Livet enligt Anna

Följ min vardag med kost, träning, motivation, studier, kärlek och mammaliv!

Örtbiffar med sparrisfrikassé 4 p/port

Kategori: Recept

4 port.

4 st (á ca 125 g) kycklingfileér
1 tsk salt
1krm peppar
½ dl hackade färska örter (jag använde oregano och persilja)
1 msk potatismjöl
2 st äggvitor
½ dl matlagningsgrädde
1 msk olja till stekning

Skär fileérna i mindre bitar. Finfördela dom i en matberedare tillsammans med salt och peppar. Blanda i örterna och potatismjöl. Tillsätt äggvitan och späd med grädden.
Hetta upp olja i en panna. Klicka ut smeten till biffar och stek dom ca 4 min/sida.

200 gr grön sparris
3 st scharlottenlök
3 dl buljong (kyckling eller grönsaks)
½ dl matlagningsgrädde
1½ msk maizena redning
salt och peppar

Skär sparrisen i mindre bitar, finhacka löken. Lägg i en kastrull och häll över buljongen. Låt puttra ca 5 min. Tillsätt grädden. Red med maizena och låt koka 1 minut. Smaka av med salt och peppar.

Servera biffarna och sparrisfrikassén med ris och tomatklyftor ( lägg till points för riset )

Kommentarer


Kommentera inlägget här: