Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Skotertur

Kategori: Allmänt

Den här eftermiddagen kommer min tre hjärtan minnas jättelänge! Det har skrattats och tjoats en hel del när vi åkt skoter-pulka/släde och grillat korv med min barndomskompis (och min äldsta sons gudfar) M och hans sambo J. Så kul med en utflykt och det uppskattades så mycket.
Toktrötta och stinker brandrök nu! :) I morgon är det måndag och full fart igen!

Fredag igen

Kategori:

Man har alltid sagt, ja i vuxen ålder iaf, att tiden går fort! MEN det här är ju löjligt!.. Dagarna rusar ifrån mig snart och jag tycker nästan att det bara är måndagar och fredagar! ;)
 
Den här veckan har det varit jättemycket i skolan, grupparbete, redovisningar två inlämningar av skriftligt material och tenta. Nu är allt inne och klar och jag hoppas inget behöver göras om! ;) Nästa vecka börjar ett nytt moment och vi fördjupar oss i ämnet epidemiologi!
 
Jag har precis blivit klar med det sista och är kvar i Gävle. Snart ska jag packa ihop mina saker, handla och sen åka hem till barnen så "mamma-veckan" kan börja! :) Den här veckan fick jag "bonus-träffa" dom i tisdags då jag och storasyster tog våra kids till leklandet för en massa bus..
 
Mat och träning då... inget jag egentligen vill prata om just nu. Ni som har följt mig vet att jag måste träna för att ha motivation och till att äta bra, tvärt om går tyvärr inte vilket är en jävkla synd Träningen är verkligen min grund.
För en vecka sen var klant-Anna framme och jag halkade olyckligt och gjorde illa min axel. Igår var jag till läkaren och det konstaterades en spricka i ledkapseln. Läker av sig själv men det tar tid. Jag tror att jag snart kan röra axeln såsom man gör när man springer så den motionsformen tar jag upp på måndag! Men zumba och styrka får vänta någon vecka till för det hugger så fruktansvärt vid vissa rörelser...crap...
 
I onsdags eftermiddag/kväll var jag på en liten hedesunda-turné vilket var jättekul! 3 barndomsvänner fick sig ett besök och då känner man verkligen att det är alldeles för långt mellan gångerna!!
 
Igår bjöd kärleken på bio, vi såg senaste Die Hard filmen och den var okej, mysigt att komma ut och göra något iaf men synd att man sitter så obekvämt (är det åldern tro?!) :)
 
Nu har jag suttit och skrivit på datorn sen 08 i morse (klockan är nu 14) så nu börjar fingrarna göra rätt ont. Helgen blir lugn så jag kan nästan lova att det blir åtminstone en uppdatering då! ;)
 

Intensiva veckor

Kategori:

Ja den här och nästa är det massor i skolan! En hel del stressande men massor med skoj! :)
Har dragit på mig en rejäl förkylning (liksom resten av klassen), men det är väl så det blir när 60 pers tränger ihop sig i ett dåligt ventilerat klassrum! ;)
 
Jag har barnen den här veckan och då är det massor med bus och kramar, men oxå pendling och lite mer pyssel som gäller...Och så får jag längta lite efter kärleken.. :)
 
Idag är det fettisdagen och jag och Elias kände ju att vi var tvungna att ha varsin semla. Köpte färdiga bullar men valde mellangrädde istället för vispgrädde så jag kunde äta den med lite bättre samvete! ;)
Kosten har varit katastrofal senaste dagarna (igen) och det märks på vågen.. syr ihop käften snart! morr... Jag vet att jag klarar det men jag tycker inte om när det tar längre tid än planerat... men jag har bara mig själv att skylla...
 
 
På torsdag är det en av mina favoritdagar på året. Alla hjärtans dag! :) Jag vet att den är till för att vi ska handla ännu mer än vanligt, och visst att det är underbart om man uppmärksammar kärlek många fler dagar om året... Men jag tycker ändå det är mysigt med den här dagen! :)

När ska jag lära mig?

Kategori: Allmänt

I helgen har jag återigen haft riktigt vidrig magkatarr! Det gör så ont och jag mår så illa... Och självklart hade jag lördagen fullplanerad då vi skulle åka på kalas.. Det var nära att jag inte tog mig upp men jag gjorde ett försök och det gick vägen, men jag önskar jag hade mått bättre...
För mig som har lätt för att gå upp i vikt, magkatarr och sockerberoende är det sjukt viktigt att sköta kosten!!... Å det har jag inte gjort senaste tiden. Har varit så mycket nytt och lite tokiga tider ibland. Har ofta blivit en smörgås till lunch, eller inget alls... Prioritera Anna!!!

Idag har jag varit aktiv iaf och fått en hel del gjort! Morgondagen är fullspäckad med skola och så ska jag prova på spinning. :) Har endast kört ett pass tidigare och det är längesen. Ska bli riktigt skoj. Bara jag får plats. Det är först till kvarn som gäller. :)

Blev en motionsrunda med vovven idag för att känna hur kroppen (framförallt magen) reagerade. Det gick bra och jag sprang sista kilometrarna! Saknar joggningen som satan! Å Zumban med för den delen... Man vill mycket här i livet...

Min lilla Oscar är krasslig igen och det värker lite i mammahjärtat att jag inte får hålla om honom när han är sjuk. Men jag vet att alla tre älsklingarna har det bra!