Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Måndag igen..

Kategori: Bilder

...Kan verkligen inte förstå hur fort tiden går! Det händer ganska mycket nu och jag sitter inte så mycket vid datorn (för att den inte funkar som den ska och för att jag aktiverar mig själv mer) vilket är gasnka sent. Kommer efter lite med bloggen vilket inte är så kul, men det är som sagt fullt upp med barn, motion, mat, hus, mm

Har laddat upp lite fler recept. Lagar en hel del nya recept nu och tycker det är jättekul!

Händer massor med vår lilla kille! Varje dag lär han sig mer och mer! :) <3


Han har nu också vänt sig från rygg till mage. Han avgudar sina underbara syskon och det är så mycket skratt och pussar här i huset! :)

Det här kortet knäppte vi idag! Även i badet håller han i sina fötter!



Och så har vi börjat med tillägg då Oscar inte längre tycker att mina bröst har tillräckligt med mat! Så nu har även pappa fått ge lillen mat för första gången!... Och jag har dragit ner på mina points! Känns bra iaf...


Nu börjar det bli sent igen och jag ska hänga tvätt också innan det är dags att sussa. Förövrigt jättehärligt att jag har kommit igång med promenader! :)

På onsdag är det ju dags för VV igen så jag återkommer på onsdag kväll för rapport!!

Kram på er alla!!

SEMLA!

Kategori: Mina tips

Älskar semlor! Är så himla gott! Om jag skulle gå till en affär och köpa en färdig semla, skulle det var 16 pp... ville försöka mig på att dra ner på pointsen på ett enkelt sätt (utan att behöva baka alltså!) :)



Köpte Skogaholms färdiga semlebullar (räknade 4 pp på dom). Vägde upp mandelmassa (2pp/15 g) och blandade det med lite vatten och inkråmet från bullen, till en massa. Vispade mellangrädde och la på grädde för 3 pp på
varje.
9 ProPoints blev det och SMASKENS!! :)

goshögar! <3

Fiskburgare

Kategori: Recept

Gott och mycket mat :) Tom barnen gav det godkänt, men nästa gång blir det mer kryddor i smeten! :)

4 port, 12 pp/port

400 g torskfilé

2 äggvitor

1 msk potatismjöl

2 msk matlagningsgrädde max 4 %

1½ dl ströbröd

1 msk flytande margarin

4 msk dressing max 15%

4 stora hamburgerbröd a 90 g

grönsaker, tex sallad gurka tomat rödlök

Låt fisken rinna av ordentligt, kör den sedan i matberedare tillsammans med en nypa salt. Tillsätt äggvitorna och kör 30 sek, tillsätt potatismjöl och grädde och kör ytterligare 30 sek. Krydda med salt, peppar (och dina favoritkryddor) Forma 8 burgare av färsen och stek dom i margarinet. Lägg ihop till burgare med grönsaker och dressing.

Fiskgryta

Kategori: Recept

4 port, 8 pp/port

200 g torsk

200 g lax

3-4 morötter

1 bit fänkål (jag valde bort det)

½ purjolök

3 dl fiskbuljong

2½ dl vitt matlagningsvin

2 dl matlagningsgrädde max 7%

2 msk dill

1 burk kräftstjärtar (170 g)

timjan

160 g kokt potatis/ portion

Skala och koka potatis. Dela fisken i lagom stora bitar. Skiva morötter, dela fänkål och strimla purjon. Koka morötter och fänkål mjuka i vinet, tillsätt buljong grädde och dill. Låt det sjuda 5 min. Lägg i fisken och sjud några minuter. Tillsätt purjon och låt den koka med tills fisken är klar. Blanda ner kräftstjärtarna och smaka av med timjan, salt och peppar. Servera med potatis.

 

God kväll!

Kategori: Allmänt

Här kommer lite goda recept som jag har provat på dom senaste dagarna, fler kommer om några dagar! Ni får ursäkta den dåliga bildkvalitén! Kameran vill inte som jag vill, verkar som all elektronik ska jäklas med mig! ;)

Kram och god natt

Quesadillas med kalkon

Kategori: Recept

Jättesmarrigt. Skulle kunnat överäta! :) Toppbetyg från barnen också som var med och gjorde sina egna! De tyckte det var godare än både tacos och pizza. :)



4 port 9pp/port

200 g kalkon, skivad
1 rödlök
4 msk färskost max 15%
8 mjuka små tortillas a 30 g
2 msk ketchup
8 msk riven ost max 17%
2 tsk rapsolja
sallad

Skiva rödlöken tunnt. Bred färskost på tortillasen och ringla över ketchup. Lägg på kalkon, rödlök och ost på fyra av tortillasen (jag hade lite majs på också) Lägg sedan den andra tortillan ovanpå fyllningen och tryck till försiktigt.

Pensla utsidorna av brödet med olja och stek någon minut på vardera sidan i en upphettad teflon-panna. Servera quesadillan skuren i tårtbitar med en fräsch sallad.

Fylld bakpotatis

Kategori: Recept

Gott, enkelt, bra lunch



1 port! 9pp

1 liten bakpotatis (ca 180g)

75 g kassler

½ dl fraiche 5%

50 g fetaost 10%

1 liten vitlöksklyfta

3 msk persilja, hackad

Baka potatisen i micron 10-12 min på högsta effekt. Halvera den och gröp ur, spara en "vägg" runtom. Blanda den urgröpta potatisen med fint tärnad kassler, feta, fraiche, vitlök och persilja. Lägg tillbaka blandningen i potatishalvorna, gratinera i ugn 225 grader i ca 10 min. Servera med sallad

Kassler- och blomkålslasagne

Kategori: Recept

Positivt: Man får en rejäl portion! Negativt: Lite för torrt. Räcker med 9 lasagneplattor!



4 port 10pp/port


150 g kassler
500 g blomkål
1 purjolök
1 tsk olja
4 tomater ( jag hade bara två hemma så jag tog dom och la till lite zucchini och champinjoner)
12lasagneplattor                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                 

Sås:
2 msk flytande margarin
1 pkt saffran
3 msk vetemjöl
6 dl lättmjölk
1 dl riven ost max 17%
salt



Börja med såsen. Smält margarin, rör ner saffran och sen mjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget. Låt småkoka i 5 min. Rör ner ost.
Ansa blomkålen och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet. Strimla kassler och purjolök och stek i olja. Rör ner tomater skurna i bitar. Låt allt bli varmt. Varva sås, lasagneplattor, blomkål och kasslerröra i en ugnsform. Börja och avsluta med såsen. Tillaga i ugn 225 grader ca 35-40 min.

3 veckor med VV...

Kategori: Allmänt

...Idag visade vågen -2,0!!!

På tre veckor har 6,1 kg försvunnit! S K Ö N T!!!!!!

Fick den andra guldstjärnan och har även gått ner 5% av min invägningsvikt! Fick en liten gåva i form av ett måttband med BMI-mätare på. :)

I morgon hoppas jag att jag hinner få in lite mera recept. Äter mycket god mat nu vill jag lova!! :)

Hörs i morgon, mina vänner!!! <3

Annas mumsiga laxpaj ;)

Kategori: Recept

4 portioner - 12 pp/port

Deg:
100 g margarin
100 g keso
3 1/4 dl vetemjöl

Fyllning:
1 liten zucchini
5-6 champinjoner
200 g varmrökt lax (gärna med vitlökssmak)
2 msk dill
2 ägg
1 dl mellanmjölk

Mixa ingredienser till degen, låt degen vila ca 30 minuter i kylskåp. Tryck ut degen i en pajform. Nagga kanterna och förgrädda i 200 grader i ca 10 min.
Dela laxen i mindre bitar, dela kärna ur och strimla zucchinin, skiva svampen, lägg allt i pajskalet. Blanda ägg, mjölk och dill och häll över laxen, zucchinin och svampen. Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Servera med sallad

3 rätters a la Viktväktarna

Kategori: Recept

I fredags gjorde jag som sagt 3-rätters för att fira min mans födelsedag och mina svärföräldrars bröllopsdag! Hela menyn blev totalt 21 pp!!
Tyvärr så glömde jag knäppa kort på maträtterna (kom på det när vi ätit upp varmrätten)! Så ni får klara er med halvdåliga bilder från böckerna! :)

Förrätt:

Färsfyllda tomater 4 portioner- 13 points/port



(detta är en varmrätt som egentligen serveras med ris, det uteslöt jag, men ni får originalreceptet så får ni göra som ni vill!)

2 skivor lantbröd, kantskuret, dagsgammalt
400 g kycklingfärs
1 ägg
1 tsk vitlök, finhackad
1 dl gul lök, finhackad
2 msk persilja, hackad
1 msk dijonsenap
8 tomater
1 tsk olivolja
4 port kokt ris tills du är mätt

Riv brödet i bitar och låt det ligga i kallt vatten i ca 5 min, ta sedan upp det och krama ur. Lägg färs, ägg, bröd, vitlök, lök, persilja och senap i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) samman allt till en smidig smet, smaksätt med salt och peppar. Skär av locket på tomaterna och gröp ur kött och kärnor (spara). Pensla en ugnsfast form med oljan. Fyll tomaterna med färs (de ska vara väl fyllda) lägg på locket och sätt tomaterna i formen, slå över inkråmet från tomaterna i formen. Baka tomaterna i 175 grader i 40-60 min (beroende på hur stora tomatrna är). Servera dom nystekta med ris och spadet från formen.


Varmrätt:

Fredagsgryta 4 port-13pp/port



600 g fläskfilé
1 paket bacon
1 rödlök
1 klyfta vitlök
100 g champinjoner
2 msk japansk soja
1 msk kalvfond
1 tsk persillade
2 dl vatten
1 dl fraiche max 8 %

Potatis i ugnen:
800 g potatis
4 tsk olja
flingsalt och svartpeppar

Skala och skär potatis i klyftor, Baka i ugn 200 grader till genomstekta och fin i färgen.

Strimla bacon och knaperstek den, låt rinna av på papper. Skär köttet i små strimlor, skiva lök, svamp och finhacka vitlök. Bryn kött och grönsaker några minuter i stekpanna. Lägg över i gryta, tillsätt bacon, soja, fond, persillade och vatten. Låt koka sakta i minst 10 minuter, tills köttet är mört. Rör i fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och sallad.


Efterrätt:

Vit chokladpudding 4 port- 6pp/port



80 g vit choklad
½ dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt max 8%
bär

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör tills den är helt smält. Låt den svalna något och blanda sedan försiktigt ner yoghurten. Rör tills det blir en helt slät smet och slå upp i portionsglas. Låt det stå i kyl i minst 2 timmar. Servera med bär.

 

Mycket i huvudet som ska in i bloggen!

Kategori: Allmänt

...Ja, har gått flera dagar nu och "kommit på" saker som ska in här i bloggen, men inte fått tiden att räcka till med mycket på dagordningen och en seeg dator! (Går ju liksom inte att kasta in ett "snabbinlägg")...

I torsdags blev det en heldag i stan med min kära Linda! Hittade ganska mycket kläder till alla tre barnen! Mest ekonomiskt blev det inne på Cubus där jag sprang på en vårkappa, munkjacka och tunika till Ida och en skjorta till Oscar för totalt 246 kronor!!!!! Skapligt tycker jag! ;)
Lunchen blev mindre bra! Såg och lät så gott ut med bakad potatis med skagenröra, kollade i butiksguiden och insåg att jag skulle få "punga" ut med 22 points!! Men jag gjorde det, var jättegott och blev jättemätt, men ångrade mig sen när jag fick JÄTTEONT i magen!! Hade vant mig av med så mycket fett på en gång! Aj aj sa magen då!! :/

I fredags fyllde min kära make, Erik, 31 år! Idag, måndag har hans föräldrar 30-årig bröllopsdag!
Så för att fira dom alla tre lagade jag 3-rätters a la VV då! :) (recept kommer ikväll)
Måste också få skryta med att jag gjorde en gräddtårta också som funnits i kylen fredag-söndag och jag har INTE rört den! Inte ens ett slick på vispen när jag gjorde den! STOLT! :)

Sen har en del tid också gott åt till att grubbla...över amning! Jag har mjölk, men inte så mycket som Oscar vill ha. Nu börjar det gå så långt så att amningsstunderna inte är så mysiga längre, för han blir så förbannad! Tycker inte att det är något fel med tillägg (och jag har ju helammat ett bra tag nu), det handlar snarare om att jag är en hönsmamma som har svårt för att klippa navelsträngen! :)

  


Ordentliga promenader på 50 minuter både igår och idag! Skönt och svettigt men känner av benhinnorna en del!!
Skönt att röra på sig efter en god frukost!


Idag blev det paj med varmrökt lax till lunch! Såå gott! (recept ikväll) och till middag blir det nog kycklingfilé med tzatsiki!!

Har säkert glömt nåt som jag har tänkt skriva om men det kommer kanske senare! :)
Men som sagt så kommer det en hel del bilder och recept ikväll efter barnen somnat!! :)

Välkomna åter!!

Nöjd..

Kategori: Allmänt

... med tanke på att min mage inte funkar som den ska (sorry för infon) och att jag knappt har tränat nåt så är jag OTROLIGT nöjd med - 1,7 kg (Ja, Mikaela, det e kusligt!) :)

Har nu gått ner 4,1 på två veckor och fick därmed min första stjärna oxå! :)

Nu måste jag få i mig mat! såå hungrig!

Kram på er

SLASK...

Kategori: Bilder

...Fruktansvärt på vägarna nu, höll på å fastna rejält i morse när vi skulle till skola och dagis...
I går var vi som sagt till "snöplaneten" en sväng (det regnade så det blev inte så länge) STOORA berg med snö. Både barn och hundar klättrade som galningar! :)




Känns som att jag lever på wokgrönsaker nu (med tillbehör såklart). Är SÅ gott!!! :)

När jag inte vet vad jag ska hitta på till lunch så blir det min variant på snabbmat. ;) I med lite wokgrönsaker i pannan, in med en laxfilé (6pp) i ugnen (fryst funkar) ofta har jag även lite pasta i kylen (85g spagetti=3pp).

Blandar sen ihop allt i med lite vatten, soya och sweet chilisås (1msk=1pp), lite smulad fiskbuljongtärning.

Idag struntade jag i pastan, blir lika mätt utan och tillsatte lite strimlad vitkål istället. Nam nam..
Bilden är från förra veckan, då blev det både lite pasta o lite fetaost. :)



Gillar ju även att göra i ordning en fin frukost att njuta av (ÄLSKAR FRUKOST). Det är helt otroligt så färglöst man äter när man äter onyttigt!!

7 pp


Hoppas nu att plusgraderna håller i sig så vägarna kommer fram. Vill verkligen ut på promenad!!
Ska bli spännande o se vad vågen visar på onsdag, blir alldeles för lite motion o motion som är det bästa mot sötsug! I lördags hos svärföräldrarna så blev det ju lite fika och även en lite skål med glass efter maten. Jättegott, verkligen. MEN vilket sötsug jag hade i går (dagen efter)!!! Mådde riktigt dåligt ...hua...Var det värt det då???!!!!?!


I övrigt så har ju min lilla tös klippt av sig håret! Hon skulle se ut som mamma! :)


Leker häst. <3

(Klickbara bilder)

Och den gladaste bebisen i Sverige, växer så det knakar! Han blir 4 månader på lördag!!!



Nu ska jag göra matlista för hela veckan, för jag har haft så dålig fantasi på sistone och vi behöver verkligen handla...om jag lyckas komma ut med bilen igen, i slasket....


Ha en bra dag, vänner!!!!

// A

Datorer ska bara funka!!

Kategori: Allmänt

... Ja, all elektronik egentligen!! Sitter nu hemma hos svärföräldrarna och lånar deras dator för att få in nåt inlägg i denna blogg som säkert alla lessnar på för att jag skriver att det snart ska komma inlägg och så kommer inte ett skit!!! :( Tog tom med kameran för jag tänkte lägga in lite bilder och recept. Men jag får försöka med det där hemma på den seeeeeega datorn, för det gick inget bra på den här det heller....

Nog om det! :)

Jag sköter mina points! Går och känns jättebra! Har lite svårt att få i mig alla eftersom jag ska äta hela 54 propoints varje dag (med tanke på att jag helammar också, blir som en mjukstart kan man säga). Fortfarande inte så mycket motion. Men rör mig mer hemma och har städat som en galning senaste två dagarna! :) Det får komma när det kommer med motion, jag VET ATT den kommer! Allt blir ju enklare när det inte är så mycket snö, känns det som.

