Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Ugnsbakad aubergine med köttfärsröra-4 portioner

Kategori: Allmänt

2 stora auberginer
Olivolja
Salt och peppar
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
500 g köttfärs
(15 svarta oliver)
1 burk krossade tomater
2 tsk oregano
125 g mozzarella

Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på längden och skär några snitt i dom. Häll över lite olja och krydda med salt och peppar. Ställ in i ugnen i 20 min.
Skala och hacka lök och vitlök. Häll olivolja i en stekpanna och bryn tills det fått lite färg. Lägg upp på ett fat medans du bryner färsen.
Tillsätt lök, vitlök, oliver, tomatkross och kryddor. Låt gärna koka ca 15 min.
Ta ut auberginerna och förfela köttfärsröran på de fyra halvorna. Riv eller skiva mozzarellan och lägg på köttfärsen. Baka i ugnen ytterligare 15 min.
Servera med sallad!

Kommentarer


Kommentera inlägget här: