köttbullar med mos
Kategori: Recept
4 port - 11pp/port
800 g potatis
3½ dl lättmjölk
4 tsk flytande margarin
½ dl ströbröd
400 g färs max 10%
½ dl lök, finhackad
1 ägg
(jag hade i lite kryddor oxå)
4 msk lingonsylt
Skala och koka potatisen mjuk. pressa/stompa potatisen, tillsätt 2 dl ljummen mjölk och 2 tsk margarin. Vispa till ett luftigt mos. Smaka av med salt och peppar.
Lägg ströbröd och 1½ dl mjölk i en bunke, låt det stå ca 10 min. Lägg sedan i färs, lök och ägg. Blanda ihop till en smidig smet. Salta och peppra. Forma små fina köttbullar och stek med resterande margarin. ( Jag fick ut 13 (!) köttbullar /portion)
Servera köttbullarna med mos, lingonsylt och grönsaker.