Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Ett sista "svull"...

Kategori: Allmänt

...ja idag blir det ju inte direkt VV-vänligt, kan jag ju säga!!... Men i morgon vaknar jag som viktväktare igen. Och det ska faktiskt bli riktigt SKÖNT!!!! Har ju liksom lyckats med bedriften att gå upp typ 4 KILO över jul (och under min jämnvikt som råder nu!!!), attans vad det känns pissigt vill jag lova! MEN som sagt, ska bli så skönt med ordning på torpet igen. Och jag tror faktiskt att jag skumpar av mig jul-vikten relativt fort med min matplanering och mycket motion!... :)

Nu är jag mitt uppe i middagsförberedelser, mycket att göra... Menyn är ju lite hemlig så ni får veta vad det blev och hur det smakade i morgon, då har jag också tänkt skriva en liten krönika över mitt 2008! :)

JAG HOPPAS NI ALLA FÅR ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR OCH JAG VILL TACKA SÅ OFANTLIGT MYCKET FÖR ATT NI FÖRGYLLER MINA DAGAR!!!!!!!

-OVER AND OUT 2008- //Anna

Min jul 2008

Kategori: Allmänt

Äntligen kommer det lite bilder här... :)

Den 20:e december (4:e advent) kan man säga att vår jul började. Då lugnade jobbet ner sig och vi åkte till Furuvik på julmarknad! Mysigt med ljus och snö, och så det viktigaste av allt!! ATT TRÄFFA TOMTEN!!! :)


Den 21:a december var vi "tvungna" att ha julafton, ute hos mina föräldrar. Deras hund väntade valpar till riktiga julafton och då blir det ju lite stressigt om det skulle bli förlossning mitt i julmiddagen!
18 personer blev vi, och trevligt var det! :) Kändes som riktiga julafton! hi hi
                                   
Morfar har en fin slips!         Jag är chokladtjuv :)    Tomten kom! (min kära bror )


När vi kom hem på kvällen hade katten ner vårt fina pepparkakshus! Tidig jul-plundring på det!.. :)

Den 24:e december var det dags för julfirande igen. Denna gång hos svärföräldrarna. Lugnt och mysigt med 6 personer, allt som allt (långt ifrån vad jag är van vid). Kvällen inne hade vi ställt ut kaffe, lussebullar och pepparkakor till tomten (han har ju så mycket att göra så han kom ju mitt i natten, hi hi) Sonens ögon var stoora när han sprang ut barfota på den svinkalla betongtrappan för att titta om tomten varit framme...

Bara smulor kvar efter tomtens fikapaus! :)

       
jag, lite julfin..               Makens min när han öppnade ett paket..


Lite roligt familjekort! Men alla är med och det händer inte så ofta! :)


Den 27:e December var det dags för 5-årskalas!! VÅR GULL-PRINS!!
            
På morgonen.                       Present.                        Tårtan.

Den 28:e december kom min älskade vän Johanna med familj. Som jag inte har sett sen i JUNI! (!) Så det bara måste dokumenteras! ;)



så nu efter en "lite" intensiv men rolig tid är vi både GLADA:


OCH TRÖTTA:

Sorry, vänner...

Kategori: Allmänt

...inga bilder idag heller! Ibland är det drygt med ny dator.. Har installerat programmet för fotografier, men det vill iaf inte komma några bilder. Har suttit i över två timmar nu och jäklats med datorn! Trött nu vill jag lova!

idag har vi varit och storhandlat mat på ICA Maxi, på nyårsafton ska jag ju göra 3-rätters! Ska bli jättekul för jag tycker det är så roligt att få laga och bjuda  på mat! Menyn får ni veta lite senare... :)

igår kväll satt jag och gjorde mat-schema fram till nästa vägning på VV (7/1), så himla skönt att ha det färdigplanerat och inhandlat. Idag blev det makaroner och köttbullar till lunch och broccoli och fetaost-biffar till middag (finns recept här på bloggen) Till biffarna åt vi 3% kalkonbacon och tsatsiki. Jättegott och alla tallrikar var det slut på.
Var ut på en promenad på eftermiddagen, dum som jag var satt jag på mig en keps istället för mössa! Höll på å frysa öronen av mig. hi hi

Jag gillar förresten nyår. Blir alltid lite jollig och ska tänka tillbaka på stora händelser under året..Brukar ju alltid bli en massa tankar om barnens utveckling och framsteg...
Under år 2008 har det ju faktiskt hänt en hel del för mig också (inte bara för barnen). Bara det att jag har avsatt tid för mig själv och satsat på det här med att gå ner i vikt och må bra och därigenom oxå bli en bättre mamma, fru, vän, dotter mm mm :)
Ska bli spännande att gå på info-möte hos VV här i mitten av januari... :)

Oj vad jag babblar på. Skönt att skriva lite nu efter att ha suttit och varit arg på datorn.... Förhoppningsvis ordnar det sig SNART så jag kan lägga ut lite julbilder mm!!!

God natt på er!

Ps. Vääldig träningsvärk idag...aj aj :)

Blir tokig...

Kategori: Allmänt

...går inge bra för mig att få upp mina bilder!!! :( ...Ska krångla en stund till innan jag återkommer!....

Hejs...

Herregud... :)

Kategori: Allmänt

Ja jag har överlevt barnkalaset!!! :) Men gudars, säger jag bara!!! hi hi Både jag och lillprinsen kommer nog somna ovaggade ikväll!! Men han är helnöjd iaf och det är det som är huvudsaken!!!

Det var förresten underbart att springa på förmiddagen. Var inte så fasligt halt, så det var ju skönt!!

Innan kalaset började fick vi oxå besök av min kära vän Johanna med familj!! Underbart att se dig gumman!!!
 
Idag till lunch lagade jag lax! Så underbart att äta nyttigt nu efter julhelgen!

Tog iaf laxfilé och la i en form, strimlade purjolök och squash över. Blandade fraich med sweet chili, citronpeppar, salt och lite honung - hällde över laxen. Toppade med lite strimlad rödkål för färgens skull!! Till det åt vi sallad och kokt potatis!!! MUMS! :)

Nu till kvällen blir det rester med gårdagens kyckling! :)

På återseende.... :)

Vet ni vad?!?!? :)

Kategori: Allmänt

Jag ska ut och springa nu!!!!!! Som jag har längtat, men det har ju ändå inte blivit av... Men nu behöver jag lite kraft och motivation känner jag!! :)

Sov så gott mina vänner!

Kategori: Allmänt



Lägger in en liten bild på mig som dom flesta har sett förr... Men tycker det är lite kul eftersom det är exakt ett år sedan den togs!!! :)


Ps. Glöm inte läsa inlägget under! :)

Mjukisbrallorna är på...

Kategori: Allmänt

...och sminket är borttvättat! :) Måste skynda mig att skriva nu för snart ska min käre Erik ha datorn. Vi slåss nästan om den nu när vi har varit utan i ungefär en vecka! hi hi

Bilder får ni tyvärr vänta lite till med. Men jag lovar att det snart kommer jul och kalasbilder! :)

Nu till det jobbiga!!! Skrev ju igår att jag inte räknat points för fem öre nu över jul... Jag har tänkt att det gör inget, det tar jag tag i ALLRA SENAST den 1 januari! Men igår började jag känna en sak....och i morse var det ett FAKTUM! Det märks på mina byxor att jag har ätit HELT FEL, visst tänkte jag väl att det är stor risk att man går upp lite. Men jag trodde ALDRIG det skulle kännas och synas så HÄR MYCKET!!!!! Panikångesten var ett faktum!!! Det kanske låter larvigt, men jag tycker det är jättejobbigt. Jag som är sååå nära att bli guldmedlem ska väl inte hålla på och gå UPP i vikt! Jag har kämpat så hårt detta år!!! Samtidigt vet jag ju att jag KAN och att jag ALDRIG kommer att väga så mycket som jag gjorde förr!!
Nu när jag verkligen hade bestämt mig för att jag FICK äta, så tar "sockerhjärnan" över och jag äter för mycket! 
Man är ju så dum!!!!  Då har ju allt det där goda inte varit värt någonting, om man bara ska må dåligt över det!! Eller hur?!?!?


Natti..

God dagens!...

Kategori: Allmänt

... Nu är födelsedagskalaset över för sonen och det har varit full fart hela dagen! :) I morgon väntar som sagt barnkalas!

Får se om jag hinner installera lite program ikväll så jag kan lägga upp lite bilder!

Nu har jag slängt in lite kycklingfilé och klyftpotatis i ugnen. Det ska bli så gott!! :)

........Sen har jag fått ett "problem", eller jag vet inte vad jag ska kalla det....som jag tar upp med Er så fort barnen har somnat ikväll!!!

