Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Mozzarellafyllda färsbiffar (5,5p/port)

Kategori: Recept

4 portioner

Biffar:

360g nötfärs (max 10%)
1 ägg
1 vitlöksklyfta, 1 tsk timjan, 1 tsk rosmarin
1 msk kalvfond
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk fransk senap (jag tog vanlig senap)
125 g mozzarella (max 10%)
1 tsk olja

Sås:

400g passerade tomater
1 tsk timjan
1 tsk rosmarin
1½ msk kalvfond
salt o vitpeppar

Blanda färsen med ägg, kryddor, pressad vitlök, kalvfond oxh senap. Forma 8 jämnstora ganska tunna biffar. Skiva mozzarellan i tunna skivor och fördela över 4 biffar, men lägg inte ost ända ut i kanten. Täck över osten med de 4 biffar som återstår och tryck till i kanterna. Stek i medelvarm panna med oljan.
Värm tomaterna i en kastrull och tillsätt örter, kalvfond, salt o vitpeppar.

Servera med nykokt fullkornspasta. (lägg till points)

Kommentarer


Kommentera inlägget här: