Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Läkarbesök

Kategori: Allmänt

Ja, läkarbesök igår och det kändes skönt att berätta för en läkare hur jag känner.
Vi ska kolla hur min insulinproduktion ser ut. Skulle ta en massa blodprover, men när sköterskan kollade upp dom så visade det sig att jag måste ha varit fastande 12 timmar när proverna tas. Så från 19,45 i går till 7,45 fick jag inte ens dricka vatten.

 Proverna får jag svar på om en vecka, men när hon tog mitt blodsockervärde så visade det 6,0 och det var inte så bra. Förstadie till diabetes, kallas det. :/ Normalt ska man ha under 5,0 vid fastande och vid diabetes typ 7,0...

Doktorn sa det igår oxå att eftersom jag har missbrukat socker i åtminstone 10 år och riktigt illa på slutet, plus min övervikt så skadar jag mig själv så pass så jag gör så att jag får diabetes!
Väntar in svaren på proven, sen blir det ett glukosbelastningstest i uppsala. Det låter läskigt... Då pumpar dom in massor med glukos direkt i blodet i ena armen och sen tar dom blodprover ur den andra armen vid bestämda tider. Undrar hur jag kommer må av det. :/

Förutom sug, hunger och törst mår jag dåligt av att vara trött, agressiv samt värk och stel i kroppen....

To be countinued................


Nu är jag redo!

Kategori: Allmänt

Nu är jag redo för att ta emot hjälp! Nu vill jag må bra och tycka om mig själv!
Läkartid inbokad på måndag! Då ska jag berätta hur mitt sockerberoende känns och att jag börjar bli rädd för mig själv. Att jag inte kan kontrollera sockerintaget!
Jag vräker inte i mig en massa mat utan jag kan äta choklad tex. under hela dagen för att hålla mig "hög", för att slippa baksmällan och abstinensen som kommer när sockret går ur kroppen.

Idag är det riktigt svårt att låta bli sockret! Socker-tröst är det min hjärna skriker efter idag!
En riktigt tung dag och tårarna har kommit i omgångar hela morgonen... Idag skulle min mormor ha fyllt 75 år!
Hon fattas mig! Jag saknar henne så det gör fysiskt ont varje dag. 2 år och 4 månader sedan hon lämnade oss! Alldeles för tidigt!
Hon var inte färdig här!!! Jävla sjukdom!!! Jag fick inte säga hejdå!!! Hon får inte skratta åt Oscars vildhet eller glädjas åt barnens bus!! Det är inte rättvist!!! Jag kan inte förstå att jag ska leva resten av mitt liv utan henne!!
Den fina människan har nästan lärt mig lika mycket som min mamma! Är fortfarande så många gånger som jag vill  ringa till henne, höra hennes skratt och få en fingervisning så jag inte går vilse i livet!!
Det ligger och pyr inuti mig hela tiden och jag måste få ut det här!!!! 
Jag vet, mamma, att det är tufft för dig att läsa, förlåt!!
Jag har namnsdag på mormors födelsedag! Sa grattis i mun på varann flera gånger minns jag!... 
Dagen blir lite ljusare av alla fina människor som bryr sig, allt ifrån att få sms ifrån någon som alltid minns min namnsdag, till den som finns där VARJE dag till svärföräldrarna som helt plötsligt dyker upp med 10 kg köttfärs i "namnsdagspresent"!!! :) 

Jag har ju vägningsdag på torsdagar och veckan som varit har gått riktigt bra, mycket pga att jag har världens bästa kompis som låter mig sitta hemma hos henne och plugga. Inte nog med att jag slipper (!) småäta jag behöver inte ha ångest över matteboken som ligger och ropar på mig här hemma och skriker på mig!! Aldrig med distans kan jag säga! Inte när man har småbarn!
Gick iaf ner 1,5 kg den här veckan. Det jag gick upp veckan innan!... Nu var jag precis under 90 igen... Vill aldrig mer se den där jävla nian!!!

Helgen är fullbokad så det är bara att braka ihop och komma igen!!
Kram på er <3

Skidbacken

Kategori: Allmänt

.. Ja här i Söderfors har vi en skidbacke. Den sprang jag uppför idag med hundarna! Eller, sprang o sprang sista metrarna kröp jag nästan! Då hade man inte mycket till flås alltså!! ha ha Appropå flås! Fy sjutton vilket underbart STENHÅRT zumba-pass det var igår! Så jäkla grymt det var!! Har sagt förr vilket duktig instruktör vi har, men det tåls att säga igen! :) Marie är så glad, sprudlande och peppande! Och så grym på det hon gör! Vi är lyckligt lottade! Vi kommer ha ett litet juluppehåll, mellan 21/12-4/1, sen kör vi igen! :) Bara hoppas att det inte blir något snökaos! För att inte kunna träna för väglagets skull är riktigt värdelöst! I går tog jag en promenad på morgonen också och inte nog med dagen blev längre av att komma igång tidigt. När jag tränade både morgon och kväll så var det ganska lugnt på småätande-fronten! :) Men det är ju svårt att träna jättemycket samtidigt som man har tre barn, hus och hem! ;) Snart ska jag hämta min skolkille och åka och köpa skor åt honom! kram på er