Kram på er

Kära vänner!!!...

Kategori: Allmänt

...I dag har jag och maken varit in till valbo och trängts på mellandagsrean (det var fruktansvärt med folk), nästan bara för Er skull!!! ;) NY DATOR!!!!! iiiiiiiiiiiii vad jag är glad!!!! Jag har gått BANANAS här hemma utan dator HELA julhelgen!!! Men nu verkar det funka finfint iaf :D

Julen har varit trevlig och lugn. Var och jobbade lite igår på juldags-kvällen, men annars har det varit familjen som har gällt! Och förresten points-tänket tog nog tomten med sig tror jag, för SOM jag har ätit fel!!!! :( Men jag är fullt medveten om det och det var mitt val!!! I dag har jag sett två stycken som har varit ute och joggat och jag blev SÅ avundsjuk vill jag lova!!! Så det ska bli riktigt skönt att återgå till det normala nu efter helgerna!

Nu är ju julhelgen över och i morgon fyller sonen hela 5 år!! Jag kan inte tro det! åren flyger verkligen iväg!!! :)

Så nu ska jag gå och hjälpa maken lägga barnen innan det är dags att förbereda tårta inför i morgon, samt blåsa ballonger och plocka leksaker! hi hi i morgon är del kalas för släkten och på söndag ska han få ha sitt första barnkalas! Då kommer det 6 stycken busiga killar hit på spindelmannen-kalas! :)

Återkommer säkerligen ikväll nu när jag ÄNTLIGEN har tillgång till min kära blogg (och till era braiga bloggar som jag ligger såå mycket efter i nu)!!!


KRAM PÅ ER

Hej alla!..

Kategori: Allmänt

...Tror ni att jag har försvunnit igen?!?! :)

Jag håller på o gå bananas här hemma för vår dator har gått sönder!!! Fruktansvärt irriterande!!!!

I går var vi och i Furuvik på mysig julmarknad! Jättemysigt!!! :)

I dag har jag jobbat mellan 7-15 och nu är vi hemma hos mina föräldrar och firar en för tidig julafton, kan inte fira på den rätta dagen pga att mina föräldrars hund ska ha valpar vilken dag som helst!! :) Nu är jag mätt och belåten och ska återgå till min familj!! :)

KRAM PÅ ER ALLA!!!!!

Trevligt...

Kategori: Allmänt

...på jobbet idag! Jullunch, blev alltså en jättetrevlig 3-rätters, som "vår" duktiga kock, Meho, hade lagat! :) Började med räk och kräft - cheesecake, sen blev det anka med apelsinsås och rostad potatis, sen avslutade vi med creme bruleé! Mmmmm så gott! Men ingen som helst aning om points :P Fick även en fleecejacka som julklapp!!...

Nu ska jag ut och gå en sväng innan det är dags för fredags-mys med familjen. Sonen har beställt tacos! Det var hundra år sen vi åt det, minst!!!! hi hi

Hej och hå!...

Kategori: Allmänt

...Nu ringde precis min chef och jag behövde inte jobba idag, var lite för några gäster ikväll!!
Snacka om att min man fick ett stort flin i ansiktet! Han gillar nämligen inte när jag är borta på kvällarna! hihi... sötis!!!

Ska iaf gå dit en sväng på jullunchen! :) Och sen hinner jag ju definitivt träna idag ju!!

" Ses senare"

God förmiddag!...

Kategori: Allmänt

...Känner mig nu som en puckelryggad gammal gumma, efter att ha gått framåtböjd genom hela huset och plockat leksaker! Det är HELT otroligt att det kan hamna leksaker precis överallt!!!  :)

Quorngrytan jag gjorde igår, var lite "man tager vad man haver". :) Jag hade iaf:

En påse quornbitar
1 hackad lök
grillkrydda
salt och peppar
franska örter
1 msk tomatpuré
lite sweet chili
1 dl fraiche (hade jag haft mer hade jag använt 2)
vatten
lite maizena redning
cashew nötter
lite lite honung

Blev som sagt riktigt gott!! :)


Lussebullarna vi gjorde, gick åt åt skogen!!!! Jag har nog aldrig misslyckats så! Blev på tok för mycket mjöl, så dom ville inte jäsa alls... :( Barnen tyckte iaf att det var roligt och dom var jätteduktiga! Vi får helt enkelt doppa dom stenhårda bullarna i ordentligt med mjölk! hi hi

Vi gjorde oxå ett julgodis igår som heter Rocky Road, så FRUKTANSVÄRT GOTT men SÅÅ ONYTTIGT!! :D
Man smälter 600 g choklad
Blandar sen i 3 dl salta jordnötter, 1 dl pistagenötter, 3 nävar mini marshmallows och 2 påsar dumlekola!
Plattar ut det i en form och låter det stelna. Sen skär man bars, som snickers fast godare!! :) ABSOLUT INTE VV-VÄNLIGT!!!

