik hade jag nämligen storlek SMALL (S) !!!  ha ha, så ut därifrån kom jag med en snygg kort jeansjacka i storlek S alltså! :)

Sen hittade jag lite smycken, en väska och en jättefin tunika inne på kappahl. Så det var bra resultat av turboshoppingen! Var ju nämligen tvungen att vara hemma till 13,30 för att byta av gubben som skulle åka och jobba.

Tunikan ska jag ha på lördag, tror jag, när jag ska på gala i Tierp men mingel, bubbel, buffé och uppträdande! Ska bli skoj! :) Sen närmar ju den 9 april också, då det är huvudstaden och musikal som gäller! skoj, skoj!!

Veckans resultat då?!! Jodå, -0,8  blev det idag och jag är nöjd med det! -13,1 totalt :)

 Nu måste jag rusa till en ledsen liten pojke!

Kram på er alla

Viktväktarnas kålpudding

Kategori: Recept


ProPoints™ värde:    4
Portioner:  4
Förberedelsetid:  15 min
Tillagningstid:  45 min
Svårighetsgrad:  Medel
 
Detta är sann husmanskost som serveras med potatis, inlagd gurka och lingon.

Ingredienser

 
  800 g Vitkål   
  2 st Lök (gul/gula)   
  400 g Nötfärs max 10%   
  3 dl Tomater passerade, eller krossade   
  1 krm Svartpeppar   
  1 tsk Salt   
  1 tsk Timjan   
  1/2 dl Persilja   

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.

  • Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.

  • Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 minuter. Häll av kokvattnet.

  • Blanda färsen med tomaterna, kryddor och hackad persilja.

  • Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnsäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 minuter.

  • Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.




Matlista mm

Kategori: Bilder

I går gjorde jag matlista. Vill prova nya recept och letade i veckomaterialet man får från VV, den lilla tidningen heter "Veckans viktiga" och därifrån hittade jag hela 12 recept som ska provas dom närmsta 2 veckorna, är det tänkt.. :)

Exempel på några rätter är: Kött och böngryta, kotlett med grön topping, örkryddad pasta med korv, linser i kokos, lunchmacka med kyckling mm mm

Idag bjöd jag mina föräldrar på lunch, det blev Lax med spenattopping från senaste "veckans viktiga" dvs. nr 11 2011. Stod att det skulle vara 13 pp men jag drog ner på potatisen och åt därför en portion för 11 pp. Helt okej! Maken min älskade spenat"stuvningen" som var uppepå laxen! :)

I går gjorde jag kålpudding också, a la VV, såklart! :) blev helt okej faktiskt! :)

Recept kommer!! :)


I går satt jag på akuten med Ida, fick tyvärr vänta 2 timmar innan vi kom in så hennes feber hann stiga en hel del, på gott och ont kanske, eftersom hon somnade i mitt knä, så blev det inte jobbigt för henne och vänta iaf. Och mig gick det väl inte någon nöd på direkt, var bra med repriser på tv4. :)

Blev iaf konstaterat det jag misstänkte. Streptokocker i halsen på henne me. Dvs halsfluss... Penicillin 10 dagar där också, vilket jag bävade för eftersom hon hatar att dricka äckliga saker! Får inte ens i henne flytande alvedon som tex Elias tycker är jättegott!

Blev en rejäl brottningsmatch på badrumsgolvet som slutade med fruktansvärd panik för henne och jag som grät. Medicinen hamnade i hennes hår i stället för i magen (hon låg ner och spottade samtidigt)

Idag har det dock gått MYCKET bättre och hon är inte lika varm heller!! :)


Här är ett kort som vi tog för någon vecka sen, Ida är såå stolt över att få mata lillebror!

Och sen har vår glada pojke som skiner ikapp med vårsolen!! :) (6 månader på tisdag, ofattbart)

Soliga hälsningar! :)

MUMS!

Kategori: Allmänt

Har snålat hela dagen! SNAART ska jag njuuta av en halv pizza UTAN att överskrida mina dagliga points!! :)

ps. sjukstuga här IGEN, Ida vaknade med 40 graders feber i morse! :(

Lugn dag...

