Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Lättnad...

Kategori: Allmänt


...Jobbade ungefär tre gånger mer än vad jag orkade idag!! FY vilken dag! Kändes overkligt att lämna in nycklarna!! Sen när jag gick därifrån så grät jag floder av lättnad!! Vilken jättesten som lyftes från mina axlar!!
Nu är det över...........

:(

Kategori: Allmänt

...sitter och tänker på min kära make. Han har inte haft det lätt på sistone med alla mina humörsvängningar, hi hi.

 Men det jag tänker mest på är att det nu är en hel månad sen han fyllde 30 år och vi har fortfarande inte kommit iväg på tu man hand och ätit på restaurang som ju var det enda vi hade planerat till denna stora dag! Jobb och sjukdomar avlöser verkligen varann och det verkar nu som att det är lillemans tur att bli krasslig. Bara för att man har börjat skryta om att inget har bitit på honom :/

SNART, hoppas jag älskling!!!

Underbar och snabb kycklinggryta!!

Kategori: Recept

Provade lite nytt igår kväll och mmm va gott det blev!

2 stora kycklingfileér
1 gul lök
200 g champinjoner
2,5 dl vatten
2 dl creme fraiche
1 hönsbuljongtärning
10 st strimlade torkade aprikoser
0,5-1 dl mangochutney
salt o peppar

Fräs kyckling, svamp och lök, i med resten och koka ihop, red med lite maizena om det behövs! Servera med ris!

Mer nyheter...

Kategori: Allmänt

...kommer fortsätta skriva här om både motion och mat, har jag tänkt, men jag har också startat en till blogg som är helt och hållet vigd åt graviditeten! Vill nämligen dokumentera min sista graviditet! :)

Så om ni vill är ni varmt välkomna till

http://septemberbebis.blogg.se




Kram på er

Vår underbara nyhet...

Kategori: Allmänt

...VI SKA FÅ EN BEBIS!!!

Så underbart så jag nästan inte tror det är sant! Har önskat det så länge!! Inskrivning på MVC på måndag, då börjar det nog kännas mer "på riktigt" iaf! :) Inte bara att jag mår dåligt, har ont och är trött utan faktiskt få "göra" något kul som handlar om graviditeten också!

Vi har vetat om det sen den 6 januari, men inte velat säga nåt, det är fortfarande tidigt så vi håller ALLA fingrar och tår att vår lilla "guldfisk" mår bra och håller sig där inne!! :)

Nu kanske ni också förstår varför jag inte skrivit in mig på VV igen och tagit del av det nya programmet. Det får helt enkelt vänta!!

Kram o god kväll

Nu får det räcka!...

Kategori: Allmänt

... Vår lilla tjej är sååå sjuk! Bara sover hela tiden. Igår fick jag inte ner tempen på henne så åkte in till akuten. Där konstaterades att det är ett kraftigt virus, 36 i sänka (som ska ligga på max 8). Blir en hel del mediciner nu för den lilla kroppen. Längtar tills hon är sig själv igen. Och hon längtar mest till sin 3-årsdag som är om exakt 2 veckor! :)

Lilleman är pigg och det är jätteskönt, men det blir ju så att man nästan går och väntar....

Jag är sämre igen, feber igår kväll och extrem huvudvärk idag och så matt och slut.....
Å inte har jag någon bok att läsa heller!! Sörjer fortfarande att jag nu har läst ut alla fyra twilight-böckerna.. Känns tomt! :)

Åter till sjukstugan...

!!!!!!...

Kategori: Allmänt

...VISSTE NI att jag har varit så ouppmärksam att jag missat att "fira" mitt 500:e inlägg här i bloggen?!?! :D Jag är nu på inlägg 503 tror jag! Skapligt att man har skrivit så mycket (fast ändå med en del uppehåll) på 1,5 år!!!

Lite sjukstuga här hemma, det är ju februari, sjukdomarnas månad! *huga*. Lilltussan kräktes igår kväll efetr att ha matstrejkat hela dagen, ingen extrem-magsjuka som tur var. Typ 4 gånger på 4 timmar, sen var det över. Jag satt dock med henne på mig hela natten så jag har "ganska" ont idag vill jag lova! Idag är hon mycket piggare och var jättearg på mig att hon inte fick välling i morse! :)

Tröttheten ska vi knappt tala om, för då somnar jag väl här på tangentbordet, ha ha.
Jag var ju ut på gallej i lördags så det hette duga! :) Jag och 9 andra tjejer från orten stack till Sandviken på melodifestivalens andra deltävling! Lite middag före och krogen i Gävle efter resulterade i att jag kröp ner under täcket kl 03:30 i går "morse"!! Helnykter var jag dock så det var ju skönt att "bara" vara trött dagen efter! :)
Melodifestivalen då?! - Mja inte världens bästa låtar kanske och inte jättebekvämt att sitta på en plaststol i tre timmar, men det var roligt att se kamerorna och allt runt omkring, men när det väl kommer till kritan sitter jag ju hellre hemma och tittar... hi hi hi Eremit som jag är!!

Krogen kan ju vara väldigt intressant när man är nykter och ser "köttmarknaden" i full gång! :) Herregud va det finns desperata människor! Tur att man har sitt på det torra!

Det roligaste med alltihopa var iaf sällskapet! Det skulle jag inte byta bort för allt i världen! :)

Nu ska jag gå och se vad mina gryn har för sig, snart dags för läggning!

Beslut...

Kategori: Allmänt

...den sista februari tar min provanställning slut på jobbet. Jag har då först jobbat extra ett år och sen provanställning i ett halvår. Slitigt som ett djur och ställt upp för stället som jag älskar och några trogna arbetskamrater som är underbara! Men nu tar min provanställning slut och jag får ingen tjänst och jag orkar inte kämpa längre!! Känns sorligt fast även mycket skönt!! :) 

Inte ännu mer snö!!!

Kategori: Allmänt

...Så less på snön nu! Vill ha vår och ta promenader på asfalt och se små tussilago i vägkanten!!! *längtar*

Något annat jag ser fram emot är nu på lördag, då jag och 9 andra brudar från orten åker på melodifestivalen i sandviken! :) Det ska bli riktigt kul och jag som är eremit i vanliga fall ska komma ut och se folk! ;)
Det börjar med middag på restauran Helt Enkelt i Gävle på eftermiddagen, sen bär det av mot sandviken, sen tillbaka till Gävle och krogen (jag som bara har, tro det eller ej, bara varit på krogen en gång i hela mitt liv) innan det blir hemresa runt 2-snåret på natten.

Men innan det är dags för det så är det två dagars jobb.................................

Idag ska jag försöka ta mig ut i urskogen och träffa en kär vän som jag träffar alldeles för sällan (skyller lite på avståndet också, hon bor i Linköping), och hon har bara ca en månad kvar innan dom ska få en liten bebis. Ska bli sååå skoj att få se hennes mage!!! Bara till att hoppas att inte den jäkliga snön stoppar oss!! :)

Nu är det lunchdags för mig och lillan innan det är dags att hämta lilleman på skolan!

Så glad...

Kategori: Allmänt

...för min kära makes skull!! Han har fått 6 månaders jobb tillbaka på företaget som han varslades ifrån förra året!!! Så skönt, då kan han oxå starta upp sitt företag i lugn och ro på sidan av! :) Varken han eller jag trodde att han ville tillbaka, men nu fick han ju bästa avdelningen noch bästa arbetskamraterna så då slog han till!! Grattis älskling!!

Nu kommer syster med familj och vi ska ha pizza-mys! ;)

i morgon...

Kategori: Allmänt

...kör vi igen. Dags för jobb torsdag till måndag!! Känns sådär eftersom jag inte känner mig klar i knoppen än! Ofta lock för öronen och mycket "bomull" i huvudet. Men mycket möjligt att det går bra bara man kommer dit och är inställd på det.

Var ute och gick igen igår efter alla sjukdagar, kändes skönt men lite tungt såklart. Sen var det ju så attans kallt igår kväll oxå! :)

Nu ska jag ta och fixa lite mellis till barnen..

// A

sicken dag på jobbet...

Kategori: Allmänt

...mja, vi har haft en konferens i helgen på ca 50 personer och dom har ju inte direkt tagit det lugnt på rummen! Grisat ner rejält vill jag lova!!!! Jag brukar städa mellan 11-13 rum per dag i snitt, men idag har jag bara hunnit med 7 (!!!!) stycken! Bläka!!!

Sonen börjar bli rejält förkyld och jag oroar mig för att han har fått ögoninflammation från mig. Han ser lite röd ut på ögonen... Stackars plutt.

Mitt öga blossade upp en gång till natten till igår, men bättre idag!! :) Nu på eftermiddagen har vi haft besök av en kär vän med hennes fina tjejer! Det var 8 månader sen vi träffades, trots att dom bor i Tierp (endast 16 km härifrån)! Skapligt alltså, men sååå kul att det blev av!

Så nu har vi ätit en lite sen middag, det blev lax med pepparrotstäcke med kokt potatis och honungsglacerade grönsaker! MUMS!

Nu är det snart dags för nattning av barnen, sen väntar två lediga dagar!! Jippie! Får se om man får en liten herre hemma från skolan i morgon eller hur det blir, Lillsessan är iaf pigg!!

Höres! //A