Marängpavlova 3 points (recept från Viktväktarnas sida)
Kategori: Recept
Ingredienser |
4 st Ägg, vita
1 krm Salt
200 g Socker, 2 1/2 dl
1 msk Majsstärkelse (redning)
4 g Vaniljsocker, 2 tsk
1 klyfta Citron
1 liten Banan
1 dl Hallon
1 st Kiwi
1 dl Jordgubbar
10 st Vindruvor
1 skiva Honungsmelon
Instruktioner |
- Vispa äggvitor och salt till hårt skum (bunken ska kunna vändas upp och ner), tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning.
- Vispa länge, 8-10 minuter, smeten ska bli lite seg och glansig, ungefär som smeten i en kokosboll. Tillsätt majsstärkelse, vaniljsocker och 1 tsk citronsaft under lite mer försiktig vispning.
- Lägg smeten i en cirkel, cirka 20 cm i diameter, på ett bakplåtspapper. Cirkeln ska se ut ungefär som ett uppläggningsfat med kanter och en liten fördjupning i mitten.
- Sätt in kakan i ugn 225 grader, sänk genast värmen till 125 grader. Grädda i 90 minuter. Stäng av ugnen men låt marängen stå kvar tills ugnen svalnat.
- Fyll marängen med skalade, hackade och skivade frukter och bär. Servera med en klick vaniljvisp, glass eller vaniljyoghurt.