Idas Ratatouillegryta (2,5p/port)
Kategori: Recept
700g grytbitar av nöt
1 tsk flytande margarin
1-2 gula lökar
2 buljongtärningar
5-7 dl vatten
ev. köttgryta, salt
Grönsaksröra:
1 tsk flytande margarin
4 paprikor i olika färger
2-3 gula lökar
ca 400g squash, gurka och/eller aubergine
2 burkar krossade tomater
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
2 tsk oregano
pressad citron, persilja, salt, peppar
Hacka löken. Bryn grytbitarna och därefter löken. Tillsätt buljongtärningarna och vatten så att det täcker. Låt det puttra i 1-1½ timme.
Gör grönsaksröran under tiden köttet kokar. Strimla paprikorna. Skala och hacka löken grovt. Skär squash, gurka och aubergine i bitar. Hetta upp margarin i en gryta. Fräs lök och paprika. Blanda ner övriga grönsaker och krossade tomater. Tillsätt pressad vitlök och kryddor. Koka under lock på svag värme i ca 15 min, sedan ca 10 min utan lock på högre värme så att röran kokar i hop och blir ganska tjock. Smaka av med salt, peppar och lite pressad citron. När köttet är klart, rör i grönsaksröran, smaka av med mer kryddor om det behövs.
Servera med kokt potatis eller bröd (lägg till points)
blev en dålig bild, men det här är såå gott! Tar lite tid att göra, men det är värt det! :) Smaklig måltid!