Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

3 rätters a la Viktväktarna

Kategori: Recept

I fredags gjorde jag som sagt 3-rätters för att fira min mans födelsedag och mina svärföräldrars bröllopsdag! Hela menyn blev totalt 21 pp!!
Tyvärr så glömde jag knäppa kort på maträtterna (kom på det när vi ätit upp varmrätten)! Så ni får klara er med halvdåliga bilder från böckerna! :)

Förrätt:

Färsfyllda tomater 4 portioner- 13 points/port



(detta är en varmrätt som egentligen serveras med ris, det uteslöt jag, men ni får originalreceptet så får ni göra som ni vill!)

2 skivor lantbröd, kantskuret, dagsgammalt
400 g kycklingfärs
1 ägg
1 tsk vitlök, finhackad
1 dl gul lök, finhackad
2 msk persilja, hackad
1 msk dijonsenap
8 tomater
1 tsk olivolja
4 port kokt ris tills du är mätt

Riv brödet i bitar och låt det ligga i kallt vatten i ca 5 min, ta sedan upp det och krama ur. Lägg färs, ägg, bröd, vitlök, lök, persilja och senap i en bunke. Vispa (gärna med elvisp) samman allt till en smidig smet, smaksätt med salt och peppar. Skär av locket på tomaterna och gröp ur kött och kärnor (spara). Pensla en ugnsfast form med oljan. Fyll tomaterna med färs (de ska vara väl fyllda) lägg på locket och sätt tomaterna i formen, slå över inkråmet från tomaterna i formen. Baka tomaterna i 175 grader i 40-60 min (beroende på hur stora tomatrna är). Servera dom nystekta med ris och spadet från formen.


Varmrätt:

Fredagsgryta 4 port-13pp/port



600 g fläskfilé
1 paket bacon
1 rödlök
1 klyfta vitlök
100 g champinjoner
2 msk japansk soja
1 msk kalvfond
1 tsk persillade
2 dl vatten
1 dl fraiche max 8 %

Potatis i ugnen:
800 g potatis
4 tsk olja
flingsalt och svartpeppar

Skala och skär potatis i klyftor, Baka i ugn 200 grader till genomstekta och fin i färgen.

Strimla bacon och knaperstek den, låt rinna av på papper. Skär köttet i små strimlor, skiva lök, svamp och finhacka vitlök. Bryn kött och grönsaker några minuter i stekpanna. Lägg över i gryta, tillsätt bacon, soja, fond, persillade och vatten. Låt koka sakta i minst 10 minuter, tills köttet är mört. Rör i fraiche och smaka av med salt och peppar. Servera med klyftpotatis och sallad.


Efterrätt:

Vit chokladpudding 4 port- 6pp/port



80 g vit choklad
½ dl vispgrädde
2 dl matlagningsyoghurt max 8%
bär

Hacka chokladen och lägg i en bunke. Koka upp grädden och slå den över chokladen. Rör tills den är helt smält. Låt den svalna något och blanda sedan försiktigt ner yoghurten. Rör tills det blir en helt slät smet och slå upp i portionsglas. Låt det stå i kyl i minst 2 timmar. Servera med bär.

 

Kommentarer

  • Annika säger:

    Riktigt snarigt det där blir nog att testa fläskfilen nästa helg.:)Duktig du är gumman.Kram på dig.:))

    2011-01-24 | 22:10:25
  • Anonym säger:

    Riktigt smarigt det där blir nog att testa fläskfilen nästa helg.:)Duktig du är gumman.Kram på dig.:))

    2011-01-24 | 22:11:30

Kommentera inlägget här: