Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Sjukstuga mm..

Kategori: Allmänt

Ja, helgen har gått i eremitens tecken. Vi har varit krassliga i våra magar så det har inte hänt ett smack och vi har mer eller mindre levt på proviva och verum hälsoyoghurt. :) Men idag är barnen tillbaka på skola och dagis och vardagen igång igen....I två dagar iaf, sen är det påsk och hela nästa vecka är barnen ledig så jag har idag suttit och planerat in lite skoj som vi ska försöka hitta på under nästa vecka! :)

påsk ja, Jag har bestämt att jag ska tillåta mig själv att äta påskgodis i helgen. känner däremot att jag har varit riktigt duktig nu för att dom ställde ju upp sådanna här kartong-pelare med härligt påskgodis i affärerna för åtminstone ett par veckor sedan! Ochjag har faktiskt låtit bli!! *klapp på axeln*. Så den här helgen blir det lite festande som sagt, men sen gäller det att avbryta i tid så man inte fortsätter av bara farten. :)

I morgon bitti ska jag och Erik åka och storhandla, skönt att få bärhjälp ;)

natten som varit har vi varit bebisvovve-vakt åt mina föräldrars hundval. Hon är bland det sötaste som finns och det har gått jättebra!

Nu ser jag på klockan att det är dags att åka och hämta lilleman från fritids, hoppas han har haft en bra dag!
Till kvällen blir det nog kyckling tror jag! :)

Ha det!

Dags för lite bilder tycker jag...

Kategori: Allmänt

Börjar med några bilder från lillans födelsedag :)



fin och glad!


en väldigt söt cooling!


Hjärt-tårta till hjärt-kalaset. Ballonger, ljus, servetter, bullpapper och småkakor var oxå "hjärtliga"


3-åringen hade önskat sig kläder och fick en hello-kitty-tröja av oss, det var lycka! :) Fint halsband kom från gammelfarmor.


Nu kommer äntligen några bilder från Friiberghs herrgård som jag och Erik var till för ett par helger sedan.


baksidan av herrgården

             
utsikt över vattnet och den vackra ek-allén, ska bli väldigt roligt att få se detta i sommarskrud.

Till slut ett par bilder från i söndags (21/3) Då vintern tog tag i oss igen för en stund. Och när det blåser i träden så tycker min tokiga make att det är som mysigast att gå på promenad. ha ha






NU LÄNGTAR VI EFTER VÅR!!!


Hoppas ni alla får en trevlig våffeldag!!! :)

Kram/A

Mmm...

Kategori: Allmänt

...gjorde så god lax nu till middagen, o såå enkelt! :) Fick tipset i augusti och har inte kommit mig för att prova...förrän nu!
Tror det kallas "lättrimmad" men är inte helt hundra.... :) hade iaf 4 laxfileér som jag strödde en matsked socker och en matsked salt över, sen lär jag det stå en halvtimme ungefär innan jag hade på lite citronpeppar och skjutsade in dom i ugnen. Hela familjen och speciellt sonen var helt tokiga i fisken! Till det här blev det kokt potatis, kokta grönsaker och pås-hollandaise... Enkelt snabbt och gott! Precis vad jag ville, en krasslig dag som denna!

Bara hoppas att jag inte blir sjuk nu.............

Sen vill jag tillägga att jag from med i söndags morse HATAR snö!!!

Pizzan...

Kategori: Allmänt

...står i ugnen! Sonen ville ha en vesuvio, så det blev strimlad rökt kalkon och ost på bara, hoppas det faller honom i smaken! :)

Varit på teater idag med barnen, min syster och hennes två tjejer. Riktigt bra teater faktiskt passade många åldrar! Sen blev det lunch på "korvmojjen". :)

Maken min har jag knappt sett till idag, han var hemma och diskade och dammsög medans vi var borta och när vi kom hem åkte han ut för att rensa vägarna från snömodd! Mycket takras nu....

UNDERBART med sol!!!! Tyvärr har jag inte fått till någon ppromenad med vovvarna idag :( Hoppas verkligen att solen skiner i morgon oxå!!!!!

Resten av dagen händer det inte mycket...Redan trött och ont i huvudet, som vanligt med andra ord :)

Hoppas ni alla har en fin helg!!

Nr 50...

Kategori: Allmänt

...är född på min kära mammas kennel!! :) 6 st små korvar föddes idag av duktiga Aliina!! :) 4 flickor och 2 pojkar!! Härligt att allt gick bra, än en gång!! Extra mysigt är oxå att en av pojkarna, nog kommer flytta hem till oss om 8 veckor! :) :) :) En liten IVAR eller kanske ISAK (har inte rikktigt bestämt oss)!!

Idag har jag och lillasyster varit och shoppat på Gränby centrum. Var första gången jag var dit, faktiskt! Jag brukar ju aldrig åka åt det hållet, blir alltid valbo/gävle för oss!! :)

När jag kom hem blev det mat- Lax med fetaosttäcke och kokt potatis. Jättegott!!

I morgon blir det en lite lugnare dag, en promenad och utvecklingssamtal på skolan är det enda som står på dagordningen! :)

Friiberghs herrgård...

Kategori: Allmänt

...var jättemysigt! Vi kommer säkerligen åka dit igen. Troligtvis i augusti i samband med min födelsedag! :)

Vi blev serverade afternoon tea när vi kom på eftermiddagen. Snittar, fruktsallad, chokladkaka m grädde, ostar, marmelader och en jättegod kokos-kola-kaka som var min favorit! ;) Efter det tog vi en härlig långpromenad genom den längsta ek-allé jag någonsin sett och solen glittrade mot isen på Mälaren (som sagt, vill verkligen se allt detta när det är grönt)!
Sen var det dags för en siesta på hotellrummet innan det var dags att göra sig ordning till middagen!
Där blev vi serverade en 4-rättersmeny med bla. Bakad anklever och ostbuffé. Varmrätten bestående av helstekt oxfilé med tryffelsky, ugnsrostade rotsaker och tapenade-potatis var kvällens höjdpunkt! Ville verkligen INTE att det skulle ta slut på tallriken! Desserten var en liten chokladpudding som serverades med kaffekrokantglass och körsbärsmarmelad, också riktigt gott fast jag inte brukar gilla kaffe-smak...
Mätta och belåtna drog vi oss tillbaka till rummet för att se slutet på melodifestivalen och sedan somna gott i kritvita sängkläder! (att "grannen" ovanpå snarkade nästan lika högt som min man var mindre mysigt men till slut blev det tyst) :)

I morse vaknade man av strålande sol och efter en dusch gled vi mot frukostbuffén, där det som brukar finnas på en hotellfrukost fanns, mina favoriter var nybakat bröd, färskpressad apelsinjuice och färsk frukt, medans Eriks favoriter var äggröra, bacon och prinskorv. :)

Sen blev det ännu en stros genom ek-allén innan vi gled hemåt till våra älsklingar! :)

En härlig liten paus blev det och kanske att det kommer upp någon bild under morgondagen, får se om datorn är med på noterna! :)

Hoppas ni alla har haft en trevlig helg!?

Köttbullar på kvällens meny...

Kategori: Allmänt

...Sonen har fått bestämma för jag hade inte en aning om vad vi skulle äta! :) Så jag ska alldeles strax ställa mig och rulla!

Har varit och klippt mig idag och tagit en promenad, inte lika lång som vanligt både pga klipptiden och för att det blåste isbjörnar!! ;)

Skulle ha dammsugit och torkat golven idag men det får vänta en dag till... Maken har jag inte sett röken av idag...jobbar och jobbar... men det är nog bara att vänja sig!!

I morgon är det fredag och helg för oss! Barnen lediga på fredagar och det är skönt, ligga och dra sig lite extra! :) Blir nog en ganska lugn fredag, lite städ, packning och handling skulle jag tro. Sen på lördag ska sonen sova hos mormor o morfar och dottern hos farmor o farfar, och jag o gubben ska ju bli lite bortskämda med god mat och avkoppling i Örsundsbro. :)


På återseende...

Många som frågar...

Kategori: Allmänt

...hur det känns att vara hemma nu, och inte jobba. Och ÄRLIGT talat så har jag faktiskt inte fattat det än!!! Det är svårt att smälta att jag aldrig mer ska dit och jobba! Rent ut sagt overkligt!!

Vardagens rutiner i full gång, barnen slappar lite efter skola och dagis (båda mina barn har stort behov av att varva ner ibland) och jag försöker hela tiden tänka på vad jag äter. Och just nu blir det mycket morötter och vatten vill jag lova!! Svårt är det!! :)

Har iaf börjar ta en ordentlig promenad med hundarna varje morgon och DET är underbart!!! Både jag och vovvarna behöver det verkligen!!!! :)

Nu ska jag göra lite middag, har inte riktigt bestämt vad det blir, men något till bandspagetti iaf.

Ha det gott

Söndag....

Kategori: Allmänt

...och det är seeegt hos familjen Jensen! Jag ska pallra mig ut med huindarna snart, synd att inte solen skiner lika mycket som igår :) Sen väntar väl lite matlagning och sen ytterligare en (fast mindre) promenad till svärföräldrarna där det väntas lek, mys och god mat som vanligt! :)

Dags att skriva matplanering igen också och det är bra o göra medans barnen är upptagna med farmor! :)

Fredagens kalas gick galant och vår lilla tös var helnöjd med både besök och paket! :) Sen var hon även till frissan på förmiddagen och blev SÅ fin i håret!!! En kort page, blev det!!! Kort kommer så småning om!

Ska försöka få iväg lite kort till framkallning under veckan, sen måste jag ringa till företaget som knäppte Elias skolkort, eftersom jag har lyckats slarva bort dom och han blev SÅ himla bra på dom korten så jag bara måste köpa en till kopia!! :)

Snart även dags att börja planera vad som behövs köpas till barnen i kläd och stövelväg inför våren och Danmarksresa (i maj)!! :).....Blir nog en hel del...

Ha en trevlig söndag,vänner

GRATTIS ÄLSKLING PÅ DIN 3-ÅRSDAG!!!!

Kategori: Allmänt

Samma fråga som förr...

Kategori: Allmänt

...hur har jag någonsin hunnit med o jobba!!!??? ha ha, dagarna springer iväg och Ida fyller 3 år på Fredag så i dag bakas det bullar och i morgon bakas det nog hela dagen med annat. Sen ska det hinna städas och blåsas ballonger mm mm mm

Idag har jag försökt fått ren ugnen också, mindre kul och inte blir det bra heller. Vill hellre kasta ut f*nskapet och köpa ny! :) Sen att den bara är 3,5 år behöver ju inte tilläggas... ;)

Ikväll ska vi äta lax med potatis och saffransbuljong Mmmm...Det är såå gott och alldeles för längesen jag gjorde det!

Nä, nu är det nog snart dags att baka ut bullarna...

hej svejs