GI-lasagne 4 port
Kategori: Recept
1 tsk salt
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olivolja
500 g nötfärs
1 burk krossade tomater
1 lagerblad
2 tsk torkad oregano/basilika
salt och svartpeppar
smör
1½ dl grädde
1 paket mozzarella (½ paket om du köper färdigriven)
Sätt ugnen på 225 grader. Skiva zucchinin på längden, lägg skivorna på hushållspapper och salta dom för att dra ut onödig vätska. Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja i en stekpanna ett par minuter. Lägg upp på ett fat. Bryn färsen i olivolja. Tillsätt stekt lök, krossade tomater, lagerblad och örter. Smaka av med salt och peppar
Låt koka ca 10 min
Smörj en ugnsfast form med smör och lägg ett lager zucchini på botten, varva med köttfärsröra, ett lager zucchini, köttfärsröra och ett sista lager zucchini på toppen. Häll på grädden och riv osten och strö över.
Gratinera ca 30 min
Servera med grönsallad