Kategori: Allmänt

...har det varit idag. Ont i kroppen efter stress, flängande och en hel del bubbande och bärande på min lilla kluns igår! Sen vet jag att det kommer bli en stressig dag  i morgon också så jag ville ta det lugnt idag! :)

Vanliga dagliga motionsrundan med bästa L i morse, sen har jag mest slappat, lagat lite mat, plockat lite och umgåtts med barnen! :)

I morgon kan det komma en dm snö!!! Fyyy så deprimerande!!! kommer blir jättefint väder hela helgen sen, så det smälter ju bort, MEN riktigt jobbigt känns det, speciellt eftersom jag ska ut och köra bil i morgon. Både jag och Elias har tandläkartid i morgon...

I morgon klirrar det äntligen till på kontot igen! Har varit en riktigt tung månad nu, så på slutet nu har man fått tänka till och nästan koka soppa på en spik för att få ihop middag... Brukar inte vara så här, men en massa räkningar var det som kom samtidigt..

Idag fick jag ändå ihop en riktigt god lunch. Hittade på en liten laxfilé i frysen, kastade in den i ugnen med lite lime/pepper/dill-krydda. Stekte upp lite champinjoner, purjo och morot i fettfri panna. Ner med lite överbliven pasta, lite soja, sweet chili, vatten och 1/4 buljongtärning. Blev typ som en lax-wok-variant. Gott iaf! :) -9 pp.

Nu har gubben åkt och jobba och kudden ropar mitt namn!

På återseende i morgon! :)

 

Drömmar om ett smalare "jag"! :)

Kategori: Allmänt



                           

HIT ÄR JAG PÅ VÄG IGEN!! OCH NÄR JAG HAR KOMMIT DIT SÅ STANNAR JAG DÄR!!!!!!

Gick jättebra på vägningen idag! -1,2 kg = 12,3 kg totalt = 10% av inskrivningsvikten

En bra dag! :)

På återseende i morgon, vänner!

Min Elias..

Kategori: Allmänt

..har scharlakansfeber! Känns skönt att veta vad det är iaf. Han har varit så himla dålig, idag ser vi en lite piggare pojke så nu håller vi alla tummar! :)

Nu ska jag ta mig ut på en "svettrunda" som av förklarliga skäl var väldigt längesen!!!

Är också pga sjukstugan som jag är så dålig på att blogga... förlåt! Det SKA bli bättre!! :)

kram//A


saknar min "gamla vanliga" SKRUTT!

Veckans resultat!

Kategori: Allmänt

Sjukstuga här hemma igen. Denna gång är det äldsta sonen Elias som har haft hög feber och ont i halsen sen i tisdags morse. Sitter nu och väntar på att bli uppringd av vårdcentralen.. I går kväll vid 20:30 var han uppe i 40,7 i feber! Skrämmer livet ur sin mamma gör han!! Hoppas han snart piggar på sig och att ingen av oss andra får det han har!

I går var det dags för vågen igen. Den här veckan har varit riktigt bra! Varit glad, tränat varje dag, ätit bra, skrivit upp vad jag äter (och fått lite bättre fart på magen).
TYVÄRR så har jag inte kunnat låta bli vågen här hemma! :( Vägt mig flera gånger om dagen och haft ångest över att det inte hänt så mycket... Men precis innan jag åkte och vägde mig så visade vågen minus och jag hade inte lika stor ångest att ställa mig på vågen på VV.

Där visade det sig ett resultat som jag är ganska nöjd med: -1,1 blev det denna vecka och -11,1 totalt!

En del på VV som gått ner mellan 6-9 kg berättade igår om att folk i deras omgivning har börjat ge kommentarer och att de ser mycket smalare ut (OCH DOM ÄR JÄTTEFINA OCH JAG ÄR SÅÅ GLAD FÖR DERAS SKULL!!!) 
Men på mig syns det typ ingenting! (fast jag vet att jag har tappat över 4 cm runt höfterna och över 3 cm runt låren bla)... sen är det ju många som säkert tycker att bara för att man har en hel del att gå ner så "är det ju inte så konstigt att det går fort" Morr! Jag kämpar ju lika mycket som alla andra, jag har skitlätt för att gå upp i vikt och måste vara benhård för att få minus, FASTÄN JAG ÄR "TJOCKIS"!!!!

