Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Lätta kanelbullar

Kategori: Recept

Goda bullar. Men blir snabbt torra så nybakade eller nytinade är det som gäller ;)

24 st 3 pp/bulle


Deg

25 g jäst för söta degar

25 g smör

2½dl mellanmjölk

125 g lätt kesella

3/4 dl råsocker

1 krm salt

1 tsk malen kardemumma

ca 7 dl vetemjöl

 

Fyllning

3 msk lättmargarin

2 msk råsocker 

kanel

 

Pensling och garnering

Uppvispat ägg

pärlsocker

 

SMula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och blanda med mjölk och kesella. Värm till 37 grader och häll blandningen över jästen.

Tillsätt övriga ingrediensen. Arbeta till en smidig deg och låt jäsa 30 min.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30x40 cm.

Bred på fyllning, rulla ihop och skär varje rulle i 12 bitar. Låt jäsa ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

Pensla bullarna och strö över pärlsocker och grädda ca 7 min.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: