Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Less...

Kategori: Allmänt

...på att vara sjuk. Har snart varit dålig i en vecka, men ska väl inte klaga för jag känner mig bättre idag. Tom orkat gör "riktig" mat till barnens och makens stora glädje. :) Det blev hemmagjorda chicken nuggets (panerade kycklingfilébitar) med Jasminris och creme fraiche-sås. Blev dock väldigt matt efter detta, men gott var det! :)

Var till doktorn igår och fick Kåvepenin mot min bihåleinflammation. Natten mellan tisdag och onsdag fick jag ögoninflammation på vänster öga, men det var ingen fara förrän igår kväll, då det rann massor av var ur det och jag svällde upp i halva ansiktet. Erik sa att jag såg ut som elefantmannen, snäll och omtänksam som han är. ;)
Hoppas att hostan ger sig snart och att febern fortsätter att lysa med sin frånvaro.

Men som sagt bättre idag och jag siktar på att jobba på lördag!! Längtar efter en ordentlig promenad, var såå längesedan!........................

// A

sjukling...

Kategori: Allmänt

...japp, sitter här, hemma från jobbet. Väldigt matt och väldigt "rolig" röst. :) Febern håller sig på avstånd för tillfället efter att ha varit närvarande hela helgen... Jag både ser ut och mår "like shit"...

Men envis som jag är så vägrade jag skjuta upp Eriks 30-årsmiddag med våra föräldrar. Trött blev jag men jag är riktigt nöjd över maten!! Smakade riktigt bra!!
Jag skrev att jag nog skulle lägga ut kort på det hela, men lika fint som dom rårörda lingonen stod kvar i skåpet under middagen, lika fint stod kameran kvar på samma ställe när gästerna gick som när gästerna kom :(

Menyn var iaf:

Förrätt:
Jordärtskockssoppa med salami och brie-toast

Varmrätt:
wallenbergare med potatismos, ärtor och skirat smör (och egentligen rårörda lingon)

Dessert:
Blåbärspaj med hemmagjord vaniljsås

Jag blev jättenöjd!! Och fruktansvärt mätt. Då och där kändes det ju som att man aldrig mer skulle bli hungrig igen!!! ;)
Och bäst av allt var att våra gäster (våra föräldrar) också verkade tycka att det var MUMS! :)

Dagen kommer mest bestå av vila!! Och så ska jag skicka ner gubben till affären efter nyponsoppa som jag är galet sugen på!!!

Ha det gott vänner! //A

Fredag :)

Kategori: Allmänt

Ja det tycker vi om! Synd bara att vi är så förkylda och sega här hemma. Men förhoppningsvis är det bättre i morgon och speciellt till på söndag då mina och Eriks kära föräldrar kommer hit på middag. :) Det blir en spännande trerätters som jag hoppas ska bli jättegott. Har inte provlagat menyn själv, men själva rätterna VET jag är MUMS! ;) Lite hemlighetsfull, men ni får veta menyn sen och förhoppningsvis se lite bilder oxå!! :D

Fredagkväll alltså, och det betyder Let´s dance!!!



Både jag och Erik tycker väldigt mycket om denna familjeunderhållning, ikväll hoppas vi att vi kan hålla oss vakna. Känns redan nu som att klockan skulle vara omkring 22 och då är hon inte ens 18,30!! :)

I morgon blir det lite handling och planering inför söndag, men ska även få till lite motion i form av dammsugning och promenad med vovvarna :)

God kväll på er! //A

äntligen ledig...

Kategori: Allmänt

hela helgen! Lovely!!! Hoppas bara att helgen blir såsom vi har planerat. Sonen är lite krasslig efter den andra sprutan som dom fick igår. Vaknade med feber i morse, han stackarn!!

Så till någonting roligare!!! I dag är det min älskade makes födelsedag! Hela 30 år!!! GRATTIS ÄLSKLING!!!!




Resten av dagen kommer vi bara vara hemma och ta det lugnt. Till kvällen har "födelsedagsbarnet" beställt stuvade makaroner och korv som han äälskar!! :)

Kram på er

Gjort av med pengar...

