Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Viktväktarnas kålpudding

Kategori: Recept


ProPoints™ värde:    4
Portioner:  4
Förberedelsetid:  15 min
Tillagningstid:  45 min
Svårighetsgrad:  Medel
 
Detta är sann husmanskost som serveras med potatis, inlagd gurka och lingon.

Ingredienser

 
  800 g Vitkål   
  2 st Lök (gul/gula)   
  400 g Nötfärs max 10%   
  3 dl Tomater passerade, eller krossade   
  1 krm Svartpeppar   
  1 tsk Salt   
  1 tsk Timjan   
  1/2 dl Persilja   

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 225 grader.

  • Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.

  • Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 minuter. Häll av kokvattnet.

  • Blanda färsen med tomaterna, kryddor och hackad persilja.

  • Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnsäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 minuter.

  • Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.




Kommentarer

  • Anita säger:

    Den är så god Kålpuddingen! Nu blev jag sugen på den. Får bli morgondagens middag.

    2011-03-22 | 23:09:56

Kommentera inlägget här: