Lätta kanelbullar
Kategori: Recept
Goda bullar. Men blir snabbt torra så nybakade eller nytinade är det som gäller ;)
24 st 3 pp/bulle
Deg
25 g jäst för söta degar
25 g smör
2½dl mellanmjölk
125 g lätt kesella
3/4 dl råsocker
1 krm salt
1 tsk malen kardemumma
ca 7 dl vetemjöl
Fyllning
3 msk lättmargarin
2 msk råsocker
kanel
Pensling och garnering
Uppvispat ägg
pärlsocker
SMula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och blanda med mjölk och kesella. Värm till 37 grader och häll blandningen över jästen.
Tillsätt övriga ingrediensen. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30x40 cm.
Bred på fyllning, rulla ihop och skär varje rulle i 12 bitar. Låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
Pensla bullarna och strö över pärlsocker och grädda ca 7 min.