Viktväktarnas kålpudding
Kategori: Recept
ProPoints™ värde: 4 Portioner: 4 Förberedelsetid: 15 min Tillagningstid: 45 min Svårighetsgrad: Medel |
Detta är sann husmanskost som serveras med potatis, inlagd gurka och lingon. |
Ingredienser
800 g Vitkål | |
2 st Lök (gul/gula) | |
400 g Nötfärs max 10% | |
3 dl Tomater passerade, eller krossade | |
1 krm Svartpeppar | |
1 tsk Salt | |
1 tsk Timjan | |
1/2 dl Persilja |
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skölj och strimla vitkålen. Skala och skiva löken.
- Förväll kål och lök i lättsaltat vatten i en kastrull på ganska svag värme 5-8 minuter. Häll av kokvattnet.
- Blanda färsen med tomaterna, kryddor och hackad persilja.
- Varva sedan kål och lök med färsen i en ugnsäker form, översta lagret skall vara kål. Täck formen med aluminiumfolie och grädda puddingen i ugnen tills kålen blivit mjuk och färsen kokt, ca 30 minuter.
- Ta av folien och höj ugnsvärmen till 250 grader. Låt rätten stå i ugnen tills ytan fått fin färg, ca 10 minuter. Servera med inlagd gurka, kokt potatis och lingon.