Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Hmm

Kategori: Allmänt

Mm, vet inte riktigt vad jag ska skriva... Mår inge vidare, den tiden på månaden gör mig till en ännu värre argbigga än vanligt. ;)
Blev iaf en joggingtur i går kväll och en promenad på förmiddagen idag. Mycket som snurrar i huvudet och mycket som behövs göras.
Rensar och röjer som tusan i huset! Ska fixas en hel del där närmsta tiden, tänker inte flytta tillbaka förrän det är lite nytt där! :) Har däremot fått ett problem. Vi har ju nu två soffor, men ska ha vardagsrum på ett nytt ställe i huset! Och båda sofforna är för stora!! Hmm, får se hur vi löser det.
Maten går sådär.. Små steg åt rätt håll varje dag!
Om 25 min är det äntligen säsongspremiär för favvo-serien Hawaii 5-O. Lovely! :)

Ugnsbakad aubergine med köttfärsröra-4 portioner

Kategori: Allmänt

2 stora auberginer
Olivolja
Salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
(15 svarta oliver)
1 burk krossade tomater
2 tsk oregano
125 g mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på längden och skär några snitt i dom. Häll över lite olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i 20 min.
Skala och hacka lök och vitlök. Häll olivolja i en stekpanna och bryn tills det fått lite färg. Lägg upp på ett fat medans du bryner färsen.
Tillsätt lök, vitlök, oliver, tomatkross och kryddor. Låt gärna koka ca 15 min.
Ta ut auberginerna och förfela köttfärsröran på de fyra halvorna. Riv eller skiva mozzarellan och lägg på köttfärsen. Baka i ugnen ytterligare 15 min.
Servera med sallad!

Min Elias

Kategori: Allmänt

Har haft en fin dag med sonen och hans skolkamrater i Uppsala.
Vi besökte evolutionsmuseet och alt flöt på smidigt och bra.
Jättemysigt att få lite kvalitetstid med honom och han var glad och harmonisk hela tiden. Skönt för honom att inte vara upprörd eller låsa sig på en hel dag, kan jag tänka mig. <3

Nu har jag kokat ägg och sitter och planerar morgondagens mat! :) Natti natt

 

Tröstätit...

Kategori: Allmänt

Min nyttiga braiga dag blev inte riktigt som jag tänkt mig! Kaos på skolan med min son som har det väldigt kämpigt. Ledde till att min, återigen, nerknarkade kropp skrek efter "min" drog: socker!! :(
Jag gav efter, inte extremt men en del...
Nya tag i morgon och fortsätta att kämpa med att inte låta känslorna ta överhanden.
I morgon blir det klassresa med sonen, ska bli skoj men säkerligen kommer man vara helt slut sen!

En härlig promenad med hundarna blev det idag iaf och det gick bättre för minsta sonen på dagis som har det kämpigt med att vara ifrån mig.
Dottern fick feber här på eftermiddagen så det var lite ledsamt att missa leksaksdagen på dagis i morgon <3

Det rullar på liksom, vare sig man vill eller orkar!

Chock!

Kategori: Allmänt

Ja, jag är i chock! :) Var idag på en stor hundutställning med våran Ivar.
Det fanns chans till att han skulle bli champion men den chansen trodde vi var så gott som obefintlig! MEN så tar han domaren med storm och tillsammans tar vi hem det tredje certifikatet och därmed är Ivar nu alltså CHAMPION! Helt otroligt och vilket glädjerus! :)
Helt slut är jag (Ivar oxå) nu iaf efter en mumsig mors dag-middag med mina älsklingar och en skön dusch på det! :)

I morgon blir det bättre och mindre mat och en motionsrunda! :)
Natti natt





Humör

Kategori: Allmänt

Som vanligt när jag bestämmer mig för att skärpa mig med maten och sockret så gör jag det ett par dagar före mens! Smart?! No no!! Riktigt bedrövligt kan jag säga! Dessutom bestämde sig Oscar för att vakna 04:40 i morse och dom andra två för att slå halvt ihjäl varann redan innan frukost!
Hade tänkt att dagen skulle börja med en motionsrunda och en nyttig frukost. Istället blev det ingen motion och o'boy och smörgås till frukost! Haha! Inget jag gräver ner mig över.
Värre är det dock med att jag känner att kläderna sitter lite tajtare än för en vecka sen. Det lär jag göra något åt!! :)

Lunchen blir iaf nyttig ugnsbakad aubergine med köttfärsfyllning! Mums!

Vi gör ett försök!

Kategori: Allmänt

Jag borde verkligen sy igen min mun nu!! Senaste två veckorna har jag befunnit mig (åter igen) djupt inne i sockerdimman!! :( Jag hatar det! Ändå äter jag... Morr!! Ser i spegeln att det går åt fel håll, har inte vågat ställa mig på vågen...
Optimistisk är jag ändå kan jag tycka för jag VET att jag kan!! :)
Det har hänt massor sen jag skrev här sist, det känns som att ett liv avslutades ett annat började och sedan är det nu ännu en nystart eller vad jag ska kalla det!
Det har varit en cirkus och berg och dal-bana i ett. Jag har sårat många, förlorat och hittat mig själv. Fått och "förlorat" jobb och blivit sjukskriven...
Tänker inte gå in på en massa detaljer som rör upp allt till ytan igen men det jag kan säga är att jag och Erik har hittat tillbaka till varann! Vi har beslutat att ge äktenskapet en till chans! Vi har båda vaknat upp av det som har hänt även om priset blev dyrt och hjärtat fick sig ett par rejäla sprickor!

I dag har jag skickat in uppsägningen av min fina lägenhet! Blandade känslor där då jag tycket såå mycket om min lya... Men det blir nog bra.

Barnen mår bra och är glada. Minstingen har börjat på dagis bl.a. :) Full fart med mina tre skruttar!

Vikten då?! Mjo, vid flytten och strax innan var jag på riktigt bra humör. Tränade mycket och åt bra! Vilket gjorde att jag mådde ännu bättre!! :)
Men sen kraschade jag ganska rejält psykiskt, mitten av mars. Tog då till cigaretter för att INTE börja äta igen, låter dumt jag vet men för mig funkade det. Skulle ju blivit ännu värre om jag gick upp i vikt samtidigt.
Nu har jag slutat röka men äter istället fel och kommit av mig med träningen! :/
Eftersöker tänka på att för 1,5 år sen vägde jag 30 kilo mer än jag gör nu och jag har bara ca 15 kilo kvar nu och vill få till en rivstart nu. Det var längesen jag chockade kroppen! :)

Nu blev det mycket svammel men förhoppningsvis får vi ordning på det här snart!! :)

Tack till er som är bloggen "trogen" och har skickat meddelanden och varit gulliga! :) Jag har saknat er och bloggen!

Life

Kategori: Allmänt