Och jag VET att det är jag som är den största kritikern mot mig själv och jag skulle säkert få ännu bättre resultat om jag hade ett positivt "tänk", men det är SÅ svårt! Det enda som maler i mitt huvud om dagarna när jag ser mig i spegeln (eller en reflektion av min spegelbild) är FLODHÄST, FETTO, ÄCKEL, USCH; BLÄ mm mm 
Jag vet och jag har tom. utbildning hur mycket man tjänar på att tänka positivt, men det är såå svärt när det gäller mig själv! Jag kan lätt peppa 100 männsikor istället för att ge mig själv en komplimang!

Jag längtar till ett mindre jag...på´t igen ba! :)

Prinsessan IDA 4 år!!

Kategori: Bilder




  

 

 

 



 

Ja, dagen har gått i prinsessornas tecken! Lyckan var total när hon fick både klackskor, klänning och krona! Men lika glad tös över gitarren som var önskad den med! :) Kan bara inte fatta att det är 4 ! år sedan den här gulliga, busiga och tokiga tjej kom till världen!! ÄLSKADE IDA!!!


Brorsorna var ju också med denna dag såklart!:


Storebror blev nöjd han med, både armband och herofactory-monster, fastän det inte var hans dag! :)

Lillebror gick inte heller lottlös, men var ändå såå söt i syrrans nya krona! :)


 

Ha det så bra, vänner! På återseende SNART!

Kram// A

 

En högre växel...

Kategori: Allmänt

...Den 9 april ska jag och min kära kära Linda ut på äventyr! :) Då ska vi två (utan barn, karlar eller hundar!!) sätta oss på ett tåg och fara till huvudstaden! Där ska vi checka in på hotell, gå ut och äta middag, gå på musikalen Romeo och Julia och sedan göra Stockholmsnatten osäker genom ett äventyr med Lindas kusin! ;)

Dagen efter ska vi mysa med hotellfrukost och lite strosande för att sen sätta ås på tåget och fara hem till våra älskade (och garanterat saknade) familjer!!

Detta ska bli fantastiskt roligt! Och det jag menar med en högre växel är att jag verkligen VERKLIGEN skulle vilja väga TVÅSIFFRIGT då!!!!! Även om det bara skulle vara 99,9 så skulle jag vara så glad!! I går vägde jag 105,5 och det är bara 5 v dit, så det är ett högt mål!!! Vore väl attans om inte min extrema envishet skulle komma väl till pass för denna önskan...............

Nöjd ändå!

Kategori: Allmänt

...Klarade inte 10% idag (men nästa vecka!), hade "bara" gått ner 0,5 men totalt -10 kg sedan VV-start (ganska precis 2 månader) DET är jag nöjd med! :)

Nu är jag suuupertrött! (jag ska bättra mig med uppdateringar)

Kram och godnatt vänner!

5 dagar sedan!!!!

Kategori: Allmänt

F Ö R L Å T!!!!
Usel på att blogga har jag varit!! Vet inte varför det inte har blivit av faktiskt, kan nog mycket bero på att jag i helgen tog ett rejält snedkliv och åt ALLDELES för mycket choklad!! :( Det resulterade i 3 dagar åt pipsvängen, innan jag hittade tillbaka ut ur "socker-träsket"!

Jag som hade en dead-line" och allt! Enligt min egen del-målslista så ska jag idag på vägningen (eftersom det är den sista innan det datumet jag har satt) ha gått ner minst 1,1 kg för att nå 10%!!!
Har skött mig till punkt och pricka både med mat och motion sen i söndags morse, så det borde inte bli ett plus iaf!!!

Munnen är iaf bra och jag har slutat med alla tabletter så det känns skönt (ännu skönare om hålet efter tanden kunde läka ihop). Så nu hoppas jag att det är ett avslutat kapitel, så jag slipper skriva om det någe mer. och ni slipper läsa om det! :)

På lördag fyller min Ida hela 4 år!!! :O Vart tar åren vägen?! Så nu på morgonen har det bakats bullar och sen blev det en promenad i solen med barnvagn och två vovvar.

För övrigt så har jag nog slutat amma nu! Oscar är inte ett dugg intresserad av "dom där två" ;). Har börjat smaka på lite olika pureer har han också gjort!

Nu ska jag sluta svammla! återkommer ikväll med resultat!!

kram// A