Vad händer idag då?! JO, jag ska jobba kl 15:00. Men ska vara på jobbet redan kl 13:30 för vi i personalen är bjudna på jullunch! Ska bli riktigt trevligt tycker jag (och jag blev ännu gladare när jag hörde att vi INTE skulle äta julmat, eftersom jag är liite less på det), men lite tråkigt att inte alla kan komma, men så är det väl alltid?!!
Efter jobbet (beroende på vad klockan är) så tänkte jag hinna med ett motionspass. Eftersom det blir svårt att hinna med det i helgen!!
Fram tills det är dags att knalla dit så ska jag mysa lite med familjen förstås! :)


Hoppas ni alla får en härlig fredag!!!
KRAMAR


Psst! till min syster Mia: Ville ha slingorna gjorda innan söndag så jag gjorde dom själv (kramp i armen)! :) Jag lovar att du får pina mig nästa gång, hi hi!


Lurade...

Kategori: Allmänt

...Ja, min lilla familj blev riktigt lurade nu ikväll. hi hi hi.
Jag ställde middagen på bordet! Och alla tre mina älsklingar högg in med god aptit på det dom trodde var kycklinggryta. Jag satt och småflinade hela tiden, När alla ätit färdigt och tallrikarna var tomma (och sonen gått från bordet, för han tror fortfarande att det var kyckling han åt), så frågade jag Erik om det var gott. "Ja, jättegott", svarade han! "Vad har du ätit?" frågade jag! Han såg lite osäker ut, men sa "kyckling".
Jag brast i skratt och berättade att han nyss ätit quorn-gryta, för första gången i sitt liv! :)

...Roligt, tyckte jag det var iaf och det var definitivt inte sista gången det serverades! Lättlagat och betydligt nyttigare än korv!! :)

//Anna

Idag...

Kategori: Allmänt

...är det först och främst promenaddags nu på förmiddagen. Sen ska jag städa, tvätta och göra lite annat tråkigt! :) Efter jag hämtat sonen på dagis så ska jag och barnen baka lussekatter! Ska bli mysigt! Får väl se om det blir några russin på dom eller om alla hamnar i barnens magar, hi hi......................

På återseende ikväll vänner!!!

Vad göra?!?!...

Kategori: Allmänt



Vår katt Maison!!! Vi kanske inte kan ha honom kvar!!! Vi vet varken ut eller in! I början var allt jättebra. Han var rumsren redan när vi fick hem honom vid 9 veckor. Han blev könsmogen redan vid 4 månader och började pinka inne... Speciellt i min o Eriks säng, samt sonens säng, vi kastrerade honom. Nu är det en månad sen operationen och han pinkar fortfarande. Speciellt i sonens säng.... Ringde till vet. som tipsade om ett medel som heter Feliway. Köpte det idag på apoteket (svindyrt) plus att vi även möblerade om och bytte madrass! SÅ när vi är mitt uppe i nattning av barnen, sätter sig katten MITT FRAMFÖR ögonen på mig och pinkar i SOFFAN!!! OM han bara kunde förstå att han gräver sin egen grav!!!?? BLir SÅ besviken och ledsen!! Nu har vi grindar, galler och överdragsskydd överallt i hela huset, känns det som! Jag blir galen!!!

 

Som sagt -vad gör man?!?!?!

17 / 12 - 2008

Kategori: Bilder


Håret platt som sjutton, men nyslingat iaf! :)

Hi hi...

Kategori: Allmänt

...ja....gick liksom lite bra idag!!! :D Kan knappt tro det, men vågen stod på 69,9 igen!!!!! Alltså -0,2 sen förra veckan!! Det trodde jag aldrig!... Men det går ju faktiskt riktigt bra med jämnvikten!

Nu är det juluppehåll från VV-mötena, men den 7:e januari kör vi igång igen! :) Då ska jag först till Tierpsklassen på förmiddagen och sen till Österby på kvällen för att vara med på ett info-möte om VV. Mina tjockisjeans och "före"- bilder ska oxå följa med och visas upp. Ska bli jättekul! :) 

Fick denna fina blomma idag, av min kära VV-konsulent Karin! TACK!!

Nu ska jag fixa lite kvällsmat (kött och potatis) så återkommer jag igen sen ikväll! :)

KRAMAR

I´m back...

Kategori: Allmänt

...Nu är jag tillbaka i "bloggar-landet", känns åter som att jag har lite inspiration till att skriva igen...

TYVÄRR har jag det kämpigt med maten! Mycket stress på jobbet och inte bra mat. Och när jag blir så fruktansvärt trött så KAN jag inte låta bli socker!!! USCH denna fruktansvärda drog!!!! Blir så förbannad på mig själv!!! Jag menar, VARFÖR ska det vara så svårt?!? Jag som klarat av att gå ner 43 kg på 10 månader!!! MEN, det är som min ack så kloka VV-konsulent Karin sa förra veckan: Det är NU den riktiga utmaningen kommer!! Jag har ju  ALDRIG haft "kravet" på mig att stå stilla i vikt!!! Känns verkligen jättekonstigt och jättesvårt. Plus att det känns liite extra tungt att köra jämnvikt i December, men jag försöker hänga med på den utmaningen! :) 

En annan sak som jag känner, är oxå tungt, det känns nämligen som att jag sviker er som ser upp till mig, genom att det går dåligt.. Visst jag är bara människa, men jag vill så gärna fortsätta att vara en förebild, blir så peppad av att peppa andra, samt att passa till att vara en framtida viktväktar-konsulent!! Förstår ni hur jag menar?!?! Svårt att formulera...


Nu är det iaf bättre planering som gäller (vill ju kunna unna mig saker med gott samvete när vi umgås och jul-myser hela familjen, inte när man ensam, mitt i natten, på väg hem från jobbet, trycker i sig en chokladboll el. dyl.)... OCH min älskade motion ska oxå återinföras, är ju veckor sedan jag sprang nu!! Saknar det sååå!! Ska mjukstarta i morgon efter förkylning mm, med 40 min rask promenad och 20 min styrka!!!

I morgon är det ju vägning oxå!!! aj aj aj.... Hur ska det gå?!?! Min stackars kropp mår nog inte så himla bra av att slita med trötthet, värk OCH för mycket pendlande med vikten... Vi får se vad det står för siffror på vågen i morgon!!

Nu blev det mycket känslor och tankar i ett enda inlägg. Svamlar kanske, men behövde verkligen skriva av mig lite!
Tack för att ni finns!!

KRAM//Anna

Ps. Viktresultat och checklista väntas i morgon!

Dessa underbara...

Kategori: Allmänt

...barn har jag längtat SÅÅ efter nu när jag jobbat så tokiga tider, så jag knappt sett dom, känns det som!! :)


pepparkaks-hus...

Kategori: Allmänt



Ja, bättre än så här kunde vi inte... Jätteduktig son som satte dit alla godisar, medans vi fick kämpa båda två för att hålla lillasyster borta från att plocka allihopa! hi hi hi

Snart...

Kategori: Allmänt

...har jag tid att blogga!!! Ikväll kommer det garanterat att rassla till med inlägg här på sidan!!!! :)

Men nu måste jag försöka få ihop ett pepparkaks-hus!!! 

-kram- 

Snabbis...

Kategori: Allmänt

...kikar in och kollar läget här bara.  Ska gå till jobbet om 15 minuter. Stämplade ut kl 01:00 i natt så det blev 12,5 timme igår. Fast det gick bra och var roligt! :) I dag har vi ca 70 personer på julbord, delat på två sittningar. Blir nog inte senare än 21 ikväll så jag kikar nog in här igen då! :)

Ha en härlig 3:e advent, vänner!!

Snart kör vi igen...

Kategori: Allmänt

...ska till jobbet om ett par timmar. Blev inte så himla sent igår, för jag har så gulliga arbetskamrater som lät mig gå hem först, eftersom jag var så krasslig. Känner mig feberfri idag iaf men väldigt förkyld... Men det ska nog gå! :) 

Jag är ju stört-tråkig den här helgen oxå, här på bloggen. Eftersom jag nästan bara jobbar....NÄSTA vecka däremot!!! Kan jag lova både mat och motions-planering OCH nya recept!!!!! :D

Nu ska jag umgås lite med barnen! :)

-KRAM-

kort o tråkigt...

