Kassler- och blomkålslasagne
Kategori: Recept
Positivt: Man får en rejäl portion! Negativt: Lite för torrt. Räcker med 9 lasagneplattor!
4 port 10pp/port
150 g kassler
500 g blomkål
1 purjolök
1 tsk olja
4 tomater ( jag hade bara två hemma så jag tog dom och la till lite zucchini och champinjoner)
12lasagneplattor
Sås:
2 msk flytande margarin
1 pkt saffran
3 msk vetemjöl
6 dl lättmjölk
1 dl riven ost max 17%
salt
Börja med såsen. Smält margarin, rör ner saffran och sen mjöl. Tillsätt mjölk, lite i taget. Låt småkoka i 5 min. Rör ner ost.
Ansa blomkålen och koka den mjuk i lättsaltat vatten, ca 10 min. Häll av vattnet. Strimla kassler och purjolök och stek i olja. Rör ner tomater skurna i bitar. Låt allt bli varmt. Varva sås, lasagneplattor, blomkål och kasslerröra i en ugnsform. Börja och avsluta med såsen. Tillaga i ugn 225 grader ca 35-40 min.