Det slog mig häromdagen när jag skulle äta frukost, vilken otroligt vacker frukost det var. Juice, grovt bröd med skinka tomat och gurka, en klase vindruvor och en kopp te. Mycket fina färger!! :) Förut var det O´boy med vitt bröd med bara smör på, inte så mycket färger där inte! :)

I dag skulle vi bara äta lunch hemma eftersom vi äter middag här hos svärföräldrarna, men det stod TOTALT still i huvudet på mig. Visste inte alls vad jag skulle hitta på! Och frågar man gubben om han har någon idé så får man till svar: - Vet inte, nåt gott!!!'
Jo, nåt gott vill väl jag också ha.... skrapade ihop lite rester i kylen till slut så det blev spagetti och tonfisksås till mig potatis och kassler till gubben och pannkakor till barnen. Kändes som att man "kokade soppa på en spik". :D

Idag hämtade jag också ut ett paket som hade kommit. Vi håller ju på och fixar lite i vårt kök så ett nytt insynsskydd dit hade jag beställt, det kostade ca 250 kr, men på designonline har dom ett minsta ordervärde  på 350 kr...Hmmm, tänkte jag, vad ska jag då hitta på... Det mesta är väldigt dyrt där, men tillslut hittade jag ett set med en tekopp med tekula och kakburk som var jättefint. Jag behöver en ny favoritmugg, så den fick det bli. :) Nu när jag öppnade paketet blev jag INTE besviken! Det var jättefint, alltihop! Men jag blir nog ändå inte stammis på designonline.se! ;)

I morgon ska det bli lite varmare så hela familjen siktar på att gå en promenad till stället där dom dumpar all snö som inte får plats på gatorna! "Snöplaneten"! :D Ska bli roligt o se barnen klättra omkring bland bergen!!

Nej, nu ska jag väl återgå till mina kära och försöka vara lite social! Ducka för alla erbjudanden om godsaker (jo jag har tagit en bulle OCH en pepparkaka), ni skulle bara veta vad min svärmor kan bulla upp! :)

Men tänk nu på att det är INTE mitt fel att det inte uppdateras som det borde!!!!! Jäkla datorer!!!!
Ska försöka få upp bilder och tips på lite gott senare! :)

Kram// A

På vågen!

Kategori: Allmänt

Ja, kändes jättebra på VV idag. Mikaela som kommenterade förra inlägget tippade väldigt nära! :) Vågen visade -2,4 kg! Det är jag riktigt nöjd med! :)

Har varit en flängig dag då jag fick åka fram och tillbaka med bilen idag. Först hade jag läkarkontroll med Oscar och Ida och sen hem och hämta Elias från fritids, skjutsa ner de två största till svärmor och sen åka iväg igen till Viktväktarna. Inte så roligt på vägarna. Ha drygt 1,5 mil till både sjukhus och VV.

När jag väl kom hem med alla barn och fick isäng Elias och Ida så var klockan 20 utan att jag hade fått i mig kvällsmat! Höll på o ramla ihop av hunger! Köpte en fryst VV-matlåda innan jag åkte hem, så den fick det bli. DEt var med klyftpotatis, lax och broccoli i någon sorts sås... 8 pp och inte så värst gott, tyvärr. Men stillade min hunger! :)

Till lunch däremot så ugnsrostade jag morötter, palsternacka, paprika och rödlök. Gjorde en röra på fetaost, dragon och hackad färsk tomat. Den röran hade jag som fyllning i en kalkonbröstfilé. :) Blev jättegott och enkelt. :)

Nej nu måste jag soooova. på återssende SNART!

Vägning i morgon...

Kategori: Allmänt

...Och det känns KANON! :) Har varit en jättebra vecka. Såå glad över att jag har fått så mycket energi och ätit så mycket god och nyttig mat!! Jag har inte tränat så mycket, men både igår och idag har jag kommit ut iaf med vagnen framför mig och Idag i pulka bakom! :) Underbart att röra på mig igen! Har varit så låst när det har varit så mycket snö, har inte funkat med barnvagn. Nu är det isgator istället, livsfarligt, men det går iaf att dra vagn! :)

Vår dator är inte riktigt frisk så det är därför jag inte är aktiv på bloggen varje dag, som jag skulle vilja...

Propoints-programmet då.... Ja, för mig är det inte så stor skillnad, förutom att jag måste lära mig de nya pointsvärdena... Nyheten veckobonus använder jag mig inte av. Jag får ju äta så många points varje dag ändå (och festligheter tar jag mig inte ut på nu). Likaså motionspoints, behöver jag inte räkna. Dom pointsen är bara bonus! ;)
Mycket är ju detsamma, så jag kan tycka att det var lite onödigt av VV att byta, men förstår ju också att det kommer nya forskningar hela tiden och att man måste "hänga med".
Det ska bli intressant att få mer material i morgon och mer att läsa!!!!

CHOKLAD OCH LÄSK!!! Ja, det är dom största bovarna till min övervikt! Har inte ätit NÅGOT sådant den här veckan!!! INTE ENS SAKNAT DET!!!! O`BOY är också en skurk, då jag kunnat dricka en LITER till frukost VARJE morgon! INTE SAKNAT DET HELLER!!! :) :)

Barnen ville ju då ha lite lördagsgodis, jag vägrade köpa choklad. Köpte en blandpåse med skum och gelégodis. Blev lite sugen och kollade i butiksguiden: "Lösgodis utan choklad..............1 påse..............100g.........9 Propoints" Stod det där! Åhå, tänkte jag! En HEL påse! Vägde upp 100 g i en skål! Och HERREGUD!! :D Lite bottenskrap blev det, typ! Väldigt missvisande att skriva "en påse" tycker jag. ha ha

Ätit mycket god mat som sagt.. Allt från smaskiga köttfärsbiffar till saffranskyckling, underbar lax, tortillas och tunnbrödrullar! :)
Jag SKA börja lägga ut recept här på bloggen, det ger såå mycket motivation, allt kommer!! Ska bara få in rutiner och så, så jag hinner få in allt under dygnets 24 timmar! ;)

Nu kom maken hem från jobbet och det är dags för min "skönhetssömn" ;)

På återseende efter vägningen i morgon!

// A

ENERGI

Kategori: Allmänt

I dag är det dag 4 med ProPoints! Går jättebra! Jag har inte kommit igång med motionen än, tar allt krut på kosten den här veckan (plus att jag är ganska isolerad i huset pga all snö och att min man måste jobba hela tiden! Och det är ju promenader jag vill ut på!). Jag får äta en MASSA propoints om dagen pga av att jag väger ganska mycket och att jag helammar! Hela 54 PP ska ner (tycker VV) men har inte ätit alla (men ganska många)  varje dag.
Igår eftermiddag hade jag ju ätit rätt i 3 fulla dagar och på eftermiddagen/kvällen kom en enrgi-knäpp utan dess like! Såå himla skönt och känna att jag ORKAR ta hand om huset också! :)

Snart ska vi iväg till mamma och pappa och umgås och äta älggryta. Provade ett nytt recept idag men glömde såklart att knäppa kort på det :/ Var ingen jättehöjdare men kul med något nytt tycker hela familjen!

JO, i torsdags när vi var på ikea köpte vi nya MINDRE tallrikar! VILKEN INVESTERING!!! :D Helt perfekt storlek och det ser ut som ganska mycket mat på tallriken (om man jämför med samma portion på "dasslocken")!
Dessutom! Nu när man tänker på grönsakerna så blir det ju så FINT på tallriken!! :) Alltid ett plus!

Nu måste jag hjälpa mina skruttisar hör jag! :)

På återseende

Fullt upp...

Kategori: Allmänt

...I dag har det varit ganska hektiskt, har inte hunnit sätta mig in i propointsprogrammet riktigt än, men har gått bra idag. Åt lunch i stan och valde bort strips och bea :) Och sen kalas för systerdottern som fyllde tre år, då hade min gullesyster gjort kesella-chokladbollar och så hade hon även fruktsallad med vaniljkesella som alternativ ïstället för tårta! :) Kändes inte jobbigt alls då!

I morgon ska jag handla mat och fylla upp frysen så en matplanering håller på och ta form! :)

Idag när vi åt lunch på IKEA så tog jag och Erik en rätt med kyckling och pasta och en lax-rätt så åt vi hälften var! :) Kul o prova nåt nytt... och laxrätten vann! :)
När vi ätit klart ville Elias så gärna hjälpa till att ställa tillbaka brickan, han fick bära en bricka med två tallrikar uppepå varann på...tyvärr så gled dom av och det blev ett ordentligt krasch i golvet... Lilla älsklingen höll på o skämma ögonen ur sig...vi kramades länge och pratade sen att sådanna olyckor händer varje dag där, då kändes det lite bättre! Gullhjärtat!
Gick otroligt smidigt med alla tre barnen idag! Inget bråk eller tjaffs alls! <3

Nu tillbaka till matplanerandet... :)

Ta hand om er

Oj oj...