Kategori: Allmänt

...idag, men det har varit roligt! :) Har inte handlat kläder på evigheter pga att jag har gått upp i vikt. Men nu har jag kommit till den punkt då jag antingen måste köpa lite kläder eller gå naken!  Väljer nog alternativ 1. :)

Blev dock inga dyra jeans eller så, sköna mjukisar och lite leggings, ett par linnen och en hoodtröja. Sen blev dagens kap en lån härlig kofta för endast 50 kronor!!!!

Veckohandlade oxå idag för jag har ju varit duktig och gjort veckoplaneringen även denna vecka "klapp på axeln"...

Och på tal om det så börjar nog småknoddarna bli sugna på lite middag. Idag serveras det Frittata med ärtor och skinka i. Hoppas det blir gott! :)

I morgon är det jobb igen :/ Men eftersom det var jobb alla dagar förra veckan, så är det bara 3 dagars jobb den här! *skönt* Ska bli underbart att vara ledig fredag-söndag. *längtar*...

Ha det gott //A

Suck...

Kategori: Allmänt

...och MORR!!!! Är på uruselt humör!!!! Hade tur och jobbade bara halvdag, kom hem och hade färdig mat i kylen till hela fammiljen! So far so good.... Suupergriniga barn som hade gjort hela huset till en soptipp! Det var allt från pusselbitar och gosedjur överallt till modelllera i NYA soffan! Sen var det ju så att jag är inne på 6:e dagen i rad med jobb och lagom mör, kort stubin och försökte få hjälp av barnen att städa, vilket ENDAST ledde till storbråk!!!

När nu hela huset är i ordning igen och vi ska gå till svärföräldrarna och bara ta det lugnt, upptäcker Erik att det är blött i taket i vårt nyrustade vardagsrum! :( Vi bor nämligen i ett hus med platt tak och nackdelen med att det blev skönare temperatur ute, är ju att snön börjar smälta! och så mycket snö som det nu är på vårt tak så orkar det inte stå emot... Har vi inte haft nog med elände med detta hus??!!!
Så nu är Erik uppe och skottar tak istället för att vi sitter och fikar hos svärmor o svärfar. SOVA!!!!!!!!!!..................

Hej i kylan!!!

Kategori: Allmänt



Jag säger bara BRRR!!! Nu räcker det med kyla! -5 och solsken NU TACK! :)
Det är så vackert ute, men man kan ju inte njuta av det när det är så här! Sen att bilar, maskiner och apparater går i strejk är inte heller kul!!

Något mer som är väldigt vackert är den här bruden här under:

Vår Cira.


Men, vänner i dag lyckades jag ordentligt! :) Gjorde sååå mumsig middag idag, nästan så att man inte kunde sluta äta!! En lite egenkomponerad laxpytt eller wok kankse det bättre beskriver det. :)

Stekte iaf laxbitar först, tog ur dom och stekte sen en blandning av vitkål, sockerärtor, rödlök, paprika och morot. Saltade och kryddade med Santa Marias "lemon pepper dill-krydda" i kvarn! Lite honung och curry fick avsluta det hela, blandade i laxen och serverade med lite ris och en sås gjord på creme fraich, persilja och lite pepparrotsvisp (tycker bättre om den än riven pepparrot, vispen är mildare) När jag drog av det hela från plattan tärnade jag en avokado och strödde över! Det var HIMMELSKT jag lovar!!! :D


Jum jum! (om ni undrar vad det gula i bakgrunden är så är det en äggkorg som man kokar ägg i) :)


När jag jobbar så här mycket som jag gör nu så gäller det att försöka drömma sig bort på rasterna och tänka på
"nåt" roligt, "nåt" som man älskar så högt så det inte finns ord och som man längtar sååå efter! :)
Dessa gullungar:


Kolla in vilka starka "spindelmän"!!



Ha en fortsatt trevlig kväll vänner! //A

morr...

Kategori: Allmänt

...provar en hel del nya recept nu, och idag var det morotssoppa som stod på menyn. Jag har aldrig varit mycket för soppa, det ser så gott ut så jag vill prova (igen o igen). Men NEJ det går inte, jag tycker inte att det är gott helt enkelt!!! :(
Så istället för nyttig soppa, blev det inte fullt så nyttig smörgås (inte jätteonyttig, men ändock smörgås och det är ju inte speciellt bra middag).... Bättre lycka nästa gång helt enkelt.

Går till och från jobbet om dagarna nu *skönt*, o så går jag en hel massa på jobbet, så jag hoppas det räcker som vardagsmotion så här i början av veckan, innan man har kommit in i tidiga-mornar-o-en-massa-stress-dagar. Då kan man nog klämma in lite powerwalk oxå! ;)

Snart kommer min kära väninna som ska hämta sin son som har spenderat eftermiddagen med min son :)

Sen är det väl den vanlig kvällsproceduren innan samma sak börjar om från början igen. :/ Jobbar ju som sagt varje dag den här veckan och det är jobbigt MEN det ska bli underbart o bara jobba tis, ons, tors nästa vecka! :)
Ska iaf försöka komma isäng lite tidigare ikväll än i går, Blev lite för sent med tanke på att klockan ringer 04:50!

på återseende vänner, i morgon står det laxpytt på matsedeln. :) Det blir iaf mums!

//A 

kommande veckans mat...

Kategori: Allmänt

...färdigplanerad! :) Gäller att förbereda ordentligt nu när man ska jobba 7 dagar i sträck. Har även bestämt att jag ska äta havregrynsgröt innan jag går hemifrån varje morgon, så att jag inte äter en massa tok på jobbet!
Tänker INTE gå upp mer i vikt nu!!!!!

Sitter just nu hemma hos svärmor och svärfar. Här är det både mysigt och jobbigt. Det jobbiga är förstås att stå emot sötsaker. Svärmor gillar att baka, om jag säger så! :) Blev smörgås istället för syltgiffel till fika och jag har tagit med vindruvor till efterrätt då jag vet att det serveras äppelpaj till dom övriga.
Barnen leker med farmor så dom ser man knappt skymten av... :)

På förmiddagen har jag fixat en hel del i "mitt andra hem" dvs, tvättstugan! Sen har jag varit ute med hundarna i kylan på en rask promenad.

Till lunch gjorde jag fiskbiffar med riven muskot. Blev riktigt bra måste jag säga och succé för familjen igen. Riktigt roligt att se barnen mumsa i sig nyttigheter istället för färdiga köttbullar eller korv flera gånger i veckan! Nog för att det kan hända att vi äter det ibland oxå, men jag vill att det ska vara sällan" :)

Nu ska jag väl försöka vara lite mer sällskaplig..

//A

Om han bara visste!...

Kategori: Allmänt

...sonen alltså! :) Han mumsade precis i sig en stor portion av min nyttiga rotfruktspannkaka som serverade med keso och lite lingonsylt samt gurka och avokado-sallad!

Speciellt sonen och maken åt som hästar, dottern tuggade på bra hon me, men hon har aldrig varit ett jättestort fan av pannkaka.

Sonen däremot ÄLSKAR det! Och helst ska det vara sylt och grädde till! Men se det går inte jag med på. Det kan man äta till efterrätt tycker jag!
Och det var en chansning då det är både palsternacka, morötter och potatis i denna nya kreation, men kommentaren blev:
- Å mamma, det här var supergott!! Mycket godare än vanlig pannkaka!


Jag säger då det!  VI BLEV ALLA "VINNARE"!! hi hi hi

Usch!!!

Kategori: Allmänt

...Dagarna går FÖR FORT!! Dessa underbara tre veckor av ledighet är snart slut!!! Bara två ynka dagar kvar och JOBBÅNGESTEN är ett faktum!!!!! :(
Och bara vetskapen att det blir en intensiv 7-dagar-i-sträck-vecka med kort om personal gör så att jag bara vill ligga under mitt varma täcke och sova!!!!!!


Något som går bra är iaf mitt "nyårslöfte"...Jag lever MYCKET sundare (igen), rör på mig och INGET småätande!!!!
Kändes riktigt bra i onsdags också när jag tog med vindruvor att mumsa på till systerdotterns 2-årskalas istället för bullar och tårta! :)
Istället för fikabröd och godis som jag ÄLSKAR så har jag gjort upp en deal med mig själv, att laga riktigt god mat! Med mycket grönsaker till så känns det helt okej att äta en vettig portion med tex kålpudding som vi åt häromdagen!! :) Det har ALDRIG varit maten som jag har gått upp i vikt av!! Det som har varit mitt STORA problem är kontant smygätande med ENORMA mängder choklad!!!

JA, jag har gått upp ytterligare några kilon över jul, jag känner mig inte alls fin OCH jag skäms en hel del! MEN det är BARA jag som kan göra något åt saken och NU ska jag leva såsom jag vet att jag mår bäst utav!!!

Ikväll var första dagen som jag stoppade något sött i munnen, och det räckte alldeles utmärkt med några kinapuffar som jag och maken unnande oss till efterrätt!!!

I morgon förmiddag blir det en härlig långpromenad med hundarna!! :)


KRAM PÅ ER!

Ps. En del som undrar om jag är påläst om VV´s nya program ProPoints, det är jag tyvärr inte!!

hejdå 2009...

Kategori: Allmänt

... Kan tänka mig att det inte blir lika lång "årskrönika" som förra årets, men en reflektion över året som gått kommer här (bara barnens födelsedagar är med när det gäller just födelsedagar)!! :)

JANUARI

Vår lilla prinsessa skolades in på dagis, något som hon längtat efter och det gick hur smidigt som helst!! :)
Jag gick på intervjuer till att bli VV-konsulent.
Ett besök på Gimo herrgård med maken

FEBRUARI

Barnen hade ett par veckor med sjukdomar, både feber, ögoninflammation och magsjuka härjade!
Ytterlligare intervju i stockholm för VV för mig...

MARS

Vår lilla blomma fyllde 2 år
4 dagars VV-utbildning för mig i Linköping
Min älskade mormor fick den fruktansvärda diagnosen ALS

APRIL

Jag jobbade alldeles för mycket OCH startade min VV-grupp i Tierp

MAJ

Vi firade mina kära föräldrars 30:e bröllopsdag
Vår lilla kille lärde sig att cykla
Jag missade vårruset pga förkylning i kroppen

JUNI

Lillasyster tog studenten
Sessan sjuk, nästan en hel vecka, även ett besök på akuten
Jag fortsätter med VV och att jobba mycket på herrgården

JULI

Familjesemester till Eskilstuna och Tällberg, med djurpark och tomteland bl a.
Jag och Erik var åter igen på en weekend på Gimo herrgård
Jag och barnen på "weekend" hos Johanna i Nykvarn
Jag, storasyster och mamma firar min 25-årsdag, systers 30-årsdag o mammas bröllopsdag med Tallinkryssning och spa.

AUGUSTI

Sonen började på skolan i förskoleklass
Erik började utbildning i Söderhamn, jordförflyttande maskiner
Jag 25 år
Lillasyster klarade körkort
Mormor förlorade kampen mot sjukdomen
Begravning

SEPTEMBER

September månad är mest suddig och tom...
Avslutade mitt arbete som VV-konsulent...
OKTOBER

Även oktober var lugn och stillsam, mycket på jobbet, mycket tankar, ingen motion och MYCKET tröstätande!!!

NOVEMBER

En hel del födelsedagar i släkten, annars som föregående månad.

DECEMBER

Hela familjen blev vaccinerad mot svininfluensan
Erik avslutade sin utbildning med toppbetyg
Vi firade två julaftnar
lilleman fyllde hela 6 år!
Nyårsfirande med en underbar vän som jag funnit under detta år!!!


Jag har säkerligen glömt en hel del, men ändå kommit ihåg mer än jag trodde...

GOTT NYTT 2010!!!