Kategori: Allmänt

...blir nog det här inlägget. Jag är så trött och slut. Har fått en ordentlig förkylning nu oxå... Jobbade kväll igår och så dag idag. Har varit jättestressigt idag på lunchen (själv fick jag inte min lunch förrän kl 15), nu längtar jag bara efter sängen och kudden!! I morgon och på lördag blir det nog 12-timmars pass och sen ca 10 timmar på söndag... Sen lugnar det ner sig med jobb. Bara att hoppas att jag håller mig frisk tills den här helgen är över!!

Matmässigt har det gått sådär, slapp iaf julmaten idag och tog potatis med kycklingfilé och sås. Men sen har det faktiskt slunkit ner en och annan pepparkaka sen jag kom hem och till frukost blev det baguette med lätta.. :)

Nej, mina vänner. Nu blir det mjukisbrallor på och sen kryper jag ner i soffan!!!

KRAM PÅ ER!

Gick bra!!!...

Kategori: Allmänt

...Ja det gjorde det! Vågen visade 70,1 så det var - 0,8 den här veckan. Så nu är det "bara" att fortsätta stå stilla här på min målvikt! Känns iaf som att jag börjar få kläm på det! :)

Nu ska jag kramas lite med familjen innan jag ska vara på jobbet kl 15!

Kram på er, och tack för att ni håller tummarna för mig!!!! :D

Vad kommer vågen stå på...

Kategori: Allmänt

...?????????????!!!!!!!!!!!...

Anna-dagen...

Kategori: Allmänt

...ja idag är det min namnsdag (och dotterns oxå som heter så i andra namn), inget vi firar direkt...
Det är även min mormors födelsedag! 72 år idag! GRATTIS!!! :) Vi har varit dit på eftermiddagen och fikat lite!

I övrigt idag har jag pysslat färdigt med julkorten och sonens inbjudningskort till barnkalaset. Även lagat broccoligratäng med kassler samt tvättat och diskat!!

I morgon är det vägning och sedan jobb efter det... Ska verkligen försöka sova ordentligt i natt, för jag hoppas att det bara ät trötthet jag känner av så jag inte håller på och blir sjuk!!! :(

Något roligt som har hänt idag är att VV har ringt och jag ska till Stockholm på info-möte i början av januari! - KUL!

Nu ska jag ta och "plugga" lite bloggdesign, så det förhoppningsvis kan bli lite finare här i framtiden! :)

-Kram och gäsp ifrån "mej"-

Besviken igen...

Kategori: Allmänt

...på min dumma kropp. Hade ju planerat in att springa idag... Kom ut i morse och såg att det är världens isgata ute! Inte så kul att springa då, MEN jag tänkte att jag skulle prova ändå... Så nu på eftermiddagen känner jag mig jättekrasslig, nästan febrig. SÅ nu vågar jag inte träna pga det istället :( VA LESS JAG BLIR!!!!!!!!!...

Lediga dagar...

Kategori: Allmänt

...går alltid för fort förbi!! :) Idag har varit en härlig dag, (förutom en hel del trötthet och värk) På förmiddagen tog vi det ganska lugnt, tog en liten promenad och handlade några basvaror. Sen kl 13, när sonen slutade på dagis, åkte vi på en gång till Gävle och badade på Fjärran höjderbadet. Kände nu när jag knappt sett varken barn eller make på ett tag att jag ville göra något roligt tillsammans. Och det var ju en hit! :) Barnen väldigt nöjda (och trötta) nu vill jag lova!!

I helgen har det gått bra att jobba, den värsta värken och tröttheten kommer ju efteråt... Fast redan nu är jag vääldigt less på julmat, kan jag ju säga! :)

I morgon är jag ju som sagt oxå ledig, vilket är skönt! Min kropp behöver det om inte annat. Då blir det både matlagning och jogging. Saker som jag saknar när jag jobbar så mycket!!!

Sen tornar ju onsdags-vägningen upp sig snart också *nervös*... Får se vad vågen säger den här veckan!!!! Jag har ju skött mig rätt bra iaf. Förutom en utsvävning igår på jobbet samt "den tiden på månaden just nu". Så vi får väl se!!! Vill verkligen kunna hålla min vikt på ett bra och enkelt sätt!!!... Men det är väl det jag håller på och lär mig nu????!! :)

Nu är det snart dags att lägga barnen innan jag kryper ner i soffan!!!

