Höstgryta med äpple och plommon 5,5p/port.
Kategori: Recept
Ingredienser:
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 tsk farinsocker
2 gröna äpplen
500g griskött, magert
2 msk grovkornig senap
3 dl hönsbuljong
8 urkärnade katrinplommon
1 dl matlagningsgrädde (max 7%)
2 tsk olja
salt, peppar
Skär lök i tunna skivor och hacka vitlöken. Hetta upp oljan i en vid gryta, fräs lök och vitlök på låg värme tills det är mjukt. Skär äpple i klyftor. Tillsätt farinsocker och äpplen i grytan. Fräs tills äpplena börjar få brun färg. Ta upp allt ur grytan.
Hetta upp grytan igen och bryn köttet i omgångar. Häll på buljong och senap. Låt putra på svag värme under lock ca 15 minuter.
Lägg i lök, äpplen, katrinplommon och grädde i grytan, låt puttra ytterligare 10 min tills köttet är mört. Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris eller potatis (lägg till points)
Bloggadress: http://Titti40.wordpress.com