Kategori: Allmänt

Fick världens kram av bästa konsulenten nmr jag kom innanför dörrarna på VV!!! Tårarna steg, men jag höll mig från att börja storböla! :) Sen märkte jag åter igen att jag är ganska bra på att kliva in i  "allt är bara bra"-rollen! Så det gick över förväntan ändå!

Riktigt vidriga siffror på vågen! VÄgde in mig på 115,5 kg så där är jag nu! Bara att bita i det sura äpplet!

Dag 1 med VV (i morgon) blir en riktig utmaning, lunch på restaurang och kalas på eftermiddagen... hur var det nu... ALL IN!!!! NU JÄKLAR!!

Sitter nu (sent på kvällen) med alla papper, recept mm... har lite tankar och funderingar men kommer med det senare. Blev så mycket med barnen nu på kvällen så jag skriver mer så fort jag kan! Nu ska jag skriva handlingslista och planera lite inför morgondagens prövningar innan det är dags att sova!

 

TACK alla som stöttar!

 

ONSDAGEN DEN 5 JANUARI

Kategori: Allmänt

I dag får jag mitt liv tillbaka!!! I dag TAR jag det tillbaka!!! Klockan 16  i eftermiddag ställer jag mig på vågen, över ett år sedan sist jag var på ett VV-möte (säkerligen illamående, svimfärdig och gråtfärdig av skam)!

NU ÄR DET DAGS!!!!

Man vill ju helst väga sig utan kläder på morgonen, före frukost och efter toabesök :) Men nu kommer det alltså vara eftermiddagsvägning som gäller. Förhoppningsvis en vanesak så jag inte börjar "svälta" mig själv på onsdagar bara för att jag ska väga mig! :)



"Hörs" ikväll.....

Delmål

Kategori: Allmänt

 

Startvikt: ca 116 kg (tror jag) :(

Delmål 1 10%: ca 105 kg (Idas födelsedag 8v efter invägning) Belöning: klippning

 

Delmål 2: 99 kg (påsk, 15 v efter inv.) BELÖNING DELMÅL 2-6 ÄR KLÄDER!!!!!!!! :D

 

Delmål 3: 89 kg Midsommar (25 v efter inv.)

 

Delmål 4: 86 kg (30 kg! 34 v efter invägning) Min födelsedag.

 

Delmål 5: 79 kg  November (ca 45 v efter invägning)

 

Delmål 6: 72 kg Målgång januari  2012!    (53 v / ett år efter invägning!)

Måndag...

Kategori: Allmänt

2 dagar kvar! På Onsdag är det dags!!! Jag går ALL IN!!! Idag ska skåpen rensas på onyttigheter Och jag har börjat vänja mig av med socker (som kommer vara det jobbigaste). Idag ska jag också gör "delmåls-belönings-lista" (skriver självklart ut den här sen)

Jag kommer skämmas ögonen ur mig....Men det e det värt!

Alltså, under 2008 Januari-November gick jag ner 42 kg med hjälp av viktväktarna... Vet inte exakt, men av de 42 har jag nog gått upp 45 kilo!!!! :( :( :( :(

Jag har fått en underbar liten kille men NU är jag färdig med barn och ska ALDRIG se ut så här igen!!!!


Jag är taggad som f*n nu, för jag kan inte gå runt och se ut så här. Jag är nästan helt ISOLERAD här hemma pga att jag skämms över hur jag ser ut. Varje gång jag ska visa mig ute bland folk så gråter jag och får ångest så jag skakar.
Det är inte rätt mot mina barn och det är inte rätt mot MIG!!
Tankar jag har inför ett nytt VV-år (min SISTA viktnedgångsresa kan jag LOVA) är:

Självklart hur jag ska lägga upp bloggen :)

Hur jag ska lägga upp min vardag

Vad jag kommer tycka om det nya Propoints-programmet som jag inte vet någonting om!

Undrar hur fort jag kommer att gå ner denna gång. Förra gången rasade jag i början, men nu helammar jag ju oxå...

Längtar efter att få mer energi som ju nästan är det bästa med att leva sunt!!


Hade tänkt ut en massa bra saker att skriva igår, men så fick jag ingen tid vid datorn då och nu känns det som jag har glömt hälften! :) Men, men


HÄNG MED! :)

Nedräkning

Kategori: Allmänt

4 dagar kvar till både inskrivning och ordning o reda på bloggen igen!!!!

 

NI HÄNGER VÄL MED?!?!?! :)