På återseende i morgon mina vänner!!!

-Anna-

Trött och slut...

Kategori: Allmänt

...Nu ska jag vara ledig och vila i 2,5 dag!!!!! :)

"Hörs och ses" i morgon!!

Tack o god natt

kvalitets-tid...

Kategori: Allmänt

...med barnen!! Dom få timmar jag är hemma nu, innan jag ska till jobbet (kl 13) vill jag ha lite mys-tid med barnen. Så alldeles nyss har vi gjort muffins. Barnen är såå duktiga att hjälpa till! Nu efter detta lilla inlägg ska vi leka med bilar och lego! :)

Igår blev det 11 timmar på jobbet och idag blir det nog åtminstone 12, skulle jag tro...

Gick bra med maten i går. Jag hade som mål att hålla mig borta, främst från chokladbollarna. Och som tur var så fick vi in cocosbollar igår, hi hi. Såna med skum i och dom är ju bara 2 p/st så jag unnade mig en sån, tyvärr är ju inte maten den bästa på jobbet, men jag tyckte det gick bra ändå, fast jag gick ca 3 p över igår! :)

Nu ska jag som sagt kila igen! Hoppas ni alla har en trevlig helg...

KRAMAR

Önskar er alla...

Kategori: Allmänt



...en härlig fredag!!!! :)

Duktig idag...

Kategori: Allmänt

...Är riktigt stolt över mig själv idag, faktiskt!! Har gått såå bra på jobbet idag med att stå emot alla frestelser!! :) Började dagen med att sätta plastfolie över alla godiskålar och kakfat i köket på jobbet, så att jag inte bara kan hugga en när jag springer förbi! Funkade jättebra! Sen till frukost lyckades jag stå emot både det underbara frasiga vita brödet vi har på jobbet (typ ciabatta). Tog en skiva grovt bröd med lite skinka och gurka på, till det smaskade jag i mig ett kokt ägg och en banan.
Lyckades sedan stå emot mazarinkaka, som låg och ropade på mig, o fast det bara var jag och mazarinen i det rummet, så stod jag på mig. hi hi. Klapp klapp på axeln! :)
Till lunch valde jag kokt potatis med laxgryta istället för flottig köttfärslimpa med gräddsås.
Och till middag åt vi favvomaten och hade familjemys med tända ljus: Helstekt fläskfilé med klyftpotatis och varma grönsaker! Såå enkelt och gott!!

Som ni märker är jag väldigt nöjd över min mat-dag! :)


Nu, mina vänner... vill jag bara förvarna om att jag kommer vara ganska "tråkig" nu fredag-söndag! Jag kommer nämligen att jobba vääldigt mycket nu!! Blir nog 11-12 timmar varje dag, typ... Det är tur att man jobbar med så helsköna människor!! Det är ett stort plus när man är ifrån sin familj, tycker jag. Att man trivs med dom man jobbar med, å det gör JAG! :)


Nu ska jag ta och sjunka ner i soffan med ett päron och en mandarin! :)

Ha det så gott, så "ses" vi snart!!!! Det lovar jag!

KRAM// Anna

Utmanad...

Kategori: Allmänt

...utav Smilla och Bettan! :)

8 saker




Regler:
1. Publicera reglerna på din blogg.
2. Svara på de sex 8-sakerna.
3. Meddelade de utmanade på deras bloggar.


8 favoritprogram:
* Grey´s Anatomy
* Hell´s kitchen
* Riskförlossningar (tv4 fakta)
* CSI Miami
* Leilas mat
* Desperate housewifes
* Idol
* So you think you can dance


8 saker jag gjorde igår:
* Var till viktväktarna
* Handlade mat
* Var med sonen till tandläkaren
* Lagade hemmagjord pizza
* Bloggade
* Pratade i telefon
* Vaggade min ledsna dotter till söms
* Läste god natt-saga


8 saker jag ser fram emot:
* Nästa löning
* Samtal ifrån VV
* JULEN
* Mysa med familjen
* Baka
* Förbereda min sons första barnkalas
* Att lära mig mer på jobbet
* Hålla min vikt stadig

8 favoritrestauranger:
Inte jag heller har 8 st favvo-restauranger... Har nog förresten bara en favorit, för jag tar mig inte ut så ofta! :) Det är iaf Churchstreet i Gävle!

