Örtbiffar med sparrisfrikassé 4 p/port
Kategori: Recept
4 st (á ca 125 g) kycklingfileér
1 tsk salt
1krm peppar
½ dl hackade färska örter (jag använde oregano och persilja)
1 msk potatismjöl
2 st äggvitor
½ dl matlagningsgrädde
1 msk olja till stekning
Skär fileérna i mindre bitar. Finfördela dom i en matberedare tillsammans med salt och peppar. Blanda i örterna och potatismjöl. Tillsätt äggvitan och späd med grädden.
Hetta upp olja i en panna. Klicka ut smeten till biffar och stek dom ca 4 min/sida.
200 gr grön sparris
3 st scharlottenlök
3 dl buljong (kyckling eller grönsaks)
½ dl matlagningsgrädde
1½ msk maizena redning
salt och peppar
Skär sparrisen i mindre bitar, finhacka löken. Lägg i en kastrull och häll över buljongen. Låt puttra ca 5 min. Tillsätt grädden. Red med maizena och låt koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar.
Servera biffarna och sparrisfrikassén med ris och tomatklyftor ( lägg till points för riset )
Bloggadress: http://smillasplats.blogg.se/