8 saker på min önskelista:
* Att mina älsklingar är glad och friska
* En dator
* En crosstrainer
* Ett besök hos en frisör
* Att slippa värk och trötthet
* Kläder
* Kläder
* Kläder :D

Jag utmanar: Jessica, Linda och Emma :)

Förresten... :)

Kategori: Allmänt

...Jag var ut och sprang en runda vid 00:15 i natt, när jag slutat jobba!! Man kanske är lite tokig!!!? :D

Som väntat...

Kategori: Allmänt

...så gick det åt pipsvängen idag på vägningen.... :(

Vågen visade +1,0 kg , och jag kan inte skämmas mer!!! På två veckor har jag alltså gått upp ett helt kilo!!!! Usch!!!

Jag har haft den värsta svackan på hela året, men jag måste säga att det är väldigt skönt att jag hittat upp på banan igen innan jag ställde mig på vågen idag!
Känns riktigt bra med mat- och motions-tänket nu! Och jag har kommit på en del knep för att slippa bli så frestad på jobbet....

Idag blev det en grönsallad med skinka och bröd till lunch. -6,5p- Nu till kvällen ska jag göra en hemmagjord pizza med skinka, champinjoner, zuccini och mozarella -7p-

Hoppas ni alla har en bra onsdag!

Snart på återseende!!

KRAMAR

Fullspäckat...

Kategori: Allmänt

...Nu har jag städat hela förmiddagen, nu ska jag till dagis och hämta sonen och efter det är det toaletterna kvar att städa innan jag ska vara på jobbet kl 15!!

Funderar faktiskt allvarligt på att springa en runda i natt när jag stämplat ut. Är jag galen då?! :)

Iaf..I morgon är det vågen som gäller. Nog för att man säger att man har målvikt ända upp till +2 kg över målvikt. Men jag tycker det är jobbigt ändå med ett + på vågen. Vi får iaf se.....

Ha en bra dag, vänner!

KRAM

Ps. En extra kram till min lilla mamma som ligger hemma och är sjuk!!

Oj oj...

Kategori: Allmänt

...Har precis varit ute och JOGGAT!!! Var ju sååå längesedan!! Underbart var det och som tur var, inte så halt på vägarna heller.
Det har känts som om jag gick ner i en svacka i och med målgång. Kom av mig lite liksom.
Nu känns det iaf som att jag är tillbaka på banan. Jobbigt med sockerberoendet bara, men jag vet ju att jag kan! :)

Frågan är bara hur den här svackan har påverkat min jämnvikt?! Vad säger vågen på onsdag?!?!

Idag har jag varit ledig. Var in till Valbo på förmiddagen med dottern. Köpte grejer till julkorten och tröja och kofta till jul till mig. På eftermiddag har jag pyntat lite och lagat riktig mat, med det så menar jag att jag hade tid att laga mat samt att jag hade planerat innan vad det skulle bli. Inget halvfabrikat som man tar fram i sista minuten för att man inte hunnit tänka på kvällsmaten.
Idag blev det iaf kycklingfilé som jag gjorde i ugnen. När den var färdig hällde jag bort vätskan från formen, la sedan tillbaka filéerna och hällde över en sås gjord på Milda mat extra, vatten, kycklingfond, soya, riven vitlök, lite mango chutney och lite curry. Över det hela strödde jag sedan lite flagad mandel och 17% riven ost. Till det serverade jag ris och kokta grönsaker.
Jag åt 1½ dl kokt ris till kycklingen (duoval) och såsen. Det hela slutade på ungefär 7,5 point.

Det är ett par som frågat om jag inte ska ha lite julledigt snart. Men det är väldigt intensivt på jobbet nu, fram till den 4:e advent sen lugnar det sig och jag får vara lite mer ledig. Det är väldigt roligt på jobbet, men min kropp är väl fortfarande ovan efter alla år hemma (för jag hoppas verkligen att det INTE är fibro som jag känner av) och det är därför jag blir så slut!!?

Nej, nu är det dags för duschen och sedan kudden. I morgon ska jag ut och jobba kväll, så jag kikar väl in här under förmiddagen! :)

KRAM och GOD NATT//Anna

en dagens...

Kategori: Allmänt

...Mår skit idag pga "detox" från socker... Men ni får en "dagens" iaf....